Pancing.Net
September 24, 2014, 12:25:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: ONE PHANTOM BANK...  (Read 7418 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
suke_pancing
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 4


« on: January 05, 2010, 12:12:50 PM »

Salam....
ada siapa2 yg penah pergi ke ONE PHANTOM BANK?
teringin nk merasa kesana dr thn ke thn tp xkesampaian....
tp InsyaAllah klu ada rezki nk plan pegi ngan kwn2 dlm ms terdekat nie....
sy arap klu ada membe2,master2 pancing dlm forum nie yg penah pegi ke ONE PHANTOM BANK share info skit...
info dr A-Z ( contact no, kos,amek bot kat mn,tips2 & etc )..... Smiley
Logged
Pancing.Net
« on: January 05, 2010, 12:12:50 PM »

 Logged
SLiMER
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2307


iamslimer
« Reply #1 on: January 05, 2010, 12:23:45 PM »

ape kata brader pi join trip ni..teman rasa brader pancing tegar nak pi mid jan ni...bole la kontek2 dia..join...

klik link ni...

http://www.pancing.net/index.php?topic=7597.60


Salam....
ada siapa2 yg penah pergi ke ONE PHANTOM BANK?
teringin nk merasa kesana dr thn ke thn tp xkesampaian....
tp InsyaAllah klu ada rezki nk plan pegi ngan kwn2 dlm ms terdekat nie....
sy arap klu ada membe2,master2 pancing dlm forum nie yg penah pegi ke ONE PHANTOM BANK share info skit...
info dr A-Z ( contact no, kos,amek bot kat mn,tips2 & etc )..... Smiley

Logged

-SLiMER-
never.stop.exploring
ciklee
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 6



« Reply #2 on: February 03, 2010, 07:28:43 PM »

Saya ada plan nak gi OFB 13 dan 14 feb 2010 nih..kalau bawa isteri ok tak..?
Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13831


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #3 on: February 03, 2010, 07:40:06 PM »

bnyak info ttg OFB dlm P.net ni....

rajin2 la selongkar ye......Cool
Logged


chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #4 on: February 04, 2010, 08:49:29 PM »

Selongkar tuan suke_pancing, jgn tak selongkar  Grin . Nanti buat trip jemput2lah ahli p.net  Roll Eyes
Logged
euhammer
(BEST FORUMER)
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3704


EuHammer

nnaq27@yahoo.com
« Reply #5 on: February 06, 2010, 11:27:27 AM »

Saya ada plan nak gi OFB 13 dan 14 feb 2010 nih..kalau bawa isteri ok tak..?
x digalak kan nmbawa kaum hawa..(kalo dio lg ganas dr kito x po)
nanti ado yg tkopit kek jeti dah ilang mood kito nak mancin..
Logged

ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #6 on: February 06, 2010, 11:50:00 AM »

botul.. botul...
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
Tony Stark
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 780

Air Anang Kuriang !!


WWW Email
« Reply #7 on: March 09, 2010, 11:33:48 AM »

http://www.pancing.net/index.php?topic=6640.0

jenguklah ke rumah hamba pula ya.......tak sesia hamba menukangnya.....(Sejarah OFB) Grin
Logged

<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2852



WWW
« Reply #8 on: March 09, 2010, 11:54:38 AM »

http://www.pancing.net/index.php?topic=6640.0

jenguklah ke rumah hamba pula ya.......tak sesia hamba menukangnya.....(Sejarah OFB) Grin


dah lama dah tuan tanah menghilang.. Tongue
Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #9 on: March 09, 2010, 01:02:29 PM »

salan tuan rumah...
kalo berminat meh join komplot kite 17-18hb 4 nie...
ni pandangan tempat tu...
Logged

matkudut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 639



Email
« Reply #10 on: March 09, 2010, 03:35:08 PM »

sey di maklumkan oleh sorang sahabat...
kek sano syiok men popper @ casting spoon...main talang...woooo
manyak syiokk ... Grin Grin
tgk talang bikin akrobatik......
Logged
ciklee
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 6



« Reply #11 on: March 15, 2010, 11:22:28 PM »

Saya baru saja ke sana bersama group Pancing dalam FB. Saya pergi sama wife. Sekarang ni susah sket nak naik ke OFB tu. Perlu ada permit. Tetapi walaupun ada permit..kalau ada Pegawai Perikanan dtg..alamat..kena mancing atas bot la. Pengalaman saya dikira gagal kerana ombak besar, cuma 4 jam saja boleh mancing di kapal karam, lepas tu ombak menggila. Saya juga sebenarnya tidak ada permit, tetapi oleh kerana ombak dah besar..dan saya pulak dan wife dah mabuk ... pegawai atas OFB suruh juga kami naik, nasib baik. Selepas kami naik, ombak bertambah teruk lagi..he..he.. Tekong je yg ada dlm bot yg melambung-lambung tu. Atas OFB..ikan pun tak banyak sebab arus kuat. Port nak baling pun terhad kerana takut sangkut kat tiang.

Tapi kalau nak cuba..apa salahnya...
Logged
rappalla
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 221


0173000334 / 0193575098


WWW Email
« Reply #12 on: June 17, 2010, 05:06:01 AM »

menarik port nie...casting pon cun nie
Logged
namia_05
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1393


bangun mancing,tido mancing.013-6677199


WWW Email
« Reply #13 on: June 17, 2010, 07:31:02 AM »

nak g ofb nie kena tgk air gak la,,
kalo air kuat sangat pon x best nak mancing..
kena air suam2 kuku jer... Grin Grin


Logged

fadhil
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 2


Email
« Reply #14 on: July 05, 2010, 11:19:13 PM »

salam semua..aku ahli baru kat forum nie dan baru jea nak berjinak-jinak pancing kat laut...kalu x cukup korum leh ajak aku skali..019 336 9152...tq
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #15 on: July 05, 2010, 11:23:57 PM »

dah kurang dah ikan kat sana.. Cheesy
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
pucukpisanG
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 80



« Reply #16 on: July 06, 2010, 12:11:02 AM »

men apollo layan beb..tamban n selar kuning...
nk ikan besar umpan cabuk @ ikan parang potong..rezeki murah dpt merah..
Logged

casting kelah..disambar toman,
kalo ader tersalah..harap dimaafkan..k..
Tony Stark
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 780

Air Anang Kuriang !!


WWW Email
« Reply #17 on: August 23, 2010, 01:06:10 PM »

men apollo layan beb..tamban n selar kuning...
nk ikan besar umpan cabuk @ ikan parang potong..rezeki murah dpt merah..

tamban salai dengan selar kuning goreng kunyit.....sedapnya....
Logged

<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><
fendy103
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 99


aku hanyalah 'beginner'


Email
« Reply #18 on: August 23, 2010, 03:20:34 PM »

OFB ni port talang kan Huh Roll Eyes
Logged

mancing ni hobi je..tapi kdg2 dah jadi tabiat
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17716



« Reply #19 on: August 23, 2010, 03:46:18 PM »

salam semua..aku ahli baru kat forum nie dan baru jea nak berjinak-jinak pancing kat laut...kalu x cukup korum leh ajak aku skali..019 336 9152...tq

orang baru/baru nak gail dah minat p sana, balik nanti terus jadi otai ! Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal