Pancing.Net
October 26, 2014, 11:38:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Mancing di MUAR  (Read 4319 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ijaz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 577


unbeaten 2004 - 0127783662


Email
« on: June 05, 2009, 12:58:21 AM »

Slm semua, ada sesiapa dalam pancing.net yg tiggal berhampiran bandar Muar ke ?
Kmpg org rumah saya di Bakri, klu blk kmpg, tak ada rakan pancing la disana ..
Logged


"Victoria Concordia Cresit" ("kemenangan hasil harmoni")......The Gunners......
Pancing.Net
« on: June 05, 2009, 12:58:21 AM »

 Logged
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2400


Email
« Reply #1 on: June 05, 2009, 11:16:37 AM »

bro turun tanjung la aku selalu ke sana casting siakp kat benteng sg muar kaki bottom pon rmai mlm ni bole turun bro
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
han83
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 179


bodol itu benar.....

namakuhan83@yahoo.com
WWW Email
« Reply #2 on: October 14, 2009, 04:01:37 PM »

hehe.. banyak ikan ke kat tanjung? klu nk kesana umpan apa yg power? kongsi2 la
Logged

kalau tersilap kata. trlebih sudah, harap tegur2 la.. orang berbudi kita berbahasa Cheesy
info mancing area batu pahat http://waderteam-pro.blogspot.com
armageddon
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 88



Email
« Reply #3 on: October 14, 2009, 06:28:33 PM »

aku selalu gak turun muar tp tak lah pancing laut
aku pancing udang.. dulu aku pancing kat jambatan muar tu.. tp kurang ler
bising sgt sbb byk bdk² race atas jambatan tu..
skg aku pancing udang kat serum
minggu lps aku g pancing udang
kira leh tahan ler. udang dia frenzy sgt sampai pakai 1 rod jer
pas pasang aku terus cabut blk.... 
Logged
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #4 on: October 23, 2009, 03:00:51 PM »

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2400


Email
« Reply #5 on: October 24, 2009, 11:51:50 AM »

aku penah tarik siakap 4++kg teknik casting  gewang bro mmg heaven la
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #6 on: October 26, 2009, 11:18:57 AM »

aku penah tarik siakap 4++kg teknik casting  gewang bro mmg heaven la
kat bahagian mana mana tu....
tak pernah cuba mengewanglah kat muar....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2400


Email
« Reply #7 on: October 26, 2009, 11:44:31 AM »

ala kat area marina tmpt bnyk bot2 mewah 2 parking mmg jd istana siakp lgpun xamai yg guna gewang bnyk guna udang jd harapan utk narik ikan 2 mmg tngi ler
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #8 on: October 26, 2009, 11:53:23 AM »

itu kira kat bahagian tanjung maslah tu... atas sikit kat warung majlis tu....
tak susah ke... rasanya macam org ramai aje...
pak guard ada tak....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2400


Email
« Reply #9 on: October 26, 2009, 12:55:12 PM »

xer bro sbb tmpt 2 open to public jgn kite naik bot2 sudah la pak guard xkacau selagi xceroboh kwsan marina aku biasa lyn kat area pondok  n tepi marina mmg ada siakp rekod pari 56 dgn 34kg penah naik guna belanak
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #10 on: October 26, 2009, 12:57:29 PM »

pari 56kg.... aku pun tak pernah dengo... mesti pakai set gandang tu...
masalahnya bila balik kampng aku tak sempat nak turun.... mak aku ngan mak mertua ada kat sana....
nak layan 2 mak tu yg tak da masa tu nak melayan pancen....
nanti kalau aku balik kg aku roger kau boleh tak.... kita cari siakap....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
themunk
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 353


Email
« Reply #11 on: October 26, 2009, 02:06:07 PM »

salam....dulu kawan pnah mancing kt togok sri menanti...lau nak cr kurau kena air besar 1,15 bulan islam...floating ikan hidup la......biasanya bayak mengambur time2 tu...
Logged

han83
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 179


bodol itu benar.....

namakuhan83@yahoo.com
WWW Email
« Reply #12 on: October 27, 2009, 12:26:23 AM »

selamat ke kat togok tu??

sepupu kwn dlu kena pukul ribut.. blm dpt ikan dh dpt lain, terus x pegi stu..

dieorg gelar tmpat tu togok reban.. pasal tmpat nk beteduh xda. betul ke??

lg 1.. klu nk cri pari kat muar.. mna lubuknya.. umpan? klu blh dri tebing ja, hehehe.. skang cuaca x menentu.. Grin
Logged

kalau tersilap kata. trlebih sudah, harap tegur2 la.. orang berbudi kita berbahasa Cheesy
info mancing area batu pahat http://waderteam-pro.blogspot.com
VictorChia
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #13 on: October 27, 2009, 01:52:15 AM »

^^ record siakap kat tanjong emas tu kalau tak salah 16kg ^^
musim udang dah naik sampai PAGOH lah kawan ;(
port nenek rumah i situ Hantu(aka kaki pancing udang) satu ekor pun tak nampak (termasuk saye  Grin) pun malas nak pergi tengok sungai,
air terlalu masin sekarang,
kalau nak main sembilang,malim rasa2 boleh tahan leh!!!
minggu lepas tengok pakcik pancing ade lah rezeki sikit ^^

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....

bro lain kali datang port sabak aur tu tengok belah kanan ade rumah kan? datang lah kirim salam sikit lah ^^
kalau i takde banyak kerja boleh borak2 sikit ^^
oh nak beli umpan pun ade ^^
sewa bot put ade ^^
 
Logged
jebatjohor
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2131



Email
« Reply #14 on: October 27, 2009, 07:08:32 AM »

^^ record siakap kat tanjong emas tu kalau tak salah 16kg ^^
musim udang dah naik sampai PAGOH lah kawan ;(
port nenek rumah i situ Hantu(aka kaki pancing udang) satu ekor pun tak nampak (termasuk saye  Grin) pun malas nak pergi tengok sungai,
air terlalu masin sekarang,
kalau nak main sembilang,malim rasa2 boleh tahan leh!!!
minggu lepas tengok pakcik pancing ade lah rezeki sikit ^^

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....

bro lain kali datang port sabak aur tu tengok belah kanan ade rumah kan? datang lah kirim salam sikit lah ^^
kalau i takde banyak kerja boleh borak2 sikit ^^
oh nak beli umpan pun ade ^^
sewa bot put ade ^^
 

cadangan ni boleh diusul ke atas  Grin

victorchia, ni cina ke melayu?
Logged

From Angler To Angler For angler.. hasnol 012-7353543
JFT angler
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2400


Email
« Reply #15 on: October 27, 2009, 08:16:43 AM »

aku tgjk dgn bebudak joran bgus brader 2 tarik mmg terkejut bro besau tp set dia pon bole tahanla lama jgk la nak naik mlm 2 sapa mancen xblik tgn kosong aku sndri dpt 3 ekor siakp member siap dpt kerapu lg terkejut kiteorg
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #16 on: October 27, 2009, 10:48:10 AM »

^^ record siakap kat tanjong emas tu kalau tak salah 16kg ^^
musim udang dah naik sampai PAGOH lah kawan ;(
port nenek rumah i situ Hantu(aka kaki pancing udang) satu ekor pun tak nampak (termasuk saye  Grin) pun malas nak pergi tengok sungai,
air terlalu masin sekarang,
kalau nak main sembilang,malim rasa2 boleh tahan leh!!!
minggu lepas tengok pakcik pancing ade lah rezeki sikit ^^

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....

bro lain kali datang port sabak aur tu tengok belah kanan ade rumah kan? datang lah kirim salam sikit lah ^^
kalau i takde banyak kerja boleh borak2 sikit ^^
oh nak beli umpan pun ade ^^
sewa bot put ade ^^
 
hang duk kat situ ke...
umpan apa hang ada jual...
no contact ada... pam kat aku ....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
VictorChia
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #17 on: October 30, 2009, 12:13:24 AM »

^^ record siakap kat tanjong emas tu kalau tak salah 16kg ^^
musim udang dah naik sampai PAGOH lah kawan ;(
port nenek rumah i situ Hantu(aka kaki pancing udang) satu ekor pun tak nampak (termasuk saye  Grin) pun malas nak pergi tengok sungai,
air terlalu masin sekarang,
kalau nak main sembilang,malim rasa2 boleh tahan leh!!!
minggu lepas tengok pakcik pancing ade lah rezeki sikit ^^

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....

bro lain kali datang port sabak aur tu tengok belah kanan ade rumah kan? datang lah kirim salam sikit lah ^^
kalau i takde banyak kerja boleh borak2 sikit ^^
oh nak beli umpan pun ade ^^
sewa bot put ade ^^
 

cadangan ni boleh diusul ke atas  Grin

victorchia, ni cina ke melayu?

sorry for late reply ^^
i chinese ^^



^^ record siakap kat tanjong emas tu kalau tak salah 16kg ^^
musim udang dah naik sampai PAGOH lah kawan ;(
port nenek rumah i situ Hantu(aka kaki pancing udang) satu ekor pun tak nampak (termasuk saye  Grin) pun malas nak pergi tengok sungai,
air terlalu masin sekarang,
kalau nak main sembilang,malim rasa2 boleh tahan leh!!!
minggu lepas tengok pakcik pancing ade lah rezeki sikit ^^

Port yang diorang mancen kat muar...
dari mesjid muar (mesjid lama) sampai ke tanjung mas.... dengo ceta senangin dan siakap pernah naik dgn saiz yg agak besar
lagi satu port mesjid daerah ledang (mesjid) baru....
lagi satu port kat sabak aur (dr simpang trafic light lebih kurang 200m)... yang ada umah macam jeti... kat sini hasil buruan ikan misai.....
biasa kawan macen kat pantai seri menanti.... target abang misai ngan cik paridah....

bro lain kali datang port sabak aur tu tengok belah kanan ade rumah kan? datang lah kirim salam sikit lah ^^
kalau i takde banyak kerja boleh borak2 sikit ^^
oh nak beli umpan pun ade ^^
sewa bot put ade ^^
 
hang duk kat situ ke...
umpan apa hang ada jual...
no contact ada... pam kat aku ....


boleh bang ^^
012-6229422 ^^
tapi time call just say kalian from pancing.net lah ^^
tak nanti i terus hang up ^^
ade jual ^^
pon pon dan anak udang beku ^^
sewa boat rm10 sehari ^^
kalau naik 3 orang rm15 ^^
bukan bisnus saye lah ^^
i tolong promo aje ^^
my uncle own those boat ^^
so contact also same ^^
coz i work there as mechanic ^^
thx ^^
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #18 on: October 30, 2009, 01:03:41 AM »

VICTORCHIA......PLEASE MASUK DALAM SALAM PERKENALAN DULU..

INTRO URSELF....LAGI OKEY KITA ORG NAK BERFORUM GAN U....

YOU R WELKOM HERE....VICTOR.... Grin Grin Grin
Logged



solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #19 on: November 02, 2009, 08:51:24 AM »

peh....ramai gak yang mancing kat sungai muar...pe kate lau cucu nak berkenalan....erm 15hb ni cucu nak balik semerah....umah mertua...pekate lau kite minum2 teh tarik........nak gak berkenalan ngan pnet wilayah muar nie....
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #20 on: November 02, 2009, 12:27:57 PM »

hang semerah kat mana...
umah org tua ngan mak mertua kat pt jawa...
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #21 on: November 02, 2009, 01:25:35 PM »

hang semerah kat mana...
umah org tua ngan mak mertua kat pt jawa...

KAT SUNGAI NIBONG....JOM AR KITA TURUN NGETEH.....MU SEKARG KEJE KAT NEWR....
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #22 on: November 02, 2009, 01:27:02 PM »

hang semerah kat mana...
umah org tua ngan mak mertua kat pt jawa...

KAT SUNGAI NIBONG....JOM AR KITA TURUN NGETEH.....MU SEKARG KEJE KAT NEWR....
la ni aku duk kat skudai keja kat jb.....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #23 on: November 02, 2009, 01:31:01 PM »

hang semerah kat mana...
umah org tua ngan mak mertua kat pt jawa...

KAT SUNGAI NIBONG....JOM AR KITA TURUN NGETEH.....MU SEKARG KEJE KAT NEWR....
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #24 on: November 02, 2009, 01:32:49 PM »

hang semerah kat mana...
umah org tua ngan mak mertua kat pt jawa...

KAT SUNGAI NIBONG....JOM AR KITA TURUN NGETEH.....MU SEKARG KEJE KAT NEWR....
la ni aku duk kat skudai keja kat jb.....

KWN LAK KEJE KAT KOTA TINGGI.....ERM SELALU KAT SINI MANCING UDANG KAT SUNGAI KOTA N SEMANGGAR JE....ADE MASA YORM KITA JUMPE KAT SUNGAI MUAR....ERM DE NAK BALIK KAMPUNG TAK...
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #25 on: November 02, 2009, 01:37:52 PM »

untuk bulan nov rasanya macam tak balik.... kalau balik raya aji pun kejap aje...lepas semayang raya dah kena pi kota tinggi lak...
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #26 on: November 02, 2009, 01:39:18 PM »

untuk bulan nov rasanya macam tak balik.... kalau balik raya aji pun kejap aje...lepas semayang raya dah kena pi kota tinggi lak...

OWH....NAK MANCING KAT KOTA TINGGI EA..... ERM 29 NOV NIE...SY NAK BUAT MAJLIS PERKAHWINAN DI RUMAH BELAH SY...JEMPUT DTG SUME...
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #27 on: November 02, 2009, 01:40:58 PM »

untuk bulan nov rasanya macam tak balik.... kalau balik raya aji pun kejap aje...lepas semayang raya dah kena pi kota tinggi lak...

OWH....NAK MANCING KAT KOTA TINGGI EA..... ERM 29 NOV NIE...SY NAK BUAT MAJLIS PERKAHWINAN DI RUMAH BELAH SY...JEMPUT DTG SUME...
tak mancen lah bro... nak rewang anak buah nak kawen....
29 nov... hang nak kawen ke...
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #28 on: November 02, 2009, 02:49:52 PM »

SOLGAMBUT KOK EKOW KAWIN BUEK TOPIK BIAR MEMBER TAHU YANG GI..

MAJLIS EKOW...KAWENNN.. Cool
Logged



ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5430



Email
« Reply #29 on: November 02, 2009, 02:53:37 PM »

SOLGAMBUT KOK EKOW KAWIN BUEK TOPIK BIAR MEMBER TAHU YANG GI..

MAJLIS EKOW...KAWENNN.. Cool
tuan aji... dia jemput kita semua ke....
macam tak jemput aje.............. hi hi hi hi
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal