Author Topic: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?  (Read 41941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AkuBudakBaik

  • Siakap
  • *
  • Posts: 86
  • Gender: Male
  • CaLL Me B¤B..
    • Email
UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« on: November 26, 2009, 03:31:36 PM »
UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #1 on: November 26, 2009, 03:38:11 PM »
cengkerik ngan cacing...
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline mejark

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 378
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #2 on: November 26, 2009, 04:11:36 PM »
betul3...x boring ke nak menarik kapal selam jek...klu betul nak main kapal selam, bawak 2/3 peket cacing...tu pun conform x cukupnye

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #3 on: November 26, 2009, 04:24:48 PM »
hati ayam pn ok gak

Offline AkuBudakBaik

  • Siakap
  • *
  • Posts: 86
  • Gender: Male
  • CaLL Me B¤B..
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #4 on: November 26, 2009, 04:50:19 PM »
ok2 nnti hamba cuba....

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #5 on: November 27, 2009, 12:07:22 AM »
ok2 nnti hamba cuba....
cube..jgn x cube..

ade hasil nnti pos gmbo kt pnet ek..hehehe

selamat mngail ABB

Offline kerenggecrew

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 163
  • Gender: Male
  • "Tak Kan Melayu Hilang Didunia"
    • Kedai Online
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #6 on: November 29, 2009, 01:53:31 AM »
umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...:)

Offline ilman93

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1477
  • Gender: Male
  • Catch The Stimulus
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #7 on: November 30, 2009, 10:58:54 AM »
keli pakai SP je!
The best way to a fisherman's heart is through his fly.

Offline Ariel5596

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1319
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #8 on: November 30, 2009, 11:08:37 AM »
keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? :) :) :)
"The fishing was good; it was the catching that was bad"

Offline ilman93

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1477
  • Gender: Male
  • Catch The Stimulus
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #9 on: November 30, 2009, 11:10:15 AM »
keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? :) :) :)
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!
The best way to a fisherman's heart is through his fly.

Offline Ariel5596

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1319
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #10 on: November 30, 2009, 11:17:10 AM »
keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? :) :) :)
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? ;D ;D ;D
"The fishing was good; it was the catching that was bad"

Offline ilman93

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1477
  • Gender: Male
  • Catch The Stimulus
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #11 on: November 30, 2009, 12:06:47 PM »
keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? :) :) :)
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? ;D ;D ;D
yup,yg mcm udang crawfish!
The best way to a fisherman's heart is through his fly.

Offline Ariel5596

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1319
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #12 on: November 30, 2009, 12:33:43 PM »
keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? :) :) :)
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? ;D ;D ;D
yup,yg mcm udang crawfish!

TQ Ilman for the info ;D ;D ;D
"The fishing was good; it was the catching that was bad"

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #13 on: December 02, 2009, 11:37:34 PM »
umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...:)

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...

Offline Ariel5596

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1319
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #14 on: December 03, 2009, 07:49:24 AM »
umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...:)

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...

Mzaharm...minced lamb+sebuk jintan manis+bawang besar+bawang putih+daun sup+perasa secukupnya...buleh wat lamb kofta mkn dgn roti pita + mayonis...yahabibi ya maulana...marbeles ;D ;D ;D  lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
"The fishing was good; it was the catching that was bad"

Offline belukang biru

  • Bilis
  • *
  • Posts: 23
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #15 on: December 03, 2009, 03:18:53 PM »
ni umpan kat tempat kawan
memang mujarab ak mancing keli
kalau mancing kolam guna berudu pun orait gak

Offline Ariel5596

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1319
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #16 on: December 03, 2009, 03:41:49 PM »
ni umpan kat tempat kawan
memang mujarab ak mancing keli
kalau mancing kolam guna berudu pun orait gak

Tuan BB...first time teman dengar ni...berudu tu guna sekor ke cangkuk 2 -3 ekor kat satu mata???? ;D ;D ;D
"The fishing was good; it was the catching that was bad"

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #17 on: December 04, 2009, 12:14:01 AM »
umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...:)

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...

Mzaharm...minced lamb+sebuk jintan manis+bawang besar+bawang putih+daun sup+perasa secukupnya...buleh wat lamb kofta mkn dgn roti pita + mayonis...yahabibi ya maulana...marbeles ;D ;D ;D  lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

BBQ kat kelong... atau kat sungai selangor mesti best tu....

Offline chikut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1008
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #18 on: January 02, 2010, 08:24:52 PM »
umpan keli....
syer selalu gune daging bege 3keping pahtu rotinyer 2ketutl
 lenyek2 sampai sebati guner dua mate kailjer nak guner lebih pon bolehhhh.
salutkan mate kail ngn umpan tadi dan jangn baling jauh2  kat tepi2 jer pasal ikan keli suker main tepi
 tyr le insyallh berjayer.......
kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari

Offline KakiPanceng

  • Pelata
  • *
  • Posts: 110
  • Gender: Male
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #19 on: January 20, 2010, 12:56:05 PM »
stakat ni kawan mancing keli gune cacing/cengkerik je..
brkesan jugak cacing/cengkerik ni.. ;D
JAGA MANCING, TDO MANCING, MKN?..MKN NASI LA BRADER..HEHEHE

aku dok kt b.b.bangi..kalo ade sesape yg dok kt area b.b.bangi/kajang/putrajaya atau kwsn brdekatan perlukn teman nk gi mancing, roger2 ar aku (hp: 017-3062110)

Offline miharz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1791
  • Gender: Male
  • haruan seri iskandar
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #20 on: January 21, 2010, 12:09:31 PM »
cacing jer... mujarab...

Offline ~jenahak~

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1447
  • Gender: Male
  • golek iwak
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #21 on: January 22, 2010, 03:34:46 PM »
kalau nak power lagi, simpan cacing tu 4 @ 5 ari...
pastu tiap2 ari masukkan sesudu @ 2 santan PURE...
pastu bau cacing tu kompon syok ,lemak2 berkrim...
kompom laju yg mkn...

insyallah....
isteri ada sorang, anak dah 2 orang.. 0137017871

Offline buntal bujur

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5170
  • Gender: Male
  • Mengey...mengey...mengey...!!!
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #22 on: January 22, 2010, 04:11:04 PM »
bawak abang muka keli....buat denak..

kompom setiap 14 seken, sekoq naik...


larriiii....
Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469

Offline solgambut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 519
  • Gender: Male
  • pertapaan ku
    • Harga Minyak Bersubsidi Berterusan
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #23 on: January 28, 2010, 02:27:58 PM »
guna ulat kepompoong yang kat daun pisang.....peh memang laju je...
pastu lau nak guna cacing...cacing tu jemur sampai naik bau...peh tupun laju gak....
lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut

Offline matdi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #24 on: July 21, 2010, 01:05:50 AM »
klu nk main game mega....cari telur ikan leeko....
msti balik tangn x kosong punya....
tp ssh dapt woo....

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #25 on: July 21, 2010, 01:14:04 AM »
bawak abang muka keli....buat denak..

kompom setiap 14 seken, sekoq naik...


larriiii....
;D ;D ;D ;D tersedak abg kita tu...dia tengah casting keli jangan kacau
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline jang razak

  • Marlin
  • *
  • Posts: 538
  • Gender: Male
  • murry punching memunching
    • http://chegufachrule.blogspot.com/
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #26 on: July 26, 2010, 12:01:55 PM »
dari apa yg saya tengok dekat river monster animal planet tu, spesis catfish (keli/banung/semilang/ spesis bermisai) ni makan benda berbau. macam dia dapat baung piraiba amazon pakai perut ayam peram seminggu je. tu diaaa gedabak naik! siap menguak baung tu atas bot!

Offline batu satu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2406
  • Gender: Male
  • Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #27 on: July 26, 2010, 01:21:11 PM »
en kay-Lie ni berumpankan dedak pon leh dapat gak hehehehe

besar kecik tu xtau...rezeki la... ;D ;D ;D
kecik mancen, dh besar pon mancen :)   
BorN to Be an Angler :)      
Malim Nawar, Perak mali :)
Fishing Engineer :)


Offline NagaMasakMerah

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6354
  • Gender: Male
  • 013-2466299 - Naga
    • http://i61.photobucket.com/albums/h60/chord_rock/banner27.jpg
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #28 on: July 26, 2010, 02:24:29 PM »
dari apa yg saya tengok dekat river monster animal planet tu, spesis catfish (keli/banung/semilang/ spesis bermisai) ni makan benda berbau. macam dia dapat baung piraiba amazon pakai perut ayam peram seminggu je. tu diaaa gedabak naik! siap menguak baung tu atas bot!

kepal roti, lepas tu peram kak ketiak apek jual ikan... mesti masyukk... baunya perghhh,,,,

umpan paling best kalau ngail keli dalam lubang batu, cacing atau kelkatu....
try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!


Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
« Reply #29 on: July 26, 2010, 05:51:17 PM »
betul tu ejoyy, setuju.. selalunya saya mancing keli ni, itulah umpanya ;D ;D ;D
cengkerik ngan cacing...