Pancing.Net
April 20, 2014, 05:19:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Tolong rekomen kawasan memancing - Merbok, Kedah  (Read 4375 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nyunyu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 5


« on: October 08, 2008, 02:57:29 PM »

Saya skrg baru je pindah ke kawasan Semeling, Kedah. Orang rumah dapat kerja di UiTM Merbok.
Almaklumlah dengan kerja saya ni yang selang sebulan baru pergi kerja, duduk rumah tu agak bosan la jugak.
Baru2 ni saya beli Abu C4 dengan harapan nak memancing tapi jenuh round kampung ni takde pulak jumpa tempatnya.

Sapa yang boleh tolong saya rekomen tempat menarik untuk memancing? Kalau ikan air masin tu memang bagus la..kalau air tawar pun takpe jugak..

kalau ada sesiapa yang tinggal dekat kawasan semeling ni, mana la tau boleh bagi info sikit kawasan yang selalu orang pergi memancing.

terima kasih.
Logged
Pancing.Net
« on: October 08, 2008, 02:57:29 PM »

 Logged
jerungsopan
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 18


« Reply #1 on: November 10, 2008, 01:02:28 PM »

kalau berminat nak join trip mancing area nih masuk www.pemancingtegar.blogdrive.com
Logged
ALONG
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 6


Email
« Reply #2 on: November 18, 2008, 06:20:18 PM »

AREA SANA BYK PORT..KALAU MINAT MANCING LAUT YAN PUN ADA PANTAI MERDEKA PUN ADA..MMG ADA TEKONG STANDBY JA..HANDAL2 BELAKA..HAHA..DAPAT TENGGIRI 5,6 KILO MASYUK JE..
Logged
panjang
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27


saya budak baru belajar :)


Email
« Reply #3 on: January 02, 2009, 12:05:00 PM »

waa..
da dapat geng ni..
saya blajar kat uitm merbok..
senang2 jom la pi skali..
dok mancing dekat semeling tu ja x best..
ikan x beso

org cakap dkt sg batu ada ikan beso2..
xtau la sbb saya pon blom mencuba..
nanti nk g trip mana2 ajak la saya skali
ni contact no 0125162550
 Smiley
Logged

location: previously at uitm shah alam
contact no: 0134207010
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 703


sikayzie
WWW Email
« Reply #4 on: January 02, 2009, 12:39:12 PM »

kalau Semeling, boleh try Kolam Kakilai kalau nak sportfishing.. hehehehe

try baca ni
http://www.pmppfishing.org/~pmpp/index.php?option=com_content&view=article&id=99:kakilai-fishing-centre&catid=53:other-spot-in-malaysia&Itemid=79
Logged

kaki_baru
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 219


mencari ilmu...dan menambah pengalaman

alpha_hafif
Email
« Reply #5 on: December 25, 2010, 03:27:04 PM »

Salam bro jerungsopan...nk tumpang tny bro "Stingray Segantang Garam" yg bro tls dlm blog bro 2 kat area mn eyk tmpt dia...Huh? kwsn memancing berbyr ka kat tmpt mancing atas sangkar 2?Huh?
Logged

nama sy hafif....
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9668


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #6 on: December 28, 2010, 11:46:05 AM »

AREA SANA BYK PORT..KALAU MINAT MANCING LAUT YAN PUN ADA PANTAI MERDEKA PUN ADA..MMG ADA TEKONG STANDBY JA..HANDAL2 BELAKA..HAHA..DAPAT TENGGIRI 5,6 KILO MASYUK JE..
Kat Yan ada...rasanya naik kat Dulang kan, leh gi Tuas ke, Pantai Merdeka pun ok tapi gi masa air besar je lah...paling tak best banyak tapak sulaiman...mengacau umpan jer...ada semilang, gerut2, gelama dan ketuka...best gak layan pantai ni...tak pun cari geng gi mancing pulau sayak pun ok...
Logged
kerol88
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 117


« Reply #7 on: September 09, 2011, 01:09:36 PM »

saya ada 1 port...ikan air tawar..kat padang temusu..nk join jom..insyallah,bla 2 xthu lg..tggu berita je...
Logged

My number 0195046269
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal