Author Topic: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala  (Read 5177 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #30 on: March 12, 2013, 12:11:29 PM »
Owh... cite pasal kolam ke? ingatkan sungai.. mintak mahap ler.. teman ni xreti mancing kat kolam.. sungai tu reti la..  ;D ;D ;D

Offline buddeen

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #31 on: March 12, 2013, 12:29:01 PM »
sungai lagi best cabaran dia........tp bergantung kepada lokasi lah.......sungai yg banyak ikan memang lah best.campak umpan apa pun memang ngap...tp kebanyakkan sungai di msia payah dah nak jumpa ikan....semuanya penuh dengan kelodak hasil dari aktiviti penebangan hutan yg tak terkawal sehingga menjejas pembiakkan ikan sungai.... >:(

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #32 on: March 12, 2013, 12:40:34 PM »
Betul tu...  ;)

Offline buddeen

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #33 on: March 12, 2013, 12:47:38 PM »
jd apa pandangan tuan deqlie utk mengatasi masalah ni.....mcm saya tinggal benta kuala lipis....dulu senang je nak mancing ikan sungai...org kata setakat nak wat lauk tu pergi mancing ...tp semenjak air sungai benta tak pernah jernih asyik keruh je nak dapat ikan pun payah....sungai jd semakin cetek...ikan tak membiak...akhirnya saya beralih memancing kolam lah yg memerlukan perbelanjaan yg besar termasuk lah mengkaji umpan yg sesuai bergantung kpd lokasi kolam tsb...... ;D

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #34 on: March 12, 2013, 12:49:26 PM »
Masalah mancing ikan  kolam ni... Tuan makan ke ikan kolam yg tuan dpt tu??

Offline farid_kubu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 533
  • Gender: Male
  • kampung gajah
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #35 on: March 12, 2013, 01:00:52 PM »
perghhh macam-macam info ada, terbaiklah..................... ;)

Offline buddeen

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #36 on: March 12, 2013, 01:01:32 PM »
tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... ;D

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #37 on: March 12, 2013, 01:02:55 PM »
Memang pening kalo dok pikir...  ::) ::)

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #38 on: March 13, 2013, 09:19:54 AM »
tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... ;D
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... :( :( :(
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #39 on: March 13, 2013, 09:59:35 AM »
tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... ;D
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... :( :( :(

 Kes Tuan asal tak pegang joran je terus demam kure2x...  ;D ;D ;D

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #40 on: March 13, 2013, 11:38:09 AM »
tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... ;D
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... :( :( :(

 Kes Tuan asal tak pegang joran je terus demam kure2x...  ;D ;D ;D
Mana tau ni hihihi ;D ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #41 on: March 13, 2013, 11:38:53 AM »
Masalah mancing ikan  kolam ni... Tuan makan ke ikan kolam yg tuan dpt tu??

awat, x mkn ke ikn kolam?
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline buddeen

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #42 on: March 13, 2013, 12:23:56 PM »
bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #43 on: March 13, 2013, 01:44:57 PM »
bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......
klo cm2 kne tukar la nama masakan 2..bkn mask tempoyak..nama baru:patin masak macam2 rase ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18672
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #44 on: March 13, 2013, 01:49:05 PM »
ok jugak nama baru tuu.... ;D

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #45 on: March 13, 2013, 02:30:14 PM »
nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  ;D
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #46 on: March 13, 2013, 04:58:11 PM »
nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  ;D
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #47 on: March 13, 2013, 05:01:13 PM »
nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  ;D
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau ;D ;D ;D

2 singgit manyak untung tu  ;D
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #48 on: March 13, 2013, 05:05:13 PM »
nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  ;D
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau ;D ;D ;D

2 singgit manyak untung tu  ;D
BILE DH JUAI 2 SINGGET KNE TUKAR NAMA JADI MAIL LA PLAK HAHAHA ;D ;D ;D
JGN MARAH TUAN,GURAU JE 2 ;D ;D ;D
P/S:JAUH LARI DR TOPIK NI DER..ADE YG KNE TEMBAK NNT NI ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #49 on: March 13, 2013, 06:43:33 PM »
bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......

Makanan ikan kolam terhad, kalu ikan dlm sungai dan laut laaaaaaaaaaaaaaagi macam-macam ikan tu makan wei  ;D ;) ;D
takda peduli, hentam saja

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #50 on: March 13, 2013, 07:34:59 PM »
bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......

Makanan ikan kolam terhad, kalu ikan dlm sungai dan laut laaaaaaaaaaaaaaagi macam-macam ikan tu makan wei  ;D ;) ;D

Yg tu kita x tau,xpe la  ;D
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #51 on: March 13, 2013, 10:33:34 PM »
Nasib baek lupe nk ambik gambar patin mkn kepala ayam ngn kaki ayam.... mcm x percaye jer..  ;D ;D

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #52 on: March 13, 2013, 11:00:29 PM »
Nasib baek lupe nk ambik gambar patin mkn kepala ayam ngn kaki ayam.... mcm x percaye jer..  ;D ;D

Lain mcm je menu patin ny  :o
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #53 on: March 13, 2013, 11:12:27 PM »
Tahu takpe...  ;D ;D

Offline buddeen

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #54 on: March 14, 2013, 10:53:21 AM »
tak pe sekali sekala makan ikan patin pelbagai rasa......
bukan senang nak dapat tu.....

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #55 on: March 14, 2013, 11:00:32 AM »
YE X YE JGK KN HIHIHI ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline JINPEKAN

  • Marlin
  • *
  • Posts: 664
  • nak turun sms 012-3419008
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #56 on: March 14, 2013, 11:57:00 AM »
dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..
maju lah sukan untuk negara

Offline faeyzul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1073
  • Gender: Male
  • PaRiS aka PaRiT
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #57 on: March 14, 2013, 12:15:46 PM »
dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..

lombong sungai tarak apa ripit byk kali,tarak kena byr. kasi tukar¬≤ umpan saja  ;D
.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.

Offline JINPEKAN

  • Marlin
  • *
  • Posts: 664
  • nak turun sms 012-3419008
    • Email
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #58 on: March 14, 2013, 12:27:33 PM »
dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..

lombong sungai tarak apa ripit byk kali,tarak kena byr. kasi tukar¬≤ umpan saja  ;D
bulan depan tak try sembat lak...
maju lah sukan untuk negara

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala
« Reply #59 on: March 14, 2013, 12:33:02 PM »
bulan depan tak try sembat lak...

 :o :o :o :o