Author Topic: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)  (Read 19337 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« on: April 23, 2013, 04:55:36 PM »
Salam Bros2 Pancing.Net

Kepada peminat & penggemar mancen rumah rakit area2 sepang/bagan, ingin saya war2kan kepada yg sesiapa ingin melepaskan gian mencuba hasilan dari rumah rakit yg  baru 2 bulan beroperasi dimana kedudukannya amat strategik kerana spesis spt siakap, tetanda, semilang, baji dll terlalu gemar berkeliaran di sekitar rumah rakit


hasil2 yg diperolehi....ikan galak makan di waktu malam, umpan feberet udang idup ngan umpun2 beli kat jeti tanjung mas


Sila hubungi tuan punya rumah rakit....En Amir (HP No:0183553011) bayaran sewa adalah RM35/sekepala)

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #1 on: April 23, 2013, 05:29:00 PM »
wahhh...best ni..BUMP 1 KALI ;D ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #2 on: April 23, 2013, 05:37:19 PM »
wahhh...best ni..BUMP 1 KALI ;D ;D ;D ;D
yuppp bro....santai2, relax2 tp satu aje kalo bermalam tu bwk le ubat nyamuk...itu aje..hehehe

Offline - Nodri Selama -

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 4673
  • Gender: Male
  • 019-2291353
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #3 on: April 23, 2013, 05:47:32 PM »
Apa kemudahan yg ada?
tandas macam ada tu.....air bersih?elektrik?
cecuba cerita kasi racun......

lagi satu cara nak kesana?
jeti kat mana nak naik utk ke kelong nie.....
BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1902
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #4 on: April 23, 2013, 06:36:27 PM »
Apa kemudahan yg ada?
tandas macam ada tu.....air bersih?elektrik?
cecuba cerita kasi racun......

lagi satu cara nak kesana?
jeti kat mana nak naik utk ke kelong nie.....

Area Mana ni Tuan...???
Bagan Lalang ker..???
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #5 on: April 23, 2013, 10:53:46 PM »
tp sayang rumah rakit terlalu hampir dgn tebing........kalo 15 hingga 20 meter dari tebing lg best
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline gauchoque

  • Siakap
  • *
  • Posts: 53
  • Gender: Male
  • 019-2731327 - qUE
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #6 on: April 24, 2013, 12:11:10 AM »
cer explain...cer explain..

 ??? ??? ???

 ;D ;D ;D

Offline NagaMasakMerah

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6364
  • Gender: Male
  • 013-2466299 - Naga
    • http://i61.photobucket.com/albums/h60/chord_rock/banner27.jpg
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #7 on: April 24, 2013, 06:32:22 AM »
tempat dah terbaik..
1. tempoh lepak situ berapa lama sekali bayar tu ?
try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!


Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #8 on: April 24, 2013, 08:52:04 AM »
Apa kemudahan yg ada?
tandas macam ada tu.....air bersih?elektrik?
cecuba cerita kasi racun......

lagi satu cara nak kesana?
jeti kat mana nak naik utk ke kelong nie.....
Ok bros semua....toilet mmg disediakan & tempat memasak sekali ngan dapor pon ada ..so kalo nak msak maggi ke atau nak bancuh kopi ke x de hal semuanya bersih.....& air bersih juga disediakan. Terdapat 4 bilik kesemuanya...kalo nak mancen cuma dibahagian depan ajele sbb bahagian blkg tu berdekatan dgn tebing dlm 15 kaki jauhnya & siakap berkeliaran disekitar tebing & disebelah kanan diwaktu maghrib tp digalakkan menggunakan pelampung utk menjerat siakap. Semilang pula gemarkan umpun2 panjang kemerah2an....

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #9 on: April 24, 2013, 08:56:28 AM »
tempat dah terbaik..
1. tempoh lepak situ berapa lama sekali bayar tu ?


Tempoh lepak adalah semalaman...kalo pegi tengahari ni akan blk tengahari keesokan harinya.....24jam bayaran RM35/sekepala

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #10 on: April 24, 2013, 08:57:41 AM »
kne set komplot ni ::) ::) ::) tuan arol,ooo tuan arol ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #11 on: April 24, 2013, 10:18:51 AM »
mcm penah tgk rumah rakit ni...  ::) ::)

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #12 on: April 24, 2013, 01:49:29 PM »
Apa kemudahan yg ada?
tandas macam ada tu.....air bersih?elektrik?
cecuba cerita kasi racun......

lagi satu cara nak kesana?
jeti kat mana nak naik utk ke kelong nie.....

kalo nak kesana ini peta..nya

Offline nizamdna

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 171
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #13 on: April 24, 2013, 01:53:07 PM »
bukan yg sebelah jeti wok sompo tue ker ?
" ... tunduk tidak bermakna patuh "

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #14 on: April 24, 2013, 02:41:59 PM »
bukan yg sebelah jeti wok sompo tue ker ?

bukan bros itu dah smpai bagan lalang .....ini sebelum smpai pekan sg pelek dlm 1 km akan jumpa kilang batu bata (Sepang Brickworks) akan jumpa sign board sebelah kiri menunjukkan ke Tanjung Mas...terus aje smpai kejeti & tuan punya jeti akan bawak naik bot ke rumah rakit dlm 1km dr jeti..

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #15 on: April 24, 2013, 02:45:19 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #16 on: April 24, 2013, 02:50:52 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

bole bro...x kisah janji bayar penuh rm35/sekepala

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #17 on: April 24, 2013, 03:19:56 PM »
jgnla pegi sorg..ajakle saya..bleh dgr radio tanpa henti ;D ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #18 on: April 24, 2013, 03:28:40 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

bole bro...x kisah janji bayar penuh rm35/sekepala


oke noted  ;D

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #19 on: April 24, 2013, 03:29:32 PM »
jgnla pegi sorg..ajakle saya..bleh dgr radio tanpa henti ;D ;D ;D ;D

wahhhh...... ;D ;D :D :D

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #20 on: April 24, 2013, 03:37:45 PM »
jgnla pegi sorg..ajakle saya..bleh dgr radio tanpa henti ;D ;D ;D ;D

wahhhh...... ;D ;D :D :D

pegi rmai2 le syok...tp jgn rmai sgt sbb bahagian yg sesuai utk mancen blah depan aje....rasa2 dlm 6 org x 2 btg ..ok kot.. :o :o :o

Offline mahathir

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 6607
  • Gender: Male
  • 019-3779299
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #21 on: April 24, 2013, 04:06:16 PM »
Kalau nak best booking lar 1 kelong.... ;) ;)

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #22 on: April 24, 2013, 04:11:12 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

bole bro...x kisah janji bayar penuh rm35/sekepala


oke noted  ;D

Ajak la den skali. Leh blaja jigging anak boron bawah rumah rakit.

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #23 on: April 24, 2013, 04:15:25 PM »
Kalau nak best booking lar 1 kelong.... ;) ;)

bole bro...tp ini bukan kelong ini umah rakit.....setakat 10 org bole kot...santai2 aje bro.. ;D ;D ;D

Offline mahathir

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 6607
  • Gender: Male
  • 019-3779299
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #24 on: April 24, 2013, 04:18:43 PM »
Kalau nak best booking lar 1 kelong.... ;) ;)

bole bro...tp ini bukan kelong ini umah rakit.....setakat 10 org bole kot...santai2 aje bro.. ;D ;D ;D

Kalau booking 1 rumah rakit niii kira 1 kepala gak kerrr kira lamsum... ;)

Offline Romico

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 447
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #25 on: April 24, 2013, 04:20:09 PM »
best psl demo nk guna teleskopik la tu.....btl kan chor???

tp sayang rumah rakit terlalu hampir dgn tebing........kalo 15 hingga 20 meter dari tebing lg best
<<< @ D7K  KALAU TAK BOLEH GURAU DUDUK SURAU  @ D7K >>> 

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #26 on: April 24, 2013, 04:24:55 PM »
Kalau nak best booking lar 1 kelong.... ;) ;)

bole bro...tp ini bukan kelong ini umah rakit.....setakat 10 org bole kot...santai2 aje bro.. ;D ;D ;D

Kalau booking 1 rumah rakit niii kira 1 kepala gak kerrr kira lamsum... ;)

ok bro...bole kautim ngan tuan punya tanah....hehehe

Offline Zass

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1003
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #27 on: April 24, 2013, 04:27:26 PM »
best psl demo nk guna teleskopik la tu.....btl kan chor???

tp sayang rumah rakit terlalu hampir dgn tebing........kalo 15 hingga 20 meter dari tebing lg best
tebing kat blkg tu ...LUBUK bro ..dalam 15ka...tpt siakap main wheelee...hehehe

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #28 on: April 24, 2013, 04:29:14 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

bole bro...x kisah janji bayar penuh rm35/sekepala


oke noted  ;D

Ajak la den skali. Leh blaja jigging anak boron bawah rumah rakit.

hamboi yeeee...... ;D ;D :D :D

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: Rumah Rakit Tanjung Mas (Sepang)
« Reply #29 on: April 24, 2013, 04:36:06 PM »
kalau nak pergi sorang2 boleh ke? maksudnya tetiba je rasa nak pergi dalam 3-4 jam pastu nak balik camne kira tu?

bole bro...x kisah janji bayar penuh rm35/sekepala


oke noted  ;D

Ajak la den skali. Leh blaja jigging anak boron bawah rumah rakit.

hamboi yeeee...... ;D ;D :D :D
8) 8) 8) 8)
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509