Author Topic: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)  (Read 16289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline euhammer

  • (BEST FORUMER)
  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 3701
  • Gender: Male
  • EuHammer
Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« on: November 04, 2009, 03:11:20 PM »
top ten
kat jalan masjid kg ulu melaka..(kat tgh bandar)
nama tokey ah kee

kedai snapang..(x ingat lak nama kedai tu)
kat jalan masjig kg ulu melaka..(kat tgh bandar)
nama tokey Panjang

mini market mei jia
kek jalan nak g kelong maamod
nama tokey :-apek gilo (konal ..jgn lak korg panggil dio cm tu kono tampa den x jamin)

kalo nak shimano rege2 patut
gi top ten
kalo nak daiwa rege patut
g mei jia
kalo nak jenama lain rege2 patut g kedai snapang..

 ;D ;D ;D ;D

Offline mejark

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 378
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #1 on: November 05, 2009, 11:28:35 AM »
Kedai Pancing Ah Fat di Seremban.klu dr Mantin, lepas turun dr Bukit Mantin ada Petronas, pas2 ada simpang ke kanan.pas masuk simpang tu leh nmpak kedai ikan.harga murah, bederet gak umpan yg dia jual. ada sesape pernah test minyak tapa n minyak belangkas dia x?

Offline koleng

  • Siakap
  • *
  • Posts: 90
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #2 on: February 18, 2010, 09:24:25 PM »
bleh try pg tuh.......bla ae.....hehehe ??? ???

Offline afadzli_jb

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 380
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #3 on: February 18, 2010, 09:54:36 PM »
bagus kwn2 punya info.... bleh ramai2 serbu... jom....    :) ;) :D ;D
afadzli_jb@PancingNet

Offline koleng

  • Siakap
  • *
  • Posts: 90
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #4 on: February 18, 2010, 10:37:49 PM »
mana 1 nk pg nih....smua nk serbu...kena ousing 1 malysia ag jawabnye....

Offline afadzli_jb

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 380
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #5 on: February 18, 2010, 10:51:40 PM »
mana 1 nk pg nih....smua nk serbu...kena ousing 1 malysia ag jawabnye....


hehehe... kata nak bwk trolly... amacam???... cara tak???    :) ;) :D ;D
afadzli_jb@PancingNet

Offline Ryzal Bawal hunter

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 4976
  • Gender: Male
  • lelap time.....bye2
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #6 on: May 17, 2010, 01:37:08 PM »
tumpang bertanya...kekawan....kat nilai 3...mmg ada kedai pancing ke????...tlg brief sikit kedai tersebut kepada sesiapa yang pernah pergi ke kedai tu....
lelap time.....bye2

Offline sadix3087

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 265
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #7 on: May 17, 2010, 01:45:16 PM »
Ni senarai kedai pancing yg ader sekitar Seremban,N.9..
Info kedai mancing ni tuan Ladung yg beritahu den.. Tq tuan ladung..  ;D ;D ;D

1 – kedai panjang.. belakang the store lama..
(tak byk sgt brg… tapi kdg2 ada jugak masuk brg yg best2…. Kalau tak salah skg ni kat kedai tu ada jual Shimano Calcutta Conquest 101… harga RM1235(kalau tak salah la.. lupa lak)… pastu ada katak plastic brand Viva jenis yg 2 mata punya… katak ni best pakai kat area byk lumut… katak ni besar dan berat… bole cast jauh…. Tapi sebelum pakai… kangkangkan sikit mata kail dia supaya senang nak hook up)

2 – jin fatt akuarium – jalan ke mantin sebelum petronas…
(kedai ni brg bole tahan jugak… byk jugak jual gewang…. Reel2 dia pun bole tahan jugak… kalau tak salah Daiwa Ryoga pun dia ada jual… rod casting pun byk jugak pilihan… kira bole la…. Skg ni kat sini baru masuk katak rambutan (jenis kayu punya)… Nampak mcm menarik… harga kalau tak salah murah je… dlm RM7.00)

3 – TCE tackles – belakang Columbia hospital
(mcm biasa… mcm TCE Tackles kat tempat2 lain… byk jugal brg brand strike pro… bakau… tomman… dan lemax)

4 – HT Tackles – kat Taman Tasik Jaya… dekat area KFC dan R&K Sate….
(kedai ni mmg sy selalu dtg…. Sbb kedai ni je yg paling dekat ngan umah…. Dulu kedai ni tak byk sgt gewang.. tapi skg ni dah byk sikit…itu pun setelah sy racun tokey tu masukkan gewang byk2… hehehehe….brg kat kedai ni tak byk sgt… tapi kira bole la… rod utk bc pun tak berapa byk….skg ni stok katak rambutan baru masuk (itu pun sy yg suruh masukkan stok… hehehehe)  katak jenis plastic keras… harga dlm RM6.00… sy dah beli 2 ekor ari tu… dah try pakai… best katak ni… walaupun kecik… tapi agak berat… dan best utk cast)

5 – Kedai Akuarium Cahaya – pekan senawang lama… dekat ngan ON Semiconductor kat simpang 4….
(kedai ni kecik je… 1 kedai dia bahagi 3 bahagian… 1 bahagian jual buku… 1 lagi akuarium… 1 lagi jual brg pancing…. Brg2 dia biasa2 je… brg2 asas memancing)

Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #8 on: June 26, 2010, 03:33:08 PM »
umpan udang idup

nama kedai ni aquarium duyung
lokasinya sebelum sampai pekan sg pelik.
harga udang sekoq 4 kupang. saiz besaq ibu jari tangan.
mengai jangan x mengai

Offline tawau

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2501
  • Gender: Male
  • 0176057781
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #9 on: July 30, 2010, 04:40:05 AM »
Kedai mancing Mei Jia (DAIWA)
Jalan dari lukut PD ke sepang depan petronas..... ;D ;D ;D

0176057781 (SMS ONLY)

Offline RamliJ

  • Bilis
  • *
  • Posts: 27
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #10 on: August 06, 2010, 10:46:23 AM »
Kalo kt Gemas hanya ada 1 kedai pancing je..Kedai Pancing Kong Hai..
product pun banyak, semua ada.. reganya pun bleh gaduh lg..kira puas hati la.
biasa balik kg wife mesti singgah kedai ni...
Mancing Mancing gak.. sembahyang jgn lupa...

Offline azroy

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 226
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #11 on: August 13, 2010, 02:54:17 PM »
ada kedai baru kat nilai square...tce tackle......bgunan dkat dgn grand union....

Offline ikhSeRn

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 334
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #12 on: August 13, 2010, 09:26:35 PM »
Kalo kt Gemas hanya ada 1 kedai pancing je..Kedai Pancing Kong Hai..
product pun banyak, semua ada.. reganya pun bleh gaduh lg..kira puas hati la.
biasa balik kg wife mesti singgah kedai ni...


http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.pancingmall.blogspot.com%2F&h=42279

http://www.facebook.com/KongHai?ref=ts
kontek me at 013-7270020
fishin is fishin.........

Offline azroy

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 226
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #13 on: August 14, 2010, 12:42:43 AM »
kat nilai 3 ...ada ...kdai dia pnya papn ats kdai 2,,,kdai jam tau..tgok elok2 la....bila msk smpang nilai 3...jaln trus naik bkit ckit...msk smpang ptama......sblh kanan....kat area bgunan ...deret bgunan 2 da la....kdai 2 byk rod...mesin pn ada...ryobi made in japan ada kat c 2..daiwa.....abu garcia,,,meme ok la....hrga ok jagk....ryobi xenos japan kat c 2 hrga dia 130ya,,,blum tawar menawar lg 2..hhehehehbro2 blh la jengok kdai 2

Offline ladung_lfc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 988
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #14 on: October 15, 2010, 09:49:50 AM »
1. Kedai Pancing HT Tackles Enterprise
No.13, Jalan Bunga Raya7,
Taman Tasik Jaya,
Pusat Perniagaan Senawang,
70400 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 06-6795726
H/P : 019-6521380 (Andrew)

2. PD Fishing Tackles & Sports
No.16, Jalan Lama,
Pasar Besar Baru,
71000 Port Dickson
Negeri Sembilan Darul Khusus.
H/P : 016-2961627 (Lim Hing Soon)

3. Special Time Enterprise
No.23, Jalan 3/1, Nilai 3,
Wholesale Centre,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
H/P : 012-2762310 (Foo)

4. Sim Chow Fishing Specialist Centre
No.17-A, Jalan Lee Sam,
70000 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 06-7626281 (Lai Soon Tuck a.k.a Panjang)

5. Perniagaan Kong Hai
PT.4636, Bandar Gemas,
73400 Gemas,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 07-9483353
H/P : 013-6978855 / 017-7107877 (Albert Lim)

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #15 on: October 30, 2010, 06:31:00 PM »
melaka -
1- Top Ten (kat Kg hulu)
2- Tat Lee Trading - Nak cari reel murah bleh g kat kedai sini, rod pun ada tapi xde custom made.
3- Got U Tackle (Sederet ngan AIA insuran) - kalu sapa2 nak wat custom made rod bleh wat kat kedai nie. harga boleh tahan tapi bergantung ngan materials la.
4- TCE Tackle (Semabok)
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline BeastMaster79

  • Pelata
  • *
  • Posts: 100
  • Gender: Male
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #16 on: December 31, 2010, 02:46:59 PM »
tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....

dulu-dulu pakai joran buluh pun dapat naik ikan jugak......roger2 kalau nak ajak "surfing" 019-4747980

Offline noobcaster

  • Bilis
  • *
  • Posts: 24
  • Gender: Male
    • Blog Apa Tok?
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #17 on: January 12, 2011, 08:39:23 PM »
tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....



makaih..jauh nau..insyaAllah nnti sy g..hihihi ;D
jemput ke rumah saya http://www.pancing.net/index.php?topic=15347.0
juga blog saya

Offline azlansya

  • Bilis
  • *
  • Posts: 39
  • air tawar and air masin pun belasah!!!
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #18 on: April 09, 2011, 02:38:56 PM »
kat seremban dah list kot semua kan..? kat lukut pd korang tak penah gi ke?? tah ape nama tah...kedai besar gila..lagi besar dari seri kembngan .
barang dia? rod? mesin? banyak jugak....lebih kepada laut, surf cast n muara. dedak kurang....benda yang lain2 meleleh la tengok...branded2 belaka....
bangla,2 speed pun ada.cuba la pegi tengok.rasanya tokey dia tu distributor daiwa kot.

Offline SunnyGTS

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 426
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #19 on: September 26, 2011, 05:04:24 PM »
Ni senarai kedai pancing yg ader sekitar Seremban,N.9..
Info kedai mancing ni tuan Ladung yg beritahu den.. Tq tuan ladung..  ;D ;D ;D

1 – kedai panjang.. belakang the store lama..
(tak byk sgt brg… tapi kdg2 ada jugak masuk brg yg best2…. Kalau tak salah skg ni kat kedai tu ada jual Shimano Calcutta Conquest 101… harga RM1235(kalau tak salah la.. lupa lak)… pastu ada katak plastic brand Viva jenis yg 2 mata punya… katak ni best pakai kat area byk lumut… katak ni besar dan berat… bole cast jauh…. Tapi sebelum pakai… kangkangkan sikit mata kail dia supaya senang nak hook up)

2 – jin fatt akuarium – jalan ke mantin sebelum petronas…
(kedai ni brg bole tahan jugak… byk jugak jual gewang…. Reel2 dia pun bole tahan jugak… kalau tak salah Daiwa Ryoga pun dia ada jual… rod casting pun byk jugak pilihan… kira bole la…. Skg ni kat sini baru masuk katak rambutan (jenis kayu punya)… Nampak mcm menarik… harga kalau tak salah murah je… dlm RM7.00)

3 – TCE tackles – belakang Columbia hospital
(mcm biasa… mcm TCE Tackles kat tempat2 lain… byk jugal brg brand strike pro… bakau… tomman… dan lemax)

4 – HT Tackles – kat Taman Tasik Jaya… dekat area KFC dan R&K Sate….
(kedai ni mmg sy selalu dtg…. Sbb kedai ni je yg paling dekat ngan umah…. Dulu kedai ni tak byk sgt gewang.. tapi skg ni dah byk sikit…itu pun setelah sy racun tokey tu masukkan gewang byk2… hehehehe….brg kat kedai ni tak byk sgt… tapi kira bole la… rod utk bc pun tak berapa byk….skg ni stok katak rambutan baru masuk (itu pun sy yg suruh masukkan stok… hehehehe)  katak jenis plastic keras… harga dlm RM6.00… sy dah beli 2 ekor ari tu… dah try pakai… best katak ni… walaupun kecik… tapi agak berat… dan best utk cast)

5 – Kedai Akuarium Cahaya – pekan senawang lama… dekat ngan ON Semiconductor kat simpang 4….
(kedai ni kecik je… 1 kedai dia bahagi 3 bahagian… 1 bahagian jual buku… 1 lagi akuarium… 1 lagi jual brg pancing…. Brg2 dia biasa2 je… brg2 asas memancing)
xpernah tau pulak ade TCE kat seremban.hehe..nak kene ziarah nie  ;D ;D
“If you give a man a fish you feed him for a day. If you teach a man to fish you feed him for a lifetime.”

Offline AlongChai

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 738
  • Gender: Male
  • Selagi Terdaya , Manceng, Manceng, Manceng....
    • JoR@NB@mBu
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #20 on: February 08, 2012, 02:34:21 PM »
kat seremban dah list kot semua kan..? kat lukut pd korang tak penah gi ke?? tah ape nama tah...kedai besar gila..lagi besar dari seri kembngan .
barang dia? rod? mesin? banyak jugak....lebih kepada laut, surf cast n muara. dedak kurang....benda yang lain2 meleleh la tengok...branded2 belaka....
bangla,2 speed pun ada.cuba la pegi tengok.rasanya tokey dia tu distributor daiwa kot.

Kat mana tu bro..Bagi detail sket boleh ke?Aku duduk Sikamat & ada jugak memancing ke Lukut..
..Hampa call saya noo..Kita komplot ramai2.. 0173888757 (Along)..
               http://www.joranbambu.blogspot.com

Offline afiq silva

  • Marlin
  • *
  • Posts: 920
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)
« Reply #21 on: September 13, 2012, 04:46:36 PM »
tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....




thanks tuan.. noted.. heee.. akan pergi ke sini.. dekat sgt dari lendu.. umpan ada jual?