Pancing.Net
April 25, 2014, 12:49:19 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Kedai pancing Kawasan Selatan (melaka/n.9)  (Read 10343 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
euhammer
(BEST FORUMER)
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3700


EuHammer

nnaq27@yahoo.com
« on: November 04, 2009, 03:11:20 PM »

top ten
kat jalan masjid kg ulu melaka..(kat tgh bandar)
nama tokey ah kee

kedai snapang..(x ingat lak nama kedai tu)
kat jalan masjig kg ulu melaka..(kat tgh bandar)
nama tokey Panjang

mini market mei jia
kek jalan nak g kelong maamod
nama tokey :-apek gilo (konal ..jgn lak korg panggil dio cm tu kono tampa den x jamin)

kalo nak shimano rege2 patut
gi top ten
kalo nak daiwa rege patut
g mei jia
kalo nak jenama lain rege2 patut g kedai snapang..

 Grin Grin Grin Grin
Logged

Pancing.Net
« on: November 04, 2009, 03:11:20 PM »

 Logged
mejark
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 379



Email
« Reply #1 on: November 05, 2009, 11:28:35 AM »

Kedai Pancing Ah Fat di Seremban.klu dr Mantin, lepas turun dr Bukit Mantin ada Petronas, pas2 ada simpang ke kanan.pas masuk simpang tu leh nmpak kedai ikan.harga murah, bederet gak umpan yg dia jual. ada sesape pernah test minyak tapa n minyak belangkas dia x?
Logged
koleng
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90



Email
« Reply #2 on: February 18, 2010, 09:24:25 PM »

bleh try pg tuh.......bla ae.....hehehe Huh Huh
Logged
afadzli_jb
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 380



« Reply #3 on: February 18, 2010, 09:54:36 PM »

bagus kwn2 punya info.... bleh ramai2 serbu... jom....    Smiley Wink Cheesy Grin
Logged

afadzli_jb@PancingNet
koleng
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90



Email
« Reply #4 on: February 18, 2010, 10:37:49 PM »

mana 1 nk pg nih....smua nk serbu...kena ousing 1 malysia ag jawabnye....
Logged
afadzli_jb
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 380



« Reply #5 on: February 18, 2010, 10:51:40 PM »

mana 1 nk pg nih....smua nk serbu...kena ousing 1 malysia ag jawabnye....


hehehe... kata nak bwk trolly... amacam???... cara tak???    Smiley Wink Cheesy Grin
Logged

afadzli_jb@PancingNet
Ryzal Bawal hunter
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4910


ermmm.......waktu rehat telah berakhir....hehehheh


Email
« Reply #6 on: May 17, 2010, 01:37:08 PM »

tumpang bertanya...kekawan....kat nilai 3...mmg ada kedai pancing ke?Huh...tlg brief sikit kedai tersebut kepada sesiapa yang pernah pergi ke kedai tu....
Logged

skrg sudah tiba masa nya nak bawa tangga ke kemaman.....hahaha....012-6723549
sadix3087
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 265



« Reply #7 on: May 17, 2010, 01:45:16 PM »

Ni senarai kedai pancing yg ader sekitar Seremban,N.9..
Info kedai mancing ni tuan Ladung yg beritahu den.. Tq tuan ladung..  Grin Grin Grin

1 – kedai panjang.. belakang the store lama..
(tak byk sgt brg… tapi kdg2 ada jugak masuk brg yg best2…. Kalau tak salah skg ni kat kedai tu ada jual Shimano Calcutta Conquest 101… harga RM1235(kalau tak salah la.. lupa lak)… pastu ada katak plastic brand Viva jenis yg 2 mata punya… katak ni best pakai kat area byk lumut… katak ni besar dan berat… bole cast jauh…. Tapi sebelum pakai… kangkangkan sikit mata kail dia supaya senang nak hook up)

2 – jin fatt akuarium – jalan ke mantin sebelum petronas…
(kedai ni brg bole tahan jugak… byk jugak jual gewang…. Reel2 dia pun bole tahan jugak… kalau tak salah Daiwa Ryoga pun dia ada jual… rod casting pun byk jugak pilihan… kira bole la…. Skg ni kat sini baru masuk katak rambutan (jenis kayu punya)… Nampak mcm menarik… harga kalau tak salah murah je… dlm RM7.00)

3 – TCE tackles – belakang Columbia hospital
(mcm biasa… mcm TCE Tackles kat tempat2 lain… byk jugal brg brand strike pro… bakau… tomman… dan lemax)

4 – HT Tackles – kat Taman Tasik Jaya… dekat area KFC dan R&K Sate….
(kedai ni mmg sy selalu dtg…. Sbb kedai ni je yg paling dekat ngan umah…. Dulu kedai ni tak byk sgt gewang.. tapi skg ni dah byk sikit…itu pun setelah sy racun tokey tu masukkan gewang byk2… hehehehe….brg kat kedai ni tak byk sgt… tapi kira bole la… rod utk bc pun tak berapa byk….skg ni stok katak rambutan baru masuk (itu pun sy yg suruh masukkan stok… hehehehe)  katak jenis plastic keras… harga dlm RM6.00… sy dah beli 2 ekor ari tu… dah try pakai… best katak ni… walaupun kecik… tapi agak berat… dan best utk cast)

5 – Kedai Akuarium Cahaya – pekan senawang lama… dekat ngan ON Semiconductor kat simpang 4….
(kedai ni kecik je… 1 kedai dia bahagi 3 bahagian… 1 bahagian jual buku… 1 lagi akuarium… 1 lagi jual brg pancing…. Brg2 dia biasa2 je… brg2 asas memancing)
Logged

santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #8 on: June 26, 2010, 03:33:08 PM »

umpan udang idup

nama kedai ni aquarium duyung
lokasinya sebelum sampai pekan sg pelik.
harga udang sekoq 4 kupang. saiz besaq ibu jari tangan.
Logged

mengai jangan x mengai
tawau
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2144



« Reply #9 on: July 30, 2010, 04:40:05 AM »

Kedai mancing Mei Jia (DAIWA)
Jalan dari lukut PD ke sepang depan petronas..... Grin Grin Grin

Logged

Kawasan Johor / Putrajaya - 0177958671
RamliJ
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27



Email
« Reply #10 on: August 06, 2010, 10:46:23 AM »

Kalo kt Gemas hanya ada 1 kedai pancing je..Kedai Pancing Kong Hai..
product pun banyak, semua ada.. reganya pun bleh gaduh lg..kira puas hati la.
biasa balik kg wife mesti singgah kedai ni...
Logged

Mancing Mancing gak.. sembahyang jgn lupa...
azroy
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 226


« Reply #11 on: August 13, 2010, 02:54:17 PM »

ada kedai baru kat nilai square...tce tackle......bgunan dkat dgn grand union....
Logged
ikhSeRn
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 334



Email
« Reply #12 on: August 13, 2010, 09:26:35 PM »

Kalo kt Gemas hanya ada 1 kedai pancing je..Kedai Pancing Kong Hai..
product pun banyak, semua ada.. reganya pun bleh gaduh lg..kira puas hati la.
biasa balik kg wife mesti singgah kedai ni...



http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.pancingmall.blogspot.com%2F&h=42279

http://www.facebook.com/KongHai?ref=ts
Logged

kontek me at 013-7270020
fishin is fishin.........
azroy
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 226


« Reply #13 on: August 14, 2010, 12:42:43 AM »

kat nilai 3 ...ada ...kdai dia pnya papn ats kdai 2,,,kdai jam tau..tgok elok2 la....bila msk smpang nilai 3...jaln trus naik bkit ckit...msk smpang ptama......sblh kanan....kat area bgunan ...deret bgunan 2 da la....kdai 2 byk rod...mesin pn ada...ryobi made in japan ada kat c 2..daiwa.....abu garcia,,,meme ok la....hrga ok jagk....ryobi xenos japan kat c 2 hrga dia 130ya,,,blum tawar menawar lg 2..hhehehehbro2 blh la jengok kdai 2
Logged
ladung_lfc
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 965



Email
« Reply #14 on: October 15, 2010, 09:49:50 AM »

1. Kedai Pancing HT Tackles Enterprise
No.13, Jalan Bunga Raya7,
Taman Tasik Jaya,
Pusat Perniagaan Senawang,
70400 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 06-6795726
H/P : 019-6521380 (Andrew)

2. PD Fishing Tackles & Sports
No.16, Jalan Lama,
Pasar Besar Baru,
71000 Port Dickson
Negeri Sembilan Darul Khusus.
H/P : 016-2961627 (Lim Hing Soon)

3. Special Time Enterprise
No.23, Jalan 3/1, Nilai 3,
Wholesale Centre,
71800 Nilai,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
H/P : 012-2762310 (Foo)

4. Sim Chow Fishing Specialist Centre
No.17-A, Jalan Lee Sam,
70000 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 06-7626281 (Lai Soon Tuck a.k.a Panjang)

5. Perniagaan Kong Hai
PT.4636, Bandar Gemas,
73400 Gemas,
Negeri Sembilan Darul Khusus.
Tel : 07-9483353
H/P : 013-6978855 / 017-7107877 (Albert Lim)
Logged

deviljinz
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 5223



Email
« Reply #15 on: October 30, 2010, 06:31:00 PM »

melaka -
1- Top Ten (kat Kg hulu)
2- Tat Lee Trading - Nak cari reel murah bleh g kat kedai sini, rod pun ada tapi xde custom made.
3- Got U Tackle (Sederet ngan AIA insuran) - kalu sapa2 nak wat custom made rod bleh wat kat kedai nie. harga boleh tahan tapi bergantung ngan materials la.
4- TCE Tackle (Semabok)
Logged

not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....
BeastMaster79
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 100



« Reply #16 on: December 31, 2010, 02:46:59 PM »

tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....

Logged

dulu-dulu pakai joran buluh pun dapat naik ikan jugak......roger2 kalau nak ajak "surfing" 019-4747980
noobcaster
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 24



WWW Email
« Reply #17 on: January 12, 2011, 08:39:23 PM »

tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....



makaih..jauh nau..insyaAllah nnti sy g..hihihi Grin
Logged

jemput ke rumah saya http://www.pancing.net/index.php?topic=15347.0
juga blog saya
azlansya
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


air tawar and air masin pun belasah!!!


Email
« Reply #18 on: April 09, 2011, 02:38:56 PM »

kat seremban dah list kot semua kan..? kat lukut pd korang tak penah gi ke?? tah ape nama tah...kedai besar gila..lagi besar dari seri kembngan .
barang dia? rod? mesin? banyak jugak....lebih kepada laut, surf cast n muara. dedak kurang....benda yang lain2 meleleh la tengok...branded2 belaka....
bangla,2 speed pun ada.cuba la pegi tengok.rasanya tokey dia tu distributor daiwa kot.
Logged
SunnyGTS
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 426



Email
« Reply #19 on: September 26, 2011, 05:04:24 PM »

Ni senarai kedai pancing yg ader sekitar Seremban,N.9..
Info kedai mancing ni tuan Ladung yg beritahu den.. Tq tuan ladung..  Grin Grin Grin

1 – kedai panjang.. belakang the store lama..
(tak byk sgt brg… tapi kdg2 ada jugak masuk brg yg best2…. Kalau tak salah skg ni kat kedai tu ada jual Shimano Calcutta Conquest 101… harga RM1235(kalau tak salah la.. lupa lak)… pastu ada katak plastic brand Viva jenis yg 2 mata punya… katak ni best pakai kat area byk lumut… katak ni besar dan berat… bole cast jauh…. Tapi sebelum pakai… kangkangkan sikit mata kail dia supaya senang nak hook up)

2 – jin fatt akuarium – jalan ke mantin sebelum petronas…
(kedai ni brg bole tahan jugak… byk jugak jual gewang…. Reel2 dia pun bole tahan jugak… kalau tak salah Daiwa Ryoga pun dia ada jual… rod casting pun byk jugak pilihan… kira bole la…. Skg ni kat sini baru masuk katak rambutan (jenis kayu punya)… Nampak mcm menarik… harga kalau tak salah murah je… dlm RM7.00)

3 – TCE tackles – belakang Columbia hospital
(mcm biasa… mcm TCE Tackles kat tempat2 lain… byk jugal brg brand strike pro… bakau… tomman… dan lemax)

4 – HT Tackles – kat Taman Tasik Jaya… dekat area KFC dan R&K Sate….
(kedai ni mmg sy selalu dtg…. Sbb kedai ni je yg paling dekat ngan umah…. Dulu kedai ni tak byk sgt gewang.. tapi skg ni dah byk sikit…itu pun setelah sy racun tokey tu masukkan gewang byk2… hehehehe….brg kat kedai ni tak byk sgt… tapi kira bole la… rod utk bc pun tak berapa byk….skg ni stok katak rambutan baru masuk (itu pun sy yg suruh masukkan stok… hehehehe)  katak jenis plastic keras… harga dlm RM6.00… sy dah beli 2 ekor ari tu… dah try pakai… best katak ni… walaupun kecik… tapi agak berat… dan best utk cast)

5 – Kedai Akuarium Cahaya – pekan senawang lama… dekat ngan ON Semiconductor kat simpang 4….
(kedai ni kecik je… 1 kedai dia bahagi 3 bahagian… 1 bahagian jual buku… 1 lagi akuarium… 1 lagi jual brg pancing…. Brg2 dia biasa2 je… brg2 asas memancing)
xpernah tau pulak ade TCE kat seremban.hehe..nak kene ziarah nie  Grin Grin
Logged

“If you give a man a fish you feed him for a day. If you teach a man to fish you feed him for a lifetime.”
AlongChai
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 738


Selagi Terdaya , Manceng, Manceng, Manceng....

Takde+jugak.. Malas+nak+ada..
WWW Email
« Reply #20 on: February 08, 2012, 02:34:21 PM »

kat seremban dah list kot semua kan..? kat lukut pd korang tak penah gi ke?? tah ape nama tah...kedai besar gila..lagi besar dari seri kembngan .
barang dia? rod? mesin? banyak jugak....lebih kepada laut, surf cast n muara. dedak kurang....benda yang lain2 meleleh la tengok...branded2 belaka....
bangla,2 speed pun ada.cuba la pegi tengok.rasanya tokey dia tu distributor daiwa kot.

Kat mana tu bro..Bagi detail sket boleh ke?Aku duduk Sikamat & ada jugak memancing ke Lukut..
Logged

..Hampa call saya noo..Kita komplot ramai2.. 0173888757 (Along)..
               http://www.joranbambu.blogspot.com
afiq silva
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 828



Email
« Reply #21 on: September 13, 2012, 04:46:36 PM »

tambah sikit kat melaka...

1) Kedai pancing ikan Mei Fah - Area pekan sungai udang dekat kem terendak
   p/s= Kedai ni memang barang2 pancing paling murah di area melaka setelah disurvey oleh pakar2 pancing melaka hehehehe....




thanks tuan.. noted.. heee.. akan pergi ke sini.. dekat sgt dari lendu.. umpan ada jual?
Logged

Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal