Pancing.Net
April 24, 2014, 09:11:50 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Koleksi yang tak seberape  (Read 4709 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« on: January 01, 2010, 02:46:00 AM »

Rod

1) Shakespear Contender 6'6"
    Heavy Action
    Line Wt: 15-30lb



2) SureCatch Prokat 5'6"
    Cast Wt:30-110gm
    Line Wt: 6-10kg



Mesin

1) Abu Garcia Cardinal C702LX
    CMD (Carbon Matric Drag)
    7 ball bearing
    LBS/YDS 6/185 8/130 10/110
    Line 25lb cap tak igt




2) D.A.M Quick SLS 1
    10 ball bearing
    Gear Ratio 1:5
    LBS/YDS 6/185 8/130 10/110
    Line 18lb ichiban




Set Casting (Baru nak bejinak2 dalam dunia casting ni setelah lame mambangaukan diri dalam arena bottom Tongue )

So ni la barang2 nye..
nama pon dah ade kat situ so tgk gamba je la ek..
nak type panjang sgt.. Smiley









Selain dari barang2 ni..
Alatan perang mesti mau bawak..
untuk keselamatan daa.. Tongue

Set Lastik



Parang



Set Mancing Malam (Lampu Suluh)
kalo tak bawak ni mancing malam..nagess ooo...




so setakat ni je lah set memancing saya..
kalo ade salah silap tekurang ke ape mintak maap la ye..
Cheesy
Logged
Pancing.Net
« on: January 01, 2010, 02:46:00 AM »

 Logged
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5420



Email
« Reply #1 on: January 01, 2010, 07:39:09 AM »

cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22898


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #2 on: January 01, 2010, 10:24:46 PM »

MONTOPPP DAH TU NAIEM... Grin Grin Grin
Logged



naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #3 on: January 01, 2010, 11:14:45 PM »

cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....

aah ni custom made a.k.a hand made..
harge ikut meterial bro..
yang sy pnye ni murah je..
wat selit kat pinggang je..
stakat nak sembelih barang kecik2 bole la..
kat behrang kedai buat parang mmg cun..
dia ikut selere kire..nak wat sembelih atau memakuk..mate parang plak ade yg 100% tahan karat...
Smiley
Logged
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #4 on: January 01, 2010, 11:19:34 PM »

MONTOPPP DAH TU NAIEM... Grin Grin Grin

he..biase2 je tu bang..
kalo ade komplot nak mancing roger2 la ek..
kalo free bole joint..
Tongue
Logged
SLiMER
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2307


iamslimer
« Reply #5 on: January 03, 2010, 10:08:20 AM »

cun bro Wink..behrang kat mana kedai parang tu...?

besi dia senang nak asah tak..? temna punya parang yg besi rel ketapi siam tu..letih nak asah la..huhu..tapi besi dia kuat la sket..

cantik bro parang tu..
custom made ke...
material utk blada apa ya..
berapa henggit rega dia.....

aah ni custom made a.k.a hand made..
harge ikut meterial bro..
yang sy pnye ni murah je..
wat selit kat pinggang je..
stakat nak sembelih barang kecik2 bole la..
kat behrang kedai buat parang mmg cun..
dia ikut selere kire..nak wat sembelih atau memakuk..mate parang plak ade yg 100% tahan karat...
Smiley

Logged

-SLiMER-
never.stop.exploring
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5420



Email
« Reply #6 on: January 03, 2010, 12:28:53 PM »

kalau yg macam tu berapa henggit ya....
boleh courer ke jb tak... macam menarik dan tertarik aje....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #7 on: January 03, 2010, 10:22:13 PM »

cun bro Wink..behrang kat mana kedai parang tu...?

besi dia senang nak asah tak..? temna punya parang yg besi rel ketapi siam tu..letih nak asah la..huhu..tapi besi dia kuat la sket..

pekan koboi behrang tu..kat pasa dia..
ade 1 je apek bukak kedai buat parang..
hehe..kalo bab asah mengasah ikut la petua org2 tua..
slalu2 la tnye mcmne dorg asah..skali asah je bekilat n tajam.. Smiley (sy pon blom pro lagik mengasah..biase suh org tua yg asahkan Smiley blanje ngeteh la lps tuh)
Logged
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #8 on: January 03, 2010, 10:24:52 PM »

err...lastik tu wak gapo boh?
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #9 on: January 03, 2010, 10:26:02 PM »

kalau yg macam tu berapa henggit ya....
boleh courer ke jb tak... macam menarik dan tertarik aje....

yang sy punye ni murah je bang..
biase kalo mata parang baik siap dgn sarung  yg cun pnye rate dalam 150 ke 200..
tu kire dh puas ati la..

Logged
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #10 on: January 04, 2010, 01:31:39 AM »

err...lastik tu wak gapo boh?
heheh..
lastik tu perlu..
ade ketikanye kite memerlukan bantuan lastik ni..
kok ade anjing ke kok ade memerang ke kok ade biawak ke..
selain tu kalo masok utan kok ade burung yg bole kite mkn try2 la lastik kot2 kene bole la jadi lauk tambahan Smiley
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #11 on: January 08, 2010, 05:13:44 PM »

selain koleksi pancing
den ado jgk koleksi parang ni
semua hand made
ado mato bosi kikir, bosi ball bearing, bosi spring lori
bosi paku rail kretapi n bosi papan chain saw   Grin Grin Grin
sarung n hulu mcm2 kayu lh.....
sarng n hulu dr tandok kobau pun ado   Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5420



Email
« Reply #12 on: January 08, 2010, 10:15:20 PM »

selain koleksi pancing
den ado jgk koleksi parang ni
semua hand made
ado mato bosi kikir, bosi ball bearing, bosi spring lori
bosi paku rail kretapi n bosi papan chain saw   Grin Grin Grin
sarung n hulu mcm2 kayu lh.....
sarng n hulu dr tandok kobau pun ado   Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
bro kasi tepeklah....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #13 on: January 09, 2010, 02:01:19 PM »

btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. Smiley
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #14 on: January 09, 2010, 02:04:38 PM »



sarung+hulu kayu dr pokok macang hutan + mata dr besi kikir


sarung+hulu tanduk kerbau + mata dr besi ball bearing

sarung+hulu kayu rr pokok macang hutan + mata dr besi break kretapi

ni je la koleksi yg ada utk pegi mancing kt hutan @ lombong @ jauh dr rmh org @ tempat merbahaya
utk pegi tempat kenduri pun ok ni....... Grin Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #15 on: January 09, 2010, 02:20:55 PM »

wah menarik..
Cheesy
tahniah bro..
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #16 on: January 09, 2010, 03:06:16 PM »

klau nk pegi memancing kt hutan @ jauh dr rumah org penting jgk parang @ golok tu
buat senjata utk melindung diri dr binatang buas @ manusia buas   Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5420



Email
« Reply #17 on: January 09, 2010, 09:50:48 PM »

btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. Smiley
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
ajoharis
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5420



Email
« Reply #18 on: January 09, 2010, 09:52:40 PM »



sarung+hulu kayu dr pokok macang hutan + mata dr besi kikir


sarung+hulu tanduk kerbau + mata dr besi ball bearing

sarung+hulu kayu rr pokok macang hutan + mata dr besi break kretapi

ni je la koleksi yg ada utk pegi mancing kt hutan @ lombong @ jauh dr rmh org @ tempat merbahaya
utk pegi tempat kenduri pun ok ni....... Grin Grin Grin Grin Grin


memang mantop...
kawan pun macam tu kat beg ada parang panjang l/kurang 12 inci...
kalau pi mancen sentiasa bawak... tak kira mancen mana... almaklumlah...
Logged

jom mancen gelama........
hanya itu yang ku tahu........
kalau tak... mancen di paso......
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #19 on: January 10, 2010, 02:21:36 AM »

btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. Smiley
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....
sorry tuan rumah.......
mmg betul kena bkk topik baru
tapi tk tau nk parking kt mana, slh parking nanti kena saman   Grin
parang tu slh satu peralatan mancing jugak tu
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #20 on: January 10, 2010, 02:29:59 AM »

btol la tuh..
nt bukak la satu topic baru.. Smiley
betul juga tu...cian kat bro naiem....
dia ceta pasal dia punya koleksi...
kita ceta parang pulak.....
apa kata bro seluang buat topic pasal parang.....

tak de hal la kat sini pon takpe..
janji takde yg melanggar peraturan. Cheesy
tuan tanah tak marah kire on la tu Tongue
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #21 on: January 10, 2010, 06:29:10 AM »

klau mcm tu tk pe la tuan tanah.  Grin Grin Grin
slalu mancing kat mana?
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
naiem
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36



Email
« Reply #22 on: January 10, 2010, 01:40:05 PM »

klau mcm tu tk pe la tuan tanah.  Grin Grin Grin
slalu mancing kat mana?

ok beres...
tak tentu jgk bang..
biase manceng sungai je.. Smiley
area2 selangor and pahang
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #23 on: January 10, 2010, 01:54:50 PM »

sungai? best tu, dh lama dh sy tk mancing sungai, asyik mancing kt kolam byr je , maklum lh duk kt bndr kn
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
fairuz
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 164


ò


Email
« Reply #24 on: January 21, 2010, 01:02:12 AM »

marbeles koleksyen he2
Logged
AkuBudakBaik
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 86


CaLL Me B¤B..


Email
« Reply #25 on: January 21, 2010, 01:13:17 AM »

leh than,,, Grin
Logged

ahmadridzuan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2955



Email
« Reply #26 on: February 22, 2010, 12:02:26 AM »

perghh....nengok set parang yg tak tahan tu...mmg nak ber perang tuh...hehehehe
Logged

afadzli_jb
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 380



« Reply #27 on: February 22, 2010, 07:08:33 AM »

fuhhh.... MANTAP.....    Smiley Wink Cheesy Grin
Logged

afadzli_jb@PancingNet
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3243


ri3yz
Email
« Reply #28 on: March 17, 2010, 09:29:15 PM »

 Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal