Pancing.Net
December 23, 2014, 03:53:34 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: KOLAM Sri Serdang  (Read 6825 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« on: July 25, 2008, 09:24:21 AM »

 Grin Kepada kekawan sekalian sesiapa pernah mancing kat KOlam Sri Serdang....?  Grin
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
Pancing.Net
« on: July 25, 2008, 09:24:21 AM »

 Logged
PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2032



Email
« Reply #1 on: August 03, 2008, 07:53:16 AM »

kalau nak saya boleh beri no tel kawan saya. dia memang biasa kawasan tu dan memang rajin pancing kolam. malangnya dia kurang sikit bab forum memforum ni.
Logged

Banner Bersih Sungai
SyahithaN
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #2 on: August 04, 2008, 04:45:54 PM »

kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..
Logged
En. Sham
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #3 on: October 26, 2008, 09:36:54 AM »

kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
manblack
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 201


mrblaxs
Email
« Reply #4 on: January 12, 2009, 02:04:47 AM »

kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..

detailkan sikit lokasi kolam yg kat tmn equine nie
Logged

saper kata mancenn tak banyak modal..kalu tak cayer jom mancen..ko sediakan modal..
santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #5 on: January 18, 2009, 02:39:41 PM »

klu boleh bagi mep lg cantik
Logged

mengai jangan x mengai
zackaerosport
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 35

Mancing oh mancing...jangan sampai poket kering

zack_aerosport@yahoo.com
WWW Email
« Reply #6 on: January 19, 2009, 10:07:12 AM »

aah lah...dah dekat dengan tempat saya ni...bg lah details sikit.
Logged

012-6130113
bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #7 on: January 19, 2009, 10:13:32 AM »

Taman Equen buakan dekat ngan umah eEn Sham ke... ada gak g area situ.. tak tahu pulak ada kolam air masin kat area tuh..  he he he.. bila pindah ke Bukit Jalil nanta ada jugak tempat mengubat rindu...

kontak brader ni..
Steven @ 012-3790607 / 012-2957388
kolam tu de dekat ngan upm..
area sebelah petronas ngan fakulti kejuruteraan upm..


bukan kat situ la..bro...saya dah jumpa kat area tmn universiti.....tmn equine...kolan siakap..
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #8 on: January 19, 2009, 10:54:54 AM »

A'ah... Member pernah cakap kat tmn universiti ada kolam siakap...
tapi tak tau kolam tu kat mana???
Saper yg pernah pergi tolong buat satu map gi sana.... tq

p/s: sori semua lama menyepi... broadband internet saya ada problem skit...
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #9 on: January 19, 2009, 09:48:58 PM »

aku td dah tel steven. kolam 2 susah skit nak p. sbb kena kona sana kona sini.
 dia kata dr balai polis sri serdang jumpa trfik light msk kanan. jln terus pas2 jumpa padang. kat situ ada sign board.
Logged

mengai jangan x mengai
baba_rxz
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 75

manceng..manceng..manceng


Email
« Reply #10 on: February 17, 2009, 01:40:39 PM »

setau aku kt serdang ni ada 3 kolam bro..satu kat taman universiti indah..kolam air tawar ngan air masin..sebelah sebelah je kolam tu..kalau dari sri kembangan lepas trafik light kedai aboy tu terus lagi sampai jumpa lagi satu trafik light..masuk kanan..lagi satu kt belakang minlon..masuk simpang minlon tu terus..sampai simpang 3 masuk kiri..pastu masuk kanan ke kawasan perumahan..terus jer..nanti nampak la kolam tu kt atas bukit..satu lagi kt belakang sekolah sri serdang..klau dari upm lepas balai polis masuk kanan..landmark situ ada mini market taikali..terus jer sampai jumpa padang..cari signboard
Logged

lama dah x mancing nih..

019-604 7909
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #11 on: February 23, 2009, 12:59:51 PM »

Tak payah pergi ler Kolam Siakap Kat TmN U nie..

kolam nie kotor.. banyak anak ikan.. Udang hidup kompom kena kitai tak sampai 2 minit..
.Namanya tutup Nov hari tu sebab nak cuci.. tapi tak cuci pun.

Tapi ikan memang bagak bagak.. (standard Siakap ler kan)

Harga RM 11 sejam deposit RM 50 min mancing 3 jam.

Kolam nie ada keluar review di majalah rod n line... tapi penipu jer...

Ikan yang ada cuma siakap putih dan siakap merah.

Pelampung tak menjadi.. guna casting jer kat bucu tepi kolam..
Logged

Lepaskan ikan itu.....
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #12 on: March 02, 2009, 03:27:09 PM »

DAH TUTUP GUA DAH SERVEY BULAN 4 NI KATANYA BUKAK BLIK!!! Grin
Logged
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #13 on: March 02, 2009, 04:55:37 PM »

Memang bagoss pon tutup.....
Logged

Lepaskan ikan itu.....
junior
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 59



Email
« Reply #14 on: March 02, 2009, 08:53:42 PM »

aaa baguih pun tutup...
ari tu jadi bangau lentok...apa pun tarak...
pelampung wat udang kudung kaki, casting hampeh...
mahai plak tu...

p/s:baik pi kolam kat bkt kemuning tu...best wooo, siap ada jackport lagiii...
    bayaq 60 hengget, bleh maceng 6 jam...mlm mggu cam pesta...best woooo.
    bleh kowtim ngan kaunter dia lagi...pandai ayat beb...hehehe dpt extra sejam, err extra sekap juga...
Logged

...mendung tak bererti ujan...
lengkuas
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 89


pian6580
WWW Email
« Reply #15 on: March 05, 2009, 11:31:36 AM »


    bleh kowtim ngan kaunter dia lagi...pandai ayat beb...hehehe dpt extra sejam, err extra sekap juga...

Salam

Uiks..best tuhhhh...bior betik..
Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13892


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #16 on: March 05, 2009, 11:36:11 AM »

ada gak pengaruh abby fana ni..........biar betik.......hehehe
Logged


gaara_X
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 903



Email
« Reply #17 on: March 05, 2009, 03:24:25 PM »

Tak payah pergi ler Kolam Siakap Kat TmN U nie..

kolam nie kotor.. banyak anak ikan.. Udang hidup kompom kena kitai tak sampai 2 minit..
.Namanya tutup Nov hari tu sebab nak cuci.. tapi tak cuci pun.

Tapi ikan memang bagak bagak.. (standard Siakap ler kan)

Harga RM 11 sejam deposit RM 50 min mancing 3 jam.

Kolam nie ada keluar review di majalah rod n line... tapi penipu jer...

Ikan yang ada cuma siakap putih dan siakap merah.

Pelampung tak menjadi.. guna casting jer kat bucu tepi kolam..

awal² dulu mmg best..skang bila banyak anak ikan...langsung aku tak pergi kolam nie....mmg aku setuju ler ngan ko bro....
Logged

nak mancing ajak ambo sama---0129714119---"ambo budok baru belajar"
gaara_X
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 903



Email
« Reply #18 on: March 10, 2009, 05:18:52 PM »

info terbaru....kolam maybe buka pada 21.3.09 nie.....banyak ikan baru akan dimasukkan...
Logged

nak mancing ajak ambo sama---0129714119---"ambo budok baru belajar"
shambahar
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 13


shambahar
WWW Email
« Reply #19 on: May 28, 2009, 09:00:08 PM »

Sekarang ni ada 5 kolam air tawar dan 1 air masin di serdang.

Air Tawar.
1. Desa Serdang-belakang kilang Minlon ..
2. Mariapan atau kolam seri serdang( belakang sekolah seri indah)
3. Air tawar Taman U ( dulu Kolam Ah loy)
4. Bukit serdang.
5. Dalam kebun getah bukit Serdang.( boleh pakai cable dan mata tiga)

Air Masin.
1. Taman U ( atas kolam ah loy)

shambahar-012-6442008
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal