Author Topic: gambar2 hasil pancingan layang  (Read 7786 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
gambar2 hasil pancingan layang
« on: July 06, 2009, 12:36:58 PM »
harap tuan tanah  x marah klu den menambah lg topik dlm ruangan nih...tujuan cuma nk memasing mempamerkan hasil tangkapan dengan teknik pancing layang supaya kita buleh berkongsi pendapatan,lokasi,dan mendapat serba sedikit tunjuk ajak dari yg lebih berpengalaman..harap2 no trash talk..

sertakan skali masa dan lokasi..
jenis flies,kekuatan set yg digunakan..
jenis dan saiz tangkapan..
teknik yang diaplikasikan..
apo2 jo lah yg patut..hehehe
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #1 on: July 06, 2009, 12:41:38 PM »


ermm..
spesis:sikang
saiz:>> 1kaki
lokasi:belukar bukit
teknik:pancingan layang
umpan:nymph
fast short striping
waktu:1:15tgh hari
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline Joe

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #2 on: July 06, 2009, 12:49:37 PM »
Cantek ikan tu ye..lokasi pun menarik ;)..Fast short stripping technique pakai nymph?? macamana tu??




Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #3 on: July 06, 2009, 01:52:08 PM »
yeah roger bro..even shifu pocot pn pelik..tp bagi den asla ikan sudi..den seribu kali sudi..huhuhu..
memang setiap pattern fly tue ader teknik persembahan yg tersendiri untuk menampakkan aksi yang lebih realistik...tp digalakkan juga kita mencuba pelbagai teknik yang mungkin lebih seswai untum menjerat mangsa..dalam hal ni mgkn streamer juga berkesan..cumer den x sempat nk test..

short fast strip juga akan menghasilkan aksi nypmh seolah-olah menjentik2 dalam air sama seperti jentik2..
pandangan den r..hehehehe...

don't stress urself by theorytical..
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline Joe

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #4 on: July 06, 2009, 01:58:48 PM »
Ooo..macam jentik2 ye.. ;D ;D Kat sini, biasa kalo pakai nymph tu..cast upstream dan biarkan nymph tu ikut arus..teknik baru nih..Fast short stripping technique..kat sini tak menjadi kut..pasai jentik2 tak ade.. ;D ;D

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #5 on: July 06, 2009, 04:18:25 PM »
ontah ler abg joe..sobab den pn pakai sobat jo..hehehehe..
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline wanjoker

  • Marlin
  • *
  • Posts: 834
  • Gender: Male
  • Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!
    • Make Sure That Your Website Is Secure Or Not. Im Just Security
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #6 on: July 06, 2009, 10:24:28 PM »
teman ni belum dapat lagi share gambar hasil pancingan layang ni...
hasil pun belum ade lagi ni...

(016-8596595 / 012-8826696)

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #7 on: July 06, 2009, 10:28:03 PM »
isk..jgn gitu abg wanjoker..mai r kerteh..hehehe..pekena ABC kt kuala kerteh..pastu leh memfelai haruan..ngeh..ngeh..ngeh..
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline wanjoker

  • Marlin
  • *
  • Posts: 834
  • Gender: Male
  • Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!
    • Make Sure That Your Website Is Secure Or Not. Im Just Security
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #8 on: July 06, 2009, 10:34:25 PM »
isk..jgn gitu abg wanjoker..mai r kerteh..hehehe..pekena ABC kt kuala kerteh..pastu leh memfelai haruan..ngeh..ngeh..ngeh..

teman ni bukan abg ler... hehehe..
teman ni adik miker semua...  ;D
umur baru 21 ni...
insyaAllah satu hari nanti teman akan ke sana...

(016-8596595 / 012-8826696)

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #9 on: July 06, 2009, 11:22:47 PM »
abg r jugak tue..hehehe..kawe tunggu demo mari
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline wanjoker

  • Marlin
  • *
  • Posts: 834
  • Gender: Male
  • Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!
    • Make Sure That Your Website Is Secure Or Not. Im Just Security
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #10 on: July 06, 2009, 11:38:35 PM »
abg r jugak tue..hehehe..kawe tunggu demo mari

ehehee... insyaAllah... nanti teman inform kalau teman pergi sana..

(016-8596595 / 012-8826696)

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #11 on: July 07, 2009, 07:06:09 AM »
aiyaik sir..brite faham...kawe pn ader hasrat nk ke srwk..ingt nk casting siakap kt miri..tp ntah biler r gamaknya...hik..hik
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline harriemaulana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2326
  • Gender: Male
  • Ipoh 016.555.5979 010.546.5979
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #12 on: July 07, 2009, 05:22:32 PM »
InsyaALLah nanti kita sama2 ke Sarawak... ;)

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #13 on: July 14, 2009, 12:44:59 AM »
baek bos
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline DelidaBintik

  • Siakap
  • *
  • Posts: 55
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #14 on: July 17, 2009, 06:22:11 PM »
wah shokur bosa sikang tuh....
bila lai nak ajar den fly ni he he he

Offline bomoh

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 303
  • Gender: Male
  • Di mana ada air..di situ ada ikan hikhikhik
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #15 on: August 19, 2009, 12:33:23 AM »
wah shokur bosa sikang tuh....
bila lai nak ajar den fly ni he he he
























mtak ajar den skali k.teringin la heheheheheh

Offline shukor.buang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Female
  • sumber inspirasi erkk..da luper
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #16 on: August 24, 2009, 03:22:00 PM »
huhuhu..nk ajar x buleh r..sobab x pndai laie..kito sesamo r blajar...insyallah..
017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..

Offline shintoi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #17 on: November 18, 2009, 01:43:44 PM »
ni gamba2 yg tangkap time melayan kt kampung time ujung minggu.. ada 2-3 port lagi kt atas2 tu tapi aku tak berani nak masuk sorang2 hehe takut masuk boleh.. kuar lak nanti kat negeri lain naya beb!! :D :D :-\

Tiap2 minggu sabtu ahad aku balik sana, sapa2 yg nk join leh la halo2.. ada gak geng nk memfly kt tgmalim tu... kalau tk aku kena kutuk aje .. paaanjang tangan ayun joran dek kengkawan kampung adeh!!






lokasi tg malim
sg samak
:tengas batu
: nimph ngan ntah pebende nama sbb aku pun baru blaja.. hehehe..
buat naikkan smangat...


kalau nk lebih ke dalam leh jumpa tempat2 yg mcm ni:




atau kat tepi jalan kalau rajin leh susur sungai


halo2 je kalau mau turun geng.. 012-2858356
azhan.  ;)

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #18 on: November 18, 2009, 02:04:13 PM »
Wadoih............  CANTEK!!!!!!!!!!!!! 
Tangkapan bagiuh..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siaz tengas gitu klu layan ngan 3wt............    :P :P :P :P

Taniah.... taniah...   ;D

Offline teru

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 225
  • Gender: Male
  • South Of Heaven
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #19 on: November 18, 2009, 02:14:37 PM »
bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  ;D

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #20 on: November 18, 2009, 03:15:38 PM »
bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  ;D

sifu...  sg samak lah, bukan sg mamak...   ;D ;D ;D
tu lah, dah ajak bro shintoi ngeteh kat ABC nie....

 ;D ;D ;D

Offline shintoi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #21 on: November 18, 2009, 03:23:25 PM »
bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  ;D

sifu...  sg samak lah, bukan sg mamak...   ;D ;D ;D
tu lah, dah ajak bro shintoi ngeteh kat ABC nie....

 ;D ;D ;D

aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #22 on: November 18, 2009, 03:35:45 PM »

aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....

KAt ABC pun bleh online?? Nie mesti pake HP mahal2 nie...   ;D ;D
takkan baw laptop gie mancing lak.....   ::) ::)

ikan tu kdg2 mati sbb dah injured..  sbelah tu ada org main mata3..
cuacu nie kdg2 bleh gak menyebabkan ikan nie mati...
pencemaran kat tasik prima nie masih kat tahap rendah... lagi2 musim ujan nie..
air lombong nie keluar ke longkang besar... bukan air mati..

Offline shintoi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #23 on: November 18, 2009, 03:45:58 PM »

aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....

KAt ABC pun bleh online?? Nie mesti pake HP mahal2 nie...   ;D ;D
takkan baw laptop gie mancing lak.....   ::) ::)

ikan tu kdg2 mati sbb dah injured..  sbelah tu ada org main mata3..
cuacu nie kdg2 bleh gak menyebabkan ikan nie mati...
pencemaran kat tasik prima nie masih kat tahap rendah... lagi2 musim ujan nie..
air lombong nie keluar ke longkang besar... bukan air mati..

ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #24 on: November 18, 2009, 03:54:27 PM »

ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......

wooiiissh...  taukeh besar...

Offline shintoi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #25 on: November 18, 2009, 03:58:35 PM »

ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......

wooiiissh...  taukeh besar...

pandai aje la kau.... hahahaha.. trader sengkek je ni.... sekupang dua kupang.... kumpul2 dpt la beli flyrod termurah... hehehe flykatch.. wat blaja layang...

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #26 on: November 18, 2009, 04:05:58 PM »

wooiiissh...  taukeh besar...

pandai aje la kau.... hahahaha.. trader sengkek je ni.... sekupang dua kupang.... kumpul2 dpt la beli flyrod termurah... hehehe flykatch.. wat blaja layang...
[/quote]

tak pe...  pelan2 nnt upgrade ...   ;D ;D

Offline matkudut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 639
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #27 on: November 19, 2009, 03:10:19 PM »
hasil menarik sheikh shintoi...
org dah teroka ke port tuhh... ???
hasil mcm masih dara lagi tuhhh ;D ;D ;D

Offline Joe

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #28 on: November 19, 2009, 03:49:53 PM »


Pehh...posing kawan kita nih... :D :D :D

Offline matkudut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 639
  • Gender: Male
    • Email
Re: gambar2 hasil pancingan layang
« Reply #29 on: November 19, 2009, 04:47:31 PM »


Pehh...posing kawan kita nih... :D :D :D

possing ala-ala Tan Sri tuhhh...
tgh mencemar duli.... ;D ;D ;D ;D ???