Pancing.Net
April 20, 2014, 06:48:18 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 »   Go Down
  Print  
Author Topic: AJIB_banax My Patin Resepi  (Read 139675 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« on: December 10, 2009, 03:44:04 AM »



1. Langkah pertama...
   
sediakan :
a)roti daily fresh @ apa roti sandwich ar
b)telur ayam 2 biji
c)santan
d)pati pandan coconut@ STRAWBERI

2. Bancuhan pati santan peram









masukkan telur,santan dan pati pandan coconut kedalam bekas dan kacau sehingga sebati
massukkan kedalam botol spray dan peram seminggu. gUNA pATI STRAWBERI PUN KENCANG GAK WOOOO

3.Layan potong Roti







macam biasa gunting kecik2 save

4. mencangkuk umpan
    -picture under construction-



NEW COMING...

AJIB_banax My Tongsan Resepi
Logged

Hampa Sungguh
Pancing.Net
« on: December 10, 2009, 03:44:04 AM »

 Logged
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #1 on: December 10, 2009, 07:02:08 AM »

ini sudah bagus!..buleh try ni..good info bro!!
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #2 on: December 10, 2009, 10:17:58 AM »

try jgn tak try........tgk apa hasilnya huhuhuhu
Logged

Hampa Sungguh
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5531


............

1979
Email
« Reply #3 on: December 10, 2009, 12:10:36 PM »

ajib, kt sungai buah bleh praktikkan ker resepi nih....
Logged
CBR_F1
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 138


ex bikers


Email
« Reply #4 on: December 10, 2009, 01:55:36 PM »

Salam Tuan Ajib Wink Wink
Roti tu cangkuk dkat mata kail, lepas tu spray ke? Huh
Pakai mata apa? Spring ke rambai?
Sorry banyak tanya? Grin Grin Grin
Logged

kita kawan tak mahu lawan,
rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4107


0134261004


Email
« Reply #5 on: December 10, 2009, 02:14:09 PM »

cm sedap je bancuhan tu..klu sy yg buat msti habis sebelum mancing lg..  Grin
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #6 on: December 10, 2009, 06:15:32 PM »

rohu pnyer tahu tak bro ajib?.sy ade try gune ichiban no 1+umpan pandan VIP+umpan power(kepala ikan hitam) tp tak bape nk kencang..ade umpan killer lain tak?.....

(sory klau mnyimpang dr topik, juz nk thu resepi rohu bro ajibanax je..hehehe)
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #7 on: December 11, 2009, 01:31:06 PM »

ajib, kt sungai buah bleh praktikkan ker resepi nih....
rohu pnyer tahu tak bro ajib?.sy ade try gune ichiban no 1+umpan pandan VIP+umpan power(kepala ikan hitam) tp tak bape nk kencang..ade umpan killer lain tak?.....

(sory klau mnyimpang dr topik, juz nk thu resepi rohu bro ajibanax je..hehehe)

Bugie: dah dipraktikkan kat sg buah pun........hasilnya best juga
Mr_O : resepi Rohu is coming soon huhuhuu
Salam Tuan Ajib Wink Wink
Roti tu cangkuk dkat mata kail, lepas tu spray ke? Huh
Pakai mata apa? Spring ke rambai?
Sorry banyak tanya? Grin Grin Grin

cangkuk kat mata kail satu persatu sampai penuh dan kepalkan then lontar kan
pakai mata kail biasa jer sais 12 pun ok buat perambut V.........spray kat dalam bekas roti tu
then lepas dah kepal spray plak kat roti tu..............huhuhu
Logged

Hampa Sungguh
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #8 on: December 11, 2009, 02:12:48 PM »

wahh..xsabar nk thu resepi rahsia rohu!..hehehhe
Logged

joran hilang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 664


0194241734----->

yunus_azizan@yahoo.com
WWW Email
« Reply #9 on: December 11, 2009, 02:28:39 PM »

good...org mcm ni la yg di cari2..ada ilmu,pastu rajin lak kongsi siap amek gambar lagi..step by step lak 2...good presentation...hehehehehe
mentang2 la ak baru lepas present pojek....pandai lak nk komen org...hhehehe
anywy..thank you....
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #10 on: December 11, 2009, 02:32:43 PM »

good...org mcm ni la yg di cari2..ada ilmu,pastu rajin lak kongsi siap amek gambar lagi..step by step lak 2...good presentation...hehehehehe
mentang2 la ak baru lepas present pojek....pandai lak nk komen org...hhehehe
anywy..thank you....
btl2..bru ni ade g kolam air tawar,tny la otai2 situ psl umpan yg d gunekan..tp depa mcm tak bape nk jwb..kdekut ilmu tul..kdg2 mcm geram gk la,tp sape la kite..hehehe
Logged

joran hilang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 664


0194241734----->

yunus_azizan@yahoo.com
WWW Email
« Reply #11 on: December 11, 2009, 02:38:16 PM »

sampai mana sgt la nk simpan ilmu 2...aiyo...
e2 mcm punya olang pon boley idup lagi ka?hehehhehee
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #12 on: December 11, 2009, 02:42:17 PM »

kesian tgk member2 tak dapat ikan aka bangau kat kolam berbayar...........so kita dah try resepi ni kat 2, 3 kolam dan mendapat jer so kongsi2 la.......kurang dapat seekor dua huhuhuu
Logged

Hampa Sungguh
joran hilang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 664


0194241734----->

yunus_azizan@yahoo.com
WWW Email
« Reply #13 on: December 11, 2009, 02:44:26 PM »

tabik spring sama tuan aji banax....

bkongsi kan amalan mulia....
xrugikan kalo kongsi sikit....
rugi ke?Huh
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #14 on: December 11, 2009, 02:45:38 PM »

abg ajib..utk resepi patin tu,kalau beli santan kotak bleh ke?..
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #15 on: December 11, 2009, 07:50:32 PM »

Aiyooooooo.......janji santan Mr_o tapi kalau yang ori lagi cun pasal xde pengawet huhuhuu
lupa plak kalau xde pandan, pati strawberi pun cun juga........lagi masam lagi cun..........


tabik spring sama tuan aji banax....

bkongsi kan amalan mulia....
xrugikan kalo kongsi sikit....
rugi ke?Huh

Saya bukan TUAN saya JAGA saja huhuhuhuhu(ayat tuan singh huhuhu)
Logged

Hampa Sungguh
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #16 on: December 11, 2009, 08:13:40 PM »

roger!..kene cari santan ori la cenggitu...
1 lg nk tnye, perambut v ni camne?..sorry bertnye,xthu pn..ehehe
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #17 on: December 11, 2009, 08:23:08 PM »

perambut V
amik tali tangsi@mono dalam 2@3 jengkal ikat kedua-dua ujung tali tu ngan mata kali.
then sama kan panjang mata kail tu then simpulkan kat atasnya supaya boleh masukkan kekili
so nanti bila nak mancing di jadi V terbalik la....kalau x dapat lagi nanti saya upload gambar tapi kena tunggu menara taming sari ni turun dulu arrrrrrrr huhuhu kat melako ni belum balik lagi cuti2 Malaysia
Logged

Hampa Sungguh
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #18 on: December 11, 2009, 08:24:06 PM »

perambut V
amik tali tangsi@mono dalam 2@3 jengkal ikat kedua-dua ujung tali tu ngan mata kali.
then sama kan panjang mata kail tu then simpulkan kat atasnya supaya boleh masukkan kekili
so nanti bila nak mancing di jadi V terbalik la....kalau x dapat lagi nanti saya upload gambar tapi kena tunggu menara taming sari ni turun dulu arrrrrrrr huhuhu kat melako ni belum balik lagi cuti2 Malaysia
ooooooooooooooooooooo...perambut bercabang la makne nyer ye..ok2..taw2..hehehe
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #19 on: December 11, 2009, 08:37:29 PM »

huhuhu ni kes misnamed ni huhuhu saya panggil V lain tempat lain belalang huhuhuhu bercabang dua
Logged

Hampa Sungguh
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #20 on: December 11, 2009, 08:40:50 PM »

huhuhu ni kes misnamed ni huhuhu saya panggil V lain tempat lain belalang huhuhuhu bercabang dua
itu la..lain tmpat,lain panggilan nyer..
Logged

joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22898


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #21 on: December 11, 2009, 10:40:22 PM »

AJIB KO PASAL RESEPI IKAN NO 1.....

KOK TOLONG KDN.....MASAK RESEPI ASLI MALASSSSS...HE HE HE EHEEEE Grin Grin Grin
Logged



AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #22 on: December 11, 2009, 11:34:53 PM »

meh la datang umah tgk sape x menang tangan kat dapur..................huhuhuu
Logged

Hampa Sungguh
pg_bputra
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 163


WWW Email
« Reply #23 on: December 12, 2009, 12:04:35 AM »

wahh bagus betullah tuan ajib nih...
kawan xpernah lg guna umpan yang bercampur byk perisa ni.
esok juga kawan nak try...
Logged

majulah sukan memancin....
mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #24 on: December 12, 2009, 12:05:03 AM »

meh la datang umah tgk sape x menang tangan kat dapur..................huhuhuu
bro ajib bkn saje otai resepi umpan ikan,malah otai kt dapur..hehe..mantop2
Logged

AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #25 on: December 12, 2009, 12:26:40 AM »

belum tahap otai lagi Mr_o.........huhuhuhu
sekadar tahu serba sedikit jer........ari ni saya kongsi ilmu esok lusa korang plak tolong menolong kan mudah TEAMWORK nak rasa TEAMWORK dalam semua bab memancing anda semua try turun satu trip warga PNET mesti dapat dirasai punya la ......satu trip yg saya dapat rasainya GEMPUR OFB 2009
peh kat situ la blajar FGknot, Umpan selar, Popping, ubat sengatan tuka dan mcm2 la........

pg_bputra : pati tu kena peram dulu bagi dia masam........kalau nak express guna campur ngan mauripan ....tapi saya x galakkan la......try strawberi ar lagi masyuk........masa gmbr tu strawberi dah abis huhuhuh
Logged

Hampa Sungguh
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22898


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #26 on: December 12, 2009, 04:12:09 AM »

meh la datang umah tgk sape x menang tangan kat dapur..................huhuhuu
ORAAAIT KO MASAK BULEH KAA....Huh
JANGAN EDEN MAKAN MUNTAH UDAHHHH....HE HE HE HEEE.....KASI PANAS WOOOOO.... Grin Grin Grin
Logged



jinggo
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 140


« Reply #27 on: December 14, 2009, 12:54:44 PM »

ajib..pas seminggu pram..pas pram masam kan...heehe
nak pakai tu macm mana pulak...spry kat roti tu kew,celup roti 2
Logged
zAcK@RyObI
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 60


Fishing Is My Hobby


« Reply #28 on: December 14, 2009, 02:45:24 PM »

Tumpang tanye bang Banax...

utk patin air payau/sungai...mujarab ke umpan yg abg guna tu...?

Dulu penah order/guna minyak belangkas + dedak dinding...
Harammmmm....sekor pun xnaik...xbalik modal la bang Banax...
Logged

BUKAN NAK PROMOTE...SEKADAR BUAT SUPPORT KOS GI MANCING...TOLONG KAWAN...


izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #29 on: December 15, 2009, 08:54:51 AM »

Mekasih Cikgu Ajib, memang sesuai lah cikgu nie kerja cikgu sebab cikgu suka menyampaikan ilmu..

Kali nie dah dua kali cikgu share umpan best kat sini...  Grin

Tapi kalau dapat lengkapkan panduan no 4 iaitu mencangkukkan umpan tu lagi best...  Grin
Logged

Lepaskan ikan itu.....
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal