Author Topic: kelong lukut  (Read 21905 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #30 on: May 05, 2008, 09:54:09 AM »
emmm... bab tarikh tu la yang nak kene tanyer ngan otai2 sumer... aku dah penin dok crk tarikh yang paling sesuai ni... nak carik tarikh yangmana air pasang surut ngan bulan paling cantek...bantulah kami wahai otai otai semua... ;)

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #31 on: May 05, 2008, 11:48:43 AM »
Ni kena tanya saudara volvo  ;D
Banner Bersih Sungai

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #32 on: May 06, 2008, 08:48:36 AM »
kalau kena ngan 19/5 ngam..cuti tu..ari senin..leh la rest balik tu..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #33 on: May 06, 2008, 10:09:17 AM »
maknenye nak pg ari ahad tu ke?
port kat mane?
pasang surut air?
bulan?
????? banyaknye soalan... hehehehe.... ;D

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #34 on: May 06, 2008, 11:15:32 AM »
air aku x tau la..klau g sabtu blk ahad, boleh la rehat senin tu..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline volvos

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3054
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #35 on: May 06, 2008, 05:19:08 PM »
Ni kena tanya saudara volvo  ;D

uish tanya kawe pulok hehehehehe :)
17mei/11melayu 18/12melayu jadi mmg sesuai sebelah pantai barat tu huhuhuhuhu ;)
isnin cuti wesak boleh berehat kat rumah tu hahahahahaha :)
kira air baru nak mula besar dan arus tak berapa laju lah hihihihihihi :D
paras pasang kawe tak tau tau pasal tak de carta pasang surut muahahahaha 8)
harap dapat membantu hohohohohhohoho ;D

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #36 on: May 07, 2008, 07:46:26 AM »
cayalah bro volvos..jasamu dikenang..amacam lendu?..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #37 on: May 08, 2008, 10:02:22 AM »
thanks bro volvo..
cantek dah la kira tu...
bg aku masa 3 hari nak ejas aku punye jadual kerja aku...
ade sesape nak follow?

Offline Del Tahiro

  • Marlin
  • *
  • Posts: 954
  • Gender: Male
  • Kih..Kih..Kih..
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #38 on: May 08, 2008, 11:28:10 AM »
Bro Lendu, 17 mei bini aku ajak mancing kat Nilai 3......  :'( :'( :'(

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #39 on: May 08, 2008, 11:30:48 AM »
hehehe... mancing pakaian ke?
alang2 bleh la turun bagan lalang.
 ;D

Offline Del Tahiro

  • Marlin
  • *
  • Posts: 954
  • Gender: Male
  • Kih..Kih..Kih..
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #40 on: May 08, 2008, 11:36:47 AM »
Leceh..tak boleh bawak joran..kasi bini aku happy dulu...sayang bini katakan he..he..he.. ;D ;D ;D

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #41 on: May 08, 2008, 12:08:12 PM »
hehe... betul tu... klu x layan, next time dah payah nak g mancen dah... ala2 rasuah gak la ni ye?  :D
takpe... nnti tgu laporan dari kami je... hehehe...

Offline Del Tahiro

  • Marlin
  • *
  • Posts: 954
  • Gender: Male
  • Kih..Kih..Kih..
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #42 on: May 08, 2008, 12:24:44 PM »
Selamat pegi dan Selamat balik ke rumah mudah-mudahan rezeki melimpah...... ;D ;D ;D

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #43 on: May 08, 2008, 01:08:02 PM »
insyaallah... harap2 mcm tu laa....
tapi kami berdua je ke? waaaaaa..... x bestnyer... :-\

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #44 on: May 12, 2008, 05:16:44 AM »
jauh shopping bang  ;D ;D ;D

hidup ni kita kena balance.  kena fair juga dgn "the other part of our soul".  sekali2 mancing kat Nilai 3 tu ok le juga.  lepas tu ajak le dia singgah kat mana2 kolam area tu sebelum balik. 
Banner Bersih Sungai

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #45 on: May 12, 2008, 12:10:08 PM »
berita kurang baik la..kena outstation g johor 15-20hb ni..alahaiii....nak taye sket?..kedai manceng kt nilai 3 tu belah mner ye?.. ade x sapa2 leh bg direction..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #46 on: May 12, 2008, 08:15:44 PM »
takpe bro baba.. kita plan next time laa... aku pun lupa gak.. pahang x amik ph cuti wesak daaa... hehehe...
kita plan next time ye bro...
 :( :(

Offline Del Tahiro

  • Marlin
  • *
  • Posts: 954
  • Gender: Male
  • Kih..Kih..Kih..
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #47 on: May 13, 2008, 10:02:59 AM »
AHHH....ha..ha..ha..Tuan Tanah dah racun aku... ;D ;D ;D kat Nilai ada kolam macing ke???

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #48 on: May 13, 2008, 10:05:45 AM »
ok la bro..lain kali la kita test kelong tu..kolam pancing nilai x tau..tp kalau dkt ngan klia ada la..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #49 on: May 13, 2008, 10:22:10 AM »
Nilai dgn KLIA bukannya jauh sangat.  ;D
Banner Bersih Sungai

Offline wantravolta

  • Bilis
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Male
  • wantravolta
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #50 on: May 13, 2008, 01:36:38 PM »
as,salamulaikum dan salam sejahtera....
sory la lame x on
ada hal cikit....aku memang pernah g kelong lukut n bagan lalang kat sepang tu.....
kalau kat kelong bagan lalang tu ikan yg bayak n selalu org dapat......pari saiz besar n kecil,siakap saiz besar jeee
tp kalau nak dapat siakap kener pakai koyan....
 ok......
kalau kat lukut pulak......
lebih kurang same la kot.....mase aku g tu......ikan x banyak dapat....
tu yg aku x tau sangat tu

sekian tima kasih
heheh




thanks la bro atas info tu..bro wan penah g sana ker?..spesies ape ye buruan kt sana?..

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #51 on: May 14, 2008, 10:34:11 PM »
ish...pelik gak ye... kenape kene guna koyan baru bleh dapat siakap...
aku pernah gak g kelong bagan lalang ni dulu... tuan kelong tu bgtau, klu nak dapatkan siakap kat situ, kene pakai koyan... mancing payah siakap nak makan ke? ???

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #52 on: May 15, 2008, 06:46:30 AM »
Sebab dia main kotor  ;D ;D ;D
Banner Bersih Sungai

Offline Azzahar

  • Bilis
  • *
  • Posts: 41
  • Gender: Male
    • Singapore Surf Anglerz
Re: kelong lukut
« Reply #53 on: May 15, 2008, 11:11:25 AM »
Assalamualaikum, saya orang Singapura, sapa tepingin nak memancing disini datang lah boleh saya bawa ke kolam memancing...he...he...he... ;D ;D ;D


Peminat setia Pasir Ris Main Pond ke? hehehe

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #54 on: May 15, 2008, 11:40:55 AM »
ooooo.. die suke bwk lari tali ke bwh kelong ye?

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #55 on: May 15, 2008, 12:02:40 PM »
Gitu le kira2nya.  tapi kalau guna tali kasar sikit saya rasa ok dah. jangan la guna 10lb/15lb,  kira memang nak mengundang maut le tu  ;D yg penting macam mana nak mengekang ikan dari lari ke celah teritip yg sedia memotong tali. 
Banner Bersih Sungai

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #56 on: May 15, 2008, 04:52:05 PM »
oo itu macam ka..kalau mcm ni kena cari set baru la ni..set yang ada setting untuk main kolam je..xde ke sesapa ade barang baik nak tolak murah2?..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline lendu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
  • Gender: Male
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #57 on: May 16, 2008, 08:18:18 AM »
bro baba... ko try ushar kat ruangan jual beli...
aku penah ushar kat lelong.com. banyak gak brg2 mancing... tapi x berape pandai nak beli... takut kene kelentong...
heheheheh

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #58 on: May 16, 2008, 10:33:53 AM »
nak tanye sesapa yang biasa ngan okuma..epix 50 ok x?..
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: kelong lukut
« Reply #59 on: October 10, 2008, 01:26:37 PM »


NAMA PEMILIK: FAUZI
LOKASI: LUKUT
NO PHONE: 019-3601221
HARGA: RM 30.00/24jam

p/s: saya duk kajang...papehal PM saya