Author Topic: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???  (Read 129266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #240 on: December 10, 2010, 09:38:06 PM »
salam semua...den raso takdo masalah kot pakai reel model 8000 ni...sobab den pun pakai ryobi ecusima model 4000 dan 8000,siap boleh main popping dan jigging skali....

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #241 on: December 10, 2010, 09:56:32 PM »
Tuan aji JM.. harga tak tau la... nanti teman riki dl..
tp tuan aji ada pakai Artica saiz3000 kan..??  mcm mane ok tak..??
MANTUPPPP.....TALI BRAID 40 NGAMM2 100 MTRS... ;D ;D ;D
SETAKAT PARIYAPAKK 10 KG NO HALLL ZASSSS...LAYANNNN ;) ;) ;)
KENA GAN ROD 8-20 LB UGLY... :P :P :P
Salam tuan aji JM,
kalau reel ryobi arctica 8000 sesuai x utk jigging n bottom?
bolehh je... ;D

VOTE....ARTICA... ;D ;D ;D
sodap ke tuan aji....  setakat ni zauber mmg cun..  part pun banyak.. kalau tuan aji punya 4000 buleh
test spool... buleh masuk ke tak... sebab pakai applause 4000 buleh masuk..
nak murah ecusima.. pun sangat cun banding brand lain yang seharganya..
5+1 BALL BEARING.... ;)
tp... artica dgn zauber mane lagi cun..??
artica 6bb.. zauber 8bb kan..??  ermm...  ??? ???
MACAMM TU VOTE ZAUBERRR LAH... ;D ;D :D
DAH AMIK DAHHH...
SEDARA MARA NAK PINJAM KASI JE  ZAUBER NI.. ;) ;) ;D
STELLA NO NO WAYYY....



Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #242 on: December 10, 2010, 11:07:35 PM »
aji beli baper rege nyer....tlg pm den....

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #243 on: December 10, 2010, 11:58:44 PM »
aji beli baper rege nyer....tlg pm den....
RM 179.00...... ;)



Offline yakuza893

  • Siakap
  • *
  • Posts: 61
  • Gender: Male
  • my name is pirlo
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #244 on: December 11, 2010, 02:34:33 AM »
Tuan aji JM.. harga tak tau la... nanti teman riki dl..
tp tuan aji ada pakai Artica saiz3000 kan..??  mcm mane ok tak..??
MANTUPPPP.....TALI BRAID 40 NGAMM2 100 MTRS... ;D ;D ;D
SETAKAT PARIYAPAKK 10 KG NO HALLL ZASSSS...LAYANNNN ;) ;) ;)
KENA GAN ROD 8-20 LB UGLY... :P :P :P
Salam tuan aji JM,
kalau reel ryobi arctica 8000 sesuai x utk jigging n bottom?
bolehh je... ;D

VOTE....ARTICA... ;D ;D ;D
sodap ke tuan aji....  setakat ni zauber mmg cun..  part pun banyak.. kalau tuan aji punya 4000 buleh
test spool... buleh masuk ke tak... sebab pakai applause 4000 buleh masuk..
nak murah ecusima.. pun sangat cun banding brand lain yang seharganya..
5+1 BALL BEARING.... ;)
tp... artica dgn zauber mane lagi cun..??
artica 6bb.. zauber 8bb kan..??  ermm...  ??? ???
MACAMM TU VOTE ZAUBERRR LAH... ;D ;D :D
DAH AMIK DAHHH...
SEDARA MARA NAK PINJAM KASI JE  ZAUBER NI.. ;) ;) ;D
STELLA NO NO WAYYY....
tq tuan ajie..ambe dah amik dah arctica 8000 tu..nk try plak thn depan..hehehe ;D ;D

Offline EbekTgnu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 23
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #245 on: December 27, 2010, 01:49:40 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...

aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #246 on: December 27, 2010, 05:38:13 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
CUBA TUAN HANTAR SERVIS LAT KODAI.... ;)



Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #247 on: December 27, 2010, 08:21:40 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...

aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!

bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..

* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #248 on: December 27, 2010, 08:22:41 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.



Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #249 on: December 27, 2010, 08:32:05 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.

minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #250 on: December 27, 2010, 08:35:09 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.

minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.
minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
HARI NI JOMMM2 ..ARHHHHH  ;D ;D :P



Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #251 on: December 27, 2010, 08:39:22 AM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.

minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.
minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
HARI NI JOMMM2 ..ARHHHHH  ;D ;D :P

argghhhh!!..... berani malam ni la...haha  ;D

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #252 on: December 27, 2010, 02:37:49 PM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.

minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.
minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
HARI NI JOMMM2 ..ARHHHHH  ;D ;D :P
argghhhh!!..... berani malam ni la...haha  ;D
JOMMM2..APA TAK CALLL TERUSS NO HP EDEN...???



Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #253 on: December 27, 2010, 08:12:09 PM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.

minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...
aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!
bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..
* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...
;D ;D ;D....APA MINYAK PON BULEHHHH.
minyak senyonyong tuan....? hehe.. bila lagi nak test p.ketam ni.. adeh... lama x turun air masin..menggaramkan mesin2 ryobi den...
HARI NI JOMMM2 ..ARHHHHH  ;D ;D :P
argghhhh!!..... berani malam ni la...haha  ;D
JOMMM2..APA TAK CALLL TERUSS NO HP EDEN...???
JM kena main :D :D

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #254 on: December 28, 2010, 04:45:41 AM »
DIA SAJA2 JE TU.... ;) ;D ;D



Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #255 on: December 28, 2010, 08:50:41 AM »
DIA SAJA2 JE TU.... ;) ;D ;D

tunggu gak...ingat malam tuan aji x turun... klu mmg buleh kang eden calling...

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #256 on: December 28, 2010, 10:48:51 PM »
DIA SAJA2 JE TU.... ;) ;D ;D
tunggu gak...ingat malam tuan aji x turun... klu mmg buleh kang eden calling...
PM....MSG ;D



Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #257 on: December 28, 2010, 10:49:37 PM »
DIA SAJA2 JE TU.... ;) ;D ;D
tunggu gak...ingat malam tuan aji x turun... klu mmg buleh kang eden calling...
PM....MSG ;D

nak itut ;D
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #258 on: December 28, 2010, 10:50:47 PM »
DIA SAJA2 JE TU.... ;) ;D ;D
tunggu gak...ingat malam tuan aji x turun... klu mmg buleh kang eden calling...
PM....MSG ;D

nak itut ;D
Org tua bersidang budak2 tak boleh ngacau,hormat sikit tunduk kepala tumpang lalu ;D ;D

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #259 on: December 28, 2010, 10:56:47 PM »
WEIIIII 2 FOCUS 2...

NAK XITA2 MASUK SINI YA TUAN2 YB.....

>>>   http://www.pancing.net/index.php?topic=3241.0    <<<



Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #260 on: December 29, 2010, 06:56:25 PM »
WEIIIII 2 FOCUS 2...

NAK XITA2 MASUK SINI YA TUAN2 YB.....

>>>   http://www.pancing.net/index.php?topic=3241.0    <<<
Penuh tu ;D

Offline EbekTgnu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 23
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #261 on: January 05, 2011, 11:44:40 PM »
sapa tau obohol reel ryobi.. kawan punya tarik batu berat skit je bunyi lain macam....
kasar gilak... model zauber 4000...

aku punya ecusima  8000 pun sama gak masalah nya!!! aku rasa gear kot??? sapa2 tahu..bagi tau lah! kalau tak pun, aku nak lego je...murah2. pas tu upgrade ryobi safari...padan muka aku!!

bunyi tu bukan gear, bunyi kat roller tali je... tukar bearing RM13 siap pasang setel... terus cun macam baru
kluar kedai... hehe..

* bila lama tak pakai buleh jadi camtu.. lain kali nak simpan lama buh minyak sawit skit mana2 yang patut...


Terima kasih lah otai2 sume bg petua!

Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #262 on: January 06, 2011, 12:14:44 AM »
den td g kodai nak cr banax gt xtreme  pastu tokey kodai pun sugggest kt den td ryobi oasys 6000 dan ryobi navigator 6000.....
oasys = 5 bb             rm 210
navigator = 5+1bb     rm 150
dua dua siap ada power knob (blh untuk light dan medium jig....kata tokey kedai tu lah.....)

den pun tgh [oning nak amik yang mano satu....

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #263 on: January 06, 2011, 12:18:43 AM »
den td g kodai nak cr banax gt xtreme  pastu tokey kodai pun sugggest kt den td ryobi oasys 6000 dan ryobi navigator 6000.....
oasys = 5 bb             rm 210
navigator = 5+1bb     rm 150
dua dua siap ada power knob (blh untuk light dan medium jig....kata tokey kedai tu lah.....)

den pun tgh [oning nak amik yang mano satu....


ambik ap power 8 k atau applause 8k. sebab ramai yg pakai depa kata ok
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #264 on: January 06, 2011, 12:20:38 AM »
den dah ado ecusima 4k dan 8k....ni den nak buek main light dan medium jig....
ponah try main dulu....lotih gak lah....pastu lama lama ok ....

Offline bird

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2085
  • Patin Sg. Dengkil
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #265 on: January 06, 2011, 09:52:26 AM »
den td g kodai nak cr banax gt xtreme  pastu tokey kodai pun sugggest kt den td ryobi oasys 6000 dan ryobi navigator 6000.....
oasys = 5 bb             rm 210
navigator = 5+1bb     rm 150
dua dua siap ada power knob (blh untuk light dan medium jig....kata tokey kedai tu lah.....)

den pun tgh [oning nak amik yang mano satu....


amik oasys la... rasenye body dia metal... kalo navigator nampak kualiti mcm kureng sket...


Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939

Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #266 on: January 06, 2011, 11:56:33 AM »
potang ni den nak belek lagi mesin tu kek kodai.....

Offline bird

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2085
  • Patin Sg. Dengkil
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #267 on: January 06, 2011, 11:58:09 AM »
potang ni den nak belek lagi mesin tu kek kodai.....

hari tu tanye kt pudu.. navigator baru RM105.. tp tak igt saiz brape.. saiz 4500 kot...
tp body bukan metal rasenye...


Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939

Offline impreza

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1044
  • Gender: Male
  • DDC Station 21 SteakHouse 0123463616/0132240225
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #268 on: January 06, 2011, 12:00:55 PM »
pudu tu kodai teck seng ko......

Offline bird

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2085
  • Patin Sg. Dengkil
    • Email
Re: MESIN RYOBI...CANTEK , LEMBUT , KUAT , MURAH ???
« Reply #269 on: January 06, 2011, 12:18:53 PM »
pudu tu kodai teck seng ko......

tak tau kedai ape.. tp sebelah balai bomba...


Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939