Author Topic: Koleksi yang tak seberape  (Read 6673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Koleksi yang tak seberape
« on: January 01, 2010, 02:46:00 AM »
Rod

1) Shakespear Contender 6'6"
    Heavy Action
    Line Wt: 15-30lb



2) SureCatch Prokat 5'6"
    Cast Wt:30-110gm
    Line Wt: 6-10kg



Mesin

1) Abu Garcia Cardinal C702LX
    CMD (Carbon Matric Drag)
    7 ball bearing
    LBS/YDS 6/185 8/130 10/110
    Line 25lb cap tak igt




2) D.A.M Quick SLS 1
    10 ball bearing
    Gear Ratio 1:5
    LBS/YDS 6/185 8/130 10/110
    Line 18lb ichiban




Set Casting (Baru nak bejinak2 dalam dunia casting ni setelah lame mambangaukan diri dalam arena bottom :P )

So ni la barang2 nye..
nama pon dah ade kat situ so tgk gamba je la ek..
nak type panjang sgt.. :)









Selain dari barang2 ni..
Alatan perang mesti mau bawak..
untuk keselamatan daa.. :P

Set Lastik



Parang



Set Mancing Malam (Lampu Suluh)
kalo tak bawak ni mancing malam..nagess ooo...




so setakat ni je lah set memancing saya..
kalo ade salah silap tekurang ke ape mintak maap la ye..
:D

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #1 on: January 01, 2010, 07:39:09 AM »
cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #2 on: January 01, 2010, 10:24:46 PM »
MONTOPPP DAH TU NAIEM... ;D ;D ;D



Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #3 on: January 01, 2010, 11:14:45 PM »
cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....

aah ni custom made a.k.a hand made..
harge ikut meterial bro..
yang sy pnye ni murah je..
wat selit kat pinggang je..
stakat nak sembelih barang kecik2 bole la..
kat behrang kedai buat parang mmg cun..
dia ikut selere kire..nak wat sembelih atau memakuk..mate parang plak ade yg 100% tahan karat...
:)

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #4 on: January 01, 2010, 11:19:34 PM »
MONTOPPP DAH TU NAIEM... ;D ;D ;D

he..biase2 je tu bang..
kalo ade komplot nak mancing roger2 la ek..
kalo free bole joint..
:P

Offline SLiMER

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2307
  • Gender: Male
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #5 on: January 03, 2010, 10:08:20 AM »
cun bro ;)..behrang kat mana kedai parang tu...?

besi dia senang nak asah tak..? temna punya parang yg besi rel ketapi siam tu..letih nak asah la..huhu..tapi besi dia kuat la sket..

cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....

aah ni custom made a.k.a hand made..
harge ikut meterial bro..
yang sy pnye ni murah je..
wat selit kat pinggang je..
stakat nak sembelih barang kecik2 bole la..
kat behrang kedai buat parang mmg cun..
dia ikut selere kire..nak wat sembelih atau memakuk..mate parang plak ade yg 100% tahan karat...
:)

-SLiMER-
never.stop.exploring

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #6 on: January 03, 2010, 12:28:53 PM »
kalau yg macam tu berapa henggit ya....
boleh courer ke jb tak... macam menarik dan tertarik aje....
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #7 on: January 03, 2010, 10:22:13 PM »
cun bro ;)..behrang kat mana kedai parang tu...?

besi dia senang nak asah tak..? temna punya parang yg besi rel ketapi siam tu..letih nak asah la..huhu..tapi besi dia kuat la sket..

pekan koboi behrang tu..kat pasa dia..
ade 1 je apek bukak kedai buat parang..
hehe..kalo bab asah mengasah ikut la petua org2 tua..
slalu2 la tnye mcmne dorg asah..skali asah je bekilat n tajam.. :) (sy pon blom pro lagik mengasah..biase suh org tua yg asahkan :) blanje ngeteh la lps tuh)

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #8 on: January 03, 2010, 10:24:52 PM »
err...lastik tu wak gapo boh?
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #9 on: January 03, 2010, 10:26:02 PM »
kalau yg macam tu berapa henggit ya....
boleh courer ke jb tak... macam menarik dan tertarik aje....

yang sy punye ni murah je bang..
biase kalo mata parang baik siap dgn sarung  yg cun pnye rate dalam 150 ke 200..
tu kire dh puas ati la..


Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #10 on: January 04, 2010, 01:31:39 AM »
err...lastik tu wak gapo boh?
heheh..
lastik tu perlu..
ade ketikanye kite memerlukan bantuan lastik ni..
kok ade anjing ke kok ade memerang ke kok ade biawak ke..
selain tu kalo masok utan kok ade burung yg bole kite mkn try2 la lastik kot2 kene bole la jadi lauk tambahan :)

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #11 on: January 08, 2010, 05:13:44 PM »
selain koleksi pancing
den ado jgk koleksi parang ni
semua hand made
ado mato bosi kikir, bosi ball bearing, bosi spring lori
bosi paku rail kretapi n bosi papan chain saw   ;D ;D ;D
sarung n hulu mcm2 kayu lh.....
sarng n hulu dr tandok kobau pun ado   ::) ::) ::)
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #12 on: January 08, 2010, 10:15:20 PM »
selain koleksi pancing
den ado jgk koleksi parang ni
semua hand made
ado mato bosi kikir, bosi ball bearing, bosi spring lori
bosi paku rail kretapi n bosi papan chain saw   ;D ;D ;D
sarung n hulu mcm2 kayu lh.....
sarng n hulu dr tandok kobau pun ado   ::) ::) ::)
bro kasi tepeklah....
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #13 on: January 09, 2010, 02:01:19 PM »
btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. :)

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #14 on: January 09, 2010, 02:04:38 PM »


sarung+hulu kayu dr pokok macang hutan + mata dr besi kikir


sarung+hulu tanduk kerbau + mata dr besi ball bearing

sarung+hulu kayu rr pokok macang hutan + mata dr besi break kretapi

ni je la koleksi yg ada utk pegi mancing kt hutan @ lombong @ jauh dr rmh org @ tempat merbahaya
utk pegi tempat kenduri pun ok ni....... ;D ;D ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #15 on: January 09, 2010, 02:20:55 PM »
wah menarik..
:D
tahniah bro..

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #16 on: January 09, 2010, 03:06:16 PM »
klau nk pegi memancing kt hutan @ jauh dr rumah org penting jgk parang @ golok tu
buat senjata utk melindung diri dr binatang buas @ manusia buas   ;D ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #17 on: January 09, 2010, 09:50:48 PM »
btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. :)
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline ajoharis

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5431
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #18 on: January 09, 2010, 09:52:40 PM »


sarung+hulu kayu dr pokok macang hutan + mata dr besi kikir


sarung+hulu tanduk kerbau + mata dr besi ball bearing

sarung+hulu kayu rr pokok macang hutan + mata dr besi break kretapi

ni je la koleksi yg ada utk pegi mancing kt hutan @ lombong @ jauh dr rmh org @ tempat merbahaya
utk pegi tempat kenduri pun ok ni....... ;D ;D ;D ;D ;D

memang mantop...
kawan pun macam tu kat beg ada parang panjang l/kurang 12 inci...
kalau pi mancen sentiasa bawak... tak kira mancen mana... almaklumlah...
jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #19 on: January 10, 2010, 02:21:36 AM »
btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. :)
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....
sorry tuan rumah.......
mmg betul kena bkk topik baru
tapi tk tau nk parking kt mana, slh parking nanti kena saman   ;D
parang tu slh satu peralatan mancing jugak tu
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #20 on: January 10, 2010, 02:29:59 AM »
btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. :)
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....

tak de hal la kat sini pon takpe..
janji takde yg melanggar peraturan. :D
tuan tanah tak marah kire on la tu :P

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #21 on: January 10, 2010, 06:29:10 AM »
klau mcm tu tk pe la tuan tanah.  ;D ;D ;D
slalu mancing kat mana?
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline naiem

  • Bilis
  • *
  • Posts: 36
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #22 on: January 10, 2010, 01:40:05 PM »
klau mcm tu tk pe la tuan tanah.  ;D ;D ;D
slalu mancing kat mana?

ok beres...
tak tentu jgk bang..
biase manceng sungai je.. :)
area2 selangor and pahang

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #23 on: January 10, 2010, 01:54:50 PM »
sungai? best tu, dh lama dh sy tk mancing sungai, asyik mancing kt kolam byr je , maklum lh duk kt bndr kn
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline fairuz

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 166
  • ò
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #24 on: January 21, 2010, 01:02:12 AM »
marbeles koleksyen he2

Offline AkuBudakBaik

  • Siakap
  • *
  • Posts: 86
  • Gender: Male
  • CaLL Me B¤B..
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #25 on: January 21, 2010, 01:13:17 AM »
leh than,,, ;D

Offline ahmadridzuan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2955
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #26 on: February 22, 2010, 12:02:26 AM »
perghh....nengok set parang yg tak tahan tu...mmg nak ber perang tuh...hehehehe

Offline afadzli_jb

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 380
  • Gender: Male
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #27 on: February 22, 2010, 07:08:33 AM »
fuhhh.... MANTAP.....    :) ;) :D ;D
afadzli_jb@PancingNet

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Koleksi yang tak seberape
« Reply #28 on: March 17, 2010, 09:29:15 PM »
 ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)