Author Topic: Kedai pancing pilihan anda  (Read 20907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Kedai pancing pilihan anda
« on: April 06, 2008, 08:58:32 AM »
Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai :
Nama towkeh :
Tel no :
Lokasi :
Banner Bersih Sungai

Offline FishBone

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #1 on: November 07, 2008, 11:50:21 AM »
BLUE ZONE... Ada pelbagai kelengkapan memancing..nama tokey Ah fat.... lokasi di bandar baru ioi segamat johor.. no tel : 019-7783859

Offline BELUT

  • Siakap
  • *
  • Posts: 84
  • Gender: Male
  • Mabuk free kat laut tak dosa.. jgn bayo kat darat.
    • Email
sape sape kat area jb
« Reply #2 on: January 06, 2009, 04:31:58 PM »
korang kalau dok area jb, kedai pancing paling best mesti la fishingline kat permas jaya, nama toke die ape ntah tapi staf die ah kuang tu ok gak la, harge pun ble tahan, bleh bg diskaun, lgpun byk pilihan skrg dah sewa 3 kedai jd 1.

pastu TCE Tackle kat permas ok gak, sane kalo offer bleh tak percaya harge die, setakat batu, mata kail  accecories kecik2 memang murah giler. Cuma x byk pilihan la, byk brand bannax, tomman ngan puyu je.

ade gak kedai gemuk kat tmn sentosa, jps kat plentong & joran bagus kat tmn bahagia, sume tahap ok je dari segi pilihan dan harga.

kalau nak repair reel / joran, kedai kat taman daya tu ok gak, mcm2 benda die boleh repair (x termasuk enjin bot, hehe).. ade gak diorang buat trip mancing kat kuching, ari tu dengar mcm rm1300.00, gambo die memang mcm habis satu laut ikan merah diorang pancing, x tau la yg trip yg kecundang mcmana. :b
Nak Contact?? Cerita pasal pancing jer akan dilayan :D
Hp : 0167400345
Email : Yazirobell1982@yahoo.co.uk
Web : http://persatuannelayanssi.blogspot.com

Offline kokpit

  • Siakap
  • *
  • Posts: 76
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #3 on: January 17, 2009, 02:17:03 AM »
area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)
" Minat mancen dr kecik tp x de pendedahan yg betul.... pakai balun jer"

p/s - tolong ajaaaaaaarr

Offline Tony Stark

  • Marlin
  • *
  • Posts: 782
  • Gender: Male
  • Air Anang Kuriang !!
    • Kelab Memancing Hidup dan Mati Kami
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #4 on: March 04, 2009, 04:26:13 PM »
Batu Pahat

cuba surf area bandar batu pahat dekat-dekat dengan stesyen bas...

Kedai D'Joran....Kedai ni memang gua bg 5 bintang. Semua ada beb. Kalah Kepong Tackle n TCE Tackle Jln Genting Kelang

Owner dier Pak Arab....Ottai tahap Skeet Reese.

p/s:- tak sangka ada anak melayu yang so ottai as him. Bukak kedai yang berupaya mengalahkan stended kedai-kedai mancing di KL....
<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><

Offline Kail^Perak

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1290
  • Gender: Male
  • Wut Minds can conceive, body can achieve
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #5 on: March 07, 2009, 04:48:54 PM »
area JB,

kat plentong, nama kedai JPS... byk pilihan utk set joran & reel dr yg budget smpi branded, fishing lure x bp byk pilihan, peraltan lain spt kail,swivel, sabiki....ada discount lg...cube la

kat johor jaya, g la TCE tackles, ada 2 branch, 1 kat jln seroja, 1 lh dia nye head branch... mcm2 ada cuma perlu bayar aje.. kalo xde cash bleh guna kredit kad mcm bapakku hehehe

"Belajarlah Dari Yang Mahir Dlm Bidangnya Kerana Anda Tidak Akan Hidup Lama Utk Memikirkannya"

Offline Tony Stark

  • Marlin
  • *
  • Posts: 782
  • Gender: Male
  • Air Anang Kuriang !!
    • Kelab Memancing Hidup dan Mati Kami
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #6 on: March 12, 2009, 02:37:47 PM »
area JB,

kat plentong, nama kedai JPS... byk pilihan utk set joran & reel dr yg budget smpi branded, fishing lure x bp byk pilihan, peraltan lain spt kail,swivel, sabiki....ada discount lg...cube la

kat johor jaya, g la TCE tackles, ada 2 branch, 1 kat jln seroja, 1 lh dia nye head branch... mcm2 ada cuma perlu bayar aje.. kalo xde cash bleh guna kredit kad mcm bapakku hehehe

Plata lu budak JB ek ? Ogenaiz satu trip leh ?
<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><

Offline summer196

  • Siakap
  • *
  • Posts: 55
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #7 on: April 27, 2009, 02:33:09 PM »
dh usya dh kdai2 tuh... sajer nk buang masa... thank 4 de info oll..  ;)

Offline Pak_Ku

  • Marlin
  • *
  • Posts: 669
  • Gender: Male
    • http://www.adgoggle.com/r/BpPMe5
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #8 on: May 20, 2009, 02:01:58 PM »
aku klu are johor ni aku suka pegi 2 kedai je
1. lokasi permas jaya
 nama kedai fishing line
kedai ni ade reel yg murah dan yg mahal harga pon not bad la
aku beli banax GT 5000 rm 200

2. lokasi ulu tiram @ jalan tebrau
 nama tokeh dia mok
sana harga reel pon bleh tahan gak murah
aritu aku beli rod maguro rm140 PE 4
kwn aku gunakan utk mancing aruan tasik 18 kilo x patah wooooo
 
PEACE UPON U ALL

Offline ijaz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 577
  • Gender: Male
  • unbeaten 2004 - 0127783662
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #9 on: June 03, 2009, 08:16:31 AM »
hi , sapa2 nak nak mancing kat kong2 / pulau layang bolelah singgah di kedai ini pilihan dibawah ini.

Nama Kedai:  Joran Ngail
Lokasi: Kong-Kong ( Masai ) jalan terus smpi jumpa tiga simpang dan masuk kanan, dlm masa 2 minit smpi la tu,kedai sebelah kiri.klu nak terus bole juga, jgn lupa bawa seluar mandi , he , he gurau je
Peralatan memancing : tak berapa banyak
Umpan dijual : Ruat bakau dan udang hidup
No tel kedai: 072563012
Hp:0137847019

Nama Kedai : Joran Bagus
Lokasi: Jalan Cempedak ( Kota Masai )
Peralatan Memancing : Banyak Pilihan
Umpan dijual : Perumpun,kadang2 ruat.
No Tel: Belum minta lagi sb malu..yg jaga kedai tu awek

Nama Kedai : Masai Bagus
Lokasi: Jalan Cempedak , Kota Masai ( sebaris kedai joran bagus )
Peralatan Memancing : Bole Tahan
Umpan Dijual:  Tiada
No tel : Akan diusahakan - Kedai ni tiada awek...

Di kawasan pekan masai ada 3 lagi kedai pancing..saya akan dapatkan nama kedainya nanti



"Victoria Concordia Cresit" ("kemenangan hasil harmoni")......The Gunners......

Offline ybm73

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #10 on: August 18, 2009, 12:08:03 PM »
Senaraikan kedai pancing pilihan anda disini :

Nama kedai : PERALATAN MEMANCING TAMBAK
Nama towkeh : TAH... TAK TAHU. (ADA AWEK CUN)
Tel no :
Lokasi : PERNIAGAAN PONTIAN, TAMBAK
YaaKob MaNaF

Offline ijaz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 577
  • Gender: Male
  • unbeaten 2004 - 0127783662
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #11 on: August 18, 2009, 05:42:24 PM »
ada awek cun? ni mesti kena pergi, ybm73 kena usaha cari no tel tu..

"Victoria Concordia Cresit" ("kemenangan hasil harmoni")......The Gunners......

Offline versace_wrc

  • Siakap
  • *
  • Posts: 92
  • Gender: Male
  • hamba mancing kt kolam sg. danga perling ajer...
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #12 on: September 04, 2009, 12:11:32 PM »
Salam,
Fishingline kat permas jaya fav aku. Accecories simple crik kt TCE tackle jer.
-pengail kolam kecil kecilan johor bahru-

Offline Kail^Perak

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1290
  • Gender: Male
  • Wut Minds can conceive, body can achieve
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #13 on: September 07, 2009, 05:58:40 AM »
Salam,
Fishingline kat permas jaya fav aku. Accecories simple crik kt TCE tackle jer.

uiks kalo kat fishingline bleh buta mate nak wat pilihan ;D

"Belajarlah Dari Yang Mahir Dlm Bidangnya Kerana Anda Tidak Akan Hidup Lama Utk Memikirkannya"

Offline pocongjb

  • Marlin
  • *
  • Posts: 974
  • Gender: Male
  • nk ikut korg mancing bley?....012-7787844
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #14 on: November 04, 2009, 01:58:01 PM »
area johor bahru...

walaupun kwn nih org baru bab mancing...puas gak dh kwn berjln2 n survey2 kedai mancing nih...
yg paling best...kt permas jaya - fishingline tackle...dr bos dia smpi ke pekeje...bguih,bnyk info kwn dpt kt sana...bnyk dh harta mancing kwn beli kt sana...harga pun klu kwn nk compare ngan kedai2 lain,situ paling bnyk bg diskaun...sebelum nih mbr suh g jps kt plentong...tp plentong tu ade yg bole beli ade yg x....murah lagi fishingline....

klu ade yg di area jb nih nk buat trip mancing,bole bgtau,kwn nk join gak...nk blajar skil2 korg...ty
bilo nk upgrade dr cap ayam pegi cap kipas udang nih?....

Offline ~jenahak~

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1447
  • Gender: Male
  • golek iwak
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #15 on: November 30, 2009, 01:54:46 PM »
Salam,
ni ada sedikit info...
Kedai pancing area Kluang.

Perniagaan Alam Sejadi
Dealer & Service Centre
8 & 10, Jalan Pasar
86000 Kluang, Johor, Malaysia
Tel: 07-773-4573 
Fax: 07-776-4573

kedai ni, mcm2 ada jual..
-reel & rod (banyak pilihan)
-tangsi, khemah, tourch light, sauh, jaring, umpan, enjin bot YAMAHA pun ada...
-repair rod & reel pun ada..
emmm... MACAM2 ada...
isteri ada sorang, anak dah 2 orang.. 0137017871

Offline degil_limeted

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #16 on: February 17, 2010, 05:47:50 PM »
nie ada sdkit info...

Nama Kedai:Tce tackles

Tokay:Cina (X tao nama n tokay yg bgus)

No Tel/Fax:607-2526603

Lokasi:Besebelahan Kedai Moto,Dpn kubur Cina Masai (Dulu Kubur Cina masai port mak gian)

Laman Web:www.tcetackles.com.my

Keistimewaan kedai:Batu ladung Mmg memang murah pnya..mesin ada yg baek2 gak...tp kdi nie x beso so brng2 terhad..

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #17 on: February 17, 2010, 06:03:43 PM »
Nama kedai :          JAZA fishing centre
Nama towkeh :        jaza
Tel no :                 0195940900
Lokasi :                 Kg. Gajah, Perak.

Offline koleng

  • Siakap
  • *
  • Posts: 90
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #18 on: February 18, 2010, 09:29:44 PM »
fishingline permas mmg puas hati lau nk g soping...nk window shoping pun ok gak.....tp x pernah window ag lau g sana mesti tejebak nye....hahahahaha......bwk 3 troli pun x cukup.... ;D ;D ;D ;D

Offline shockleader

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1070
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #19 on: February 18, 2010, 09:34:22 PM »
WAHHHH.... soping guna trolly ea... huhu  :o

Offline afadzli_jb

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 380
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #20 on: February 18, 2010, 09:58:00 PM »
ye laaa... korang shopping gune troly... tapi kwn guna beg plastik saiz A5 aja.... maklumlah.... kan...    :) ;) :D ;D
afadzli_jb@PancingNet

Offline apai pelata

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1233
  • Gender: Male
  • say yes!!! if you strong men.
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #21 on: February 20, 2010, 04:50:31 PM »
kat kahang timur pun ada 1 kedai pancing belakang petrol pump shell
tp dah lupa apa nama kedai....harga murah gak...tp jauh sangat..
CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #22 on: February 20, 2010, 05:01:46 PM »
kat kahang timur pun ada 1 kedai pancing belakang petrol pump shell
tp dah lupa apa nama kedai....harga murah gak...tp jauh sangat..
rasanya kalau kat pekan kahang ada 2 - 3 kedai....
satu kat tepi jalan belah kiri dan satu lagi kat pekan.....masuk belah kanan.....
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline edwin

  • Siakap
  • *
  • Posts: 95
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #23 on: May 20, 2010, 02:46:27 AM »
Kedai Pancing Kemayan (Pahang)
- Lokasi kat Depan Bhp kemayan
- barangan pancing yg btul banyak dan murah, sebab semuanya boleh bincang dan harga boleh runding
- bky mesin simpanan yg classic seperti DAM, Ryobi japan cuma RM 80, Daiwa, Tica.....
- ada baiki mesin rosak dan bela joran
contact person: Ah Sui, 09-2409343




Offline penyadau

  • Marlin
  • *
  • Posts: 858
  • Gender: Male
  • Aku Caster Tegar
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #24 on: May 26, 2010, 07:53:00 PM »
area johor bahru...

walaupun kwn nih org baru bab mancing...puas gak dh kwn berjln2 n survey2 kedai mancing nih...
yg paling best...kt permas jaya - fishingline tackle...dr bos dia smpi ke pekeje...bguih,bnyk info kwn dpt kt sana...bnyk dh harta mancing kwn beli kt sana...harga pun klu kwn nk compare ngan kedai2 lain,situ paling bnyk bg diskaun...sebelum nih mbr suh g jps kt plentong...tp plentong tu ade yg bole beli ade yg x....murah lagi fishingline....

klu ade yg di area jb nih nk buat trip mancing,bole bgtau,kwn nk join gak...nk blajar skil2 korg...ty




bro rod bc banyak pilihan ke kat sana?
Penyadau_azr

Offline Rafokuma

  • Siakap
  • *
  • Posts: 63
  • Gender: Male
  • Ikan oh ikan...kenapa tak makan umpan...
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #25 on: March 01, 2011, 11:21:05 AM »
Sye biasa pegi satu kedai kat Nusa damai, (ntah dia ni area masai ke, pasir gudang ke atau kota masai) Tapi yang pasti dekat Flat Taman Cendana.

Kedai biasa je... Tp dlm tu ada Stella, Koleksi Ryobi, Penn, Shimano Twin power sampai ke FX....Rod pelbagai PE 1- PE 10... Umpan dan pelbagai. Fish Finder pun ada..

ToKey nama Botak

Boleh nego...tokey ni nampak sombong tapi sekali start borak susah nak berhenti.....x de awek...
~Pancing Itu Indah~

Offline aizamleong

  • Bilis
  • *
  • Posts: 3
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #26 on: April 25, 2011, 06:31:09 PM »
ada 1 kedai baru bukak kat taman harmoni,simpang renggam.
baru saja bukak bulan april ni...nama kedai dia SEASON FISHING SHOP
memang boleh mintak diskaun...kadang2 tak mintak pun dia bagi diskaun..
apa brand pun ada...umpan pun dia ada jual...jom la jalan2 sana..
boleh terus pegi mancing kat tasik machap.

Offline sham82

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 1392
  • Gender: Male
  • SAT 17 - 0163389386
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #27 on: April 25, 2011, 06:52:37 PM »
area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  ;D  ;D
LAUGH IS THE BEST MEDICINE

Offline armaged

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1565
  • Gender: Male
  • bawa joran..sembang pelan pelan.....
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #28 on: April 25, 2011, 11:53:03 PM »
area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  ;D  ;D

unc thomas tu ada wat rod custom brand sendiri "thomas stroker"   ;D ;D
The Alpha and The Omega

Offline sham82

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 1392
  • Gender: Male
  • SAT 17 - 0163389386
    • Email
Re: Kedai pancing pilihan anda
« Reply #29 on: April 26, 2011, 02:18:23 PM »
area perling ada 2 kedai,

1) kedai Shmano kat tmn perling tokei dia kwn pun tak tahu. susun atur mmg cun tp x banyak pilhan...
satu lg tokei x friendly, org dtg pun dia x berapa nak layan je

2) Kedai uncle Thomas Lee kat Persiaran perling 1 dekat ngan 7E. uncle ni mmg dah otai giler, koleksi gambar ngan kepala ikan yg dah diawet pun ada.. tokey sendiri friendly, layan apa je org tanya. kekdang kalau x de member ajak dia gi mancen pun dia layan.

pilihan pun lebih banyak, rega dia leh citer (diskaun)

betul2..kedai shimano tu hampeh tul..
saya prefer kedai kat ngn 7E tu...tokey mmg ringan mulut bercerite..xpi dah lama xg..sbb dah 2bln lbh xblk jb..rindu plak..hehe  ;D  ;D

unc thomas tu ada wat rod custom brand sendiri "thomas stroker"   ;D ;D

ada member2 yg bgtau..xpi xpernah tye dia..ada beli ke ngn dia?  ;D  ;D
LAUGH IS THE BEST MEDICINE