Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 85015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline puaka

  • Siakap
  • *
  • Posts: 81
  • Gender: Male
    • Ojo Kesandung
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #90 on: October 29, 2010, 06:38:57 PM »
kodai pancing kek kepong tu banyak pilihan...tp rege fix price...xleh nego2...
skang dah tambah byk eksesori memancing ni...rapala, sp etc..
Mancing Sampei Lebam!!!
@ celcom 946 1000

Offline jazadin

  • Bilis
  • *
  • Posts: 38
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #91 on: November 01, 2010, 12:37:43 AM »
Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...
salam joy
ckp meke mmng betul..sape nk tlng melayu kalau bukan kite..teman pn dh agak lama buka kedai kail..alhamdillah..kalau abg atan dtng di pameran pancing d klana jaya boleh kite jumpa. jaza fishing shop kg gajah tel: 019-5940900
Jaza Fishing Shop
Kg Gajah Perak
019 5940900

Offline Ryzal Bawal hunter

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 4976
  • Gender: Male
  • lelap time.....bye2
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #92 on: November 01, 2010, 07:10:09 AM »
insyallah..saya nak dtg tgk expo pancing kat kelana jaya..nak tgk apa yang sepatut leh tgk..hehhee
lelap time.....bye2

Offline Samuel8383

  • Marlin
  • *
  • Posts: 811
  • Gender: Male
  • Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #93 on: December 14, 2010, 08:37:09 AM »
Pilihan hambo:

1) Kepong Tackle
     Sebab pilihan : barang dia memang banyak....... dua jam tengok tak cukup. harga boleh tahan, sales girls dia pun cun cun belako. ada sistem member
                          card, boleh colect point.
     Kelemahan    :  orang terlampau ramai, susah nak jalan. tokey dia susah nak entertaine dan bagi tunjuk ajar. koleksi Rapala dia terlampau sikit.


2) TCE Tackle - cawangan Taman Alam Megah, Shah Alam
      Sebab Pilihan : manager dia memang ramah dan banyak bagi tunjuk ajar.  banyak pilihan terutamanya model yang baru keluar. kedia dia nampak bersih   
                           dan menpunyai ruang yang besar, senang nak lalu lalang. ada sistem member card, boleh colect point.
      Kelemahan    : TCE cuma jual brand dibawah company dia, branding lain dia tak jual.


3) Sky Pond
      Alamat : 520 Jalan PJU 1/5, 47301 Petaling Jaya, Selangor
      No.Tel  :012-3119522
      Sebab pilihan :  disebabkan lokasi kedia abit terpencil, koleksi lure (terutama rapala & blue fox) dia masih banyak pilihan, tokey dia pun ramah dan
                            banyak  bagi tunjuk ajar. biasanya times hambo pergi tak de orang, ada pun sorang dua so tokey dia boleh entertaine kaw kaw.
       Kelemahan    : Harga ada sikit mahal, banyak stock lama dan kurang stock baru terutama reel dan rod.


4) Digital Aquarium
      Alamat : No 9, Jalan Perdana 3/1, Taman Puchong Perdana, 47100 Puchong, Selangor
      No.Tel  : 03-80613442
     Sebab pilihan : tuan kedia dia memang tip-top dan ramah mesra. koleksi lures dia tak sebanyak kepong takle tapi brand yang lama seperti blue fox dia
                          masih ada jual. koleksi rapala dia pun banyak pilihan. ada banyak stock lama dia buat promosi
     Kelemahan    : reel dan rod dia kurang pilihan (mungkin disebabkan ruang kedai yg agak sempit kot)

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #94 on: December 14, 2010, 09:52:28 PM »
Ada sesape tau kedai pancing dekat pudu selain Young enterprise?
Sbb ada orang kata dekat ngan kedai dier ada lagi satu kedai pancing

Offline Samuel8383

  • Marlin
  • *
  • Posts: 811
  • Gender: Male
  • Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #95 on: December 15, 2010, 06:46:39 PM »
Kedai alat pancing LPM pudu tackle
No 401, Jalan Pudu, 55100 KL
Tel : 03-92233 440, 019-6631 611
Buka setiap hari. 8.00am-7.00pm

* Dapat daripada Majalah Pancing  :) harap dapat membantu

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #96 on: December 15, 2010, 07:24:23 PM »
trima kasih tuan Samuel8383
Klu free sy akan ke sana pastu akan tulis komen kat sini

Offline Samuel8383

  • Marlin
  • *
  • Posts: 811
  • Gender: Male
  • Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #97 on: December 15, 2010, 08:16:43 PM »
sama sama tuan maxpancing
 ;D  ;D okay tunggu komen tuan kat sini

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #98 on: December 16, 2010, 08:02:24 PM »
Sy baru jek balik dr Kedai alat pancing LPM pudu tackle.(depan skit jek drp Young Trading klu dtg dr balai bomba)
Kedainyer agak besar, lbh kurang 2x saiz kedai yound trading jd tempat tu senang nak jalan. psl barang2 dier plak, barang 'keperluan' memancing spt dedak, spring bom, murah sedikit(dlm 10/20sen jek) drp tempat len. Klu untuk rod, banyak gak rod situ stok lama tp ader jugak yg baru mcm rod shimano dsb. Untuk kekili plak, banyk choice gak dan tidak terlalu mahal. Utk alatan pancing len spt matakail, lure, barang die taklah baru sgt tp harganyer okay la.
Saya perasan kedai nih banyak jenis talipancing yg ader dan harganyer pun gitu2 gak la so klu yg gila psl tali nih bolehla berkunjung ke sini.

Offline Samuel8383

  • Marlin
  • *
  • Posts: 811
  • Gender: Male
  • Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #99 on: December 17, 2010, 08:40:48 PM »
Sy baru jek balik dr Kedai alat pancing LPM pudu tackle.(depan skit jek drp Young Trading klu dtg dr balai bomba)
Kedainyer agak besar, lbh kurang 2x saiz kedai yound trading jd tempat tu senang nak jalan. psl barang2 dier plak, barang 'keperluan' memancing spt dedak, spring bom, murah sedikit(dlm 10/20sen jek) drp tempat len. Klu untuk rod, banyak gak rod situ stok lama tp ader jugak yg baru mcm rod shimano dsb. Untuk kekili plak, banyk choice gak dan tidak terlalu mahal. Utk alatan pancing len spt matakail, lure, barang die taklah baru sgt tp harganyer okay la.
Saya perasan kedai nih banyak jenis talipancing yg ader dan harganyer pun gitu2 gak la so klu yg gila psl tali nih bolehla berkunjung ke sini.

mantap.....................
nanti masuk gaji hambo gi round round satu kali  ;D

Offline asam pedas

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2058
  • Gender: Male
  • 017-2486293..sms/call for casting..hehe
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #100 on: February 12, 2011, 04:05:34 PM »
1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..

kedai yg dekat bangi lama ni kat mna ye... bagi map klu buleh..tq

Offline dcm60

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 498
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #101 on: February 15, 2011, 01:01:11 PM »
ada tak alamat kedai aboy serdang ni??

Offline gymkhana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4539
  • Gender: Male
  • nett@gymkhana :-)
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #102 on: April 18, 2011, 08:43:47 PM »
Slam Gear Tackle Centre

562, Jalan Samudra Utara 1, Taman Samudra, Batu Caves
Selangor 68100
Malaysia

Tel: 03-6188 7788
Fax: 03-6189 7688
HP: 019-282 2888
HP: 012-220 0028
E-mail: Only available online

http://superpages.com.my/others/fishing-tackle-and-services/slam-gear-tackle-centre-156824.html

koordinat : 3.235542,101.697985

nak tgk koleksi gewang... boleh tahan... comparison harga mcm mahal kata sorang kawan... apapun tuan-tuan boleh p ushar dulu...



nett@gymkhana 012 586 8363

Offline abdwahub78

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #103 on: May 28, 2011, 10:35:29 PM »
1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..


bangi lama mmg utk sg je byk tapi murah dari kepong tackle,tokey pun ok

Assalamualaikum..mintak maap le kawan nk tumpang tanyer sket. kedai Acong semenyih tu ada alamat dia x? pastu kat bangi lama ade kedai lain ke selain kodai ubat tu? kalau ada katne? kwn tau yg tu je..huhu tq..

Offline anakpedu78

  • Siakap
  • *
  • Posts: 50
  • Gender: Male
  • Abah Zaeem
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #104 on: September 07, 2011, 05:49:52 PM »
Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...

Saya sokong usaha ni,,,dia dah niaga dah 16tahun,,mungkin kurang promosi yg menyebabkan kedai dia kurang tersohor,,tapi kan big2 name mcm darul dan rosli,,,pakar dlm pembikinan rod ni dia kenal,,,dia ni otai gak ni,,,main banyak area sabah,,,,otai casting & trolling,,,,kasi bump cikit,,,,,saya menyokong usaha murni anda,,,,, ;D ;D ;D


Td bru sms & kol Abg Atan.... tanya PLBC Banax Big Shoot LH... sblum tu tanya TCE tackle Semenyih...... harga?.... sama RM120 jer.... dh tau camtu trus order dgn abg Atan.... kos antara p ke BTR dgn semenyih dr bangi... rs2 sama ja... baek amek kat org melayu... moga2 dia berjaya... bleh kuar zakat... bantu org islam laen yg susah...

Offline gankangswee

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #105 on: December 22, 2011, 01:07:59 PM »
ada satu kedai alat-alat pancing yang baru dibuka dekat Bandar Bukit Jalil.JOM DATANG^^

alamat:VR TACKLE SOLUTION-NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
{dekat AFC(asian football council);jalil sutera(semi-d);sama baris dengan restoran al-barkath}

h/p:012-2229026(Mr.Gan)

Offline partimer

  • Marlin
  • *
  • Posts: 757
  • Gender: Male
  • H/P: 012 342 0090
    • fb:Hamdan Wahid
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #106 on: December 22, 2011, 01:25:08 PM »
ada satu kedai alat-alat pancing yang baru dibuka dekat Bandar Bukit Jalil.JOM DATANG^^

alamat:VR TACKLE SOLUTION-NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
{dekat AFC(asian football council);jalil sutera(semi-d);sama baris dengan restoran al-barkath}

h/p:012-2229026(Mr.Gan)

kedai baru..,mesti baik punye ni.. ;D
jgn jadi mcm kedai kat sri kembang dan kepong suda lah...keluarkan kad member untuk diskaun tapi bila dah jadi member harga member dia lebih mahal dari kebanyakan kedai2 lain    >:( >:(
A fisherman is a jerk on one end of the line, ...waiting for a jerk on the other.

HP: 012-342 0090

Offline gankangswee

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #107 on: December 22, 2011, 06:20:38 PM »
salam,dkat Bandar Bukit Jalil juga ada kedai jual alat pancing.

Nama:VR tackle solution

alamat:NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
          [dekat AFC(asian football council;jalil sutera(semi-d);sama barisan dengan restoran al-barkath]

h/p:012-2229026(Mr.Gan)
        
*segala alat-alat pancing ada diskaun :D tentu anda akn puas hati dengan layanan dan harga kita ;D


jangan bimbang,perkara mcm ni 100% guarantee Xkan berlaku.pemilik kedai ni mudah hatisebenarnya.pergilah visit ;D tentu awak akn puas hati dengan layanan dan harga kita

Offline gankangswee

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #108 on: December 22, 2011, 06:25:13 PM »
jangan bimbang partimer,perkara mcm ni 100% guarantee Xkan berlaku.pemilik kedai VR tackle solution ni org yg mudah hati.pergilah tengok ;D

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #109 on: December 23, 2011, 02:25:01 PM »
Tadi saya gi Kedai LPM pudu tackle yang dekat ngan Young trading.
Perghh reel Shimano dier banyak tu. Alivio, Aernos, Catana etc memang banyak. Dier ada ubahsuai kedai dier sikit utk letak banyak barang baru. skarang rod dier pun banyak & baru.
Dulu sy x suka gi kedai nih sbb barang dier lama sikit tapi skarang dah mantap gak la

Offline asam pedas

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2058
  • Gender: Male
  • 017-2486293..sms/call for casting..hehe
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #110 on: December 23, 2011, 11:44:39 PM »
Tadi saya gi Kedai LPM pudu tackle yang dekat ngan Young trading.
Perghh reel Shimano dier banyak tu. Alivio, Aernos, Catana etc memang banyak. Dier ada ubahsuai kedai dier sikit utk letak banyak barang baru. skarang rod dier pun banyak & baru.
Dulu sy x suka gi kedai nih sbb barang dier lama sikit tapi skarang dah mantap gak la

tp kedai LPM ni agak mahal dari Young Trading.. barang utk casting pon kurang...

Offline arul87

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 251
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #111 on: December 27, 2011, 06:27:03 AM »
ada lagi 1 kedai pancing dekat area seri kembangan,kedai ni dekat taman U,Tiger Shark sportfishing,harga ok,layanan terbaik,salah satu kedai yang ada jual gerang casting jenama Waterland (hajime murata punye brand)gewang casting dari jepun pun ada banyak

Offline rushai

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #112 on: May 24, 2012, 01:40:59 PM »
Kt padamaran pn ade kdai pncing owner melayu laki bini,harga pn ok,klu deal ngn bininye lg best,dri rm350 blh jd rm280,nme kdai xingt,tp sblh klinik,nt den bg info yg lg detel
Kalau takut dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai..

Offline ariana

  • Bilis
  • *
  • Posts: 26
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #113 on: December 10, 2012, 11:42:56 AM »
salam...mtk bntuan geng2 Pnet.....kwn bcdang nk amik surf rod..kedai mane yg byk pilihan n hrga lh runding area sekitar KL n selangor.?????...(((((dlm pala nk amik shimano beastmaster wrna kuning 2.....))))...tlg geng2.....kedai yg berbaloi.....

Offline mancasting75

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10755
  • Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #114 on: December 17, 2012, 04:55:27 PM »
Kt padamaran pn ade kdai pncing owner melayu laki bini,harga pn ok,klu deal ngn bininye lg best,dri rm350 blh jd rm280,nme kdai xingt,tp sblh klinik,nt den bg info yg lg detel
Rasanya ni kedai WorldWideAngler..owner laki nama Azhar bini nama Ita...jiran sebelah kawe nih

Offline motex86

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #115 on: January 10, 2013, 01:09:30 AM »
salam otai sume..kedai young trading jalan pudu ni slalu tutop pukul berapa ye?

Offline ikan_mabok

  • Bilis
  • *
  • Posts: 7
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #116 on: January 16, 2013, 09:38:09 PM »
salam otai sume..kedai young trading jalan pudu ni slalu tutop pukul berapa ye?

kalau x silap pukul 6 ptg.. hehehe

Offline motex86

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #117 on: January 18, 2013, 11:41:57 AM »
kalau x silap pukul 6 ptg.. hehehe

ooo.ok.tq patut le pegi balik keja da tutop.hehe

Offline luqmanulhakim

  • Pelata
  • *
  • Posts: 103
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #118 on: February 01, 2013, 03:16:36 AM »

Nama kedai : aquarium silibin, ipoh perak
Nama towkeh : tak tau
Tel no : tak tau
Lokasi : silibin ipoh perak

kedai 2 lot. dari depan nampak kecik tapi memanjang kebelakang. sebelah kedai mamak corner lot. barang,acc,rapala,reel,rod + etc memang banyak. rabun beb.kedai aircond memang tak berpeluh. boleh pusing2 dalam tu 5jam tak rasa penat. harga boleh bawak bincang tapi turun tak banyak. teman kawan beli shimano curado dia bg rm400 je,hook owner single hook 1/0 for minnow sepeket rm5 harga tepek rm6 (rujukan harga). tak tau la dia jual mahal ke tak.
taiping-perak-melaka. ada komplot tawar/masin ajak2 ler teman 0133703770

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #119 on: February 06, 2013, 11:59:16 AM »
murah la tu. IGFA pasir puteh tepek rege RM8.80, masa byr RM6.50.
beli kat Kepong RM5.50, so Silibin RM5 kira murah la.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.