Pancing.Net
November 01, 2014, 04:48:04 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?  (Read 34611 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AkuBudakBaik
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 86


CaLL Me B¤B..


Email
« on: November 26, 2009, 03:31:36 PM »

UmpaN apa TerbaIk untk mengail keLi...?
Logged

Pancing.Net
« on: November 26, 2009, 03:31:36 PM »

 Logged
ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #1 on: November 26, 2009, 03:38:11 PM »

cengkerik ngan cacing...
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
mejark
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 379



Email
« Reply #2 on: November 26, 2009, 04:11:36 PM »

betul3...x boring ke nak menarik kapal selam jek...klu betul nak main kapal selam, bawak 2/3 peket cacing...tu pun conform x cukupnye
Logged
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #3 on: November 26, 2009, 04:24:48 PM »

hati ayam pn ok gak
Logged

AkuBudakBaik
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 86


CaLL Me B¤B..


Email
« Reply #4 on: November 26, 2009, 04:50:19 PM »

ok2 nnti hamba cuba....
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #5 on: November 27, 2009, 12:07:22 AM »

ok2 nnti hamba cuba....
cube..jgn x cube..

ade hasil nnti pos gmbo kt pnet ek..hehehe

selamat mngail ABB
Logged

kerenggecrew
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 163


"Tak Kan Melayu Hilang Didunia"

kerengge_crew@yahoo.com
WWW Email
« Reply #6 on: November 29, 2009, 01:53:31 AM »

umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...Smiley
Logged

ilman93
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1477


Catch The Stimulus


Email
« Reply #7 on: November 30, 2009, 10:58:54 AM »

keli pakai SP je!
Logged

The best way to a fisherman's heart is through his fly.
Ariel5596
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1319



Email
« Reply #8 on: November 30, 2009, 11:08:37 AM »

keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? Smiley Smiley Smiley
Logged

"The fishing was good; it was the catching that was bad"
ilman93
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1477


Catch The Stimulus


Email
« Reply #9 on: November 30, 2009, 11:10:15 AM »

keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? Smiley Smiley Smiley
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!
Logged

The best way to a fisherman's heart is through his fly.
Ariel5596
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1319



Email
« Reply #10 on: November 30, 2009, 11:17:10 AM »

keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? Smiley Smiley Smiley
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? Grin Grin Grin
Logged

"The fishing was good; it was the catching that was bad"
ilman93
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1477


Catch The Stimulus


Email
« Reply #11 on: November 30, 2009, 12:06:47 PM »

keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? Smiley Smiley Smiley
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? Grin Grin Grin
yup,yg mcm udang crawfish!
Logged

The best way to a fisherman's heart is through his fly.
Ariel5596
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1319



Email
« Reply #12 on: November 30, 2009, 12:33:43 PM »

keli pakai SP je!

Tuan Ilman...selalunyer SP bentuk apa yg killer utk keli ni...worms, lizards ke crawdads??? Smiley Smiley Smiley
crawdad?
tu kaler rapala lah bang..
grub pon oke..
selalu org pakai grub la..
pastu amek sprayer yg catfish nye..
mmg mencakup!

Oppps sori..abg ingat crawdad tu yg mcm udang tu...spray catfish tu yg brand Berkley tu ke??? Grin Grin Grin
yup,yg mcm udang crawfish!

TQ Ilman for the info Grin Grin Grin
Logged

"The fishing was good; it was the catching that was bad"
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #13 on: December 02, 2009, 11:37:34 PM »

umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...Smiley

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...
Logged
Ariel5596
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1319



Email
« Reply #14 on: December 03, 2009, 07:49:24 AM »

umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...Smiley

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...

Mzaharm...minced lamb+sebuk jintan manis+bawang besar+bawang putih+daun sup+perasa secukupnya...buleh wat lamb kofta mkn dgn roti pita + mayonis...yahabibi ya maulana...marbeles Grin Grin Grin  lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Logged

"The fishing was good; it was the catching that was bad"
belukang biru
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


« Reply #15 on: December 03, 2009, 03:18:53 PM »

ni umpan kat tempat kawan
memang mujarab ak mancing keli
kalau mancing kolam guna berudu pun orait gak
Logged
Ariel5596
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1319



Email
« Reply #16 on: December 03, 2009, 03:41:49 PM »

ni umpan kat tempat kawan
memang mujarab ak mancing keli
kalau mancing kolam guna berudu pun orait gak

Tuan BB...first time teman dengar ni...berudu tu guna sekor ke cangkuk 2 -3 ekor kat satu mata?Huh Grin Grin Grin
Logged

"The fishing was good; it was the catching that was bad"
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #17 on: December 04, 2009, 12:14:01 AM »

umpan terbaik dari ladang... untuk ikan keli kolam... pakai 2 mata kail je... kepal daging kisar yang telah dicampur 1 biji telur ayam... try la nak tenggok sangkuk tak abg misai tu kat mata kail tu... ni umpan den selalu pakai kalau ada game kat kolam mana mana la...Smiley

bagus ni mudah aje nak buat nya.....beli mince meat boleh ka...

Mzaharm...minced lamb+sebuk jintan manis+bawang besar+bawang putih+daun sup+perasa secukupnya...buleh wat lamb kofta mkn dgn roti pita + mayonis...yahabibi ya maulana...marbeles Grin Grin Grin  lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

BBQ kat kelong... atau kat sungai selangor mesti best tu....
Logged
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #18 on: January 02, 2010, 08:24:52 PM »

umpan keli....
syer selalu gune daging bege 3keping pahtu rotinyer 2ketutl
 lenyek2 sampai sebati guner dua mate kailjer nak guner lebih pon bolehhhh.
salutkan mate kail ngn umpan tadi dan jangn baling jauh2  kat tepi2 jer pasal ikan keli suker main tepi
 tyr le insyallh berjayer.......
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
KakiPanceng
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 110



« Reply #19 on: January 20, 2010, 12:56:05 PM »

stakat ni kawan mancing keli gune cacing/cengkerik je..
brkesan jugak cacing/cengkerik ni.. Grin
Logged

JAGA MANCING, TDO MANCING, MKN?..MKN NASI LA BRADER..HEHEHE

aku dok kt b.b.bangi..kalo ade sesape yg dok kt area b.b.bangi/kajang/putrajaya atau kwsn brdekatan perlukn teman nk gi mancing, roger2 ar aku (hp: 017-3062110)
miharz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1791


haruan seri iskandar


Email
« Reply #20 on: January 21, 2010, 12:09:31 PM »

cacing jer... mujarab...
Logged

~jenahak~
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1447


golek iwak


Email
« Reply #21 on: January 22, 2010, 03:34:46 PM »

kalau nak power lagi, simpan cacing tu 4 @ 5 ari...
pastu tiap2 ari masukkan sesudu @ 2 santan PURE...
pastu bau cacing tu kompon syok ,lemak2 berkrim...
kompom laju yg mkn...

insyallah....
Logged

isteri ada sorang, anak dah 2 orang.. 0137017871
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #22 on: January 22, 2010, 04:11:04 PM »

bawak abang muka keli....buat denak..

kompom setiap 14 seken, sekoq naik...


larriiii....
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
solgambut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 519


pertapaan ku

sol_gambut
WWW Email
« Reply #23 on: January 28, 2010, 02:27:58 PM »

guna ulat kepompoong yang kat daun pisang.....peh memang laju je...
pastu lau nak guna cacing...cacing tu jemur sampai naik bau...peh tupun laju gak....
Logged

lenturan joran
017-7283818 @ 013-4371504 me call
http://tinyurl.com/v1fuelbooster

YM = sol_gambut
matdi
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 36


« Reply #24 on: July 21, 2010, 01:05:50 AM »

klu nk main game mega....cari telur ikan leeko....
msti balik tangn x kosong punya....
tp ssh dapt woo....
Logged
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4968



« Reply #25 on: July 21, 2010, 01:14:04 AM »

bawak abang muka keli....buat denak..

kompom setiap 14 seken, sekoq naik...


larriiii....
Grin Grin Grin Grin tersedak abg kita tu...dia tengah casting keli jangan kacau
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
jang razak
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 538


murry punching memunching

burriot_edge@yahoo.com
WWW Email
« Reply #26 on: July 26, 2010, 12:01:55 PM »

dari apa yg saya tengok dekat river monster animal planet tu, spesis catfish (keli/banung/semilang/ spesis bermisai) ni makan benda berbau. macam dia dapat baung piraiba amazon pakai perut ayam peram seminggu je. tu diaaa gedabak naik! siap menguak baung tu atas bot!
Logged
batu satu
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2405


Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

BorN+to+Fishing Fishing+Engineer+:)
« Reply #27 on: July 26, 2010, 01:21:11 PM »

en kay-Lie ni berumpankan dedak pon leh dapat gak hehehehe

besar kecik tu xtau...rezeki la... Grin Grin Grin
Logged

kecik mancen, dh besar pon mancen Smiley   
BorN to Be an Angler Smiley      
Malim Nawar, Perak mali Smiley
Fishing Engineer Smiley

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6216


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #28 on: July 26, 2010, 02:24:29 PM »

dari apa yg saya tengok dekat river monster animal planet tu, spesis catfish (keli/banung/semilang/ spesis bermisai) ni makan benda berbau. macam dia dapat baung piraiba amazon pakai perut ayam peram seminggu je. tu diaaa gedabak naik! siap menguak baung tu atas bot!

kepal roti, lepas tu peram kak ketiak apek jual ikan... mesti masyukk... baunya perghhh,,,,

umpan paling best kalau ngail keli dalam lubang batu, cacing atau kelkatu....
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34767



Email
« Reply #29 on: July 26, 2010, 05:51:17 PM »

betul tu ejoyy, setuju.. selalunya saya mancing keli ni, itulah umpanya Grin Grin Grin
cengkerik ngan cacing...
Logged
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal