Author Topic: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih  (Read 7739 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« on: June 19, 2009, 09:39:33 PM »
kawan bercadang untuk menancing kat sri bayu...
kawan x penah g lagi kat citu..
nak tanyar cikit kat otai2 sekalian,
info n port cantik kat sri bayu la..
umpan yg menarik?
ikan aper ada?

sesuai tak bawak family kat sana?(bdk kecik)
tolong...pls..

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #1 on: June 19, 2009, 10:16:06 PM »
namia aku tumpang akaun ejoy kejab
ajibanax : sri bayu ok dia ada banyak kolam
sesuai gak bawak budak tapi kena jaga sikit ar takut jatuh dalam kolam plak
kalau ikan patin pakai roti gardinie ar mcm yang saya reply kat post sg buah............
kalau tongsan kena main spring pakai dedak 929+bom kepala burung helang
tapi saya turun 5 kali semua bangau...........
pendapat saya ikan situ dah diajar makan mewah masa pertandingan
sebenarnya ada mcm2 umpan kalau kesana
rasanya tak sempat nak cerita ar panjang sangat ar...........
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #2 on: June 20, 2009, 06:48:32 AM »
wah bolh pinjam2 akaun lak.
huhuhu
blh lak teman luper pasal nak tanyer secret resepi masa kt lepak kat ejoy semalam..
adoi2.. ;D ???

Offline AJIB_banax

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1388
  • Gender: Male
  • Team Impian Lake Fishing @ FB
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #3 on: June 20, 2009, 03:38:14 PM »
wah bolh pinjam2 akaun lak.
huhuhu
blh lak teman luper pasal nak tanyer secret resepi masa kt lepak kat ejoy semalam..
adoi2.. ;D ???
semalam malas nak tutup akaun ejoy tu so minta izin jer la nak reply huuhhu
pasal resepi tu tuan pancing lama dah post kan dalam bahagian air tawar ni try ushar laaa
Hampa Sungguh

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #4 on: June 20, 2009, 03:47:16 PM »
ok kawan dah usha..
tq ajibanax....


yg tingal 1 jer lagi,
 port yg sesuai kat sana...
dgr kata byak kolam..
kolam maner yg selalu membuahkan hasil..

Offline AJIB_banax

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1388
  • Gender: Male
  • Team Impian Lake Fishing @ FB
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #5 on: June 20, 2009, 03:53:58 PM »
kalau hari biasa di buka kolam satu jer.........(kolam yang paling besar tu)
kalau ada game baru dia open kolam lain
tapi kolam satu paling top masa pertandingan........kebanyakkan juara duduk kat kolam tu
kalau ari biasa kolam tu paling bangau huhuhuh........tapi umpan pancing lama saya tak try kat situ pasal kolam tu dah masuk ranking blacklist saya ...........kolam bangau bayu........huhuhu
ikan situ dah mewah sangat.........ikan tu semua tunggu ada game baru nak makan kalau tak haram cium pun tak ingin.........bukan nak menghasut ke apa ke.....tak caya jemput datang kesan ar....cuma otai kolam tu mcm pak ngah bayu memang ikan tu mkn umpan dia kalau ko pegi mesti ko dengar suara pak ngah tu sia selalu lepak kat situ.........aku ari2 travel dari cheras baru alah kawasan kat umh ko tu ke semenyih aku ngajar kat sk. cheras baru huhuhuh
Hampa Sungguh

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #6 on: June 20, 2009, 04:00:30 PM »
la..
kr dah blacklist la kolam nie....
kalo mcm tu x jd la kawan g sana esok..
g sukida la nampak nyer..
nak g sg buah mcm kurang sesuai..
bkan aper anak sedara nie ganas2 semua..

Offline AJIB_banax

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1388
  • Gender: Male
  • Team Impian Lake Fishing @ FB
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #7 on: June 20, 2009, 04:08:05 PM »
kolam sabare pun ok gak apa.........bawak dedak 929+bom kepala helang jer........cacing pun ok gak pasal kadang2 dia masukkan ikan baung kat situ.........roti wajib...........tempat menarik try ushar dalam info memancing........saya ada postkan info kolam sebare ni......tempat menarik bawak keluarga hhuhuh
Hampa Sungguh

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #8 on: June 20, 2009, 04:15:53 PM »
ok tq...
nanti kawan explore ...

Offline papamafia

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 275
  • Gender: Male
  • Kuala terengganu - kertih - negeri sembilan
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #9 on: June 20, 2009, 07:31:52 PM »
kat sini tak pernah cuba.. tapi kalau kat tanguk-tanguk pakai dedak merah ngan dedak 929...khas untuk patin ngan ruhu.... rasanya kalau ikan kolam ni mmg dia bedal je dedak....

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #10 on: June 21, 2009, 09:22:24 AM »
cuba cri dedak thailand klau nk g sri bayu.......

klau nk bebudak yg ramai...........lg best g JORAN TERJUN (kg kemensah).......

kita mancen...dorang g mandi sg....


Offline paizal

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 184
  • Gender: Male
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #11 on: June 29, 2009, 04:45:59 PM »
sri bayu....

slalu nengok member  pakai bom kuning + pelet.....

rasanya nk naik rohu x der masalah...insyaAllah...
*mancing tatap mancing*

Offline abu_garcia

  • Bilis
  • *
  • Posts: 49
  • Gender: Male
  • my wepon
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #12 on: August 17, 2009, 08:58:11 PM »
akum bro,
try guna sardin + roti kalau nak main patin dia la. kalau nak henjut pacu dia senang je.. pakai cacing je tapi kena main pagi 2 masa matahari nak naik . conform leh bawak pacu dia naik atas daratnya.

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #13 on: August 18, 2009, 08:07:41 AM »
tenkiu tuan abu...

bole tak terangkan dgn lebih jelas...

cara mengunakan dan cara pembuatan umpan roti dan sardin ni..


Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #14 on: August 18, 2009, 08:22:30 AM »
akum bro,
try guna sardin + roti kalau nak main patin dia la. kalau nak henjut pacu dia senang je.. pakai cacing je tapi kena main pagi 2 masa matahari nak naik . conform leh bawak pacu dia naik atas daratnya.

ni klu ikan x mkn kita blh mkn bt senduwish.
kan cd kan kan kan kantoi.
mengai jangan x mengai

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #15 on: August 18, 2009, 08:28:07 AM »
yg tu roti saden bini hang buat.....sedap siot...hehehe


Offline AJIB_banax

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1388
  • Gender: Male
  • Team Impian Lake Fishing @ FB
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #16 on: August 18, 2009, 10:00:56 AM »
selain roti sadin
roti kentang pun sedap di buat umpan
tapi kena make sure dulu kat kolam tu cuma ada dalam 10 org pemancing pasal roti kentang ni main terapung...........sekali patin ngap memang best melayan huhuhu pacu pun ngap roti kentang ni.......huhuhu kita pun ngap gak........
Hampa Sungguh

Offline abu_garcia

  • Bilis
  • *
  • Posts: 49
  • Gender: Male
  • my wepon
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #17 on: August 22, 2009, 11:43:53 PM »
akum otai 2 patin,

umpan ni la yg saya henjut patin kat kolam no 1 seri bayu tu dekat satu guni gula .
tekniknya sardin dlm tin tu ambil ikannya dan peram 3 hari dgn roti . kalau boleh roti jenama roti sedap . lepas tu kuah ikan sardin tu buat rasuah mula2 untuk panggil patin . umpan mula 2 guna kuah ikan sardin tu + roti . selamat mencuba

Offline Potocol

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 9848
  • Gender: Male
  • PERAK DARUL RIDZUAN
    • http://sahiranshah.multiply.com/
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #18 on: August 23, 2009, 12:22:27 AM »
akum otai 2 patin,

umpan ni la yg saya henjut patin kat kolam no 1 seri bayu tu dekat satu guni gula .
tekniknya sardin dlm tin tu ambil ikannya dan peram 3 hari dgn roti . kalau boleh roti jenama roti sedap . lepas tu kuah ikan sardin tu buat rasuah mula2 untuk panggil patin . umpan mula 2 guna kuah ikan sardin tu + roti . selamat mencuba
Terima kasih Tuan Abu Garsia.
Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.

Offline bomoh

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 303
  • Gender: Male
  • Di mana ada air..di situ ada ikan hikhikhik
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #19 on: August 23, 2009, 12:02:47 PM »
ko try guna dedak neccafe (dedak ayam hitam) tapi aku pangil nescafe hehehehehe jgn ko guna nescafe betul2 plak...heheheheh paling semmpoi ko cri dedak ayam jer ...tambah tepung ckit...udah.....hehehehe

Offline pemburu rohu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #20 on: August 28, 2009, 11:43:59 PM »
salam..kalau kat seri bayu ni kolam mn byk rohu???

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #21 on: August 29, 2009, 12:13:28 PM »
tak pasti la.....rohu bnyak kat tangguk2........


Offline AJIB_banax

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1388
  • Gender: Male
  • Team Impian Lake Fishing @ FB
    • Email
Re: aper umpan paling bagus d sri bayu semenyih
« Reply #22 on: August 29, 2009, 05:41:06 PM »
yup pegi kolam tangguk2 bawak dedak merah n perambut mata rambai tali warna merah rohu cukup peveret ngan equipment ni
peratusan membangau tu kurang la sikit............nak lagi cepat main dekat kolam kecik kat tangguk2 tu huhuhu
adoi la terkenang penangan ROHU MASAK STIM HALIA pehhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak sedap
Hampa Sungguh