Pancing.Net
October 22, 2014, 05:29:15 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: gambar2 hasil pancingan layang  (Read 6527 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« on: July 06, 2009, 12:36:58 PM »

harap tuan tanah  x marah klu den menambah lg topik dlm ruangan nih...tujuan cuma nk memasing mempamerkan hasil tangkapan dengan teknik pancing layang supaya kita buleh berkongsi pendapatan,lokasi,dan mendapat serba sedikit tunjuk ajak dari yg lebih berpengalaman..harap2 no trash talk..

sertakan skali masa dan lokasi..
jenis flies,kekuatan set yg digunakan..
jenis dan saiz tangkapan..
teknik yang diaplikasikan..
apo2 jo lah yg patut..hehehe
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
Pancing.Net
« on: July 06, 2009, 12:36:58 PM »

 Logged
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #1 on: July 06, 2009, 12:41:38 PM »



ermm..
spesis:sikang
saiz:>> 1kaki
lokasi:belukar bukit
teknik:pancingan layang
umpan:nymph
fast short striping
waktu:1:15tgh hari
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
Joe
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #2 on: July 06, 2009, 12:49:37 PM »

Cantek ikan tu ye..lokasi pun menarik Wink..Fast short stripping technique pakai nymph?? macamana tu??



Logged
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #3 on: July 06, 2009, 01:52:08 PM »

yeah roger bro..even shifu pocot pn pelik..tp bagi den asla ikan sudi..den seribu kali sudi..huhuhu..
memang setiap pattern fly tue ader teknik persembahan yg tersendiri untuk menampakkan aksi yang lebih realistik...tp digalakkan juga kita mencuba pelbagai teknik yang mungkin lebih seswai untum menjerat mangsa..dalam hal ni mgkn streamer juga berkesan..cumer den x sempat nk test..

short fast strip juga akan menghasilkan aksi nypmh seolah-olah menjentik2 dalam air sama seperti jentik2..
pandangan den r..hehehehe...

don't stress urself by theorytical..
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
Joe
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #4 on: July 06, 2009, 01:58:48 PM »

Ooo..macam jentik2 ye.. Grin Grin Kat sini, biasa kalo pakai nymph tu..cast upstream dan biarkan nymph tu ikut arus..teknik baru nih..Fast short stripping technique..kat sini tak menjadi kut..pasai jentik2 tak ade.. Grin Grin
Logged
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #5 on: July 06, 2009, 04:18:25 PM »

ontah ler abg joe..sobab den pn pakai sobat jo..hehehehe..
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
wanjoker
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 834


Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!

wanjoker69
WWW Email
« Reply #6 on: July 06, 2009, 10:24:28 PM »

teman ni belum dapat lagi share gambar hasil pancingan layang ni...
hasil pun belum ade lagi ni...
Logged


(016-8596595 / 012-8826696)
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #7 on: July 06, 2009, 10:28:03 PM »

isk..jgn gitu abg wanjoker..mai r kerteh..hehehe..pekena ABC kt kuala kerteh..pastu leh memfelai haruan..ngeh..ngeh..ngeh..
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
wanjoker
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 834


Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!

wanjoker69
WWW Email
« Reply #8 on: July 06, 2009, 10:34:25 PM »

isk..jgn gitu abg wanjoker..mai r kerteh..hehehe..pekena ABC kt kuala kerteh..pastu leh memfelai haruan..ngeh..ngeh..ngeh..

teman ni bukan abg ler... hehehe..
teman ni adik miker semua...  Grin
umur baru 21 ni...
insyaAllah satu hari nanti teman akan ke sana...
Logged


(016-8596595 / 012-8826696)
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #9 on: July 06, 2009, 11:22:47 PM »

abg r jugak tue..hehehe..kawe tunggu demo mari
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
wanjoker
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 834


Jenama Bukanlah Tuah! Sambaran Yang Dikira!

wanjoker69
WWW Email
« Reply #10 on: July 06, 2009, 11:38:35 PM »

abg r jugak tue..hehehe..kawe tunggu demo mari

ehehee... insyaAllah... nanti teman inform kalau teman pergi sana..
Logged


(016-8596595 / 012-8826696)
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #11 on: July 07, 2009, 07:06:09 AM »

aiyaik sir..brite faham...kawe pn ader hasrat nk ke srwk..ingt nk casting siakap kt miri..tp ntah biler r gamaknya...hik..hik
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
harriemaulana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2326


Ipoh 016.555.5979 010.546.5979

harrie_maulana
Email
« Reply #12 on: July 07, 2009, 05:22:32 PM »

InsyaALLah nanti kita sama2 ke Sarawak... Wink
Logged

shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #13 on: July 14, 2009, 12:44:59 AM »

baek bos
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
DelidaBintik
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55



« Reply #14 on: July 17, 2009, 06:22:11 PM »

wah shokur bosa sikang tuh....
bila lai nak ajar den fly ni he he he
Logged

bomoh
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 303


Di mana ada air..di situ ada ikan hikhikhik


Email
« Reply #15 on: August 19, 2009, 12:33:23 AM »

wah shokur bosa sikang tuh....
bila lai nak ajar den fly ni he he he
























mtak ajar den skali k.teringin la heheheheheh
Logged
shukor.buang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 44


sumber inspirasi erkk..da luper


Email
« Reply #16 on: August 24, 2009, 03:22:00 PM »

huhuhu..nk ajar x buleh r..sobab x pndai laie..kito sesamo r blajar...insyallah..
Logged

017-6465113

erkk..kerana diriku begitu beharga,isk..isk..isk..apokobondo ee den ngarut nih..
shintoi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31


ponjoe2003
Email
« Reply #17 on: November 18, 2009, 01:43:44 PM »

ni gamba2 yg tangkap time melayan kt kampung time ujung minggu.. ada 2-3 port lagi kt atas2 tu tapi aku tak berani nak masuk sorang2 hehe takut masuk boleh.. kuar lak nanti kat negeri lain naya beb!! Cheesy Cheesy Undecided

Tiap2 minggu sabtu ahad aku balik sana, sapa2 yg nk join leh la halo2.. ada gak geng nk memfly kt tgmalim tu... kalau tk aku kena kutuk aje .. paaanjang tangan ayun joran dek kengkawan kampung adeh!!






lokasi tg malim
sg samak
:tengas batu
: nimph ngan ntah pebende nama sbb aku pun baru blaja.. hehehe..
buat naikkan smangat...


kalau nk lebih ke dalam leh jumpa tempat2 yg mcm ni:




atau kat tepi jalan kalau rajin leh susur sungai


halo2 je kalau mau turun geng.. 012-2858356
azhan.  Wink
Logged
fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 608


WWW
« Reply #18 on: November 18, 2009, 02:04:13 PM »

Wadoih............  CANTEK!!!!!!!!!!!!! 
Tangkapan bagiuh..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siaz tengas gitu klu layan ngan 3wt............    Tongue Tongue Tongue Tongue

Taniah.... taniah...   Grin
Logged

teru
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 225


South Of Heaven


« Reply #19 on: November 18, 2009, 02:14:37 PM »

bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  Grin
Logged

fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 608


WWW
« Reply #20 on: November 18, 2009, 03:15:38 PM »

bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  Grin

sifu...  sg samak lah, bukan sg mamak...   Grin Grin Grin
tu lah, dah ajak bro shintoi ngeteh kat ABC nie....

 Grin Grin Grin
Logged

shintoi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31


ponjoe2003
Email
« Reply #21 on: November 18, 2009, 03:23:25 PM »

bro shintoi,
tempat yang best tu... hasil yang menarik tu...
bila-bila free boleh lah kita ngeteh, senang lah nak cite panjang pasal lokasi sungai mamak/tanjung malim nie  Grin

sifu...  sg samak lah, bukan sg mamak...   Grin Grin Grin
tu lah, dah ajak bro shintoi ngeteh kat ABC nie....

 Grin Grin Grin

aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....
Logged
fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 608


WWW
« Reply #22 on: November 18, 2009, 03:35:45 PM »


aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....

KAt ABC pun bleh online?? Nie mesti pake HP mahal2 nie...   Grin Grin
takkan baw laptop gie mancing lak.....   Roll Eyes Roll Eyes

ikan tu kdg2 mati sbb dah injured..  sbelah tu ada org main mata3..
cuacu nie kdg2 bleh gak menyebabkan ikan nie mati...
pencemaran kat tasik prima nie masih kat tahap rendah... lagi2 musim ujan nie..
air lombong nie keluar ke longkang besar... bukan air mati..
Logged

shintoi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31


ponjoe2003
Email
« Reply #23 on: November 18, 2009, 03:45:58 PM »


aku skang ni kat abc.. huhuh hajat nk fly kt tasik , elok aje park keta, ujan pon turon.. adeh.... .. thnx to bro fisher sbb tunjukkan direction tadi dlm phone....

kalau tempat fishing tu, boleh2.. insyaallah... halo2 la kalau nak pegi,mmg aku tiap2 minggu balik sbb anak aku dua org duk ngan neneknyer.....ada 2-3 lokasi yg boleh cuba.. aku sorang2 tk berani nk masuk sampai dalam sgt, takut sbb mcm2 adaaaa..... aummmmmm!! meow2, syyyyyyyy!!! oink oink pun byk wo!! adeh......

harap kut2 hujan leh berenti jap2 lagi, lehpatah balik ke tasik....tapi byk ikan mati ler... ada jumpa 2-3 ekor tilapia berat dekat sekg sekor da timbul kat tepi.. pencemaran kut.....

KAt ABC pun bleh online?? Nie mesti pake HP mahal2 nie...   Grin Grin
takkan baw laptop gie mancing lak.....   Roll Eyes Roll Eyes

ikan tu kdg2 mati sbb dah injured..  sbelah tu ada org main mata3..
cuacu nie kdg2 bleh gak menyebabkan ikan nie mati...
pencemaran kat tasik prima nie masih kat tahap rendah... lagi2 musim ujan nie..
air lombong nie keluar ke longkang besar... bukan air mati..

ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......
Logged
fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 608


WWW
« Reply #24 on: November 18, 2009, 03:54:27 PM »


ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......

wooiiissh...  taukeh besar...
Logged

shintoi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31


ponjoe2003
Email
« Reply #25 on: November 18, 2009, 03:58:35 PM »


ha;ah bro bukan hp mahal daa..... aku mmg sentiasa berkepit dgn laptop.... laptop tu pejabat aku daaaaa.......maklum la aku ni fulltime curency trader... tapi kecil kecilan aje... bole la wat makan roti canai ngan teh tarik.. hehehehe......

wooiiissh...  taukeh besar...

pandai aje la kau.... hahahaha.. trader sengkek je ni.... sekupang dua kupang.... kumpul2 dpt la beli flyrod termurah... hehehe flykatch.. wat blaja layang...
Logged
fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 608


WWW
« Reply #26 on: November 18, 2009, 04:05:58 PM »


wooiiissh...  taukeh besar...

pandai aje la kau.... hahahaha.. trader sengkek je ni.... sekupang dua kupang.... kumpul2 dpt la beli flyrod termurah... hehehe flykatch.. wat blaja layang...
[/quote]

tak pe...  pelan2 nnt upgrade ...   Grin Grin
Logged

matkudut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 639



Email
« Reply #27 on: November 19, 2009, 03:10:19 PM »

hasil menarik sheikh shintoi...
org dah teroka ke port tuhh... Huh
hasil mcm masih dara lagi tuhhh Grin Grin Grin
Logged
Joe
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #28 on: November 19, 2009, 03:49:53 PM »



Pehh...posing kawan kita nih... Cheesy Cheesy Cheesy
Logged
matkudut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 639



Email
« Reply #29 on: November 19, 2009, 04:47:31 PM »



Pehh...posing kawan kita nih... Cheesy Cheesy Cheesy


possing ala-ala Tan Sri tuhhh...
tgh mencemar duli.... Grin Grin Grin Grin Huh
Logged
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal