Pancing.Net
October 23, 2014, 01:54:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: MEMANCING DI PERAIRAN PULAU KAPAS,MARANG..  (Read 4740 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kail sejengkal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 617


REMBAU-SEREMBAN-N.SEMBILAN


« on: July 12, 2009, 12:52:30 PM »

SALAM DAN KABARE..
SAYA INGIN BERTANYA PADA OTAI2 YG ADA KAT SINI..UJUNG BULAN NI SAYA DAN KAWAN TEMPAT KERJA ADA TRIP MEMANCING KAT MARANG..KAT SINI SAYA NaK MINTAK INFO2 DAN TIPS UNTUK MEMANCING KAT SANA(UMPAN TERBAIK)...LAGI SATU NAK TANYA ADA LAGI TAK MUSIM MENCANDAT SOTONG SEKARANG??TRAVEL AGEN YG SAYA CONTACT ARITU KATA MASIH ADA LAGI MUSIM MENCANDAT..TAPI TAK TAU LA BETUL KE TAK,MANA TAU KOT DIAORANG 'KONCING DEN'..
Logged

Biar Mata Kail,Jgn Mata Keranjang...
-012-6871809-
Pancing.Net
« on: July 12, 2009, 12:52:30 PM »

 Logged
si_diman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 757


dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

si_diman@hotmail.com
Email
« Reply #1 on: July 12, 2009, 02:40:35 PM »

salam..kail sejenkal...ape yg diman nak mencandat tue boleh lagi..sotong masih ade..tapi x semeriah musim dia lah..biasenye tekong boat dah sedia kan umpan...brape org ikut trip tue nanti...dan brape sewa boat tuh...
Logged

              
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #2 on: July 12, 2009, 02:56:01 PM »

mancing kat Marang jgn lupa bercuti d Pulau Kapas nanti ! snorkeling ke selam ke relak ke memang best !

misti try makan sotong goreng tepung, wooow sedapnya !


semoga dapat hasil tangkapan yg lumayan !
Logged

takda peduli, hentam saja
si_diman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 757


dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

si_diman@hotmail.com
Email
« Reply #3 on: July 12, 2009, 03:07:00 PM »

mengendap x de dlm pakej tue ke...hahahahahahah
Logged

              
kail sejengkal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 617


REMBAU-SEREMBAN-N.SEMBILAN


« Reply #4 on: July 12, 2009, 03:36:56 PM »

ok bro,,10q
dlm 50 orang jeee..stay kat kapas island resort..diaorg bg pakej rm210 satu kepala/..siap makang,bot dr jeti dan aktvt mencandat..mengendap tak tau la,ad port kerr??/hehehehhe Grin Grin Grin
Logged

Biar Mata Kail,Jgn Mata Keranjang...
-012-6871809-
si_diman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 757


dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

si_diman@hotmail.com
Email
« Reply #5 on: July 12, 2009, 04:06:52 PM »

ramai...tue....port pandai2 cari....hahahaha
Logged

              
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #6 on: July 13, 2009, 07:19:03 PM »

ok bro,,10q
dlm 50 orang jeee..stay kat kapas island resort..diaorg bg pakej rm210 satu kepala/..siap makang,bot dr jeti dan aktvt mencandat..mengendap tak tau la,ad port kerr??/hehehehhe Grin Grin Grin


bro, rm210 tu 3h2m ke ? resort tu 2 orang sebilik ke ? masa candat tu berapa jam ?
Logged

takda peduli, hentam saja
kail sejengkal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 617


REMBAU-SEREMBAN-N.SEMBILAN


« Reply #7 on: July 19, 2009, 03:20:55 AM »

2h 1 mlm je..sebilik 2 org..masa mencandat dr 7pm spi kul 12mlm..semua dah diuruskan oleh travel agency tu..plan nak turun mancing awal skit dalam kul 2ptg..(tak termasuk dlm pakej la)pastu malam baru try candat..kat area pulau tu takleh mancing ke bro??
Logged

Biar Mata Kail,Jgn Mata Keranjang...
-012-6871809-
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #8 on: July 19, 2009, 05:17:08 AM »

KAIL SEJENGKAL.....

MENGENDAP BERAPA NAK KENA BAYAR LAK .....

TRAVEL AJEN TU CHARGE Huh ......KWANNGG KWAANNGGG.... Roll Eyes
Logged



Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #9 on: July 19, 2009, 09:23:50 AM »

kalo mengendap tak buleh ramai2 aji...depa charge pun murah aje...tapi kena tengok bulan dulu...takut PENYU tak naik..tak buleh la ngendap...hahahahahaha....
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #10 on: July 19, 2009, 09:41:04 AM »

OOHHHH NAK NGENDAP PENYU PON NK BAYAR...Huh
Logged



manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #11 on: July 19, 2009, 10:05:42 PM »

bro kail sejengkal,
kalu tak silap, area Pulau Kapas tu adalah taman laut, maknanya takleh gail dlm linkungan ? nuatical batu .[ sorry, tak tau jarak sebenar ] tapi curi-curi ok kot !

masa i gi sana bulan 3 tahun lalu, tengok orang gail kat jeti Kapas Island Resort tu ok je !

i try juga dari pantai, yg kenit-kenit je dapat, saja layan boring semasa anak-anak gan isteri mandi laut.
Logged

takda peduli, hentam saja
Pak Syed
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 516


Boleh je call 012-2148135

2147483647
« Reply #12 on: May 14, 2013, 04:31:09 PM »

Aku nk hidupkan balik rencana ni.
So, ada apa2 perkembangan terkini mengenai hasil di marang khususnya candat?
Selalu musim je full jety tu, bulan 6 ni aku turun sini lg.
Logged

Slade4000FD,Sienna2500,Ultegra6000PG,Navi8000PG,Biomaster4000,Twinpower1000,Nasci2500,Crest3500,Sweepfire2500,BluemaxHL
Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Online Online

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #13 on: May 14, 2013, 05:07:29 PM »

kena tanya kat tuan klang_gate nie..

dia baru balik dr mancing/candat kat marang sabtu lepas..
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
- Nodri Selama -
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4569


019-2291353


Email
« Reply #14 on: May 14, 2013, 05:44:42 PM »

 k_g cakap x berapa banyak lagi....heheheheheh

sis nanti pun kat sini juga kan?....cuti sambutan Wesak
Logged

BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #15 on: May 15, 2013, 08:22:26 AM »

k_g cakap x berapa banyak lagi....heheheheheh

sis nanti pun kat sini juga kan?....cuti sambutan Wesak

Kalu otai dapat ikan sekoq 7~8 kilo pon kata curut, kalu nelayan dapat sotong 50kg pon kata sikit maka x berapa banyak tu kira camne ye tuan bendahari wei  Grin Wink Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
scot
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1567


mencari pengalaman


« Reply #16 on: May 15, 2013, 10:50:27 AM »

kena tanya kat tuan klang_gate nie..

dia baru balik dr mancing/candat kat marang sabtu lepas..

teman sama pegi ngn tuan KG...xleh mancin...kene tibai ribut..tgh malam time nak candat semua tido...pitam!..hahaha Cry
Logged
Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Online Online

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #17 on: May 15, 2013, 05:26:04 PM »

k_g cakap x berapa banyak lagi....heheheheheh

sis nanti pun kat sini juga kan?....cuti sambutan Wesak

teman sama pegi ngn tuan KG...xleh mancin...kene tibai ribut..tgh malam time nak candat semua tido...pitam!..hahaha Cry

tu arr..dengor cerita dia cuak gak nih

insyaallah..kalo takde aral melintang sampai la rombongan cik kiah sy kat marang cuti wesak nt
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
- Nodri Selama -
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4569


019-2291353


Email
« Reply #18 on: May 15, 2013, 06:12:53 PM »

kena tanya kat tuan klang_gate nie..

dia baru balik dr mancing/candat kat marang sabtu lepas..

teman sama pegi ngn tuan KG...xleh mancin...kene tibai ribut..tgh malam time nak candat semua tido...pitam!..hahaha Cry
to : abg Manba....ehheheheeheheheheh

scot: dah tau dah.........heheheheheehhe

kaklong : ok selamat semua hendaknya nanti......
Logged

BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL
matjoran
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 174


Email
« Reply #19 on: May 16, 2013, 08:56:44 PM »

kawe baru je balik mencandat sotong.. naik jeti chendering pegi 2 buah bot (bot B-10org), bot C-15 org...
hasil bot B - sotong 25kg..ikan apollo 20kg..+ haruan tasik 10kg + kaci 1kg..
Bot C - sotong 10 ekor hahahah..tengiri 4kg + aruan tasik 5kg + ikan apollo 15kg

bot C (bot besar) problem tak boleh parking..sauh asyik hanyut..baru nak memancing dah kena karau balik..
alun ombak memang besar dan tinggi semua peserta tewas termasuk tekong..
sotong dan ikan memang banyak tapi kami tak mampu nak lawan kuasa alam...angin dan alunan ombak cukup kuat..
kalau tak hasil candat boleh dpt hingga 50kg...hehehe


*sapa2 yg buat trip tak cukup korum bagitau lah kawe..nak kena repeat ni...hehe 
Logged
syam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2977


Email
« Reply #20 on: June 07, 2013, 11:12:07 AM »

MAAF TUAN TANAH, NAK TEPEK SIKIT EK:

Bot B, cukup selesa & bersih

Kebetulan bulan lepas pergi menyandat naik dari jeti LKIM Marang. Menyandat sekitar pulau kapas. Syukur kami beroleh sotong 70kg walaupun tak banyak (4 orang yang menyandat, yg lain terbongkang)




Candat yang berbentuk ikan warna biru:
Antara candat paling killer yang tekong beri pada kami (kalau tak silap brand Yo-zuri)
Logged
ikan sembilan
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 469


0126278240 tekong zai pulau ketam

ruzaniabdullah@yahoo.com tekong+zai sembilang
Email
« Reply #21 on: June 07, 2013, 12:11:41 PM »

kawe baru je balik mencandat sotong.. naik jeti chendering pegi 2 buah bot (bot B-10org), bot C-15 org...
hasil bot B - sotong 25kg..ikan apollo 20kg..+ haruan tasik 10kg + kaci 1kg..
Bot C - sotong 10 ekor hahahah..tengiri 4kg + aruan tasik 5kg + ikan apollo 15kg

bot C (bot besar) problem tak boleh parking..sauh asyik hanyut..baru nak memancing dah kena karau balik..
alun ombak memang besar dan tinggi semua peserta tewas termasuk tekong..
sotong dan ikan memang banyak tapi kami tak mampu nak lawan kuasa alam...angin dan alunan ombak cukup kuat..
kalau tak hasil candat boleh dpt hingga 50kg...hehehe


*sapa2 yg buat trip tak cukup korum bagitau lah kawe..nak kena repeat ni...hehe 

harap 2 pada 22/6 ni angin tak ada lagi ....saya sendiri pon tewas pada 10 may 2013 trip matjoran
Logged

ruzani tekong  port klang sapadu
tekong zai
xxparehxx
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 16


Email
« Reply #22 on: June 07, 2013, 01:17:27 PM »

tue la pasal arap2 angin baik bulan pun baik 22 jun nie.....aminnn
x sabo dah nie..
Logged
Jakub Vagner
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 178


Email
« Reply #23 on: June 07, 2013, 02:20:39 PM »

bro kail sejengkal,
kalu tak silap, area Pulau Kapas tu adalah taman laut, maknanya takleh gail dlm linkungan ? nuatical batu .[ sorry, tak tau jarak sebenar ] tapi curi-curi ok kot !

masa i gi sana bulan 3 tahun lalu, tengok orang gail kat jeti Kapas Island Resort tu ok je !

i try juga dari pantai, yg kenit-kenit je dapat, saja layan boring semasa anak-anak gan isteri mandi laut.
[/quote

Btol tuan manba..2 batu dari gigi air pulau kapas xbole mancing..kwsan tman laut..kantoi dgn jbtn tmn laut bole kene kompaun woooo
Logged
ikan sembilan
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 469


0126278240 tekong zai pulau ketam

ruzaniabdullah@yahoo.com tekong+zai sembilang
Email
« Reply #24 on: June 09, 2013, 05:36:03 PM »

tue la pasal arap2 angin baik bulan pun baik 22 jun nie.....aminnn
x sabo dah nie..

sama lah kita kau turun kat mana .....terenganu ?
Logged

ruzani tekong  port klang sapadu
tekong zai
matjoran
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 174


Email
« Reply #25 on: June 17, 2013, 11:07:04 PM »

ramai gak turun candat 22 jun ni yerr..group kawe plak repeat pada 26 jun...naik kat chendering..harap2 hasil lumayan kali nie hehe
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal