Pancing.Net
December 18, 2014, 09:02:30 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 71034 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
puaka
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 81


puaka_mata_biru
WWW Email
« Reply #90 on: October 29, 2010, 06:38:57 PM »

kodai pancing kek kepong tu banyak pilihan...tp rege fix price...xleh nego2...
skang dah tambah byk eksesori memancing ni...rapala, sp etc..
Logged

Mancing Sampei Lebam!!!
@ celcom 946 1000
Pancing.Net
« Reply #90 on: October 29, 2010, 06:38:57 PM »

 Logged
jazadin
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 38


jaza
Email
« Reply #91 on: November 01, 2010, 12:37:43 AM »

Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...
salam joy
ckp meke mmng betul..sape nk tlng melayu kalau bukan kite..teman pn dh agak lama buka kedai kail..alhamdillah..kalau abg atan dtng di pameran pancing d klana jaya boleh kite jumpa. jaza fishing shop kg gajah tel: 019-5940900
Logged

Jaza Fishing Shop
Kg Gajah Perak
019 5940900
Ryzal Bawal hunter
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4970


lelap time.....bye2


Email
« Reply #92 on: November 01, 2010, 07:10:09 AM »

insyallah..saya nak dtg tgk expo pancing kat kelana jaya..nak tgk apa yang sepatut leh tgk..hehhee
Logged

lelap time.....bye2
Samuel8383
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811


Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....


Email
« Reply #93 on: December 14, 2010, 08:37:09 AM »

Pilihan hambo:

1) Kepong Tackle
     Sebab pilihan : barang dia memang banyak....... dua jam tengok tak cukup. harga boleh tahan, sales girls dia pun cun cun belako. ada sistem member
                          card, boleh colect point.
     Kelemahan    :  orang terlampau ramai, susah nak jalan. tokey dia susah nak entertaine dan bagi tunjuk ajar. koleksi Rapala dia terlampau sikit.


2) TCE Tackle - cawangan Taman Alam Megah, Shah Alam
      Sebab Pilihan : manager dia memang ramah dan banyak bagi tunjuk ajar.  banyak pilihan terutamanya model yang baru keluar. kedia dia nampak bersih   
                           dan menpunyai ruang yang besar, senang nak lalu lalang. ada sistem member card, boleh colect point.
      Kelemahan    : TCE cuma jual brand dibawah company dia, branding lain dia tak jual.


3) Sky Pond
      Alamat : 520 Jalan PJU 1/5, 47301 Petaling Jaya, Selangor
      No.Tel  :012-3119522
      Sebab pilihan :  disebabkan lokasi kedia abit terpencil, koleksi lure (terutama rapala & blue fox) dia masih banyak pilihan, tokey dia pun ramah dan
                            banyak  bagi tunjuk ajar. biasanya times hambo pergi tak de orang, ada pun sorang dua so tokey dia boleh entertaine kaw kaw.
       Kelemahan    : Harga ada sikit mahal, banyak stock lama dan kurang stock baru terutama reel dan rod.


4) Digital Aquarium
      Alamat : No 9, Jalan Perdana 3/1, Taman Puchong Perdana, 47100 Puchong, Selangor
      No.Tel  : 03-80613442
     Sebab pilihan : tuan kedia dia memang tip-top dan ramah mesra. koleksi lures dia tak sebanyak kepong takle tapi brand yang lama seperti blue fox dia
                          masih ada jual. koleksi rapala dia pun banyak pilihan. ada banyak stock lama dia buat promosi
     Kelemahan    : reel dan rod dia kurang pilihan (mungkin disebabkan ruang kedai yg agak sempit kot)
Logged

maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #94 on: December 14, 2010, 09:52:28 PM »

Ada sesape tau kedai pancing dekat pudu selain Young enterprise?
Sbb ada orang kata dekat ngan kedai dier ada lagi satu kedai pancing
Logged
Samuel8383
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811


Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....


Email
« Reply #95 on: December 15, 2010, 06:46:39 PM »

Kedai alat pancing LPM pudu tackle
No 401, Jalan Pudu, 55100 KL
Tel : 03-92233 440, 019-6631 611
Buka setiap hari. 8.00am-7.00pm

* Dapat daripada Majalah Pancing  Smiley harap dapat membantu
Logged

maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #96 on: December 15, 2010, 07:24:23 PM »

trima kasih tuan Samuel8383
Klu free sy akan ke sana pastu akan tulis komen kat sini
Logged
Samuel8383
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811


Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....


Email
« Reply #97 on: December 15, 2010, 08:16:43 PM »

sama sama tuan maxpancing
 Grin  Grin okay tunggu komen tuan kat sini
Logged

maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #98 on: December 16, 2010, 08:02:24 PM »

Sy baru jek balik dr Kedai alat pancing LPM pudu tackle.(depan skit jek drp Young Trading klu dtg dr balai bomba)
Kedainyer agak besar, lbh kurang 2x saiz kedai yound trading jd tempat tu senang nak jalan. psl barang2 dier plak, barang 'keperluan' memancing spt dedak, spring bom, murah sedikit(dlm 10/20sen jek) drp tempat len. Klu untuk rod, banyak gak rod situ stok lama tp ader jugak yg baru mcm rod shimano dsb. Untuk kekili plak, banyk choice gak dan tidak terlalu mahal. Utk alatan pancing len spt matakail, lure, barang die taklah baru sgt tp harganyer okay la.
Saya perasan kedai nih banyak jenis talipancing yg ader dan harganyer pun gitu2 gak la so klu yg gila psl tali nih bolehla berkunjung ke sini.
Logged
Samuel8383
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 811


Hidup ikan, Tidur ikan, Isap Ikan, Minum Ikan.....


Email
« Reply #99 on: December 17, 2010, 08:40:48 PM »

Sy baru jek balik dr Kedai alat pancing LPM pudu tackle.(depan skit jek drp Young Trading klu dtg dr balai bomba)
Kedainyer agak besar, lbh kurang 2x saiz kedai yound trading jd tempat tu senang nak jalan. psl barang2 dier plak, barang 'keperluan' memancing spt dedak, spring bom, murah sedikit(dlm 10/20sen jek) drp tempat len. Klu untuk rod, banyak gak rod situ stok lama tp ader jugak yg baru mcm rod shimano dsb. Untuk kekili plak, banyk choice gak dan tidak terlalu mahal. Utk alatan pancing len spt matakail, lure, barang die taklah baru sgt tp harganyer okay la.
Saya perasan kedai nih banyak jenis talipancing yg ader dan harganyer pun gitu2 gak la so klu yg gila psl tali nih bolehla berkunjung ke sini.

mantap.....................
nanti masuk gaji hambo gi round round satu kali  Grin
Logged

asam pedas
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2058


017-2486293..sms/call for casting..hehe


« Reply #100 on: February 12, 2011, 04:05:34 PM »

1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..

kedai yg dekat bangi lama ni kat mna ye... bagi map klu buleh..tq
Logged
dcm60
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 497


Email
« Reply #101 on: February 15, 2011, 01:01:11 PM »

ada tak alamat kedai aboy serdang ni??
Logged
gymkhana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4512


nett@gymkhana :-)


« Reply #102 on: April 18, 2011, 08:43:47 PM »

Slam Gear Tackle Centre

562, Jalan Samudra Utara 1, Taman Samudra, Batu Caves
Selangor 68100
Malaysia

Tel: 03-6188 7788
Fax: 03-6189 7688
HP: 019-282 2888
HP: 012-220 0028
E-mail: Only available online

http://superpages.com.my/others/fishing-tackle-and-services/slam-gear-tackle-centre-156824.html

koordinat : 3.235542,101.697985

nak tgk koleksi gewang... boleh tahan... comparison harga mcm mahal kata sorang kawan... apapun tuan-tuan boleh p ushar dulu...

Logged



nett@gymkhana 012 586 8363
abdwahub78
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 1


Email
« Reply #103 on: May 28, 2011, 10:35:29 PM »

1) kdai pancing bangi lama - harga murah dan cantek...tp item utk laut dalam tak banyak..
2) kdai pancing Acong pekan semenyih - pon ok gak...
3) kepong tackle - memang best...salesgirl indon pon baek gak...hehehe..


bangi lama mmg utk sg je byk tapi murah dari kepong tackle,tokey pun ok

Assalamualaikum..mintak maap le kawan nk tumpang tanyer sket. kedai Acong semenyih tu ada alamat dia x? pastu kat bangi lama ade kedai lain ke selain kodai ubat tu? kalau ada katne? kwn tau yg tu je..huhu tq..
Logged
anakpedu78
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50


Abah Zaeem


« Reply #104 on: September 07, 2011, 05:49:52 PM »

Saya nak kongsi info dengan kengkawan area lembah klang...
saya ada terjumpa satu kedai kt Bandar Tun Razak, Cheras, KL.
owner kedai ni melayu... Abg Atan nama dia...
mmg sempoi dan ramah...tak lokek ilmu...
pertama kali jumpa dia macam2 tips dia bagi tau saya tentang memancing
dan macam mana nak cari barang pancing...
dia banyak menjual rod ngan reel yang susah nak cari kt kedai lain...
antara yang saya perasan tadi barang keluaran ABU GARCIA, SHIMANO, DAIWA, PENN,
TOMMAN, dan macam2 lagi la... dari yang mahal dan yang murah...
spinning, BC ngan multiplier pun ada... dia minta saya iklan kan kengkawan kt sini bila saya kenalkan
diri saya ahli pancing.net... bukan apa dapat juga kita tolong orang melayu... susah nak
cari melayu bukak kedai pancing ni... dah 16 tahun dia bukak kedai...
aksesori pun banyak... bot pun dia ada jual... alamat dia:

NO. 64, Tingkat 1, Blok 5, Jalan Jujur,
56000 Bandar Tun Razak,
Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-91735114
H/P dia: 012-3863074

kedai dia berhadapan dengan padang bola(tepi jalan besar)
sebelah klinik rosman...

Saya sokong usaha ni,,,dia dah niaga dah 16tahun,,mungkin kurang promosi yg menyebabkan kedai dia kurang tersohor,,tapi kan big2 name mcm darul dan rosli,,,pakar dlm pembikinan rod ni dia kenal,,,dia ni otai gak ni,,,main banyak area sabah,,,,otai casting & trolling,,,,kasi bump cikit,,,,,saya menyokong usaha murni anda,,,,, Grin Grin Grin


Td bru sms & kol Abg Atan.... tanya PLBC Banax Big Shoot LH... sblum tu tanya TCE tackle Semenyih...... harga?.... sama RM120 jer.... dh tau camtu trus order dgn abg Atan.... kos antara p ke BTR dgn semenyih dr bangi... rs2 sama ja... baek amek kat org melayu... moga2 dia berjaya... bleh kuar zakat... bantu org islam laen yg susah...
Logged
gankangswee
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15


Email
« Reply #105 on: December 22, 2011, 01:07:59 PM »

ada satu kedai alat-alat pancing yang baru dibuka dekat Bandar Bukit Jalil.JOM DATANG^^

alamat:VR TACKLE SOLUTION-NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
{dekat AFC(asian football council);jalil sutera(semi-d);sama baris dengan restoran al-barkath}

h/p:012-2229026(Mr.Gan)
Logged
partimer
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 757


H/P: 012 342 0090

hamdanw
WWW Email
« Reply #106 on: December 22, 2011, 01:25:08 PM »

ada satu kedai alat-alat pancing yang baru dibuka dekat Bandar Bukit Jalil.JOM DATANG^^

alamat:VR TACKLE SOLUTION-NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
{dekat AFC(asian football council);jalil sutera(semi-d);sama baris dengan restoran al-barkath}

h/p:012-2229026(Mr.Gan)

kedai baru..,mesti baik punye ni.. Grin
jgn jadi mcm kedai kat sri kembang dan kepong suda lah...keluarkan kad member untuk diskaun tapi bila dah jadi member harga member dia lebih mahal dari kebanyakan kedai2 lain    Angry Angry
Logged

A fisherman is a jerk on one end of the line, ...waiting for a jerk on the other.

HP: 012-342 0090
gankangswee
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15


Email
« Reply #107 on: December 22, 2011, 06:20:38 PM »

salam,dkat Bandar Bukit Jalil juga ada kedai jual alat pancing.

Nama:VR tackle solution

alamat:NO.9,JALAN 16/155C,BANDAR BUKIT JALIL 57000 KUALA LUMPUR
          [dekat AFC(asian football council;jalil sutera(semi-d);sama barisan dengan restoran al-barkath]

h/p:012-2229026(Mr.Gan)
        
*segala alat-alat pancing ada diskaun Cheesy tentu anda akn puas hati dengan layanan dan harga kita Grin


jangan bimbang,perkara mcm ni 100% guarantee Xkan berlaku.pemilik kedai ni mudah hatisebenarnya.pergilah visit Grin tentu awak akn puas hati dengan layanan dan harga kita
Logged
gankangswee
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15


Email
« Reply #108 on: December 22, 2011, 06:25:13 PM »

jangan bimbang partimer,perkara mcm ni 100% guarantee Xkan berlaku.pemilik kedai VR tackle solution ni org yg mudah hati.pergilah tengok Grin
Logged
maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #109 on: December 23, 2011, 02:25:01 PM »

Tadi saya gi Kedai LPM pudu tackle yang dekat ngan Young trading.
Perghh reel Shimano dier banyak tu. Alivio, Aernos, Catana etc memang banyak. Dier ada ubahsuai kedai dier sikit utk letak banyak barang baru. skarang rod dier pun banyak & baru.
Dulu sy x suka gi kedai nih sbb barang dier lama sikit tapi skarang dah mantap gak la
Logged
asam pedas
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2058


017-2486293..sms/call for casting..hehe


« Reply #110 on: December 23, 2011, 11:44:39 PM »

Tadi saya gi Kedai LPM pudu tackle yang dekat ngan Young trading.
Perghh reel Shimano dier banyak tu. Alivio, Aernos, Catana etc memang banyak. Dier ada ubahsuai kedai dier sikit utk letak banyak barang baru. skarang rod dier pun banyak & baru.
Dulu sy x suka gi kedai nih sbb barang dier lama sikit tapi skarang dah mantap gak la

tp kedai LPM ni agak mahal dari Young Trading.. barang utk casting pon kurang...
Logged
arul87
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 239



« Reply #111 on: December 27, 2011, 06:27:03 AM »

ada lagi 1 kedai pancing dekat area seri kembangan,kedai ni dekat taman U,Tiger Shark sportfishing,harga ok,layanan terbaik,salah satu kedai yang ada jual gerang casting jenama Waterland (hajime murata punye brand)gewang casting dari jepun pun ada banyak
Logged
rushai
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9

zuaarul
Email
« Reply #112 on: May 24, 2012, 01:40:59 PM »

Kt padamaran pn ade kdai pncing owner melayu laki bini,harga pn ok,klu deal ngn bininye lg best,dri rm350 blh jd rm280,nme kdai xingt,tp sblh klinik,nt den bg info yg lg detel
Logged

Kalau takut dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai..
ariana
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 26


Email
« Reply #113 on: December 10, 2012, 11:42:56 AM »

salam...mtk bntuan geng2 Pnet.....kwn bcdang nk amik surf rod..kedai mane yg byk pilihan n hrga lh runding area sekitar KL n selangor.Huh??...(((((dlm pala nk amik shimano beastmaster wrna kuning 2.....))))...tlg geng2.....kedai yg berbaloi.....
Logged
mancasting75
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 10105


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #114 on: December 17, 2012, 04:55:27 PM »

Kt padamaran pn ade kdai pncing owner melayu laki bini,harga pn ok,klu deal ngn bininye lg best,dri rm350 blh jd rm280,nme kdai xingt,tp sblh klinik,nt den bg info yg lg detel
Rasanya ni kedai WorldWideAngler..owner laki nama Azhar bini nama Ita...jiran sebelah kawe nih
Logged
motex86
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 44



« Reply #115 on: January 10, 2013, 01:09:30 AM »

salam otai sume..kedai young trading jalan pudu ni slalu tutop pukul berapa ye?
Logged
ikan_mabok
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 7


Email
« Reply #116 on: January 16, 2013, 09:38:09 PM »

salam otai sume..kedai young trading jalan pudu ni slalu tutop pukul berapa ye?

kalau x silap pukul 6 ptg.. hehehe
Logged
motex86
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 44



« Reply #117 on: January 18, 2013, 11:41:57 AM »

kalau x silap pukul 6 ptg.. hehehe

ooo.ok.tq patut le pegi balik keja da tutop.hehe
Logged
luqmanulhakim
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 103


Email
« Reply #118 on: February 01, 2013, 03:16:36 AM »


Nama kedai : aquarium silibin, ipoh perak
Nama towkeh : tak tau
Tel no : tak tau
Lokasi : silibin ipoh perak

kedai 2 lot. dari depan nampak kecik tapi memanjang kebelakang. sebelah kedai mamak corner lot. barang,acc,rapala,reel,rod + etc memang banyak. rabun beb.kedai aircond memang tak berpeluh. boleh pusing2 dalam tu 5jam tak rasa penat. harga boleh bawak bincang tapi turun tak banyak. teman kawan beli shimano curado dia bg rm400 je,hook owner single hook 1/0 for minnow sepeket rm5 harga tepek rm6 (rujukan harga). tak tau la dia jual mahal ke tak.
Logged

taiping-perak-melaka. ada komplot tawar/masin ajak2 ler teman 0133703770
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2424



« Reply #119 on: February 06, 2013, 11:59:16 AM »

murah la tu. IGFA pasir puteh tepek rege RM8.80, masa byr RM6.50.
beli kat Kepong RM5.50, so Silibin RM5 kira murah la.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
Pages: « 1 2 3 4 5 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal