Pancing.Net
April 23, 2014, 05:16:38 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Tanjung Pinang (Indonesia)  (Read 7931 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« on: April 08, 2008, 10:49:21 PM »


Pegalaman memancing di Tanjung Pinang(Indonesia). Disana yang kelakarnya, Tekong dan pembantunya akan megetawakan kami pemancing jika kami menaikkan Pari ke, Tenggiri ke, Kerapu minyak ke dan macam-macam lagi. Pada mereka, ikan yang tergolong ikan high class adalah Merah, Jenahak, Kaci, Kerapu Bara dan yang bersisik.
Logged

Pancing.Net
« on: April 08, 2008, 10:49:21 PM »

 Logged
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #1 on: April 09, 2008, 12:23:00 AM »

salam mr velentino rossi wah dah samapi ke tg pinang tu hehehehehe Smiley
kawe insyaallah pada 1-3 mei nanti akan ke sane dgn geng singapore huhuhuhuhu Wink
kawe nak tanya dari jb naik ape feri kat stulang ke hihihihihi Cheesy
berape jam tu dan berape tambang feri nya hohohohohoho Cool
boleh bagi no kontek ke nak bertanya lebih detail muahahahahaha Grin
Logged

En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #2 on: April 09, 2008, 08:53:27 AM »

Bro Velentino

Kira ok la tu......
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #3 on: April 09, 2008, 10:08:04 AM »

en sham
selamat pagi hehehehehe Smiley
mmg lebih dari ok pe hihihihiihihi Wink
harap mase kawe gi nanti pun meriah lah hohohohohoho Grin
Logged

En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #4 on: April 09, 2008, 11:12:54 AM »

en sham
selamat pagi hehehehehe Smiley
mmg lebih dari ok pe hihihihiihihi Wink
harap mase kawe gi nanti pun meriah lah hohohohohoho Grin

Harap2 meriah....utk kepuasan sendiri....BEtul ka Bro..VOlvo...
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #5 on: April 09, 2008, 12:31:53 PM »

mmg lah kite gi mancen untuk kepuasan sendiri dan dapat tambah kenkawan yg same minat mancen hehehehehe Grin
ade ke org gi mancen untuk puas kan hati kawan2 hohohhohoho Roll Eyes
Logged

Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #6 on: April 09, 2008, 01:13:04 PM »

Selamat siang bapak-bapak sekelian,
           Bro Volvo, pasal kontek boat atau tekong di Tanjung Pinang nanti saya siarkan, nak kena check ngan abang ipar saya yang sedang sibuk dengan tugasnya. Saya berlepas ke Tanjung Pinang melalui Terminal Feri Tanah Merah (Singapura). Onkosnya ketika itu S$30/- pergi/balik. Perjalanan memakan masa dalam 2 jam. Di sana, siap-siap lah loose change apabila kita meminta bantuan kecil atau besar, mereka mengharapkan TIPS. Untuk mendapat hasil tangkapan yang memboleh kita senyum sampai ketelinga, memberi Tips kepada Tekong dan pembantunya amat di recommend dan lihatlah dengan automatiknya, mereka akan membawa kita ke lubuk ikan best. Kadang-kadang mereka yang mengailkan untuk kita. Grin Grin Grin Grin
Berhati-hati di sana- dompet,passport dan NAFSU Grin Grin Grin Grin
Logged

volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #7 on: April 09, 2008, 02:15:28 PM »

mr velentino rossi
wah terima kaseh dgn info yg sangat berguna nanti hehehehehe Smiley
insyaallah kawe gi dgn veteran s'pore yg mmg dah selalu gi pun hihihihihihi Wink
cume kawe mkin naik feri dari stulang kot kat jb tu hohohohohoho Grin
Logged

sarjan rafi
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #8 on: June 21, 2008, 08:40:26 AM »

akumm..... jgn marah menyampuk hahhhh....
nak kongsi2 info..... utk te tg.pinang selain dari menggunakan feri dari singapura... kite juga boleh menggunakan johor.... di Jb terdapat 3 laluan untuk ke tg. pinang... pertama  stulang... kedua pelabuhan pasir gudang.......dan ketiga terminal feri Tg. Belungkor di kota tinggi.....

saya nak kongsi bekenaan di kota tinggi ini.... disini laluan nya x kurang dekat dari singapore..... kalu pemancing dari pantai timo nak ke tg. pinang ... ikut sini dekat.... mu ikut mersing..... turun mawai.... sampai ke bandar penawar dan terus ke terminal feri tg. belungkor..

kat sini parking free.... siang malam ade org jage kenderaan kite... polis pulak tu yang jage.....
kat sini pun ade org yg pengalaman buat pakej ke tg. pinang.... bukan utk pancing tapi jalan2. tanye dulu mane tau dia ade org kenal......

TAPI AWASSSSSS....... JERAT TG. PINANG SEPERTI MATAKAIL TERTUSUK DI RAHANG.... TAK KAN LEPAS KALU TAK BERHATI2........AWAS.........
Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2009



Email
« Reply #9 on: June 22, 2008, 03:41:44 AM »

lain macam je bunyi JERAT nya tu  Grin Grin Grin
sah guna UMPAN HIDUP.
Logged

Banner Bersih Sungai
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #10 on: June 23, 2008, 12:13:22 PM »

akumm..... jgn marah menyampuk hahhhh....
nak kongsi2 info..... utk te tg.pinang selain dari menggunakan feri dari singapura... kite juga boleh menggunakan johor.... di Jb terdapat 3 laluan untuk ke tg. pinang... pertama  stulang... kedua pelabuhan pasir gudang.......dan ketiga terminal feri Tg. Belungkor di kota tinggi.....

saya nak kongsi bekenaan di kota tinggi ini.... disini laluan nya x kurang dekat dari singapore..... kalu pemancing dari pantai timo nak ke tg. pinang ... ikut sini dekat.... mu ikut mersing..... turun mawai.... sampai ke bandar penawar dan terus ke terminal feri tg. belungkor..

kat sini parking free.... siang malam ade org jage kenderaan kite... polis pulak tu yang jage.....
kat sini pun ade org yg pengalaman buat pakej ke tg. pinang.... bukan utk pancing tapi jalan2. tanye dulu mane tau dia ade org kenal......

TAPI AWASSSSSS....... JERAT TG. PINANG SEPERTI MATAKAIL TERTUSUK DI RAHANG.... TAK KAN LEPAS KALU TAK BERHATI2........AWAS.........

assalamualaikum semua hehehe Cheesy]
ni kawe nak kongsi pengalaman trip pertama ke tg pinang bulan mei yg lepas hihihi Smiley
trip semua termasuk dlm package dari jeti terminal tanah merah s'pre sampai ke terminal tg pinang dan terus ke trikola chalet huhuhu Wink
alhamdulillah semua ahlul trip kami ni org s'pore cuma saya je dari shah alam mmg memancen je hahaha Cool
sampai ke chalet terus bersiap naik bot ke spot mancen muahahaha Wink
ape yg kawe nampak tak de jerat yg pelik pun hohoho Grin
Logged

Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #11 on: June 23, 2008, 01:31:04 PM »

W'salam Bro Volvo, heh..heh..jeratnya bukan dilaut tapi di darat. Macam bubu,kalau masuk tak tahu nak keluar punya heh..heh.. Grin Grin Grin
Logged

volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #12 on: June 23, 2008, 10:35:35 PM »

W'salam Bro Volvo, heh..heh..jeratnya bukan dilaut tapi di darat. Macam bubu,kalau masuk tak tahu nak keluar punya heh..heh.. Grin Grin Grin



salam velentino hehehe Cheesy
sebenar nya kawe paham pasal tu hihihi Wink
tapi bagi kawe niat kite tu yg paling penting kan uhuhu Smiley
same gak mcm kawe gi buat kije kat thai tu hahaha Cool
niat tu yg main kan peranan pada kite lah ni kawe nya pandangan lah mkin org lain berbeza mintak maaf lah hohoho Grin
Logged

PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2009



Email
« Reply #13 on: June 24, 2008, 07:52:38 AM »

Volvo dah pro,  hunter le katakan.  dia tau kat mana jerat dipasang kah.. kah..  Grin
Logged

Banner Bersih Sungai
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #14 on: June 24, 2008, 07:37:07 PM »

Volvo dah pro,  hunter le katakan.  dia tau kat mana jerat dipasang kah.. kah..  Grin

tau tak pe hehehe Cheesy
pancengan kawe hanya di lautan saje hohoho Grin
guna rod , reel dan umpan muahahaha Cool
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Online Online

Gender: Male
Posts: 13442


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #15 on: November 05, 2008, 04:52:06 PM »

bradrr rossi tak pergi tanjung pinang lg ker...?

nampak cam best jer ikan2 tu....
Logged


Del Tahiro
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 954


Kih..Kih..Kih..


Email
« Reply #16 on: November 05, 2008, 05:01:02 PM »

Bro CD, my next trip mungkin bulan 3 atau 4, tahun hadapan. Destinasi Pemanggil or Tioman. Belum decide. Tanjung Pinang buat masa ni tak pegi. Berhajat ke....? Grin Grin Grin
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Online Online

Gender: Male
Posts: 13442


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #17 on: November 05, 2008, 06:37:22 PM »

sy berhajat ke tanjung balai jer......hahahaha......

just joking..
Logged


volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #18 on: December 08, 2008, 10:50:50 AM »

salam selamat hari raya aidiladha sermua...
kwn baru blk dari Tg Png baru2 ni...
trip 22-4hb dgn geng s'pore cm nesa...
alhamdulillah trip berjaya kwn baru post kat laporan tu.. Grin
dan insyaallah 2009 ada 2 trip lag ike Tg Png dan P.Pengubu lak... Cheesy
Logged

semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #19 on: January 22, 2009, 04:53:44 PM »

salam selamat hari raya aidiladha sermua...
kwn baru blk dari Tg Png baru2 ni...
trip 22-4hb dgn geng s'pore cm nesa...
alhamdulillah trip berjaya kwn baru post kat laporan tu.. Grin
dan insyaallah 2009 ada 2 trip lag ike Tg Png dan P.Pengubu lak... Cheesy

Bila tarikh nyer tu bro volvos
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #20 on: January 23, 2009, 01:50:26 AM »

trip tg pinang 16-18 mei2009... Grin
Logged

semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #21 on: January 23, 2009, 07:24:09 AM »

Berap ongkosnye kalau nak join. Atau udah penuh Huh
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #22 on: January 27, 2009, 10:39:29 PM »

Berap ongkosnye kalau nak join. Atau udah penuh Huh
salam bro maaf dah full lah....
kwn pun join trip geng s'pore tu... Grin
Logged

semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #23 on: January 28, 2009, 07:18:25 AM »

Ok. lain kali bro volvos buleh le anjur untuk P.net punyer lak  Grin
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #24 on: February 09, 2009, 01:52:56 AM »

Ok. lain kali bro volvos buleh le anjur untuk P.net punyer lak  Grin
insyaallah... Grin
Logged

Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal