Pancing.Net
August 31, 2014, 02:12:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Down
  Print  
Author Topic: apekah resepi umpan terbaik untuk sang pacu  (Read 45871 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« on: October 15, 2009, 08:55:48 PM »

salm brade2 semua dah tiga kali percubaan syer xberjaya untuk menaikan ikan pacu teringgin sangt2 nak merasa asakan ikan tu.... tapii maseh xterjumper ape resipi untuk nyerrrrrrr
 dedak  dah try, cacing pon dah dicuber, roti  apetah lai,  namun xdapat gak pacu nyer
 kat mane silapnyer? kat maner yg xbetolnyer?dan adekah keadaan cuace jadi penentunyer?
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
Pancing.Net
« on: October 15, 2009, 08:55:48 PM »

 Logged
jay43000
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 787



Email
« Reply #1 on: October 15, 2009, 10:52:34 PM »

try la umpan ajibanax...
insyaAllah jd..power oooo umpan ni...
Logged

ikan kekek mak iloi iloi....
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13702


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #2 on: October 16, 2009, 07:40:47 AM »

salm brade2 semua dah tiga kali percubaan syer xberjaya untuk menaikan ikan pacu teringgin sangt2 nak merasa asakan ikan tu.... tapii maseh xterjumper ape resipi untuk nyerrrrrrr
 dedak  dah try, cacing pon dah dicuber, roti  apetah lai,  namun xdapat gak pacu nyer
 kat mane silapnyer? kat maner yg xbetolnyer?dan adekah keadaan cuace jadi penentunyer?


nak tau gak...kolam mana anda mancing nie...?

PACU nie ikan yg bedal apa saja....

kalau kolam yg ada PACU ni...kebarangkalian nak naik adalah tinggi...

antara umpan PACU...

1. ikan seluan atau pinpin
2. hati atau jantung ayam
3. roti pandan (high5)
4. pallet
5. pisang masak (manis)
Logged


zonker74
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 274


Email
« Reply #3 on: October 16, 2009, 04:10:42 PM »

 Saya pernah try mancen guna cacing gila....tapi susah carik. Cacing gila nie bau dia kuat & tahan lama.

 Buleh cuba try/test.....manalah tahu ada rezeki.

  Selamat mencuba..... Grin
Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13702


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #4 on: October 16, 2009, 04:12:41 PM »

ada kdai ikan yg menjual cacing gila nie...

tp dia nya lendir tu tak bole tahan la.....melekit-lekit..
Logged


chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #5 on: October 16, 2009, 09:34:11 PM »

salm brade2 semua dah tiga kali percubaan syer xberjaya untuk menaikan ikan pacu teringgin sangt2 nak merasa asakan ikan tu.... tapii maseh xterjumper ape resipi untuk nyerrrrrrr
 dedak  dah try, cacing pon dah dicuber, roti  apetah lai,  namun xdapat gak pacu nyer
 kat mane silapnyer? kat maner yg xbetolnyer?dan adekah keadaan cuace jadi penentunyer?


nak tau gak...kolam mana anda mancing nie...?

PACU nie ikan yg bedal apa saja....

kalau kolam yg ada PACU ni...kebarangkalian nak naik adalah tinggi...

antara umpan PACU...

1. ikan seluan atau pinpin
2. hati atau jantung ayam
3. roti pandan (high5)
4. pallet
5. pisang masak (manis)




pisang masak manis? camner tu bolerke tolong kci tau care2 untuk menggunakannyer nak kene lenyek2 doluker, atau camnernye... tolong2
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #6 on: October 16, 2009, 09:36:32 PM »

sayer mancing kat kolam pancing sikantan kat teronoh
tima kacih atoi2 semua pasal kaci tips2 yg cukop berguna dan manfaad
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #7 on: October 17, 2009, 11:12:27 AM »

kolam sri kantan nie pacu tak pernah mancen klau yg lain adalah....bro selalu mancen kat sana ker...
Logged
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #8 on: October 17, 2009, 07:51:06 PM »

kolam sri kantan nie pacu tak pernah mancen klau yg lain adalah....bro selalu mancen kat sana ker...


boleh dikatakan xle selalu sangt
ade ikan tu kat kolam tu
 mase mancing aritu brade sebelah aku asik naik ikan pacujer nak tanyer dia pakai umpan pe segan polk pase awek dia ade kat sebelah
 kang dia kate aku nak usya awek dia  Tongue
 errrrrr saudara selalu mancing kat kolam tuker
 boler le kite mancing samer2
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #9 on: October 18, 2009, 06:19:18 PM »

nak kata selalu tak la gak bro coz dok kl..tp kalau blk tak miss laaaa...pasal rohu sana besar bro syok tuuu....
Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13702


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #10 on: October 19, 2009, 05:15:01 PM »


pisang masak manis? camner tu bolerke tolong kci tau care2 untuk menggunakannyer nak kene lenyek2 doluker, atau camnernye... tolong2

tak la...pisang yg dah masak tu...potong je (hiris tebal2)...

pastu cangkuk je....
Logged


budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #11 on: October 20, 2009, 07:31:15 AM »

setengah tmpat bro pakai cokodok jer...
Logged
gilapancing
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18


hamzahkumas
WWW Email
« Reply #12 on: October 21, 2009, 12:55:28 AM »

try dedak keli dicampur dengan air soya.....
Logged

Kumas..............................
jay43000
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 787



Email
« Reply #13 on: October 21, 2009, 08:20:15 PM »

roti gardenia kosong pon ok gak...
xpon dedak warne kuning tuh, yg kasar skit...
bak kate bro cd, ikan ni sental ape je yg ade...
sye pon cube2 gak...heheheh
Logged

ikan kekek mak iloi iloi....
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #14 on: October 22, 2009, 09:33:02 PM »

nak kata selalu tak la gak bro coz dok kl..tp kalau blk tak miss laaaa...pasal rohu sana besar bro syok tuuu....



 betul banyk besa lai satu kolam tu orang melayu punyer yakin sikit kalo nak mkn tul tak
xsaba rasenyer nak pi sne untuk nencuber  resepi yg otai2 semua kasi.
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #15 on: October 24, 2009, 06:50:41 PM »

try jgn tak try bro.... Grin
Logged
msj92
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 25


WWW Email
« Reply #16 on: November 20, 2009, 11:19:51 PM »

ikan pacu ni spesis ikan yang menyambar dan ganas. dia ni lbh krg macam
ikan piranna. tertarik ngan darah dan benda hidup. btl x otai2 pacu
Logged

kalau sesiapa berminat brg lelaki hebat, blh cuba msk blog aku
http://baranglelakihebat.blogspot.com/
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #17 on: November 26, 2009, 11:06:14 PM »

salm semua misi telah berjaya setelah semua resepi yg otai2 kaci telah dicuber dan penggunaan hati ayam cukup memberangsangkan.teri makacih otai2 semua
tapi ade satu jer masalh perambut putuslerrr dibantai ikan pacu ni. apekah penyelesaiannyerr talong2222
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
Budak kangaq(eDi)
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1188


Location: Taman Melati, Beseri, Perlis

seritongga@yahoo.com
Email
« Reply #18 on: November 27, 2009, 12:03:27 AM »

salm semua misi telah berjaya setelah semua resepi yg otai2 kaci telah dicuber dan penggunaan hati ayam cukup memberangsangkan.teri makacih otai2 semua
tapi ade satu jer masalh perambut putuslerrr dibantai ikan pacu ni. apekah penyelesaiannyerr talong2222

chikut... guna la perambut dawai tu..
saya guna mata bom yg ada 6 mata tu.. pastu saya buka bg jadi satu.. jimat skit.
hehehe..
Logged

A Bad Trip Is Better Than No Trip At All..So..Lets Go For Fishing.
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #19 on: November 27, 2009, 12:09:19 AM »

Saya pernah try mancen guna cacing gila....tapi susah carik. Cacing gila nie bau dia kuat & tahan lama.

 Buleh cuba try/test.....manalah tahu ada rezeki.

  Selamat mencuba..... Grin
btl2..cacing gila mmg kencang abes..

klau xde pn gune cacing bese dah cukup

baling sat je umpan,trus die ngap

syok lyn pecutan pacu!!

 Grin Grin
Logged

AkuBudakBaik
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 86


CaLL Me B¤B..


Email
« Reply #20 on: November 27, 2009, 03:01:31 AM »

[setengah tmpat bro pakai cokodok jer...]


tkot xsmpt wat umpan la.... Grin
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #21 on: November 27, 2009, 03:11:23 AM »

survey kolam dulu bro........lain padang lain belalang.......
then dah nampak apa yang terjadi pada pacu yang di daratkan so follow jer
kalau rasa nak trill lagi apa yang geng pnet suggest ni bawak jer semua then try try n try............

p/s : nak open satu rahsia pacu huhuhuhu pacu suka buah ceri kampung yang dah masak warna merah tu...........cuba laaaaaaaaaaa
Logged

Hampa Sungguh
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #22 on: November 27, 2009, 03:14:13 AM »

[setengah tmpat bro pakai cokodok jer...]
tkot xsmpt wat umpan la.... Grin
HA HA HA HA....SENAG KOK IKAN TAK NGAAAPPP KITA NGAAPPPP..
MELAMPAU PULAK IKAN TU NAK CEKODOK HE HE HE HE HE... Wink Wink Wink
BEBESUK MINTAK BURGER LAKKKK.....
Logged



budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #23 on: November 27, 2009, 09:28:41 AM »

ntah la bro sayer dah cuba tp power tu....
Logged
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #24 on: November 27, 2009, 09:33:49 AM »

ntah la bro sayer dah cuba tp power tu....
cekodok pisang ke?ke cekodok bawang?
Logged

budak sekolah
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 402


Email
« Reply #25 on: November 27, 2009, 10:49:30 PM »

pisang bos.......
Logged
zonker74
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 274


Email
« Reply #26 on: November 27, 2009, 11:41:54 PM »

salm semua misi telah berjaya setelah semua resepi yg otai2 kaci telah dicuber dan penggunaan hati ayam cukup memberangsangkan.teri makacih otai2 semua
tapi ade satu jer masalh perambut putuslerrr dibantai ikan pacu ni. apekah penyelesaiannyerr talong2222

chikut... guna la perambut dawai tu..
saya guna mata bom yg ada 6 mata tu.. pastu saya buka bg jadi satu.. jimat skit.
hehehe..

Salam tn...

Kalau x nak guna mata bom...tn blh guna 'circle hook'.... Cheesy
Logged
kemudi
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 38


Email
« Reply #27 on: November 28, 2009, 06:39:29 AM »

perambut pun penting jugak..biasa guna perambut yang ada dua mata dan batu ladung kat bawah....
Logged
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #28 on: November 29, 2009, 02:37:37 PM »

tima kacih otai2 semua akan cuber kaedah tu errrrr nak tanyer betol ke buah ceri tu lebih berkesan.... ceri yg ijau atau yg waner merah
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #29 on: November 29, 2009, 02:58:46 PM »

survey kolam dulu bro........lain padang lain belalang.......
then dah nampak apa yang terjadi pada pacu yang di daratkan so follow jer
kalau rasa nak trill lagi apa yang geng pnet suggest ni bawak jer semua then try try n try............

p/s : nak open satu rahsia pacu huhuhuhu pacu suka buah ceri kampung yang dah masak warna merah tu...........cuba laaaaaaaaaaa
Logged

Hampa Sungguh
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal