Author Topic: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah  (Read 5440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nyunyu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 5
Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« on: October 08, 2008, 02:57:29 PM »
Saya skrg baru je pindah ke kawasan Semeling, Kedah. Orang rumah dapat kerja di UiTM Merbok.
Almaklumlah dengan kerja saya ni yang selang sebulan baru pergi kerja, duduk rumah tu agak bosan la jugak.
Baru2 ni saya beli Abu C4 dengan harapan nak memancing tapi jenuh round kampung ni takde pulak jumpa tempatnya.

Sapa yang boleh tolong saya rekomen tempat menarik untuk memancing? Kalau ikan air masin tu memang bagus la..kalau air tawar pun takpe jugak..

kalau ada sesiapa yang tinggal dekat kawasan semeling ni, mana la tau boleh bagi info sikit kawasan yang selalu orang pergi memancing.

terima kasih.

Offline jerungsopan

  • Bilis
  • *
  • Posts: 18
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #1 on: November 10, 2008, 01:02:28 PM »
kalau berminat nak join trip mancing area nih masuk www.pemancingtegar.blogdrive.com

Offline ALONG

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
    • Email
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #2 on: November 18, 2008, 06:20:18 PM »
AREA SANA BYK PORT..KALAU MINAT MANCING LAUT YAN PUN ADA PANTAI MERDEKA PUN ADA..MMG ADA TEKONG STANDBY JA..HANDAL2 BELAKA..HAHA..DAPAT TENGGIRI 5,6 KILO MASYUK JE..

Offline panjang

  • Bilis
  • *
  • Posts: 27
  • Gender: Male
  • saya budak baru belajar :)
    • Email
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #3 on: January 02, 2009, 12:05:00 PM »
waa..
da dapat geng ni..
saya blajar kat uitm merbok..
senang2 jom la pi skali..
dok mancing dekat semeling tu ja x best..
ikan x beso

org cakap dkt sg batu ada ikan beso2..
xtau la sbb saya pon blom mencuba..
nanti nk g trip mana2 ajak la saya skali
ni contact no 0125162550
 :)
location: previously at uitm shah alam
contact no: 0134207010

Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #4 on: January 02, 2009, 12:39:12 PM »

Offline kaki_baru

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 219
  • Gender: Male
  • mencari ilmu...dan menambah pengalaman
    • Email
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #5 on: December 25, 2010, 03:27:04 PM »
Salam bro jerungsopan...nk tumpang tny bro "Stingray Segantang Garam" yg bro tls dlm blog bro 2 kat area mn eyk tmpt dia...???? kwsn memancing berbyr ka kat tmpt mancing atas sangkar 2?????
nama sy hafif....

Offline mancasting75

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10647
  • Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...
    • Email
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #6 on: December 28, 2010, 11:46:05 AM »
AREA SANA BYK PORT..KALAU MINAT MANCING LAUT YAN PUN ADA PANTAI MERDEKA PUN ADA..MMG ADA TEKONG STANDBY JA..HANDAL2 BELAKA..HAHA..DAPAT TENGGIRI 5,6 KILO MASYUK JE..
Kat Yan ada...rasanya naik kat Dulang kan, leh gi Tuas ke, Pantai Merdeka pun ok tapi gi masa air besar je lah...paling tak best banyak tapak sulaiman...mengacau umpan jer...ada semilang, gerut2, gelama dan ketuka...best gak layan pantai ni...tak pun cari geng gi mancing pulau sayak pun ok...

Offline kerol88

  • Pelata
  • *
  • Posts: 117
  • Gender: Male
Re: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah
« Reply #7 on: September 09, 2011, 01:09:36 PM »
saya ada 1 port...ikan air tawar..kat padang temusu..nk join jom..insyallah,bla 2 xthu lg..tggu berita je...
My number 0195046269