Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 84444 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline poomie2000

  • Siakap
  • *
  • Posts: 52
Kedai pancing pilihan anda
« on: June 14, 2006, 12:13:47 PM »
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..
uru yahya guru yahya guru yahya..


Offline volvos

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3054
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #1 on: June 16, 2006, 09:05:38 AM »
Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras
7) yee tackle & adventure gear trading prima damasara

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #2 on: June 16, 2006, 04:29:43 PM »
Barang2 utk rod kat mana murah ?  saya nak cari cork dan blank.  kat sini tak ada jual.  ingat kalau sempat nak beli bila balik balik KL.  depan stadium tu ada tapi harga dia kurang menarik.
Banner Bersih Sungai

  • Guest
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #3 on: June 27, 2006, 05:45:59 PM »
Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..


satu haram kedai ni kawe dah masuk he.he

Offline volvos

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3054
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #4 on: June 28, 2006, 08:59:43 AM »
Quote from: "DelidaBintik"
Quote from: "poomie2000"
antara kedai2 yang fofular kat area key el nih;

1) kedai kepong
2) kedai aboy serdang
3) kedai seng seh(ubat cina) bangi lama
4) red hot angler PJ
5) tackle box subang
6) tce tackles taman maluri cheras
7) tightline sunway

klu nak barang2 2nd hand, surf lah www.ebay.com.my
klu nak barang pancing lama/antik contact ler moderator (pancing)..


satu haram kedai ni kawe dak masuk he.he


kepong teman dah pegi mmg banyak brg2 tapi cikit mahal hehehehehe :lol:
tightline pun teman dah pegi sini boleh dpt disc pasal Uncle Bob forumer MFN hohohohoho :P

Offline mussiana

  • Bilis
  • *
  • Posts: 19
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #5 on: September 06, 2006, 11:54:05 AM »
14 hb ni kawe nak gi KL dan kawe akan serang kedai pancing kat Subang Jaya habis-habisan.Nanti kawe call demo bro volvos.
-------------KeLaB JiGGinG AmaTuR BeSuT------------

Offline pertros

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #6 on: May 10, 2007, 05:04:57 PM »
Kedai kt Selangor:

1) kedai pancing ANG - jalan luar kt batang kali
egar

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #7 on: April 06, 2008, 08:51:49 AM »
Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai :
Nama towkeh :
Tel no :
Lokasi :
Banner Bersih Sungai

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #8 on: October 10, 2008, 02:12:34 PM »
1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..


Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #9 on: October 17, 2008, 10:04:53 AM »
Nama kedai : Ocean Sea Sportfishing
Nama towkeh : Ah Boy
Tel no :
Lokasi : Seri Kembangan
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #10 on: October 17, 2008, 12:11:27 PM »
orang lain x beli barang pancing kat kedai ker?..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline pezt_kool

  • Bilis
  • *
  • Posts: 23
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #11 on: October 22, 2008, 01:07:43 PM »
salam semua otai2 pancing :)..klau dekat Shah Alam 1 kedai dekat Seksyen 23 Alam Mega ;), berhampiran dengan Shell Lama n BSN..1 lagi dekat Seksyen 28 Alam Mega..Berhampiran derek kedai area2 Kilang Kobakin 8)..no tel n nma tokey saya xtau sebab baru je terlibat dlm dunia ni ;D

Offline bidan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #12 on: October 22, 2008, 09:24:14 PM »
Kalau Kat KL Kepung kut.  Kedai dia besar jugak. banyak pilihan. harga kalau compare ngan pudu rasanya murah kat kepung lagi.

Nama Kedai:  Tak Ingat.
Nama Tokey:  Tak Tahu,
No Tel:  Lagi la tak tahu... Beli tahu...  ;D
Lokasi:  Kepung (Dekat Je ngan Balai Polis.  Kalau dari KL lepas Jaya Jusco 100M lebey kurang.
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #13 on: October 22, 2008, 09:38:54 PM »
Kalau Kat KL Kepung kut.  Kedai dia besar jugak. banyak pilihan. harga kalau compare ngan pudu rasanya murah kat kepung lagi.

Nama Kedai:  Tak Ingat.
Nama Tokey:  Tak Tahu,
No Tel:  Lagi la tak tahu... Beli tahu...  ;D
Lokasi:  Kepung (Dekat Je ngan Balai Polis.  Kalau dari KL lepas Jaya Jusco 100M lebey kurang.


dia ni memang mega.  kalau tak salah dia juga operate kat ebay international since awal tahun 2000. 
Banner Bersih Sungai

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #14 on: October 23, 2008, 08:16:46 AM »
ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 



Offline En. Sham

  • Marlin
  • *
  • Posts: 752
  • Gender: Male
    • http://www.jutawanfreedom.com
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #15 on: October 23, 2008, 09:20:41 AM »
Nama kedai : Tight Lines Sport Fishing
Nama towkeh : (kawe lupa tanya nama )
Tel no : 03-5637 4014
Lokasi :No. 23, Jln Pjs 10/32,
          Taman Sri Subang,
          46000 Petaling Jaya,
          Selangor


Fish Hunters Sdn Bhd
No. 15, Ground Floor, Jln Maharajalela,
50150 Kuala Lumpur
Tel: 03-2148 0730

...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #16 on: November 13, 2008, 11:30:37 AM »
ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 



xde ape website ni bro..
lagi satu kedai pancing kt pj..
masuk ikut merc kt 1st traffic light..
sea tackles..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #17 on: November 13, 2008, 05:24:42 PM »
xde ape yg mcm mana tu..?


Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #18 on: November 26, 2008, 01:35:06 PM »
cube la bukak website tu bro..kosong jer la..kalu nk dibandingkan website tce paling cun kt mesia ni..leh kata sume barang yg dia jual ade kt dlm web ni..klu dulu siap ngan harga skali..cuma skang jer dh xde harga..
tcetackles.com.my
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #19 on: November 26, 2008, 02:07:27 PM »
oo.....igt kan apa td...

tp kdai dia klau pegi best wo.....

rsa cam shoping kat supermarket....


Offline SauFi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 22
  • Gender: Male
  • Hamba Budak Baru Nk Belajoo...
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #20 on: February 03, 2009, 04:57:13 PM »
ni detail kdai kat kepong tu.....(syok tgk awek indon yg jaga kdai jer..hehehe)

Nama kedai : Kepong Tackle Sdn Bhd
Tel no : 03-6274 0460
Lokasi : No. 62-68, Jalan Besar Kepong, 52100 Kuala Lumpur.
Email : info@kepongtackle.com
Website : www.kepongtackle.com

 




MEmang betolla awek2 indon kat sini cun2 tur... :o
hehe...
ingat nk terus memancing jer kat situr..
hikhikhik... ;D ;D ;D
:)

Offline mudim

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1058
  • Gender: Male
  • To be happy people... go fishing -Ganbatté-
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #21 on: February 03, 2009, 05:03:01 PM »

MEmang betolla awek2 indon kat sini cun2 tur... :o
hehe...
ingat nk terus memancing jer kat situr..
hikhikhik... ;D ;D ;D

kalu nak pancin awek2 indon tu kena pakai umpan puluss.... ;D ;D

Offline sepit biru berlumut

  • Bilis
  • *
  • Posts: 3
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #22 on: February 23, 2009, 02:01:21 PM »
as'kum, nak tanya kedai yg jual enjin bot kat kl. saya nak beli enjin suzuki 2.5 hp 4 lejang.
dan berapa angaran harganya yg baru? sesapa yg ada info boleh bagi yek.
trima kasih

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #23 on: April 04, 2009, 05:49:27 PM »
SEPIT SEDARA NK ENGIN BARU K ? 2ND - NAK CARI YG MURAH KENA CALLING KEKAWAN LAH .

YANG BARU AGENT
MERCURY : 03 55691266
YAMAHA : 03 55691500
SUZUKI : 03 89423113
HONDA : 03 55195113
PORT KLANG : 03 33419108

2 HAND
PENG HUAT SEKINCAHAN: 019 2686394
CUBA 2 CL JIKA TAK BERUBAH YA..



Offline ejoy_burger

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #24 on: April 18, 2009, 09:48:24 PM »
Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline meri

  • Bilis
  • *
  • Posts: 16
  • Gender: Male
  • Kail Sejengkal
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #25 on: April 30, 2009, 07:41:32 PM »
Ni Kedai Pancing Yg kawe pernah gi;

Seksyen 25, Shah Alam (Tmn Sri Muda)
Nama kedai :  Kawe tak perasan
Nama towkeh : Tak Pernah Tanya
Tel no :  Tak Pernah Ambil
Lokasi : Kws Bank Simpanan Nasional (BSN), bersebelahan dengan workshop motor

Seksyen 27, Shah Alam (Tmn Alam Megah)
Nama kedai :  Kawe tak perasan
Nama towkeh : Tak Pernah Tanya
Tel no :  Tak Pernah Ambil
Lokasi : Kws yg ada Stesen Minyak Esso, bersebelahan dengan Farmasi & Kedai Mamak

Offline sepit biru berlumut

  • Bilis
  • *
  • Posts: 3
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #26 on: May 11, 2009, 11:53:15 AM »
trima kasih... injin suzuki 2.5hp 4 stroke saya dah beli di agent suzuki 03-89423113 di sri kembangan yang joran maluri bagi no tel tu...
harganya dapat discount dan lebeh murah dari harga di kedai biasa...
injin datang dalam kotak.. macambiasa ada buku manual untuk mudah guna dan servicenye..
injin ok ...dah beberapa kali turun bukit kepong and serom muar...
setakat ni..selesa lah guna dgn fibre 12 kaki.. dan naik 2 orang... lagi pun arus tak kuat sangat kat situ..

Offline mrbonito

  • Bilis
  • *
  • Posts: 26
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #27 on: May 21, 2009, 05:50:09 PM »
Salam semua
Betul kata bro ejoy tu..kedai pancing kat Bandar Tun Razak tu memang best.
Macam-macam tips memancing abg Atan(tuan kedai)info saya tadi.Abg Atan cakap if nak gi trip mancing pun dia ada buat.
D kedai dia ada peralatan pancing yang kedai lain tak ada ... tu yang best tu..... harap semua keluarga pancing.net boleh le gi melawat k.
 8)
jom gail

Offline besau

  • Bilis
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #28 on: June 03, 2009, 08:20:34 AM »
Salam semua,

Saya pun nak kongsi port yang selalu saya beli barang pancing

Tempat : Rawang ( Sebelah stesen komuter rawang)
Tokey : Tak tahu nama tapi selalu panggil dia sifu..(banyak tip dapat)
Tel     : Tak pernah ambik ler..lupa
Lokasi : Rawang

Sebab mengapa memilih tempat tue...murah dan diskaun barang pancing banyak betul..



Offline abgk5353

  • Bilis
  • *
  • Posts: 23
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #29 on: July 05, 2009, 02:32:27 AM »
salam sejahtera anglers,

ye ke awek indon ?, dia cakap kat saya dia orang filipine , pasal tu kot seksi2 ,

sesiape yg tak pernah sampai ,bole cuba tmpat ni.

tce tackles shah alam ,seksyen13 tadisma business park, belakang restoran kari kepala ikan kg.pandan.

tce tackles seri petaling , dekat dengan carefore bukit jalil, masuk jalan seri petaling ,jalan straight , dekat

dengan makro ( nama lama ) kalau tak silap.. boleh tanya orang kat situ. alamat dan nombor telpon tak

simpan.