Pancing.Net
July 25, 2014, 06:59:53 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 15291 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2024



Email
« on: April 06, 2008, 08:58:32 AM »

Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai :
Nama towkeh :
Tel no :
Lokasi :
Logged

Banner Bersih Sungai
Pancing.Net
« on: April 06, 2008, 08:58:32 AM »

 Logged
FishBone
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 9


Email
« Reply #1 on: November 07, 2008, 11:50:21 AM »

BLUE ZONE... Ada pelbagai kelengkapan memancing..nama tokey Ah fat.... lokasi di bandar baru ioi segamat johor.. no tel : 019-7783859
Logged
BELUT
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 84


Mabuk free kat laut tak dosa.. jgn bayo kat darat.


WWW Email
« Reply #2 on: January 06, 2009, 04:31:58 PM »

korang kalau dok area jb, kedai pancing paling best mesti la fishingline kat permas jaya, nama toke die ape ntah tapi staf die ah kuang tu ok gak la, harge pun ble tahan, bleh bg diskaun, lgpun byk pilihan skrg dah sewa 3 kedai jd 1.

pastu TCE Tackle kat permas ok gak, sane kalo offer bleh tak percaya harge die, setakat batu, mata kail  accecories kecik2 memang murah giler. Cuma x byk pilihan la, byk brand bannax, tomman ngan puyu je.

ade gak kedai gemuk kat tmn sentosa, jps kat plentong & joran bagus kat tmn bahagia, sume tahap ok je dari segi pilihan dan harga.

kalau nak repair reel / joran, kedai kat taman daya tu ok gak, mcm2 benda die boleh repair (x termasuk enjin bot, hehe).. ade gak diorang buat trip mancing kat kuching, ari tu dengar mcm rm1300.00, gambo die memang mcm habis satu laut ikan merah diorang pancing, x tau la yg trip yg kecundang mcmana. :b
Logged

Nak Contact?? Cerita pasal pancing jer akan dilayan Cheesy
Hp : 0167400345
Email : Yazirobell1982@yahoo.co.uk
Web : http://persatuannelayanssi.blogspot.com
kokpit
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 76



« Reply #3 on: January 17, 2009, 02:17:03 AM »

area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)
Logged

" Minat mancen dr kecik tp x de pendedahan yg betul.... pakai balun jer"

p/s - tolong ajaaaaaaarr
Tony Stark
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 780

Air Anang Kuriang !!


WWW Email
« Reply #4 on: March 04, 2009, 04:26:13 PM »

Batu Pahat

cuba surf area bandar batu pahat dekat-dekat dengan stesyen bas...

Kedai D'Joran....Kedai ni memang gua bg 5 bintang. Semua ada beb. Kalah Kepong Tackle n TCE Tackle Jln Genting Kelang

Owner dier Pak Arab....Ottai tahap Skeet Reese.

p/s:- tak sangka ada anak melayu yang so ottai as him. Bukak kedai yang berupaya mengalahkan stended kedai-kedai mancing di KL....
Logged

<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><
Kail^Perak
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1290


Wut Minds can conceive, body can achieve


Email
« Reply #5 on: March 07, 2009, 04:48:54 PM »

area JB,

kat plentong, nama kedai JPS... byk pilihan utk set joran & reel dr yg budget smpi branded, fishing lure x bp byk pilihan, peraltan lain spt kail,swivel, sabiki....ada discount lg...cube la

kat johor jaya, g la TCE tackles, ada 2 branch, 1 kat jln seroja, 1 lh dia nye head branch... mcm2 ada cuma perlu bayar aje.. kalo xde cash bleh guna kredit kad mcm bapakku hehehe
Logged


"Belajarlah Dari Yang Mahir Dlm Bidangnya Kerana Anda Tidak Akan Hidup Lama Utk Memikirkannya"
Tony Stark
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 780

Air Anang Kuriang !!


WWW Email
« Reply #6 on: March 12, 2009, 02:37:47 PM »

area JB,

kat plentong, nama kedai JPS... byk pilihan utk set joran & reel dr yg budget smpi branded, fishing lure x bp byk pilihan, peraltan lain spt kail,swivel, sabiki....ada discount lg...cube la

kat johor jaya, g la TCE tackles, ada 2 branch, 1 kat jln seroja, 1 lh dia nye head branch... mcm2 ada cuma perlu bayar aje.. kalo xde cash bleh guna kredit kad mcm bapakku hehehe

Plata lu budak JB ek ? Ogenaiz satu trip leh ?
Logged

<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><
summer196
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55


Email
« Reply #7 on: April 27, 2009, 02:33:09 PM »

dh usya dh kdai2 tuh... sajer nk buang masa... thank 4 de info oll..  Wink
Logged
Pak_Ku
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669


sontoyo
WWW Email
« Reply #8 on: May 20, 2009, 02:01:58 PM »

aku klu are johor ni aku suka pegi 2 kedai je
1. lokasi permas jaya
 nama kedai fishing line
kedai ni ade reel yg murah dan yg mahal harga pon not bad la
aku beli banax GT 5000 rm 200

2. lokasi ulu tiram @ jalan tebrau
 nama tokeh dia mok
sana harga reel pon bleh tahan gak murah
aritu aku beli rod maguro rm140 PE 4
kwn aku gunakan utk mancing aruan tasik 18 kilo x patah wooooo
 
Logged

PEACE UPON U ALL
ijaz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 577


unbeaten 2004 - 0127783662


Email
« Reply #9 on: June 03, 2009, 08:16:31 AM »

hi , sapa2 nak nak mancing kat kong2 / pulau layang bolelah singgah di kedai ini pilihan dibawah ini.

Nama Kedai:  Joran Ngail
Lokasi: Kong-Kong ( Masai ) jalan terus smpi jumpa tiga simpang dan masuk kanan, dlm masa 2 minit smpi la tu,kedai sebelah kiri.klu nak terus bole juga, jgn lupa bawa seluar mandi , he , he gurau je
Peralatan memancing : tak berapa banyak
Umpan dijual : Ruat bakau dan udang hidup
No tel kedai: 072563012
Hp:0137847019

Nama Kedai : Joran Bagus
Lokasi: Jalan Cempedak ( Kota Masai )
Peralatan Memancing : Banyak Pilihan
Umpan dijual : Perumpun,kadang2 ruat.
No Tel: Belum minta lagi sb malu..yg jaga kedai tu awek

Nama Kedai : Masai Bagus
Lokasi: Jalan Cempedak , Kota Masai ( sebaris kedai joran bagus )
Peralatan Memancing : Bole Tahan
Umpan Dijual:  Tiada
No tel : Akan diusahakan - Kedai ni tiada awek...

Di kawasan pekan masai ada 3 lagi kedai pancing..saya akan dapatkan nama kedainya nanti


Logged


"Victoria Concordia Cresit" ("kemenangan hasil harmoni")......The Gunners......
ybm73
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1

ymaz73
« Reply #10 on: August 18, 2009, 12:08:03 PM »

Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai : PERALATAN MEMANCING TAMBAK
Nama towkeh : TAH... TAK TAHU. (ADA AWEK CUN)
Tel no :
Lokasi : PERNIAGAAN PONTIAN, TAMBAK
Logged

YaaKob MaNaF
ijaz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 577


unbeaten 2004 - 0127783662


Email
« Reply #11 on: August 18, 2009, 05:42:24 PM »

ada awek cun? ni mesti kena pergi, ybm73 kena usaha cari no tel tu..
Logged


"Victoria Concordia Cresit" ("kemenangan hasil harmoni")......The Gunners......
versace_wrc
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 92


hamba mancing kt kolam sg. danga perling ajer...


Email
« Reply #12 on: September 04, 2009, 12:11:32 PM »

Salam,
Fishingline kat permas jaya fav aku. Accecories simple crik kt TCE tackle jer.
Logged

-pengail kolam kecil kecilan johor bahru-
Kail^Perak
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1290


Wut Minds can conceive, body can achieve


Email
« Reply #13 on: September 07, 2009, 05:58:40 AM »

Salam,
Fishingline kat permas jaya fav aku. Accecories simple crik kt TCE tackle jer.

uiks kalo kat fishingline bleh buta mate nak wat pilihan Grin
Logged


"Belajarlah Dari Yang Mahir Dlm Bidangnya Kerana Anda Tidak Akan Hidup Lama Utk Memikirkannya"
pocongjb
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 974


nk ikut korg mancing bley?....012-7787844


« Reply #14 on: November 04, 2009, 01:58:01 PM »

area johor bahru...

walaupun kwn nih org baru bab mancing...puas gak dh kwn berjln2 n survey2 kedai mancing nih...
yg paling best...kt permas jaya - fishingline tackle...dr bos dia smpi ke pekeje...bguih,bnyk info kwn dpt kt sana...bnyk dh harta mancing kwn beli kt sana...harga pun klu kwn nk compare ngan kedai2 lain,situ paling bnyk bg diskaun...sebelum nih mbr suh g jps kt plentong...tp plentong tu ade yg bole beli ade yg x....murah lagi fishingline....

klu ade yg di area jb nih nk buat trip mancing,bole bgtau,kwn nk join gak...nk blajar skil2 korg...ty
Logged

bilo nk upgrade dr cap ayam pegi cap kipas udang nih?....
~jenahak~
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1447


golek iwak


Email
« Reply #15 on: November 30, 2009, 01:54:46 PM »

Salam,
ni ada sedikit info...
Kedai pancing area Kluang.

Perniagaan Alam Sejadi
Dealer & Service Centre
8 & 10, Jalan Pasar
86000 Kluang, Johor, Malaysia
Tel: 07-773-4573 
Fax: 07-776-4573

kedai ni, mcm2 ada jual..
-reel & rod (banyak pilihan)
-tangsi, khemah, tourch light, sauh, jaring, umpan, enjin bot YAMAHA pun ada...
-repair rod & reel pun ada..
emmm... MACAM2 ada...
Logged

isteri ada sorang, anak dah 2 orang.. 0137017871
degil_limeted
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 48



Email
« Reply #16 on: February 17, 2010, 05:47:50 PM »

nie ada sdkit info...

Nama Kedai:Tce tackles

Tokay:Cina (X tao nama n tokay yg bgus)

No Tel/Fax:607-2526603

Lokasi:Besebelahan Kedai Moto,Dpn kubur Cina Masai (Dulu Kubur Cina masai port mak gian)

Laman Web:www.tcetackles.com.my

Keistimewaan kedai:Batu ladung Mmg memang murah pnya..mesin ada yg baek2 gak...tp kdi nie x beso so brng2 terhad..
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #17 on: February 17, 2010, 06:03:43 PM »

Nama kedai :          JAZA fishing centre
Nama towkeh :        jaza
Tel no :                 0195940900
Lokasi :                 Kg. Gajah, Perak.
Logged
koleng
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90



Email
« Reply #18 on: February 18, 2010, 09:29:44 PM »

fishingline permas mmg puas hati lau nk g soping...nk window shoping pun ok gak.....tp x pernah window ag lau g sana mesti tejebak nye....hahahahaha......bwk 3 troli pun x cukup.... Grin Grin Grin Grin
Logged
shockleader
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1070



« Reply #19 on: February 18, 2010, 09:34:22 PM »

WAHHHH.... soping guna trolly ea... huhu  Shocked
Logged

afadzli_jb
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 380



« Reply #20 on: February 18, 2010, 09:58:00 PM »

ye laaa... korang shopping gune troly... tapi kwn guna beg plastik saiz A5 aja.... maklumlah.... kan...    Smiley Wink Cheesy Grin
Logged

afadzli_jb@PancingNet
apai pelata
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1227


say yes!!! if you strong men.


Email
« Reply #21 on: February 20, 2010, 04:50:31 PM »

kat kahang timur pun ada 1 kedai pancing belakang petrol pump shell
tp dah lupa apa nama kedai....harga murah gak...tp jauh sangat..
Logged

CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5429



Email
« Reply #22 on: February 20, 2010, 05:01:46 PM »

kat kahang timur pun ada 1 kedai pancing belakang petrol pump shell
tp dah lupa apa nama kedai....harga murah gak...tp jauh sangat..
rasanya kalau kat pekan kahang ada 2 - 3 kedai....
satu kat tepi jalan belah kiri dan satu lagi kat pekan.....masuk belah kanan.....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
edwin
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 95


« Reply #23 on: May 20, 2010, 02:46:27 AM »

Kedai Pancing Kemayan (Pahang)
- Lokasi kat Depan Bhp kemayan
- barangan pancing yg btul banyak dan murah, sebab semuanya boleh bincang dan harga boleh runding
- bky mesin simpanan yg classic seperti DAM, Ryobi japan cuma RM 80, Daiwa, Tica.....
- ada baiki mesin rosak dan bela joran
contact person: Ah Sui, 09-2409343



Logged
penyadau
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 858


Aku Caster Tegar


Email
« Reply #24 on: May 26, 2010, 07:53:00 PM »

area johor bahru...

walaupun kwn nih org baru bab mancing...puas gak dh kwn berjln2 n survey2 kedai mancing nih...
yg paling best...kt permas jaya - fishingline tackle...dr bos dia smpi ke pekeje...bguih,bnyk info kwn dpt kt sana...bnyk dh harta mancing kwn beli kt sana...harga pun klu kwn nk compare ngan kedai2 lain,situ paling bnyk bg diskaun...sebelum nih mbr suh g jps kt plentong...tp plentong tu ade yg bole beli ade yg x....murah lagi fishingline....

klu ade yg di area jb nih nk buat trip mancing,bole bgtau,kwn nk join gak...nk blajar skil2 korg...ty




bro rod bc banyak pilihan ke kat sana?
Logged

Penyadau_azr
Rafokuma
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 63


Ikan oh ikan...kenapa tak makan umpan...


« Reply #25 on: March 01, 2011, 11:21:05 AM »

Sye biasa pegi satu kedai kat Nusa damai, (ntah dia ni area masai ke, pasir gudang ke atau kota masai) Tapi yang pasti dekat Flat Taman Cendana.

Kedai biasa je... Tp dlm tu ada Stella, Koleksi Ryobi, Penn, Shimano Twin power sampai ke FX....Rod pelbagai PE 1- PE 10... Umpan dan pelbagai. Fish Finder pun ada..

ToKey nama Botak

Boleh nego...tokey ni nampak sombong tapi sekali start borak susah nak berhenti.....x de awek...
Logged

~Pancing Itu Indah~
aizamleong
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #26 on: April 25, 2011, 06:31:09 PM »

ada 1 kedai baru bukak kat taman harmoni,simpang renggam.
baru saja bukak bulan april ni...nama kedai dia SEASON FISHING SHOP
memang boleh mintak diskaun...kadang2 tak mintak pun dia bagi diskaun..
apa brand pun ada...umpan pun dia ada jual...jom la jalan2 sana..
boleh terus pegi mancing kat tasik machap.
Logged
sham82
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1390


SAT 17 - 0163389386


Email
« Reply #27 on: April 25, 2011, 06:52:37 PM »

area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  Grin  Grin
Logged

LAUGH IS THE BEST MEDICINE
armaged
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1554


bawa joran..sembang pelan pelan.....


« Reply #28 on: April 25, 2011, 11:53:03 PM »

area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  Grin  Grin

unc thomas tu ada wat rod custom brand sendiri "thomas stroker"   Grin Grin
Logged

The Alpha and The Omega
sham82
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1390


SAT 17 - 0163389386


Email
« Reply #29 on: April 26, 2011, 02:18:23 PM »

area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  Grin  Grin

unc thomas tu ada wat rod custom brand sendiri "thomas stroker"   Grin Grin

ada member2 yg bgtau..xpi xpernah tye dia..ada beli ke ngn dia?  Grin  Grin
Logged

LAUGH IS THE BEST MEDICINE
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal