Pancing.Net
November 28, 2014, 11:40:14 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: sejarah umpan fatin yg semakin hari semakin memeningkan kepala  (Read 3226 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #30 on: March 12, 2013, 12:11:29 PM »

Owh... cite pasal kolam ke? ingatkan sungai.. mintak mahap ler.. teman ni xreti mancing kat kolam.. sungai tu reti la..  Grin Grin Grin
Logged

Pancing.Net
« Reply #30 on: March 12, 2013, 12:11:29 PM »

 Logged
buddeen
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 22


Email
« Reply #31 on: March 12, 2013, 12:29:01 PM »

sungai lagi best cabaran dia........tp bergantung kepada lokasi lah.......sungai yg banyak ikan memang lah best.campak umpan apa pun memang ngap...tp kebanyakkan sungai di msia payah dah nak jumpa ikan....semuanya penuh dengan kelodak hasil dari aktiviti penebangan hutan yg tak terkawal sehingga menjejas pembiakkan ikan sungai.... Angry
Logged
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #32 on: March 12, 2013, 12:40:34 PM »

Betul tu...  Wink
Logged

buddeen
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 22


Email
« Reply #33 on: March 12, 2013, 12:47:38 PM »

jd apa pandangan tuan deqlie utk mengatasi masalah ni.....mcm saya tinggal benta kuala lipis....dulu senang je nak mancing ikan sungai...org kata setakat nak wat lauk tu pergi mancing ...tp semenjak air sungai benta tak pernah jernih asyik keruh je nak dapat ikan pun payah....sungai jd semakin cetek...ikan tak membiak...akhirnya saya beralih memancing kolam lah yg memerlukan perbelanjaan yg besar termasuk lah mengkaji umpan yg sesuai bergantung kpd lokasi kolam tsb...... Grin
Logged
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #34 on: March 12, 2013, 12:49:26 PM »

Masalah mancing ikan  kolam ni... Tuan makan ke ikan kolam yg tuan dpt tu??
Logged

farid_kubu
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 533


kampung gajah


Email
« Reply #35 on: March 12, 2013, 01:00:52 PM »

perghhh macam-macam info ada, terbaiklah..................... Wink
Logged

buddeen
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 22


Email
« Reply #36 on: March 12, 2013, 01:01:32 PM »

tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... Grin
Logged
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #37 on: March 12, 2013, 01:02:55 PM »

Memang pening kalo dok pikir...  Roll Eyes Roll Eyes
Logged

cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #38 on: March 13, 2013, 09:19:54 AM »

tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... Grin
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... Sad Sad Sad
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #39 on: March 13, 2013, 09:59:35 AM »

tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... Grin
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... Sad Sad Sad

 Kes Tuan asal tak pegang joran je terus demam kure2x...  Grin Grin Grin
Logged

cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #40 on: March 13, 2013, 11:38:09 AM »

tak makan lah ..... tp setakat untuk melayan aksi tarikan ikan je.....kalau sungai dah tak ada ikan ....aksi apa nak buat.....aksi kungfu je lah membangau kat tepi sungai seorg......tul tak.....kolam ni berbayar untuk merasa tarikan ikan tu...kalau ada rezeki dapat ikan papan carta.... Grin
Sama ngn kes sy la ni huhuhu... Sad Sad Sad

 Kes Tuan asal tak pegang joran je terus demam kure2x...  Grin Grin Grin
Mana tau ni hihihi Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #41 on: March 13, 2013, 11:38:53 AM »

Masalah mancing ikan  kolam ni... Tuan makan ke ikan kolam yg tuan dpt tu??

awat, x mkn ke ikn kolam?
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
buddeen
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 22


Email
« Reply #42 on: March 13, 2013, 12:23:56 PM »

bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......
Logged
cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #43 on: March 13, 2013, 01:44:57 PM »

bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......
klo cm2 kne tukar la nama masakan 2..bkn mask tempoyak..nama baru:patin masak macam2 rase Grin Grin Grin
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18629


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #44 on: March 13, 2013, 01:49:05 PM »

ok jugak nama baru tuu.... Grin
Logged
faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #45 on: March 13, 2013, 02:30:14 PM »

nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  Grin
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #46 on: March 13, 2013, 04:58:11 PM »

nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  Grin
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau Grin Grin Grin
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #47 on: March 13, 2013, 05:01:13 PM »

nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  Grin
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau Grin Grin Grin

2 singgit manyak untung tu  Grin
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #48 on: March 13, 2013, 05:05:13 PM »

nasib le pacu yg dok mancing tu mkn cekodok pisang je, sdap jugk la mkn pacu tu  Grin
Hg ni x abis2 ngn CEKODOK PISANG hg 2..srh juai 2 singget xmau Grin Grin Grin

2 singgit manyak untung tu  Grin
BILE DH JUAI 2 SINGGET KNE TUKAR NAMA JADI MAIL LA PLAK HAHAHA Grin Grin Grin
JGN MARAH TUAN,GURAU JE 2 Grin Grin Grin
P/S:JAUH LARI DR TOPIK NI DER..ADE YG KNE TEMBAK NNT NI Grin Grin Grin
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 18049



« Reply #49 on: March 13, 2013, 06:43:33 PM »

bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......

Makanan ikan kolam terhad, kalu ikan dlm sungai dan laut laaaaaaaaaaaaaaagi macam-macam ikan tu makan wei  Grin Wink Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #50 on: March 13, 2013, 07:34:59 PM »

bukan tak makan ikan kolam.....tp tak tergamak nak makan....bayangkan dengan umpan yg pelbagai jenis dan rasa di makan oleh ikan kolam.....sampai isi ikan patin dah berbau umpan...bayangkan kalau main palet sampai 7 atau 8 botol pisang star brand di letakkan dalam umpan....fuh....fuh....bukan gulai masam ikan patin dah ni.......meroyan jadinya.......

Makanan ikan kolam terhad, kalu ikan dlm sungai dan laut laaaaaaaaaaaaaaagi macam-macam ikan tu makan wei  Grin Wink Grin

Yg tu kita x tau,xpe la  Grin
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #51 on: March 13, 2013, 10:33:34 PM »

Nasib baek lupe nk ambik gambar patin mkn kepala ayam ngn kaki ayam.... mcm x percaye jer..  Grin Grin
Logged

faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #52 on: March 13, 2013, 11:00:29 PM »

Nasib baek lupe nk ambik gambar patin mkn kepala ayam ngn kaki ayam.... mcm x percaye jer..  Grin Grin

Lain mcm je menu patin ny  Shocked
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #53 on: March 13, 2013, 11:12:27 PM »

Tahu takpe...  Grin Grin
Logged

buddeen
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 22


Email
« Reply #54 on: March 14, 2013, 10:53:21 AM »

tak pe sekali sekala makan ikan patin pelbagai rasa......
bukan senang nak dapat tu.....
Logged
cardeenz
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2886


Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!


Email
« Reply #55 on: March 14, 2013, 11:00:32 AM »

YE X YE JGK KN HIHIHI Grin Grin Grin
Logged

Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509
JINPEKAN
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 664


nak turun sms 012-3419008


Email
« Reply #56 on: March 14, 2013, 11:57:00 AM »

dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..
Logged

maju lah sukan untuk negara
faeyzul
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 1050


PaRiS aka PaRiT


Email
« Reply #57 on: March 14, 2013, 12:15:46 PM »

dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..

lombong sungai tarak apa ripit byk kali,tarak kena byr. kasi tukarĀ² umpan saja  Grin
Logged

.::0179080570::.
.::Coverage area::.
.::Batu Gajah/Tronoh/Seri Iskandar::.
JINPEKAN
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 664


nak turun sms 012-3419008


Email
« Reply #58 on: March 14, 2013, 12:27:33 PM »

dendam di lombong sungai buah masih belum terubat lagi nie..boiling bagai nak gila....cuit pun tak nak..hangin satu badan nie...bulan nak test lagi...suma patin stock mega2 pun ya..

lombong sungai tarak apa ripit byk kali,tarak kena byr. kasi tukarĀ² umpan saja  Grin
bulan depan tak try sembat lak...
Logged

maju lah sukan untuk negara
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #59 on: March 14, 2013, 12:33:02 PM »

bulan depan tak try sembat lak...

 Shocked Shocked Shocked Shocked
Logged

Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal