Kedai pancing Kawasan Selatan (Johor Bahru)

(1/26) > >>

besi hamis:
Kedai pancing dikawasan Johor Bahru memang banyak & aku lebih suka survey harga
barangan yang hendak dicari terlebih dahulu di kedai2 peberet aku.Di sini aku sertakan turutan kedai peberet aku...


 1) Nama kedai : Fishingline tackle (M) sdn.Bhd
     Nama towkeh : Semua tak ngaku tokey     
     Tel no : 07-3861500
     Lokasi : Permas Jaya
     Komen : Kedai ni banyak barangan dari Jenama Jigging Master,banyak pilihan barangan
                 & banyak promosi barang2 mancing.Antara batu ladung termurah kat JB yang
                 aku survey (paling murah kat Tiram~beza dalam 10sen).Pekerja yang
                 mengamalkan konsep "Lu beli ker,tak beli..gua tetap layan lu sama je"..
                 Tokey kedai (agaknya) suka layan / ajar cara mengikat perambut untuk
                 ikan gergasi.Barang2 murah seperti mesin,batu ladung,tali sulam,dsb.Jika terjumpa
                 mesin lagik murah dari dia kasi,kita boleh fight harga lagi murah (tapi mesti jadik
                 beli la).Juga menyediakan trip memancing ke Sedili,Mersing,Sarawak & Taiwan.
                 Mesin mancing pun boleh bayo ansur2...abis bayo baru dapat barang.Kad Kredit
                 diterima(tanpa interest) untuk barangan melebihi RM50.

2) Nama kedai : Lupa la..lama tak pegi
     Nama towkeh : Tak sempat berkenalan     
     Tel no : Tak mintak
     Lokasi : Ulu tiram     
     Komen : Antara kedai termurah untuk joran,mesin & ladung..tapi tak banyak pilihan.

3) Nama kedai : JD Artac
     Nama towkeh : Thomas Lee
     Tel no : Tengok ler kat MFN
     Lokasi : Taman Perling
     Komen : Antara tokey yang peramah & tak kedekut ilmu mancing...banyak
                pilihan barang mancing tapi agak mahal sikit (sori Uncle)...Menjual Rod
                buatan sendiri (Thomas Stroker) & memang terbukti POWER (harga paling
                murah RM500.tapi aku rasa baik amik yang harga sekitar RM700) & barangan
                Xzoga.

 4) Nama kedai : Fisherman     
   Nama towkeh : Tak tau la pulak
     Tel no : Tak mintak
     Lokasi : Permas Jaya (HQ) & Taman perling
     Komen : Menjual barangan Shimano dengan pilihan yang banyak & murah.Menjual
                 perambut & jig yang murah berbanding yang lain.Tapi batu ladung paling
                 mahal aku jumpa kat JB.

 5) Nama kedai : JPS
     Nama towkeh : Tak tau la pulak
     Tel no : Tak mintak
     Lokasi : Plentong
     Komen : Kedai menjual joran yang agak murah tapi tak banyak pilihan.Mesin mancing
                 agak mahal kecuali jika ada offer.Aku suka pegi untuk survey mesin terpakai.
                 Kedai nampak 'semak'.

6) Nama kedai : Joran Bagus
    Nama towkeh : Tak tau la pulak
    Tel no : Tak mintak
    Lokasi : Taman Sri Bahagia
    Komen : Antara kedai aku pegi kalau terdesak & malas nak gi yang jauh2 tu...wehehe..
                Pasal aku tak suka kat kaki2 mancing yang lepak kat situ...nak carik barang
                siap tanya macam polis pencen,pastu berlagak cam dah hebat sangat mancing.
                Kedai tak banyak pilihan barangan yang berjenama mahal,tapi banyak barang
                barang yang mampu dimiliki orang melayu.(Murah & ada la skit kualiti.)

         Inilah kedai2 mancing yang aku slalu pegi.Tak tau la tentang kaki mancing yang lain...
  Lain orang lain ragam...

bidan:
Terima kasih dengan maklumat yg diberikan.  setidak2nya kengkawan yg nak membeli boleh jugak memilih  mana satu yg harganya munasabah dan murah.  bagi kedai yg mahal2 tu faham2 je la.. kasi la murah sikit...

shockleader:
Salam...

Wow.. macam editor majalah lah...hehehe tp betol bro kt hidup nak kena gak berjimat skit, lg2 mcm kwn ni geng poket jecik dan kita sebagai penguna ada hak utk dpt kan yg terbaik.. kwn nak tumpang komen gak lah...  ;D :P ;D

1) Fishingline : Memang paling top kat JB, banyak barang2 baru, banyak pilihan & layanan bagus  ;D

2) Tiram : Biasa2 jer.. barang banyak dah berabuk...hehehehe tp murah jgk lah.. ;)

3) JD Artac : emmm... banyak barang tp mahal skit dan uncle ni xmesra alam bila xkenal org tu.. bila dah kenal bru ok skit kot...  :-X

4) Fisherman : Kwn banyak beli Lure & Jig  kat sini.. ble tahan murah & The best part kwn slalu dpt stiker free kat sane..hehe

5) JPS : 2 kali jer pg...hehe

6) Joran Bagus : Haaaaa.... ape yg awk ckp tu semanya betol2 belaka, dah betahun kwn xpg sane, gara2 reaksi kaki2 yg dok lepak kat sane budget otai tp tahi kucing, ikat FG' knot pun xtau pastu siap nak komen plak barang2 kt beli tu xberape elok... suke hati kau la labu'..  ::) 8) ::)

Tambahan Kedai :
Name Kedai : Ah'Chuan (Tauke)
Komen : Ni kedai lama, lama giler.. kira otai JB dulu banyak melabur kat sini, mula dr kedai Basikal + Pancing tp skang dah fully fishing gear.. barang2 sema ok  jer.. diskaun ada... Terkenal dgn trip ke serawak..

Nama Kedai : xtau tp biasa panggil Kedai Gemok
Lokasi : sentosa (dekat dgn The store)
Komen: ni pun kedai lama gak, mcm2 ada termasuk barang2 memukat.. layanan baguS, harga ok2 jer tp still ada diskaun,cume kedai dia tetap semak walau pun dah berubah dr rupe asalnyer...

Minta Maaf ya kalau ada yg kwn komen tu bertentangan dgn pendapat anda... serba kekurangan....

pocongjb:
salam...

bro besi....sume yg awk ckp tu btol...kwn nih kire baru la dlm hobi mancing nih...
tp dh abis pusing 1jb kwn survey kedai mancing nih....

plg top kwn letak fishingline la kt permas jaya....ramah n bnyk jugak bg tunjuk ajar kt kwn yg baru nih...

joran bagus tmn bahagia..hmm masa baru2 mancing slalu g sana...pakcik kwn yg rekemen sbb dia pun slalu stay sana..tp btol la...brader2 sana mcm inspektor sey,tanya itu ini..rekemen itu ini...pening kepala...xde privacy...

jps plentong .... machine bole tahan mahal la kt sana compare ngan fishingline...brg2 dia lain bole consider utk di beli la...ade yg murah ade yg x..kedai dia mmg agak semak...hehehehhe

shimano permas & perling --- kurg menarik di samping org yg jaga kedai xbrp friendly....buat hal dia je...2x je la g sana...itu pun sbb terdesak...hehehehhe...dkt ngan umah...

yg kt tiram tuh ..... xbnyk pilihan..tp uncle kire okla...steady....



klu ade kwn2 yg nk buat trip mancing...kwn nk join gak...nk blajar...

bro nk tanya sikit nih...lure & jig tu ape ek?...sory kwn prg baru...nk gak tau ape tu...

shockleader:
Salam Bro PocongJB

Kwn tlg Bro Besi Hamis jwb ea..

Lure : Gewang
Jig : Kepingan besi untuk teknik Jigging

BIasalah, semua manusia sentiasa belajar..  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page