Pancing.Net
September 19, 2014, 01:47:57 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Mancin Udang Galah DiPerak  (Read 11478 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wengzy_1971
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 34


Email
« on: July 11, 2009, 11:07:10 AM »

 Grin Grin....

Tak ader ker sesiapa yang berminat untuk mengadakan trip memacing udang di sekitar perak..kawan dengo..udang galah disana..beso2 belaka.

Kalu ader sila ler bagitau...dan macamane nk join.
Logged

******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************
Pancing.Net
« on: July 11, 2009, 11:07:10 AM »

 Logged
wengzy_1971
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 34


Email
« Reply #1 on: July 11, 2009, 11:09:51 AM »

alamak salah tempat post da..tuan moderator tolong alih kan ker Laman forum pancin kawasan air tawar.. Grin Grin..jangan mare tuan moderator.
Logged

******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************
ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #2 on: July 11, 2009, 11:13:20 AM »

no problem.... hehehe
nanti saya minta tolong global moderator alihkan...
moderator x bleh nak alihkan topik kt pertandingan dan aktiviti ni...
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
wengzy_1971
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 34


Email
« Reply #3 on: July 12, 2009, 09:08:24 PM »

 Grin..

tq bos......camner otai2 sume...tak der ker..yang tahu selok belok memancing di perak ni... Grin
Logged

******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #4 on: July 13, 2009, 07:46:36 PM »

ALEH TOPIK NI JIN BOSA NYA KEJA...

WENGXI..KEHHH  KEHHH Grin Grin
Logged



cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13821


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #5 on: July 13, 2009, 08:05:28 PM »

biasa dgr kek mano dorang mancing udang sg perak ni...?
Logged


pok dik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3272


jika ke rinduan call 0162826501

syukur5669
WWW Email
« Reply #6 on: July 13, 2009, 10:49:46 PM »

perak tu bukannya kecik.... kalau tak tau tempat mau lapan bulan round cari lubuk.... silap2 tergadai stall ejoy...
Logged

wengzy_1971
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 34


Email
« Reply #7 on: July 14, 2009, 11:31:13 AM »

 Grin Grin..hi kengkawan selalu..gi teluk intan..bosa2 kotik2nya..tapi tak tau kek mano..dah lost contact.. Grin Grin..
Logged

******PENN 6500SS, DAIWA SPRINTER ST3000, OLYMPIC DL3000 ada minta kasi tau---> http://pasarmalam2u.jimdo.com, Kalu nak wat duit masuk sini http://myvemma.com/wengzy<---

*********************************
mr_chubab
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 5


Email
« Reply #8 on: July 25, 2009, 10:20:54 AM »

ak de dgr cite psai sg kat parit buntar(dekat2 nibong tebal,belakang kampus kejuruteraan USM)
situ byk udang galah,sape2 slalu lepak sni??
Logged
Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #9 on: July 25, 2009, 02:52:45 PM »

Area Kuala Gula pun ade juga...dulu2 member2 ade pergi...hasil buleh tahan juga..
Logged
count sidratul
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 931



Email
« Reply #10 on: July 26, 2009, 10:40:58 AM »

udang galah di perak ye.....ni memang tempat aku punya ni.......nak syok mancing udang area teluk intan sane....memang besar2 leh mencecah 400-500gram sekor....ade penah orang pancing sepit melebihi satu hasta panjang nye.....
kalau area tanjung tualang....malim nawar....bt karang....air kuning....kota baharu n tempat2 yang sewaktu dengan nya udang galah tak payah turun sungai...kat lombong pun byk...tapi tak byk yang besar macam kat sungai.....
Logged
zed09
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 37

mancing dimana saja

zol_alhaj@yahoo.com
Email
« Reply #11 on: July 26, 2009, 09:17:26 PM »

bro wngzy1971 teman penah mcing udg galah sg dedap/sg dulang hasil ok.......... tapi skrg
blum ada trip g
Logged
joran hilang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 664


0194241734----->

yunus_azizan@yahoo.com
WWW Email
« Reply #12 on: October 31, 2009, 04:21:17 PM »

ni udang galah sg kerian....klik ni..http://penang-pancing-malaysia.blogspot.com/
Logged

bdboy76
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2224



Email
« Reply #13 on: November 01, 2009, 10:38:28 PM »

mike tinggei kat mana.....kalau nak udang ayor masin bagan datoh....kalau nak udang ayor tawor dari hulu hingga ke hilir ada udang....
parit buntar, tg tualang, malim mawar, air kuning, sg rebana, bt karang, seberang perak, sg dulang, teluk intan, batu 5 teluk intan, sg bidor pun ada kata org la Grin.... sg kinta
Logged

kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648
joran hilang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 664


0194241734----->

yunus_azizan@yahoo.com
WWW Email
« Reply #14 on: November 02, 2009, 12:50:48 AM »

balik kg ni habis blajaq mau mendalami udang galah plak...huuhuhuhuh
membe dok perangat dok dapat 37 ekoq udang baru2 ni....
gambaq dlm blog 2 gambaq dia la..dia dok perangat saya....
Logged

chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #15 on: November 02, 2009, 01:30:15 AM »

bagustu kalo nak mancing kat sungai perak bolerle suruh ejoi bege atukan nyer huhuhu sekang ni tengah musim udang galah sambil2 tu bole juge kiter layan ikan londu ngn ikan baung errrrr boler ke abg ejoi bege
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
meetunclefly
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


Email
« Reply #16 on: September 21, 2010, 11:13:26 AM »

salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  Grin
Logged
lanlayak
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 695


Email
« Reply #17 on: September 21, 2010, 12:02:26 PM »

salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  Grin

udang area tlk intan sampai bagan datoh tgh mau mkn...tp la ni air dh laju kena tggu awal bulan oktober..
Logged
meetunclefly
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


Email
« Reply #18 on: September 21, 2010, 12:06:11 PM »

salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  Grin

udang area tlk intan sampai bagan datoh tgh mau mkn...tp la ni air dh laju kena tggu awal bulan oktober..

kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17702



« Reply #19 on: September 21, 2010, 12:56:09 PM »


kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?

Kalu Tk Intan dia orang guna anak udang, memang umpan killer !
Logged

takda peduli, hentam saja
teinmomo
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10856


"love it learn it "


Email
« Reply #20 on: September 21, 2010, 01:07:23 PM »


kalo belah sana pakai pumpun ka atopon cacing sungai ?

Kalu Tk Intan dia orang guna anak udang, memang umpan killer !


 Cheesy
Logged



manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17702



« Reply #21 on: September 21, 2010, 01:16:03 PM »

salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  Grin

Tg Tualang saya tak tau, tapi Tk Intan boleh gak tolong ... Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
meetunclefly
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


Email
« Reply #22 on: September 21, 2010, 03:04:37 PM »

salam, saje je teman up kan balik topik ni

kalo ade sesape yang ade info pasey port nak manceng udang kat area² tanjung tualang ngan kawasan yang sewaktu dengannye .. harap dapat kongsi kat sini

mmg teringin beno nak ke sane  Grin

Tg Tualang saya tak tau, tapi Tk Intan boleh gak tolong ... Grin

teghime kasih yob ! ade peluang bole le bawak teman ke sane .. kalau nak terai belah² kg dew kamunting teman bulih ejas .. ekekekek
Logged
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #23 on: September 21, 2010, 03:08:47 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...
Logged

teinmomo
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10856


"love it learn it "


Email
« Reply #24 on: September 21, 2010, 04:09:56 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

haaaaa..
PT dh muncul....byk pot tuh...
Logged



bdboy76
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2224



Email
« Reply #25 on: September 21, 2010, 04:41:42 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

kota setia.....sg rebana.........ateh jambatan pun bole kalau sanggup....hahahhaa
Logged

kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2852



WWW
« Reply #26 on: September 21, 2010, 04:47:44 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

kota setia.....sg rebana.........ateh jambatan pun bole kalau sanggup....hahahhaa


fullaaaaaa.. Cheesy

Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
meetunclefly
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


Email
« Reply #27 on: September 21, 2010, 04:55:00 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...

perghhh .. byk lagi port bulih terjah ni

kene gaye bulih set komplot ni .. ekekeke  Grin
Logged
Betok76
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6211



« Reply #28 on: September 21, 2010, 04:58:36 PM »

salam smua...

jom-jom teman bawakan korang...
korang nak main jeti ke sampan??
area kota setia,sejagop,lekir..dan sewktu dgnyer la...
setkan tarikh la PT... Grin
Logged
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #29 on: September 21, 2010, 04:59:37 PM »

ate ape lagi...
moh le kite ngail.... Grin Grin
Logged

Pages: 1 2 3 4 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal