Pancing.Net
September 23, 2014, 04:13:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Mesin Ajiking ada baguih ke tak?  (Read 11899 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Awei
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2998


Be Better Fishing!!


Email
« on: June 18, 2009, 03:03:44 PM »

aku nak tanya pendapat hangpa semua,

adakah mesin berjenama ajiking ni baguih, tahan lasak dan power gila?
tgk berlambak2 dok jual di pasaran..

apa komen hangpa, bagi yang mana dah pernah pakai,beli,ngetest mesin keluaran ajiking ni..
Logged
Pancing.Net
« on: June 18, 2009, 03:03:44 PM »

 Logged
MOHD.ISMAIL MOHD.WAIDIN
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 179



Email
« Reply #1 on: June 18, 2009, 06:14:03 PM »

Ada beli satu..Aji King Air Maxx 3000,tapi hari Sabtu ni baru mau test casting..nantilah buat ulasannya..tak berani nak komen..
Logged
harriemaulana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2326


Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

harrie_maulana
Email
« Reply #2 on: June 18, 2009, 08:16:02 PM »

Pendapat teman yg sekupang nihh tak kira la mesin kekili atau reel yg mahal kerr atau murah.. ia bergantung pada
kita yg mengendalikannyerr... kalo la reel tuhh dtg dari langit pun tapi pengendalian kita kurang cekap dan kurang
mahir... maka reel yg baik sekalipun boleh jadi tak guna seduit. Jenama Ajiking mungkin agak asing dan baru
di negara kita maka dsbbkan manufacturing di China maka ianya dijual dgn rega yg murah. Jenama buatan Italy
nihh di antara jenama yg ternama juga di USA.

Tengok fly reel Ajiking teman pada signature di bawah nihh...
Logged

Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #3 on: June 18, 2009, 09:26:06 PM »

Pendapat teman yg sekupang nihh tak kira la mesin kekili atau reel yg mahal kerr atau murah.. ia bergantung pada
kita yg mengendalikannyerr... kalo la reel tuhh dtg dari langit pun tapi pengendalian kita kurang cekap dan kurang
mahir... maka reel yg baik sekalipun boleh jadi tak guna seduit. Jenama Ajiking mungkin agak asing dan baru
di negara kita maka dsbbkan manufacturing di China maka ianya dijual dgn rega yg murah. Jenama buatan Italy
nihh di antara jenama yg ternama juga di USA.

Tengok fly reel Ajiking teman pada signature di bawah nihh...

Tuan aji dan king aje yang pakai kut ye Cheesy Cheesy Cheesy
Logged
harriemaulana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2326


Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

harrie_maulana
Email
« Reply #4 on: June 18, 2009, 09:36:20 PM »

Teman pun heran jugerr macamana org Italy nihh boleh guna nama Ajiking... mungkin ade tuan aji kat
sana yg juara dlm memancen lalu dia buat produk dia sendiri Grin Grin Grin
Logged

joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #5 on: June 18, 2009, 09:39:26 PM »

AJIKING...TAK SILAP SAYA..

PRODUK MALAYSIA.... SAJA DIORANG LETAK KONON NYA ITALY LAH....

MACAM X PUYU.. JAPAN METERIAL LAH..USA DESNG LAH... NAK LAKUKAN JEK..

MADE IN JINJANG HHEHHE Cheesy Cheesy Cheesy
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #6 on: June 18, 2009, 09:41:36 PM »

Jinjang mari ke aji?? Betul??
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #7 on: June 18, 2009, 09:45:06 PM »

TCE... MEMANG BANYAK BUEK SENDIRI

JORAN LEMEX... TOMAN REEL...CONTOH LAH
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #8 on: June 18, 2009, 09:47:58 PM »

oo..macam tu..sebab ajiking ni baru diperkenalkan rasanya..
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #9 on: June 18, 2009, 09:51:05 PM »

KOK ITALY NYA MACAM

MP..ALUTECNOS ...ADA BERANI JOE HEHHEH Grin Grin
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #10 on: June 18, 2009, 09:53:32 PM »

Eden budjet poket kecik la tuan aji.. Grin Grin Grin Kalo made in belanda tu buleh la..
Logged
harriemaulana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2326


Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

harrie_maulana
Email
« Reply #11 on: June 18, 2009, 10:02:59 PM »

Sebenarnyerr teman penah terbaca dalm satu majalah pancing dari USA. Seperti biasa dlm setiap majalah mesti ada halaman iklan
yg mempromosikan jenama2 alatan pancing nihh. Dari situlah teman terperasankan jenama Ajiking buatan Italy nihh. Masalah
pembuatan nihh fly reel jenama Shimano Ultegra 78 teman tuhh pun dibuat di Gelang Patah, Johor  tuhh jerr. Cheesy
Logged

joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #12 on: June 18, 2009, 10:07:22 PM »

JOE... POKET KECIL KOK PANDAI GUNO LEH GAK

CARI LAH 2 HND...TAPI BARU NYA BEBARANG....

KADANG2 HARGA NYA...SEPARUH JEK...HEHE
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #13 on: June 18, 2009, 10:09:57 PM »

ini macam punya reel ade jual tak kat Pudu Aji??


Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #14 on: June 18, 2009, 10:11:39 PM »

MESIN FLY NI KURANG ADA ....

SET ABU DIPLOMATADALAH ..TAK SILAP LAH ...JOE
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #15 on: June 18, 2009, 10:14:47 PM »

Terima kaseh aji, tanya aje. kut2 kalau ade, buleh dapat murah kut..
Logged
MOHD.ISMAIL MOHD.WAIDIN
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 179



Email
« Reply #16 on: June 22, 2009, 10:10:30 AM »

Hari sabtu & Ahad lepas,saya turun mancing ..saja nak test mesin AjiKing 3000 ni buat casting..pada pandangan saya,mesin ni boleh tahan juga..sistem drag yang bagus,cuma kalau kita karau perlahan,ianya macam tersangkut-sangkut sedikit dan gewang tak berapa nak main ( gewang Rapala X-Rap )..karau laju ok..hasil casting selama 2 hari tu adalah dalam 16 Kg..21 ekor semuanya,pakai satu mesin ni saja..

Penarafan oleh diri sendiri   :   3 bintang
Logged
harriemaulana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2326


Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

harrie_maulana
Email
« Reply #17 on: June 22, 2009, 02:08:50 PM »

 Cheesy Oraittt.... bravo
Logged

Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6885


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #18 on: June 22, 2009, 04:37:14 PM »

Hari sabtu & Ahad lepas,saya turun mancing ..saja nak test mesin AjiKing 3000 ni buat casting..pada pandangan saya,mesin ni boleh tahan juga..sistem drag yang bagus,cuma kalau kita karau perlahan,ianya macam tersangkut-sangkut sedikit dan gewang tak berapa nak main ( gewang Rapala X-Rap )..karau laju ok..hasil casting selama 2 hari tu adalah dalam 16 Kg..21 ekor semuanya,pakai satu mesin ni saja..

Penarafan oleh diri sendiri   :   3 bintang

tepuk... tepuk...3x
kira berbaloi gak kalau beli mesin aji n king ni yea..  Grin Cheesy
Logged

JURI JEMPUTAN
Kail^Perak
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1290


Wut Minds can conceive, body can achieve


Email
« Reply #19 on: June 23, 2009, 10:04:01 AM »

mesin ajiking?
cube tanye aji joran maluri
dia la tokey nye kan 'aji' king hehe Grin
Logged


"Belajarlah Dari Yang Mahir Dlm Bidangnya Kerana Anda Tidak Akan Hidup Lama Utk Memikirkannya"
MOHD.ISMAIL MOHD.WAIDIN
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 179



Email
« Reply #20 on: June 23, 2009, 12:00:32 PM »

Tapi kalau pakai tali braid jenama Ajiking ni memang berbaloi..5 bintang,biarpun diameternya halus..tak rugi beli woo...
Logged
pancing usang
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 438


173692971

nakhodaboy@yahoo.com
Email
« Reply #21 on: June 23, 2009, 12:11:27 PM »

hahaha boto tu...aji ade taruk share ngn ajiking comp....hehe gurau2 abg aji....

mesin ajiking?
cube tanye aji joran maluri
dia la tokey nye kan 'aji' king hehe Grin
Logged

~illahi anta maksudi waredho kamartlubi~
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #22 on: June 23, 2009, 03:00:53 PM »

YELAH KAIL PRK NI.... KING AJI LAH....BUKAN AJIKING HEHEHE
Logged



Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6885


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #23 on: June 23, 2009, 05:03:14 PM »

botol tu aji...
tersalah boh nama... la tu.. Grin Cheesy
Logged

JURI JEMPUTAN
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #24 on: June 23, 2009, 05:04:17 PM »

BOH NAMA BIAR BETULL

NANTI SALAH ALAMAT LAKKK HEHEHE... Cool Cool
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #25 on: June 23, 2009, 05:05:42 PM »

Ehh..ape pulak salah tu..betul la tu "ajiking", kasi letak "is" kat tengah2 tu... Grin Grin Grin
Logged
Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6885


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #26 on: June 23, 2009, 05:07:59 PM »

hee.. hee.. hee..

yea aji is king... Grin Cheesy
Logged

JURI JEMPUTAN
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #27 on: June 23, 2009, 05:10:54 PM »

TAKDE CITA KAN RIZAL JJ HEHHE Grin Grin
Logged



BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5531


............

1979
Email
« Reply #28 on: June 23, 2009, 11:01:55 PM »

salam...saya ade beli satu mesin pancing dari jenama ajiking nih...(1st time beli sebab nk blaja...)..bab komen...sy tak bleh nak komen sbb baru terjebak nak pakai mesin nie...tak masuk kelas pun lagi....hehe..
Logged
Daiwa Power-Tip
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 59



Email
« Reply #29 on: June 28, 2009, 11:49:18 PM »

Salam...kawan pun de beli reel Ajiking Pro Italy cast, cume blum mahir spenuhnye nk baling jauh2.....huhu
Logged

Takkan Hilang Joran Di Tangan........ Cool
Pages: 1 2 3 4 5 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal