Author Topic: Mancin Udang Galah DiPerak  (Read 15966 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wengzy_1971

  • Bilis
  • *
  • Posts: 34
    • Email
Mancin Udang Galah DiPerak
« on: July 11, 2009, 11:07:10 AM »
 ;D ;D....

Tak ader ker sesiapa yang berminat untuk mengadakan trip memacing udang di sekitar perak..kawan dengo..udang galah disana..beso2 belaka.

Kalu ader sila ler bagitau...dan macamane nk join.
******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************

Offline wengzy_1971

  • Bilis
  • *
  • Posts: 34
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #1 on: July 11, 2009, 11:09:51 AM »
alamak salah tempat post da..tuan moderator tolong alih kan ker Laman forum pancin kawasan air tawar.. ;D ;D..jangan mare tuan moderator.
******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #2 on: July 11, 2009, 11:13:20 AM »
no problem.... hehehe
nanti saya minta tolong global moderator alihkan...
moderator x bleh nak alihkan topik kt pertandingan dan aktiviti ni...
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline wengzy_1971

  • Bilis
  • *
  • Posts: 34
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #3 on: July 12, 2009, 09:08:24 PM »
 ;D..

tq bos......camner otai2 sume...tak der ker..yang tahu selok belok memancing di perak ni... ;D
******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #4 on: July 13, 2009, 07:46:36 PM »
ALEH TOPIK NI JIN BOSA NYA KEJA...

WENGXI..KEHHH  KEHHH ;D ;D



Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #5 on: July 13, 2009, 08:05:28 PM »
biasa dgr kek mano dorang mancing udang sg perak ni...?


Offline pok dik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3271
  • Gender: Male
  • jika ke rinduan call 0162826501
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #6 on: July 13, 2009, 10:49:46 PM »
perak tu bukannya kecik.... kalau tak tau tempat mau lapan bulan round cari lubuk.... silap2 tergadai stall ejoy...

Offline wengzy_1971

  • Bilis
  • *
  • Posts: 34
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #7 on: July 14, 2009, 11:31:13 AM »
 ;D ;D..hi kengkawan selalu..gi teluk intan..bosa2 kotik2nya..tapi tak tau kek mano..dah lost contact.. ;D ;D..
******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************

Offline mr_chubab

  • Bilis
  • *
  • Posts: 5
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #8 on: July 25, 2009, 10:20:54 AM »
ak de dgr cite psai sg kat parit buntar(dekat2 nibong tebal,belakang kampus kejuruteraan USM)
situ byk udang galah,sape2 slalu lepak sni??

Offline Joe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #9 on: July 25, 2009, 02:52:45 PM »
Area Kuala Gula pun ade juga...dulu2 member2 ade pergi...hasil buleh tahan juga..

Offline count sidratul

  • Marlin
  • *
  • Posts: 931
  • Gender: Male
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #10 on: July 26, 2009, 10:40:58 AM »
udang galah di perak ye.....ni memang tempat aku punya ni.......nak syok mancing udang area teluk intan sane....memang besar2 leh mencecah 400-500gram sekor....ade penah orang pancing sepit melebihi satu hasta panjang nye.....
kalau area tanjung tualang....malim nawar....bt karang....air kuning....kota baharu n tempat2 yang sewaktu dengan nya udang galah tak payah turun sungai...kat lombong pun byk...tapi tak byk yang besar macam kat sungai.....

Offline zed09

  • Bilis
  • *
  • Posts: 37
  • Gender: Male
  • mancing dimana saja
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #11 on: July 26, 2009, 09:17:26 PM »
bro wngzy1971 teman penah mcing udg galah sg dedap/sg dulang hasil ok.......... tapi skrg
blum ada trip g

Offline joran hilang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 664
  • Gender: Male
  • 0194241734----->
    • Penang Fishing Malaysian
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #12 on: October 31, 2009, 04:21:17 PM »
ni udang galah sg kerian....klik ni..http://penang-pancing-malaysia.blogspot.com/

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #13 on: November 01, 2009, 10:38:28 PM »
mike tinggei kat mana.....kalau nak udang ayor masin bagan datoh....kalau nak udang ayor tawor dari hulu hingga ke hilir ada udang....
parit buntar, tg tualang, malim mawar, air kuning, sg rebana, bt karang, seberang perak, sg dulang, teluk intan, batu 5 teluk intan, sg bidor pun ada kata org la ;D.... sg kinta
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline joran hilang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 664
  • Gender: Male
  • 0194241734----->
    • Penang Fishing Malaysian
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #14 on: November 02, 2009, 12:50:48 AM »
balik kg ni habis blajaq mau mendalami udang galah plak...huuhuhuhuh
membe dok perangat dok dapat 37 ekoq udang baru2 ni....
gambaq dlm blog 2 gambaq dia la..dia dok perangat saya....

Offline chikut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1008
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #15 on: November 02, 2009, 01:30:15 AM »
bagustu kalo nak mancing kat sungai perak bolerle suruh ejoi bege atukan nyer huhuhu sekang ni tengah musim udang galah sambil2 tu bole juge kiter layan ikan londu ngn ikan baung errrrr boler ke abg ejoi bege
kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari

Offline meetunclefly

  • Bilis
  • *
  • Posts: 11
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #16 on: September 21, 2010, 11:13:26 AM »
salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  ;D

Offline lanlayak

  • Marlin
  • *
  • Posts: 695
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #17 on: September 21, 2010, 12:02:26 PM »
salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  ;D

udang area tlk intan sampai bagan datoh tgh mau mkn...tp la ni air dh laju kena tggu awal bulan oktober..

Offline meetunclefly

  • Bilis
  • *
  • Posts: 11
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #18 on: September 21, 2010, 12:06:11 PM »
salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  ;D

udang area tlk intan sampai bagan datoh tgh mau mkn...tp la ni air dh laju kena tggu awal bulan oktober..

kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18250
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #19 on: September 21, 2010, 12:56:09 PM »

kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?

Kalu Tk Intan dia orang guna anak udang, memang umpan killer !
takda peduli, hentam saja

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #20 on: September 21, 2010, 01:07:23 PM »

kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?

Kalu Tk Intan dia orang guna anak udang, memang umpan killer !


 :D



Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18250
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #21 on: September 21, 2010, 01:16:03 PM »
salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  ;D

Tg Tualang saya tak tau, tapi Tk Intan boleh gak tolong ... ;D
takda peduli, hentam saja

Offline meetunclefly

  • Bilis
  • *
  • Posts: 11
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #22 on: September 21, 2010, 03:04:37 PM »
salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  ;D

Tg Tualang saya tak tau, tapi Tk Intan boleh gak tolong ... ;D

teghime kasih yob ! ade peluang bole le bawak teman ke sane .. kalau nak terai belah² kg dew kamunting teman bulih ejas .. ekekekek

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #23 on: September 21, 2010, 03:08:47 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #24 on: September 21, 2010, 04:09:56 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

haaaaa..
PT dh muncul....byk pot tuh...



Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #25 on: September 21, 2010, 04:41:42 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

kota setia.....sg rebana.........ateh jambatan pun bole kalau sanggup....hahahhaa
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline maggotz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2855
  • Gender: Male
    • creative media
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #26 on: September 21, 2010, 04:47:44 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

kota setia.....sg rebana.........ateh jambatan pun bole kalau sanggup....hahahhaa


fullaaaaaa.. :D



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com

Offline meetunclefly

  • Bilis
  • *
  • Posts: 11
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #27 on: September 21, 2010, 04:55:00 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

perghhh .. byk lagi port bulih terjah ni

kene gaye bulih set komplot ni .. ekekeke  ;D

Offline Betok76

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 6217
  • Gender: Male
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #28 on: September 21, 2010, 04:58:36 PM »
salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...
setkan tarikh la PT... ;D

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: Mancin Udang Galah DiPerak
« Reply #29 on: September 21, 2010, 04:59:37 PM »
ate ape lagi...
moh le kite ngail.... ;D ;D