Author Topic: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???  (Read 40384 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #30 on: March 28, 2010, 08:06:35 PM »
 ;D..apa tak amik 30 hp..eddie.. :D



Offline EDDIE

  • AJK PNET
  • Tenggiri
  • ***
  • Posts: 485
  • Gender: Male
  • Aku hanya seorang boatman
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #31 on: March 29, 2010, 09:27:57 AM »
Tak mampu nak angkat naik tingkat 3, hehehehehe

Offline ma_d_dungun

  • Marlin
  • *
  • Posts: 648
  • Gender: Male
  • .
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #32 on: March 29, 2010, 09:43:14 AM »
Tak mampu nak angkat naik tingkat 3, hehehehehe
kau buat store lah kat bawah. ;D
'slumber jer sokmo'
    013-9501991 @ 013-9986992

Offline ma_d_dungun

  • Marlin
  • *
  • Posts: 648
  • Gender: Male
  • .
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #33 on: March 29, 2010, 09:50:04 AM »
kawan cuma guna mercury 5hp jer buat pancing udang yang lain tak pernah pun. ;D
'slumber jer sokmo'
    013-9501991 @ 013-9986992

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #34 on: March 29, 2010, 11:37:52 AM »
Tak mampu nak angkat naik tingkat 3, hehehehehe
kau buat store lah kat bawah. ;D
KENA PECAHHH MAD,,,.. ???



Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #35 on: March 31, 2010, 01:34:40 PM »
Wa ramai kaki rempit kat sini, jom la kita komplot rempit bukan macing heheheh.
Kalau dah gila mian bot bahaya, bahaya tang poket tu
ini gambar jentera saya


bila nk merempit bersama ni ?

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #36 on: March 31, 2010, 02:41:51 PM »
KASI EDEI JALAN DULU LAHHHHH...HA HA HAAA ;) ;) ;)



Offline EDDIE

  • AJK PNET
  • Tenggiri
  • ***
  • Posts: 485
  • Gender: Male
  • Aku hanya seorang boatman
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #37 on: March 31, 2010, 04:09:13 PM »
Wa ramai kaki rempit kat sini, jom la kita komplot rempit bukan macing heheheh.
Kalau dah gila mian bot bahaya, bahaya tang poket tu
ini gambar jentera saya


bila nk merempit bersama ni ?
tunggu jemputan dari tuan la, bila nak turun sungai semantan

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #38 on: March 31, 2010, 05:05:47 PM »
Wa ramai kaki rempit kat sini, jom la kita komplot rempit bukan macing heheheh.
Kalau dah gila mian bot bahaya, bahaya tang poket tu
ini gambar jentera saya


bila nk merempit bersama ni ?
tunggu jemputan dari tuan la, bila nak turun sungai semantan

ok kita merempit 11/4/2010 semenyih ? ...ok ?

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #39 on: March 31, 2010, 06:37:01 PM »
YAMAHA ENDURO 15 terbaek dari ladang...........

lasak, jimat, tak berapa berat, part murah, senang maintain.....dll


Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #40 on: March 31, 2010, 08:26:55 PM »
YAMAHA ENDURO 15 terbaek dari ladang...........

lasak, jimat, tak berapa berat, part murah, senang maintain.....dll


bila nak merempit enjin CD ?

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #41 on: April 01, 2010, 07:55:19 AM »
isk..isk..isk...

den takdo enjin.......bot lg la takdo....

den tgh budget nak buat gath utk para pemilik bot kecil (14kaki)...bot tenggek ats atap keto...

kita g main kat Sg Kedaik Rompin....

setakat ni yg ada bot+enjin...

eddie
selayanggroup


Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #42 on: April 01, 2010, 02:47:01 PM »
isk..isk..isk...

den takdo enjin.......bot lg la takdo....

den tgh budget nak buat gath utk para pemilik bot kecil (14kaki)...bot tenggek ats atap keto...

kita g main kat Sg Kedaik Rompin....

setakat ni yg ada bot+enjin...

eddie
selayanggroup


kumpulkan lagi CD...buat konvoi car topper ...hehehehe

Offline EDDIE

  • AJK PNET
  • Tenggiri
  • ***
  • Posts: 485
  • Gender: Male
  • Aku hanya seorang boatman
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #43 on: April 01, 2010, 09:19:52 PM »
Bang sg, rasa kita kena mulakan car topper group la hehehe, baru la boleh kita mula sesi meracun. heheheheh

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #44 on: April 01, 2010, 09:38:21 PM »
Bang sg, rasa kita kena mulakan car topper group la hehehe, baru la boleh kita mula sesi meracun. heheheheh

Kalau jadi ...kalau jadi la.... 11/4 ni kita susun 3 kereta siap bot then kita amik gambor ..... racun sedassss ....

Offline jerung bin hitam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3965
  • Gender: Male
  • update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #45 on: April 01, 2010, 09:59:56 PM »
EDEN PRIFERRRR...EERRHHHHHHH....

SEMUA PON OKEY........CUMA HONDA JE YANG POMEN YANG SUSAH..... :) ;D ;D

LAIN 2 TAK SUSAH.... :o

spare part honda banyak kat umw marine seksyen 15 shahalam
harga mungkin mahal sikit kut..part ori maklumlah...... ;D
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #46 on: April 01, 2010, 10:01:30 PM »
EDEN PRIFERRRR...EERRHHHHHHH....

SEMUA PON OKEY........CUMA HONDA JE YANG POMEN YANG SUSAH..... :) ;D ;D

LAIN 2 TAK SUSAH.... :o

spare part honda banyak kat umw marine seksyen 15 shahalam
harga mungkin mahal sikit kut..part ori maklumlah...... ;D
UMW TOYOTA...... ;D ;D ;D TAPI JUAL HONDA MARINE..



Offline EDDIE

  • AJK PNET
  • Tenggiri
  • ***
  • Posts: 485
  • Gender: Male
  • Aku hanya seorang boatman
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #47 on: April 01, 2010, 10:02:32 PM »
EDEN PRIFERRRR...EERRHHHHHHH....

SEMUA PON OKEY........CUMA HONDA JE YANG POMEN YANG SUSAH..... :) ;D ;D

LAIN 2 TAK SUSAH.... :o

spare part honda banyak kat umw marine seksyen 15 shahalam
harga mungkin mahal sikit kut..part ori maklumlah...... ;D
jerung hitam boleh tak bagi contact umw tu nak cari barang honda la

Offline jerung bin hitam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3965
  • Gender: Male
  • update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #48 on: April 01, 2010, 10:21:07 PM »
EDEN PRIFERRRR...EERRHHHHHHH....

SEMUA PON OKEY........CUMA HONDA JE YANG POMEN YANG SUSAH..... :) ;D ;D

LAIN 2 TAK SUSAH.... :o

spare part honda banyak kat umw marine seksyen 15 shahalam
harga mungkin mahal sikit kut..part ori maklumlah...... ;D
UMW TOYOTA...... ;D ;D ;D TAPI JUAL HONDA MARINE..

hhaha...dibawah umw adaproduct....toyota, komatsu,BTtruck,Raymond truck,Tenant,honda merine,power compressor...... ;D macam2 ada
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #49 on: April 01, 2010, 10:32:49 PM »
nissan marine ada tak?

Offline jerung bin hitam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3965
  • Gender: Male
  • update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #50 on: April 01, 2010, 10:35:20 PM »
nissan marine ada tak?

nissan tak de bg inspector....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #51 on: April 01, 2010, 11:08:02 PM »
nissan marine ada tak?

nissan tak de bg inspector....

syyyyy .....

Kat mana nk dapatkan spare part Nissan Marine yer ?

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #52 on: April 01, 2010, 11:10:17 PM »
cuba tanya kat mercury - MARINER marine... ???

KOK TAK SILAP ENGIN SAMA.... ;D



Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #53 on: April 02, 2010, 07:25:27 AM »
NISSAN MARINE........pes time den dongar ni....


Offline semilang karang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5065
  • Gender: Male
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #54 on: April 02, 2010, 12:08:04 PM »
"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #55 on: April 02, 2010, 12:10:55 PM »
NISSAN MARINE........pes time den dongar ni....

jangan tak sangka Nissan pun ada enjin Outboard jugak ....mana tahu lepas ni ada proton Outboard pulak ....

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #56 on: April 02, 2010, 12:15:53 PM »
jangan tak sangka Nissan pun ada enjin Outboard jugak ....mana tahu lepas ni ada proton Outboard pulak ....

bot exora (4 seater) + enjin outboard Campro cps


Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #57 on: April 02, 2010, 12:24:36 PM »
Bot Kelisa + Enjin campro V8 .....

Offline anaz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #58 on: May 26, 2010, 04:23:31 PM »
berapa agaknye harga boat yg baru lah

yamaha 15hp....?
suzuki 15hp.........?
honda 15hp..?
ada sapa2 tahu tak....boleh bg tahu...ingat nak sambar 1 hujung tahun ni wat main sungai ganu kat area Serada...
                                 

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: MERCURY - YAMAHA - SUZUKI - HONDA - MARINER - TOHATSU....???
« Reply #59 on: May 26, 2010, 04:37:28 PM »
berapa agaknye harga boat yg baru lah

yamaha 15hp....?
suzuki 15hp.........?
honda 15hp..?
ada sapa2 tahu tak....boleh bg tahu...ingat nak sambar 1 hujung tahun ni wat main sungai ganu kat area Serada...
                                

Kurang pasti la tuan, nak ambil 2 stroke or four stroke ?
kalau 2 stroke kaki panjang harganya sekitar RM5K++ ........