Pancing.Net
April 25, 2014, 06:32:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Go Down
  Print  
Author Topic: KOLAM PANCING AIR MASIN & AIR TAWAR JALAN REKO BDR BARU BANGI  (Read 11412 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
encik pacat
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



« Reply #30 on: January 16, 2013, 11:41:13 AM »

baru usha2 smalam. kolam air tawar 3 jam rm24. ikan yang nampak orang naik ikan rohu ngan pacu. ada orang kata ada patin tapi blom ada yang naik lagi. malam tadi sebelum nak balik dia baru lepas rohu. xtau berapa kilo dia lepas.
Logged

Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410
Pancing.Net
« Reply #30 on: January 16, 2013, 11:41:13 AM »

 Logged
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #31 on: January 16, 2013, 11:41:36 AM »

kolam air tawar 24 ringgit 3 jam..kalau nak pancing air tawar baik pegi kolam sg tangkas..masuk dalam sikit xjauh dr kolam tu..harga pun murah skit..kolam pon besar..

ada yang nak try air masin ke mlm ni?rasa mcm nk try gak cuba nasib..main pelampung pakai umpan hidup..

kolam sg tangkas tue masuk ikut KTM tu ke boss?Huh

saye tolg jwbkn..klu slh mintak diperbetulkn ye tuan2... Smiley
klu masuk dr KTM tu boleh..tp nk lg senang klu tuan dr Jln Reko arah KTM tu, lps je kolam baru ni ade simpang ke kanan masuk Kg Sg Tangkas..lps tu tuan ikot je jalan tu..lps je lalu bwh rail KTM, tuan ke arah kanan jalan dpn skit lps tu ke kiri...nanti dpn tu ade simpang ke kiri,ade signboard kolam pancing..lps tu tuan blh folo la sigboard tu..dh tak jauh dh dr situ..
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #32 on: January 16, 2013, 11:43:35 AM »

ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  Wink

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
toman bunga
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1167



« Reply #33 on: January 16, 2013, 11:46:53 AM »

ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  Wink

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

tuan bewak bangau ni yg otai teman petai pun tak lepas huhuhuhu teman bancuh dedak pun tak reti mcm mane tuan arol ni ckp teman ni otai huhuhuhu Grin Grin Grin
Logged

di mana ade air
di situ ade ikan
di mana ade ikan
di situ ada saya

ape!!!! nak mancing jom 0132764128
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #34 on: January 16, 2013, 11:48:11 AM »

ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  Wink

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

saye petai je tuan arol...slalu mbangau aje...tp tuan toman bunga ni mmg otai..bnyk lubuk die dh pegi...dh tahap super legend die ni..  Grin Grin
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #35 on: January 16, 2013, 11:51:54 AM »

xpe...masing2 ader kepakaran n ilmu masing2...nnti sama2 kite belajar...tul x?
pape pun sy mmg x pndai bab mancing ikan air tawar...setakat potong dadu roti pastu cicah ngn strawberi leh la... Smiley
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #36 on: January 16, 2013, 11:54:27 AM »

InsyaAllah kalau xde aral melintang..ni no saya 019 7706558 Aizuddin. saya duk dkt ni je..seksyen 5 dkt hentian kajang..

cube jgn xcube  Wink...nnti jgn lupe tepek hasil ye tuan2...
kalau blk tgn kosong nanti saya tepek gambar bangau..hahaha Cheesy

hahaha...blh jugak tu..blh jadikan pedoman dikala gundah gulana  Grin
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
toman bunga
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1167



« Reply #37 on: January 16, 2013, 12:00:25 PM »

ok...no tuan sudah sy simpan...nnti ptg sy tnya pasal cuaca...hehehehe...
bewak bangau x moh join together2?

saya xfolo kot tuan arol..tggu repot dr tuan2 dl..saye ni xbrp arif kolam air masin..  Wink

ooo....kirenyer tuan bewak bangau ngn toman bunga nie otai kolam air tawar la...leh berguru nie...hehehehehe

saye petai je tuan arol...slalu mbangau aje...tp tuan toman bunga ni mmg otai..bnyk lubuk die dh pegi...dh tahap super legend die ni..  Grin Grin

dah masing2 tak megaku huhuhuhu Grin Grin Grin Grin

ape2 pon kalo ade sesiape mancing kat kolam ni tepek gambo la ye Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy teman pun dah lame tak kene racun dah ni ekekekekekeke Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin Grin
Logged

di mana ade air
di situ ade ikan
di mana ade ikan
di situ ada saya

ape!!!! nak mancing jom 0132764128
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #38 on: January 16, 2013, 12:03:43 PM »

xpe...masing2 ader kepakaran n ilmu masing2...nnti sama2 kite belajar...tul x?
pape pun sy mmg x pndai bab mancing ikan air tawar...setakat potong dadu roti pastu cicah ngn strawberi leh la... Smiley

biasenya tuan resepi2 dedak ni ikut kolam...tips utk elak mmbangau ialah berkenal-kenalan dgn pmancing2 otai kt kolam tu...in shaa allah  ade rezeki kalau ditakdirkan Nya...lain kolam, lain ramuan  Wink
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #39 on: January 16, 2013, 12:10:40 PM »

betui2...nk kne berkenalan ngn otai2 la nie...termasuk la tuan2 semua...
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
Jakub Vagner
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 178


Email
« Reply #40 on: January 16, 2013, 12:45:55 PM »

saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.
Logged
Jakub Vagner
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 178


Email
« Reply #41 on: January 16, 2013, 12:46:48 PM »

Malam ni mcm xdapat lah tuan arol..kena pegi KL..ada hal skit..
Logged
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #42 on: January 16, 2013, 01:51:43 PM »

saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

uih...ader komplot...leh gak nie...em pasal umpan camner?sy x pandai...bwk roti gardenia ngn cacing leh la...hehehehe
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
shahlee
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 65



« Reply #43 on: January 16, 2013, 03:30:46 PM »

menarik tu
Logged
nohara
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 144



« Reply #44 on: January 16, 2013, 04:24:12 PM »

lepas ni kolam jpj semenyih tutup la....hahahahha....air tawar...ikan mabuk...lampam banyak.....
Logged

Airell_Cipuddin
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1647


Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..


« Reply #45 on: January 16, 2013, 04:29:41 PM »

saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

insyaAllah...
016-5574130
Logged

Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
016-5574130
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #46 on: January 16, 2013, 04:32:17 PM »

nie la masalah kt kolam bayar skrg...bnyk sgt anak ikan...
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
kechek bilis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 385


"moh ngail sampai lebam" ..


Email
« Reply #47 on: January 17, 2013, 09:28:19 AM »

cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. Grin
Logged

nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
Smiley
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #48 on: January 17, 2013, 02:42:47 PM »

cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. Grin

tuan dpt baung gune umpan ape ye?..hehe tringin lak mancing baung..tapa blh gune kt sane?
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
xpuyupuyu
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 433


0122266106


WWW
« Reply #49 on: January 17, 2013, 10:04:33 PM »

saya nak ajak berkomplot..

1. 18/1/13 : Jumaat ni
2. Tempat : Kolam Tasik Idaman (Dpn AELB)
3. Masa : Midnite 11 pm sampai Subuh

Nak tumpaskan ikan gadang (Patin dan Mekong) sampai sudah dah naik lagi walaupun dah strike berkali2..bwak lah set berat..

Sapa berminat jom lah..20 ringgit je sampai pagi.

insyaAllah...
016-5574130

shift malam ye bang
Logged
penggali_kubur
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 3


Email
« Reply #50 on: January 17, 2013, 10:19:11 PM »

kolam ni dekat mana?..ada sapa2 leh tolong bagi landmark dia tak?...drpd stesen bus jalan reko tu jauh lagi tak?
Logged
Jakub Vagner
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 178


Email
« Reply #51 on: January 18, 2013, 12:07:01 AM »

Jln trus je menghala ukm..dlm 1 km lps stesen bas..tp jln je.
Logged
encik pacat
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



« Reply #52 on: January 18, 2013, 08:09:07 AM »

kolam tu baru lepas ikan talapia merah. smalam tgk ikan tu mabuk2 lagi.. haaha... siap ada yang tangkap pakai tangguk jek. tokey kata minggu depan baru dia nak lepaskan patin...

kolam nih kalo dari hentian kajang menghala ke ukm. kolam tu sebelah kiri sebelum shell. ala.. kalo lalu ada banyak kete brenti kat blah kiri tu kolam tu la..
Logged

Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410
kechek bilis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 385


"moh ngail sampai lebam" ..


Email
« Reply #53 on: January 18, 2013, 09:08:36 AM »

cuba la test kolam ni.. ikan tgh nak mkn tu.. semalam main rohu, 10 ekor hasil 3 jam.. baung sekor je dapat.. rata2 ikan berat antara 500-800 gram.. patin je xpenah tgk org bwk naik lg.. pacu dah berlambak kene angkut.. Grin

tuan dpt baung gune umpan ape ye?..hehe tringin lak mancing baung..tapa blh gune kt sane?
gune umpan cacing... ade org sebelah tu pakai ati ayam.. pakai ati ayam kang, takut kene halau je... huhu.. tapa xtau la plak... ramai org tu... kang dijatuhkan hukuman menyebabkan pencemaran udara kang, kecoh plak... huhu
Logged

nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
Smiley
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #54 on: January 18, 2013, 09:12:26 AM »

ikan yg dapat leh jual lik kt kolam ker?
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
kechek bilis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 385


"moh ngail sampai lebam" ..


Email
« Reply #55 on: January 18, 2013, 09:16:18 AM »

xtau la plak.. dgr2, rohu rm2 sekilo kolam amik... murah ke mahal???
Logged

nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
Smiley
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642
bewak bangau
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113


Sila wassap ke 012-2454651 untuk komplot :)


Email
« Reply #56 on: January 18, 2013, 09:38:34 AM »

klu rm2 kira murah la tu..biase bangla ambik rm4 skilo raseny..harge pasaran dlm rm7 skilo raseny tuan..

p/s..kolam kcik aje..rase kalau gune tapa mau bau smpi ke shell tu..haha
Logged

"bottom ke casting ke...kita tetap sejiwa, punya hobi yg sama" Smiley
encik pacat
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



« Reply #57 on: January 18, 2013, 09:43:36 AM »

ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..
Logged

Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410
arol de pirate
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920



Email
« Reply #58 on: January 18, 2013, 09:47:40 AM »

ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..

lor...camtu la plak...ikan bpe kilo dia amik?
Logged

nk g mancing ajak la sy...kol or sms pun leh...
017-3481942
encik pacat
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



« Reply #59 on: January 18, 2013, 09:49:46 AM »

ikan boleh jual balik tapi aritu ble nak tolak balik dia kata ikan kecik dia x amik. ceh..

lor...camtu la plak...ikan bpe kilo dia amik?

xtau la.. mungkin yang 2 kg ke atas kot... tapi dah diorang lepas yang kecik2, mana nak dapat ikan besarnya..
Logged

Saya budak baru belajar. Yang otai-otai tu tolong la ajar saya... 017-2455410
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal