Author Topic: KOLAM Sri Serdang  (Read 8339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline En. Sham

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 752
  • Gender: Male
    • http://www.jutawanfreedom.com
KOLAM Sri Serdang
« on: July 25, 2008, 09:24:21 AM »
 ;D Kepada kekawan sekalian sesiapa pernah mancing kat KOlam Sri Serdang....?  ;D

...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2065
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #1 on: August 03, 2008, 07:53:16 AM »
kalau nak saya boleh beri no tel kawan saya. dia memang biasa kawasan tu dan memang rajin pancing kolam. malangnya dia kurang sikit bab forum memforum ni.
Banner Bersih Sungai

Offline SyahithaN

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #2 on: August 04, 2008, 04:45:54 PM »
kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..

Offline En. Sham

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 752
  • Gender: Male
    • http://www.jutawanfreedom.com
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #3 on: October 26, 2008, 09:36:54 AM »
kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..

...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com

Offline manblack

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 201
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #4 on: January 12, 2009, 02:04:47 AM »
kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..

detailkan sikit lokasi kolam yg kat tmn equine nie
saper kata mancenn tak banyak modal..kalu tak cayer jom mancen..ko sediakan modal..

Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #5 on: January 18, 2009, 02:39:41 PM »
klu boleh bagi mep lg cantik
mengai jangan x mengai

Offline zackaerosport

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
  • Gender: Male
  • Mancing oh mancing...jangan sampai poket kering
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #6 on: January 19, 2009, 10:07:12 AM »
aah lah...dah dekat dengan tempat saya ni...bg lah details sikit.
012-6130113

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #7 on: January 19, 2009, 10:13:32 AM »
Taman Equen buakan dekat ngan umah eEn Sham ke... ada gak g area situ.. tak tahu pulak ada kolam air masin kat area tuh..  he he he.. bila pindah ke Bukit Jalil nanta ada jugak tempat mengubat rindu...

kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #8 on: January 19, 2009, 10:54:54 AM »
A'ah... Member pernah cakap kat tmn universiti ada kolam siakap...
tapi tak tau kolam tu kat mana???
Saper yg pernah pergi tolong buat satu map gi sana.... tq

p/s: sori semua lama menyepi... broadband internet saya ada problem skit...
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #9 on: January 19, 2009, 09:48:58 PM »
aku td dah tel steven. kolam 2 susah skit nak p. sbb kena kona sana kona sini.
 dia kata dr balai polis sri serdang jumpa trfik light msk kanan. jln terus pas2 jumpa padang. kat situ ada sign board.
mengai jangan x mengai

Offline baba_rxz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
  • manceng..manceng..manceng
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #10 on: February 17, 2009, 01:40:39 PM »
setau aku kt serdang ni ada 3 kolam bro..satu kat taman universiti indah..kolam air tawar ngan air masin..sebelah sebelah je kolam tu..kalau dari sri kembangan lepas trafik light kedai aboy tu terus lagi sampai jumpa lagi satu trafik light..masuk kanan..lagi satu kt belakang minlon..masuk simpang minlon tu terus..sampai simpang 3 masuk kiri..pastu masuk kanan ke kawasan perumahan..terus jer..nanti nampak la kolam tu kt atas bukit..satu lagi kt belakang sekolah sri serdang..klau dari upm lepas balai polis masuk kanan..landmark situ ada mini market taikali..terus jer sampai jumpa padang..cari signboard
lama dah x mancing nih..

019-604 7909

Offline izhar81

  • Marlin
  • *
  • Posts: 871
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #11 on: February 23, 2009, 12:59:51 PM »
Tak payah pergi ler Kolam Siakap Kat TmN U nie..

kolam nie kotor.. banyak anak ikan.. Udang hidup kompom kena kitai tak sampai 2 minit..
.Namanya tutup Nov hari tu sebab nak cuci.. tapi tak cuci pun.

Tapi ikan memang bagak bagak.. (standard Siakap ler kan)

Harga RM 11 sejam deposit RM 50 min mancing 3 jam.

Kolam nie ada keluar review di majalah rod n line... tapi penipu jer...

Ikan yang ada cuma siakap putih dan siakap merah.

Pelampung tak menjadi.. guna casting jer kat bucu tepi kolam..
Lepaskan ikan itu.....

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #12 on: March 02, 2009, 03:27:09 PM »
DAH TUTUP GUA DAH SERVEY BULAN 4 NI KATANYA BUKAK BLIK!!! ;D

Offline izhar81

  • Marlin
  • *
  • Posts: 871
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #13 on: March 02, 2009, 04:55:37 PM »
Memang bagoss pon tutup.....
Lepaskan ikan itu.....

Offline junior

  • Siakap
  • *
  • Posts: 59
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #14 on: March 02, 2009, 08:53:42 PM »
aaa baguih pun tutup...
ari tu jadi bangau lentok...apa pun tarak...
pelampung wat udang kudung kaki, casting hampeh...
mahai plak tu...

p/s:baik pi kolam kat bkt kemuning tu...best wooo, siap ada jackport lagiii...
    bayaq 60 hengget, bleh maceng 6 jam...mlm mggu cam pesta...best woooo.
    bleh kowtim ngan kaunter dia lagi...pandai ayat beb...hehehe dpt extra sejam, err extra sekap juga...
...mendung tak bererti ujan...

Offline lengkuas

  • Siakap
  • *
  • Posts: 89
  • Gender: Male
    • http://www.kitacari.com
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #15 on: March 05, 2009, 11:31:36 AM »

    bleh kowtim ngan kaunter dia lagi...pandai ayat beb...hehehe dpt extra sejam, err extra sekap juga...

Salam

Uiks..best tuhhhh...bior betik..

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #16 on: March 05, 2009, 11:36:11 AM »
ada gak pengaruh abby fana ni..........biar betik.......hehehe


Offline gaara_X

  • Marlin
  • *
  • Posts: 922
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #17 on: March 05, 2009, 03:24:25 PM »
Tak payah pergi ler Kolam Siakap Kat TmN U nie..

kolam nie kotor.. banyak anak ikan.. Udang hidup kompom kena kitai tak sampai 2 minit..
.Namanya tutup Nov hari tu sebab nak cuci.. tapi tak cuci pun.

Tapi ikan memang bagak bagak.. (standard Siakap ler kan)

Harga RM 11 sejam deposit RM 50 min mancing 3 jam.

Kolam nie ada keluar review di majalah rod n line... tapi penipu jer...

Ikan yang ada cuma siakap putih dan siakap merah.

Pelampung tak menjadi.. guna casting jer kat bucu tepi kolam..

awal² dulu mmg best..skang bila banyak anak ikan...langsung aku tak pergi kolam nie....mmg aku setuju ler ngan ko bro....
nak mancing ajak ambo sama---0129714119---"ambo budok baru belajar"

Offline gaara_X

  • Marlin
  • *
  • Posts: 922
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #18 on: March 10, 2009, 05:18:52 PM »
info terbaru....kolam maybe buka pada 21.3.09 nie.....banyak ikan baru akan dimasukkan...
nak mancing ajak ambo sama---0129714119---"ambo budok baru belajar"

Offline shambahar

  • Bilis
  • *
  • Posts: 13
    • Email
Re: KOLAM Sri Serdang
« Reply #19 on: May 28, 2009, 09:00:08 PM »
Sekarang ni ada 5 kolam air tawar dan 1 air masin di serdang.

Air Tawar.
1. Desa Serdang-belakang kilang Minlon ..
2. Mariapan atau kolam seri serdang( belakang sekolah seri indah)
3. Air tawar Taman U ( dulu Kolam Ah loy)
4. Bukit serdang.
5. Dalam kebun getah bukit Serdang.( boleh pakai cable dan mata tiga)

Air Masin.
1. Taman U ( atas kolam ah loy)

shambahar-012-6442008