Author Topic: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI  (Read 24032 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline encik pacat

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 177
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #30 on: January 16, 2013, 11:41:13 AM »
baru usha2 smalam. kolam air tawar 3 jam rm24. ikan yang nampak orang naik ikan rohu ngan pacu. ada orang kata ada patin tapi blom ada yang naik lagi. malam tadi sebelum nak balik dia baru lepas rohu. xtau berapa kilo dia lepas.
Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #31 on: January 16, 2013, 11:41:36 AM »
kolam air tawar 24 ringgit 3 jam..kalau nak pancing air tawar baik pegi kolam sg tangkas..masuk dalam sikit xjauh dr kolam tu..harga pun murah skit..kolam pon besar..

ada yang nak try air masin ke mlm ni?rasa mcm nk try gak cuba nasib..main pelampung pakai umpan hidup..

kolam sg tangkas tue masuk ikut KTM tu ke boss????

saye tolg jwbkn..klu slh mintak diperbetulkn ye tuan2... :)
klu masuk dr KTM tu boleh..tp nk lg senang klu tuan dr Jln Reko arah KTM tu, lps je kolam baru ni ade simpang ke kanan masuk Kg Sg Tangkas..lps tu tuan ikot je jalan tu..lps je lalu bwh rail KTM, tuan ke arah kanan jalan dpn skit lps tu ke kiri...nanti dpn tu ade simpang ke kiri,ade signboard kolam pancing..lps tu tuan blh folo la sigboard tu..dh tak jauh dh dr situ..
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #32 on: January 16, 2013, 11:43:35 AM »
ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  ;)

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline toman bunga

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1162
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #33 on: January 16, 2013, 11:46:53 AM »
ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  ;)

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

tuan bewak bangau ni yg otai teman petai pun tak lepas huhuhuhu teman bancuh dedak pun tak reti mcm mane tuan arol ni ckp teman ni otai huhuhuhu ;D ;D ;D
di mana ade air
di situ ade ikan
di mana ade ikan
di situ ada saya

ape!!!! nak mancing jom 0132764128

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #34 on: January 16, 2013, 11:48:11 AM »
ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  ;)

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

saye petai je tuan arol...slalu mbangau aje...tp tuan toman bunga ni mmg otai..bnyk lubuk die dh pegi...dh tahap super legend die ni..  ;D ;D
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #35 on: January 16, 2013, 11:51:54 AM »
xpe...masing2 ader kepakaran n ilmu masing2...nnti sama2 kite belajar...tul x?
pape pun sy mmg x pndai bab mancing ikan air tawar...setakat potong dadu roti pastu cicah ngn strawberi leh la... :)
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #36 on: January 16, 2013, 11:54:27 AM »
InsyaAllah kalau xde aral melintang..ni no saya 019 7706558 Aizuddin. saya duk dkt ni je..seksyen 5 dkt hentian kajang..

cube jgn xcube  ;)...nnti jgn lupe tepek hasil ye tuan2...
kalau blk tgn kosong nanti saya tepek gambar bangau..hahaha :D

hahaha...blh jugak tu..blh jadikan pedoman dikala gundah gulana  ;D
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline toman bunga

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1162
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #37 on: January 16, 2013, 12:00:25 PM »
ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  ;)

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

saye petai je tuan arol...slalu mbangau aje...tp tuan toman bunga ni mmg otai..bnyk lubuk die dh pegi...dh tahap super legend die ni..  ;D ;D

dah masing2 tak megaku huhuhuhu ;D ;D ;D ;D

ape2 pon kalo ade sesiape mancing kat kolam ni tepek gambo la ye :D :D :D :D teman pun dah lame tak kene racun dah ni ekekekekekeke :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D
di mana ade air
di situ ade ikan
di mana ade ikan
di situ ada saya

ape!!!! nak mancing jom 0132764128

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #38 on: January 16, 2013, 12:03:43 PM »
xpe...masing2 ader kepakaran n ilmu masing2...nnti sama2 kite belajar...tul x?
pape pun sy mmg x pndai bab mancing ikan air tawar...setakat potong dadu roti pastu cicah ngn strawberi leh la... :)

biasenya tuan resepi2 dedak ni ikut kolam...tips utk elak mmbangau ialah berkenal-kenalan dgn pmancing2 otai kt kolam tu...in shaa allah  ade rezeki kalau ditakdirkan Nya...lain kolam, lain ramuan  ;)
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #39 on: January 16, 2013, 12:10:40 PM »
betui2...nk kne berkenalan ngn otai2 la nie...termasuk la tuan2 semua...
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline Jakub Vagner

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 178
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #40 on: January 16, 2013, 12:45:55 PM »
saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

Offline Jakub Vagner

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 178
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #41 on: January 16, 2013, 12:46:48 PM »
Malam ni mcm xdapat lah tuan arol..kena pegi KL..ada hal skit..

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #42 on: January 16, 2013, 01:51:43 PM »
saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

uih...ader komplot...leh gak nie...em pasal umpan camner?sy x pandai...bwk roti gardenia ngn cacing leh la...hehehehe
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline shahlee

  • Siakap
  • *
  • Posts: 65
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #43 on: January 16, 2013, 03:30:46 PM »
menarik tu

Offline nohara

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 151
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #44 on: January 16, 2013, 04:24:12 PM »
lepas ni kolam jpj semenyih tutup la....hahahahha....air tawar...ikan mabuk...lampam banyak.....

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #45 on: January 16, 2013, 04:29:41 PM »
saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

insyaAllah...
016-5574130
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #46 on: January 16, 2013, 04:32:17 PM »
nie la masalah kt kolam bayar skrg...bnyk sgt anak ikan...
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline kechek bilis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 407
  • Gender: Male
  • "moh ngail sampai lebam" ..
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #47 on: January 17, 2013, 09:28:19 AM »
cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. ;D
nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
:)
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #48 on: January 17, 2013, 02:42:47 PM »
cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. ;D

tuan dpt baung gune umpan ape ye?..hehe tringin lak mancing baung..tapa blh gune kt sane?
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline xpuyupuyu

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 433
  • Gender: Male
  • 0122266106
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #49 on: January 17, 2013, 10:04:33 PM »
saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

insyaAllah...
016-5574130

shift malam ye bang

Offline penggali_kubur

  • Bilis
  • *
  • Posts: 3
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #50 on: January 17, 2013, 10:19:11 PM »
kolam ni dekat mana?..ada sapa2 leh tolong bagi landmark dia tak?...drpd stesen bus jalan reko tu jauh lagi tak?

Offline Jakub Vagner

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 178
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #51 on: January 18, 2013, 12:07:01 AM »
Jln trus je menghala ukm..dlm 1 km lps stesen bas..tp jln je.

Offline encik pacat

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 177
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #52 on: January 18, 2013, 08:09:07 AM »
kolam tu baru lepas ikan talapia merah. smalam tgk ikan tu mabuk2 lagi.. haaha... siap ada yang tangkap pakai tangguk jek. tokey kata minggu depan baru dia nak lepaskan patin...

kolam nih kalo dari hentian kajang menghala ke ukm. kolam tu sebelah kiri sebelum shell. ala.. kalo lalu ada banyak kete brenti kat blah kiri tu kolam tu la..
Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410

Offline kechek bilis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 407
  • Gender: Male
  • "moh ngail sampai lebam" ..
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #53 on: January 18, 2013, 09:08:36 AM »
cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. ;D

tuan dpt baung gune umpan ape ye?..hehe tringin lak mancing baung..tapa blh gune kt sane?
gune umpan cacing... ade org sebelah tu pakai ati ayam.. pakai ati ayam kang, takut kene halau je... huhu.. tapa xtau la plak... ramai org tu... kang dijatuhkan hukuman menyebabkan pencemaran udara kang, kecoh plak... huhu
nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
:)
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #54 on: January 18, 2013, 09:12:26 AM »
ikan yg dapat leh jual lik kt kolam ker?
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline kechek bilis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 407
  • Gender: Male
  • "moh ngail sampai lebam" ..
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #55 on: January 18, 2013, 09:16:18 AM »
xtau la plak.. dgr2, rohu rm2 sekilo kolam amik... murah ke mahal???
nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
:)
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642

Offline bewak bangau

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
  • Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #56 on: January 18, 2013, 09:38:34 AM »
klu rm2 kira murah la tu..biase bangla ambik rm4 skilo raseny..harge pasaran dlm rm7 skilo raseny tuan..

p/s..kolam kcik aje..rase kalau gune tapa mau bau smpi ke shell tu..haha
"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" :)

Offline encik pacat

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 177
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #57 on: January 18, 2013, 09:43:36 AM »
ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..
Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410

Offline arol de pirate

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3894
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #58 on: January 18, 2013, 09:47:40 AM »
ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..

lor...camtu la plak...ikan bpe kilo dia amik?
nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942

Offline encik pacat

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 177
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI
« Reply #59 on: January 18, 2013, 09:49:46 AM »
ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..

lor...camtu la plak...ikan bpe kilo dia amik?

xtau la.. mungkin yang 2 kg ke atas kot... tapi dah diorang lepas yang kecik2, mana nak dapat ikan besarnya..
Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410