Pancing.Net
April 19, 2014, 12:19:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: kelong lukut  (Read 18109 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« on: February 28, 2008, 12:21:02 PM »

salam perkenalan..saye budak baru belajar..baru je join pancing.net ni..saje nak dapatkan info pasal kelong kat lukut ni..bg sape2 yang penah pegi..kongsi2 la ape2 info pasal kelong ni..sewa..umpan..ikan..set..

tq
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
Pancing.Net
« on: February 28, 2008, 12:21:02 PM »

 Logged
cikaro
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 61


Email
« Reply #1 on: March 26, 2008, 11:56:09 AM »

pendapat saya.. mancing kelong nihj kurang menarik...... sebab 'ikan cari pemancing'... hanya ikan yang lalu sekitar kelong saja kita ada peluang untuk strike....

lebih baik sewa bot dan pegi ke spot feveret.... Grin
Logged
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #2 on: March 26, 2008, 04:17:36 PM »

 Roll Eyes Kalau nak mancing kelong ada rod lebih 8 kaki kira ok tu....Umpan cari ikan guna apollo...
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #3 on: March 30, 2008, 08:57:13 PM »

x best ker mancing kat kelong?..tp klu sewa bot xtau mana nak tuju la..baru je nak belajar main kt laut..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2007



Email
« Reply #4 on: March 30, 2008, 09:53:41 PM »

tak ada yg tak best kat dunia ini.  setiap kejadian ada kelebihan dan kekurangannya sendiri.  kelong amat sesuai utk kita bersantai.  kalau nak relax,  tempat yg amat baik.  nak bawa family pun ok.  sekurang2nya boleh sersantai sekali dgn keluarga.  tak le orang rumah bising sebab selalu kena tinggal.  ikan pun kadang2 tu menarik juga.  tapi tak le boleh lawan kat laut dalam kan.
Logged

Banner Bersih Sungai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #5 on: April 01, 2008, 03:50:26 PM »

bleh tau x geng pancing.net ni kebanyakkannya org maner..mana la tau leh join korang ker..saya duk serdang..keje kt putrajaya..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
trout
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 114


fishing for passion

barakahadvertising
WWW Email
« Reply #6 on: April 01, 2008, 08:23:30 PM »

Saya Kat BBB (Bandar Baru Bangi). Bolehlah kalau nak join sekali sekala.
Logged

Banner/Bunting/Design/T-shirt - perkhidmatan percetakan segera,
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #7 on: April 02, 2008, 08:49:05 AM »

baba_rxz
Kalau nak join tak susah nanti kalau ada trip....sila la tawarkan diri....

Pancing
Tuan Moderate boleh buat satu folder khas untuk "Trip akan datang"...bagi sesiapa yg nak buat trip so...boleh la kekawan join
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2007



Email
« Reply #8 on: April 02, 2008, 09:42:49 AM »

insyallah,  sekarang ni saya tengah menyusun semula category yg ada hasil dari maklumbalas yg diterima.  dalam sehari dua ni saya update.  ada extra kerja minggu ni.  cuma malam baru boleh tengok kejap.
Logged

Banner Bersih Sungai
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #9 on: April 02, 2008, 11:28:59 AM »

Hope successfull..........HIdup TUan Tanah........  Grin
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
wantravolta
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4


wantravolta


Email
« Reply #10 on: April 04, 2008, 09:48:51 AM »

as'kum.....
salam sejahtera kepada semua peminat atau pemancing.untuk pengetahuan pasal kelong tu.....kelong Lukut dan kelong di Bagan lalang adalah hak milik Mahmud...kalau dekat bagan lalang abg nazri yg jaga.....tp kalau dekat lukut adik abg nazri yg jaga.....kebiasaan kalau menginap 1 hari di lukut akan di chas sebanyak RM 30.00 sekepala.umpan kira asing...makan kira asing.

sekian tima kasih
Logged
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #11 on: April 04, 2008, 11:16:49 AM »

as'kum.....
salam sejahtera kepada semua peminat atau pemancing.untuk pengetahuan pasal kelong tu.....kelong Lukut dan kelong di Bagan lalang adalah hak milik Mahmud...kalau dekat bagan lalang abg nazri yg jaga.....tp kalau dekat lukut adik abg nazri yg jaga.....kebiasaan kalau menginap 1 hari di lukut akan di chas sebanyak RM 30.00 sekepala.umpan kira asing...makan kira asing.

sekian tima kasih

Mualaikummusalam....

Kalau tak silap saya nak tempah satu Kelong harga RM700..... kalau tak silap la...
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #12 on: April 07, 2008, 03:04:10 PM »

thanks la bro atas info tu..bro wan penah g sana ker?..spesies ape ye buruan kt sana?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #13 on: April 15, 2008, 03:50:25 PM »

salam.. saya ahli baru kat fishing .net.
Dalam perancangan nak pegi test kelong kat bagan lalang bulan may ni ... ada ape2 tips unt kelong bagan lalang?
Logged
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #14 on: April 15, 2008, 04:58:52 PM »

salam.. saya ahli baru kat fishing .net.
Dalam perancangan nak pegi test kelong kat bagan lalang bulan may ni ... ada ape2 tips unt kelong bagan lalang?

Macam biasa tgk umpan guna apollo...dan perambut biar 50lbs keatas...hihihihiii  Grin mana tahu ikan mega sambar
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2007



Email
« Reply #15 on: April 15, 2008, 08:39:36 PM »

dah berbelas tahun tak gi  Grin Grin

paling penting cari anak ikan kat area kelong utk buat umpan.  jadi jangan lupa apollo.

dulu malam boleh bau aroma dari darat. sekarang pun rasanya tak jauh beza.
Logged

Banner Bersih Sungai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #16 on: April 16, 2008, 03:57:13 PM »

allo bro lendu..nk try kelong bagan lalang ke?..leh la saye join ye.. tu pn klau x keberatan..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #17 on: April 18, 2008, 09:14:47 AM »

bro baba nak join? no hal punyer... bleh gak tambah2 ilmu... hihi...
dulu aku pernah sekali pegi sane... hasil x berapa menarik.. lagipun trip tu x dirancang.. persediaan pun tak buat.. ikut mana sempat jee...
tu la pasal hasilnye pun ikut dan gak... dapat gak la lauk unt makan sekuarga 2 hari.. hihiihi... bro baba RXZ bleh la bg contact no.
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #18 on: April 24, 2008, 10:56:12 AM »

sori la bro lendu..lmbt reply..bz sket skang ni..019-3317440..jd ker nk g tu?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #19 on: April 24, 2008, 09:41:54 PM »

lama tul aku tgu ko reply.. sampai janggut aku dah sama mcm janggut sotong dahhh...  Cheesy Cheesy
ape kate kita kumpul info secukupnya pasal kelong ni... bkn bleh pg main bedal jee... karang kumpau mula la bebulu 1 badan... kita tanye ngan otai2 kat cni dulu.. kene ushar gak perkembangan terbaru kelong tu... kita dgr citer2 trip yang terbaru kat situ... klu x baper menarik, kita ubah pg kelong lain...
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #20 on: April 25, 2008, 03:24:24 PM »

ok gak tu lendu..oit lendu..nmer ko punyer no fon?..ko duk kat mner yee?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #21 on: April 27, 2008, 08:24:32 PM »

oit... sori... sori... lmbat reply coz bz ckit... haaa... dah bnyak bulu tumbuh kat badan? Grin
0179770214.. aku dok kat pahang... jengka..
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #22 on: April 28, 2008, 08:43:54 AM »

mak ai..pahang..ingatkn area kl ni jer..leh gak kuar ngeteh..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #23 on: April 29, 2008, 10:09:25 AM »

hehe... pahang la beb....
walaupun jauh, tapi kerana pancing... x terasa jauhnyer.... Wink
Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2007



Email
« Reply #24 on: April 29, 2008, 12:45:35 PM »

Itu sebab ada pepatah "cinta itu buta".  kalau dah syok tak kiro jauh nyo  Grin
jauh perjalanan, luas pemandangan.
Logged

Banner Bersih Sungai
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #25 on: April 29, 2008, 03:59:41 PM »

yeh... yeh... sokong...sokong... Grin Grin
hidup pemancing.... hilang masaalah dunia bila memancing... tapi bila kumpau, tambah lg 1 masaalah dunia... hhehehe...
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #26 on: April 30, 2008, 08:42:26 AM »

adat la tu kalau kumpau..kita hanya merancang..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #27 on: April 30, 2008, 12:05:32 PM »

amacam bro baba? kita punyer trip ni mcm mane? Huh
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #28 on: May 02, 2008, 09:06:16 AM »

ble rancangnyer nak pegi?..sapa lagi nak join?..aku on jerr..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2007



Email
« Reply #29 on: May 04, 2008, 02:58:12 PM »

ye la. mana le tau kot ada yg ingin mencuba kelong pulak.  kurang2 boleh kenal dgn geng pancing baru. bila tarikhnya ?
Logged

Banner Bersih Sungai
Pages: 1 2 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal