Author Topic: Kelong area Kedah  (Read 9012 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KAPALA

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
  • BORN TO FISH, FORCED TO WORK
Kelong area Kedah
« on: November 26, 2009, 07:04:51 PM »
Siapa ada info tentang kelong di Kedah? TQ

Offline KAPALA

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
  • BORN TO FISH, FORCED TO WORK
Re: Kelong area Kedah
« Reply #1 on: December 24, 2009, 05:04:38 PM »
Siapa ada info tentang kelong di Kedah? TQ

ada kelong dak area kedah? sapa2 tau?..

Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #2 on: December 24, 2009, 05:07:00 PM »
x penah pulah dengaq yang kat kedah ada kelong.
klu tuas tau la.
mengai jangan x mengai

Offline KAPALA

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 159
  • Gender: Male
  • BORN TO FISH, FORCED TO WORK
Re: Kelong area Kedah
« Reply #3 on: December 24, 2009, 06:18:41 PM »
x penah pulah dengaq yang kat kedah ada kelong.
klu tuas tau la.

oo..kot2 ada

2hb Jan 2010 saya nk berangkat ke tuas yan mancing....

Offline gelamapapan

  • Siakap
  • *
  • Posts: 83
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #4 on: February 26, 2010, 12:30:03 AM »
kat sp ada,cuba refer colum memancing di chalet atas air(kot?).kat teluk bayu che zamri ada gak buat pelantar untuk kaki pancing,di tengah2 sg merbok(takdak la tengah sangat)saya pernah pi,siap ada rod stand,toilet dan pondok landing......umpan no hal,leh order kat orang yang bawak bot,ikan....well bergantung pada rezeki.........yang paling banyak kat sana ikan glamour ngan goh.......sekap merah pari kerapu new leaf dan semilang antara ikan ikan gred a yang ada....... :Dtambang rm 10 pi dan balik,tempoh mancing........pancing lah sampai muntah,nak balik panggil saja

kalau budget lebih cuba la plak kat langkawi.........restoran d'kelong padang mat sirat,saya pernah pi tapi pi makan je lah

Offline hataboy

  • Bilis
  • *
  • Posts: 4
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #5 on: June 13, 2010, 01:59:52 PM »
kat sp ada,cuba refer colum memancing di chalet atas air(kot?).kat teluk bayu che zamri ada gak buat pelantar untuk kaki pancing,di tengah2 sg merbok(takdak la tengah sangat)saya pernah pi,siap ada rod stand,toilet dan pondok landing......umpan no hal,leh order kat orang yang bawak bot,ikan....well bergantung pada rezeki.........yang paling banyak kat sana ikan glamour ngan goh.......sekap merah pari kerapu new leaf dan semilang antara ikan ikan gred a yang ada....... :Dtambang rm 10 pi dan balik,tempoh mancing........pancing lah sampai muntah,nak balik panggil saja

kalau budget lebih cuba la plak kat langkawi.........restoran d'kelong padang mat sirat,saya pernah pi tapi pi makan je lah


da number contact org tempat tu x......
kaki2 baru nk pi neh

Offline brader yon

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1146
  • Gender: Male
  • fishing is great....till my wife is calling....
Re: Kelong area Kedah
« Reply #6 on: June 13, 2010, 02:04:40 PM »
kat sp ada,cuba refer colum memancing di chalet atas air(kot?).kat teluk bayu che zamri ada gak buat pelantar untuk kaki pancing,di tengah2 sg merbok(takdak la tengah sangat)saya pernah pi,siap ada rod stand,toilet dan pondok landing......umpan no hal,leh order kat orang yang bawak bot,ikan....well bergantung pada rezeki.........yang paling banyak kat sana ikan glamour ngan goh.......sekap merah pari kerapu new leaf dan semilang antara ikan ikan gred a yang ada....... :Dtambang rm 10 pi dan balik,tempoh mancing........pancing lah sampai muntah,nak balik panggil saja

kalau budget lebih cuba la plak kat langkawi.........restoran d'kelong padang mat sirat,saya pernah pi tapi pi makan je lah


da number contact org tempat tu x......
kaki2 baru nk pi neh


salam.........Cikgu Fauzi kat Teluk Bayu Bukit Kecil Sungai Petani.
nie no H/p =0135235478
from perlis.....bedong....baling with love...

Offline hataboy

  • Bilis
  • *
  • Posts: 4
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #7 on: June 13, 2010, 02:34:16 PM »
kat sp ada,cuba refer colum memancing di chalet atas air(kot?).kat teluk bayu che zamri ada gak buat pelantar untuk kaki pancing,di tengah2 sg merbok(takdak la tengah sangat)saya pernah pi,siap ada rod stand,toilet dan pondok landing......umpan no hal,leh order kat orang yang bawak bot,ikan....well bergantung pada rezeki.........yang paling banyak kat sana ikan glamour ngan goh.......sekap merah pari kerapu new leaf dan semilang antara ikan ikan gred a yang ada....... :Dtambang rm 10 pi dan balik,tempoh mancing........pancing lah sampai muntah,nak balik panggil saja

kalau budget lebih cuba la plak kat langkawi.........restoran d'kelong padang mat sirat,saya pernah pi tapi pi makan je lah



makasih otai......
dulu pnah g sekali area2 situ gak,
tapi chalet terapung....
pak ya....
tu pun redah je
da number contact org tempat tu x......
kaki2 baru nk pi neh


salam.........Cikgu Fauzi kat Teluk Bayu Bukit Kecil Sungai Petani.
nie no H/p =0135235478

Offline gelamapapan

  • Siakap
  • *
  • Posts: 83
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #8 on: June 25, 2010, 03:51:29 AM »
ni nak update skit

chalet terapung teluk bayu.............che zamri 0195404943/0194654787
chalet terapung tg dawai................en amdan(peladang)044572117
persatuan nelayan........................pak ya 0164829309

untuk umpan idup boleh order kat depa................
kalau nak beli tempat lain..................ah earn pekan baru sp 0124283118,sekoq tiga kupang
order dulu.........

tq

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18250
Re: Kelong area Kedah
« Reply #9 on: June 25, 2010, 08:10:20 AM »
ni nak update skit

chalet terapung teluk bayu.............che zamri 0195404943/0194654787
chalet terapung tg dawai................en amdan(peladang)044572117
persatuan nelayan........................pak ya 0164829309

untuk umpan idup boleh order kat depa................
kalau nak beli tempat lain..................ah earn pekan baru sp 0124283118,sekoq tiga kupang
order dulu.........

tq

baik punya info bro gelamapapan ! Terima Kasih ! ;D
takda peduli, hentam saja

Offline muni

  • Bilis
  • *
  • Posts: 29
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #10 on: July 17, 2010, 11:08:35 PM »
Siapa ada info tentang kelong di Kedah? TQ

kat langkawi iaitu kat pulau tuba ada sebiji kelong, dua tiga tahun lpas pernah pergi. kalau p cuti kat tuba boleh la p kelong...lps tu balik masak kat calet pak mid.

Offline paknjang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1129
  • Gender: Male
    • geng ptt samurai
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #11 on: July 22, 2010, 12:18:45 AM »
Siapa ada info tentang kelong di Kedah? TQ
ikan apa yang ada kat tengah jalan ni....

Offline bllukang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 732
  • Gender: Male
  • GS 07 samurai ,--)-----
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #12 on: August 11, 2010, 06:40:20 AM »
Siapa ada info tentang kelong di Kedah? TQ
ikan apa yang ada kat tengah jalan ni....
tu mancing tak tak kira tempat la tu.....,dimana ada air.di situ ada ikan...yes..janji mancing.
"MOH MANCING WEH!!!" 013-5844562

Offline toman utara

  • Bilis
  • *
  • Posts: 10
Re: Kelong area Kedah
« Reply #13 on: September 07, 2010, 04:35:31 PM »
btol tu...dkt pulau tuba da kelong....n ikan dkt cna pon rakus2 blaka...

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: Kelong area Kedah
« Reply #14 on: September 08, 2010, 10:45:22 PM »
btol tu...dkt pulau tuba da kelong....n ikan dkt cna pon rakus2 blaka...

ikan dh lama x kena kail kot?
heehehhee