Pancing.Net
October 22, 2014, 12:46:09 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: kelong lukut  (Read 19028 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #30 on: May 05, 2008, 09:54:09 AM »

emmm... bab tarikh tu la yang nak kene tanyer ngan otai2 sumer... aku dah penin dok crk tarikh yang paling sesuai ni... nak carik tarikh yangmana air pasang surut ngan bulan paling cantek...bantulah kami wahai otai otai semua... Wink
Logged
Pancing.Net
« Reply #30 on: May 05, 2008, 09:54:09 AM »

 Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2028



Email
« Reply #31 on: May 05, 2008, 11:48:43 AM »

Ni kena tanya saudara volvo  Grin
Logged

Banner Bersih Sungai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #32 on: May 06, 2008, 08:48:36 AM »

kalau kena ngan 19/5 ngam..cuti tu..ari senin..leh la rest balik tu..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #33 on: May 06, 2008, 10:09:17 AM »

maknenye nak pg ari ahad tu ke?
port kat mane?
pasang surut air?
bulan?
Huh?? banyaknye soalan... hehehehe.... Grin
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #34 on: May 06, 2008, 11:15:32 AM »

air aku x tau la..klau g sabtu blk ahad, boleh la rehat senin tu..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #35 on: May 06, 2008, 05:19:08 PM »

Ni kena tanya saudara volvo  Grin

uish tanya kawe pulok hehehehehe Smiley
17mei/11melayu 18/12melayu jadi mmg sesuai sebelah pantai barat tu huhuhuhuhu Wink
isnin cuti wesak boleh berehat kat rumah tu hahahahahaha Smiley
kira air baru nak mula besar dan arus tak berapa laju lah hihihihihihi Cheesy
paras pasang kawe tak tau tau pasal tak de carta pasang surut muahahahaha Cool
harap dapat membantu hohohohohhohoho Grin
Logged

baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #36 on: May 07, 2008, 07:46:26 AM »

cayalah bro volvos..jasamu dikenang..amacam lendu?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #37 on: May 08, 2008, 10:02:22 AM »

thanks bro volvo..
cantek dah la kira tu...
bg aku masa 3 hari nak ejas aku punye jadual kerja aku...
ade sesape nak follow?
Logged
Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #38 on: May 08, 2008, 11:28:10 AM »

Bro Lendu, 17 mei bini aku ajak mancing kat Nilai 3......  Cry Cry Cry
Logged

lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #39 on: May 08, 2008, 11:30:48 AM »

hehehe... mancing pakaian ke?
alang2 bleh la turun bagan lalang.
 Grin
Logged
Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #40 on: May 08, 2008, 11:36:47 AM »

Leceh..tak boleh bawak joran..kasi bini aku happy dulu...sayang bini katakan he..he..he.. Grin Grin Grin
Logged

lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #41 on: May 08, 2008, 12:08:12 PM »

hehe... betul tu... klu x layan, next time dah payah nak g mancen dah... ala2 rasuah gak la ni ye?  Cheesy
takpe... nnti tgu laporan dari kami je... hehehe...
Logged
Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #42 on: May 08, 2008, 12:24:44 PM »

Selamat pegi dan Selamat balik ke rumah mudah-mudahan rezeki melimpah...... Grin Grin Grin
Logged

lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #43 on: May 08, 2008, 01:08:02 PM »

insyaallah... harap2 mcm tu laa....
tapi kami berdua je ke? waaaaaa..... x bestnyer... Undecided
Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2028



Email
« Reply #44 on: May 12, 2008, 05:16:44 AM »

jauh shopping bang  Grin Grin Grin

hidup ni kita kena balance.  kena fair juga dgn "the other part of our soul".  sekali2 mancing kat Nilai 3 tu ok le juga.  lepas tu ajak le dia singgah kat mana2 kolam area tu sebelum balik. 
Logged

Banner Bersih Sungai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #45 on: May 12, 2008, 12:10:08 PM »

berita kurang baik la..kena outstation g johor 15-20hb ni..alahaiii....nak taye sket?..kedai manceng kt nilai 3 tu belah mner ye?.. ade x sapa2 leh bg direction..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #46 on: May 12, 2008, 08:15:44 PM »

takpe bro baba.. kita plan next time laa... aku pun lupa gak.. pahang x amik ph cuti wesak daaa... hehehe...
kita plan next time ye bro...
 Sad Sad
Logged
Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #47 on: May 13, 2008, 10:02:59 AM »

AHHH....ha..ha..ha..Tuan Tanah dah racun aku... Grin Grin Grin kat Nilai ada kolam macing ke???
Logged

baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #48 on: May 13, 2008, 10:05:45 AM »

ok la bro..lain kali la kita test kelong tu..kolam pancing nilai x tau..tp kalau dkt ngan klia ada la..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2028



Email
« Reply #49 on: May 13, 2008, 10:22:10 AM »

Nilai dgn KLIA bukannya jauh sangat.  Grin
Logged

Banner Bersih Sungai
wantravolta
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4


wantravolta


Email
« Reply #50 on: May 13, 2008, 01:36:38 PM »

as,salamulaikum dan salam sejahtera....
sory la lame x on
ada hal cikit....aku memang pernah g kelong lukut n bagan lalang kat sepang tu.....
kalau kat kelong bagan lalang tu ikan yg bayak n selalu org dapat......pari saiz besar n kecil,siakap saiz besar jeee
tp kalau nak dapat siakap kener pakai koyan....
 ok......
kalau kat lukut pulak......
lebih kurang same la kot.....mase aku g tu......ikan x banyak dapat....
tu yg aku x tau sangat tu

sekian tima kasih
heheh




thanks la bro atas info tu..bro wan penah g sana ker?..spesies ape ye buruan kt sana?..
Logged
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #51 on: May 14, 2008, 10:34:11 PM »

ish...pelik gak ye... kenape kene guna koyan baru bleh dapat siakap...
aku pernah gak g kelong bagan lalang ni dulu... tuan kelong tu bgtau, klu nak dapatkan siakap kat situ, kene pakai koyan... mancing payah siakap nak makan ke? Huh
Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2028



Email
« Reply #52 on: May 15, 2008, 06:46:30 AM »

Sebab dia main kotor  Grin Grin Grin
Logged

Banner Bersih Sungai
Azzahar
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 41


azzahar_17@hotmail.com
WWW
« Reply #53 on: May 15, 2008, 11:11:25 AM »

Assalamualaikum, saya orang Singapura, sapa tepingin nak memancing disini datang lah boleh saya bawa ke kolam memancing...he...he...he... Grin Grin Grin



Peminat setia Pasir Ris Main Pond ke? hehehe
Logged

lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #54 on: May 15, 2008, 11:40:55 AM »

ooooo.. die suke bwk lari tali ke bwh kelong ye?
Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2028



Email
« Reply #55 on: May 15, 2008, 12:02:40 PM »

Gitu le kira2nya.  tapi kalau guna tali kasar sikit saya rasa ok dah. jangan la guna 10lb/15lb,  kira memang nak mengundang maut le tu  Grin yg penting macam mana nak mengekang ikan dari lari ke celah teritip yg sedia memotong tali. 
Logged

Banner Bersih Sungai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #56 on: May 15, 2008, 04:52:05 PM »

oo itu macam ka..kalau mcm ni kena cari set baru la ni..set yang ada setting untuk main kolam je..xde ke sesapa ade barang baik nak tolak murah2?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
lendu
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 30


arifhussin_1005
Email
« Reply #57 on: May 16, 2008, 08:18:18 AM »

bro baba... ko try ushar kat ruangan jual beli...
aku penah ushar kat lelong.com. banyak gak brg2 mancing... tapi x berape pandai nak beli... takut kene kelentong...
heheheheh
Logged
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #58 on: May 16, 2008, 10:33:53 AM »

nak tanye sesapa yang biasa ngan okuma..epix 50 ok x?..
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13880


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #59 on: October 10, 2008, 01:26:37 PM »



NAMA PEMILIK: FAUZI
LOKASI: LUKUT
NO PHONE: 019-3601221
HARGA: RM 30.00/24jam

p/s: saya duk kajang...papehal PM saya
Logged


Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal