Author Topic: ONE PHANTOM BANK...  (Read 8219 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline suke_pancing

  • Bilis
  • *
  • Posts: 4
ONE PHANTOM BANK...
« on: January 05, 2010, 12:12:50 PM »
Salam....
ada siapa2 yg penah pergi ke ONE PHANTOM BANK?
teringin nk merasa kesana dr thn ke thn tp xkesampaian....
tp InsyaAllah klu ada rezki nk plan pegi ngan kwn2 dlm ms terdekat nie....
sy arap klu ada membe2,master2 pancing dlm forum nie yg penah pegi ke ONE PHANTOM BANK share info skit...
info dr A-Z ( contact no, kos,amek bot kat mn,tips2 & etc )..... :)

Offline SLiMER

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2307
  • Gender: Male
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #1 on: January 05, 2010, 12:23:45 PM »
ape kata brader pi join trip ni..teman rasa brader pancing tegar nak pi mid jan ni...bole la kontek2 dia..join...

klik link ni...

http://www.pancing.net/index.php?topic=7597.60


Salam....
ada siapa2 yg penah pergi ke ONE PHANTOM BANK?
teringin nk merasa kesana dr thn ke thn tp xkesampaian....
tp InsyaAllah klu ada rezki nk plan pegi ngan kwn2 dlm ms terdekat nie....
sy arap klu ada membe2,master2 pancing dlm forum nie yg penah pegi ke ONE PHANTOM BANK share info skit...
info dr A-Z ( contact no, kos,amek bot kat mn,tips2 & etc )..... :)

-SLiMER-
never.stop.exploring

Offline ciklee

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #2 on: February 03, 2010, 07:28:43 PM »
Saya ada plan nak gi OFB 13 dan 14 feb 2010 nih..kalau bawa isteri ok tak..?

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #3 on: February 03, 2010, 07:40:06 PM »
bnyak info ttg OFB dlm P.net ni....

rajin2 la selongkar ye......8)


Offline chukly

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1933
  • Gender: Male
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #4 on: February 04, 2010, 08:49:29 PM »
Selongkar tuan suke_pancing, jgn tak selongkar  ;D . Nanti buat trip jemput2lah ahli p.net  ::)

Offline euhammer

  • (BEST FORUMER)
  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 3701
  • Gender: Male
  • EuHammer
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #5 on: February 06, 2010, 11:27:27 AM »
Saya ada plan nak gi OFB 13 dan 14 feb 2010 nih..kalau bawa isteri ok tak..?
x digalak kan nmbawa kaum hawa..(kalo dio lg ganas dr kito x po)
nanti ado yg tkopit kek jeti dah ilang mood kito nak mancin..

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #6 on: February 06, 2010, 11:50:00 AM »
botul.. botul...
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline Tony Stark

  • Marlin
  • *
  • Posts: 782
  • Gender: Male
  • Air Anang Kuriang !!
    • Kelab Memancing Hidup dan Mati Kami
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #7 on: March 09, 2010, 11:33:48 AM »
http://www.pancing.net/index.php?topic=6640.0

jenguklah ke rumah hamba pula ya.......tak sesia hamba menukangnya.....(Sejarah OFB) ;D
<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><

Offline maggotz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2848
  • Gender: Male
    • creative media
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #8 on: March 09, 2010, 11:54:38 AM »
http://www.pancing.net/index.php?topic=6640.0

jenguklah ke rumah hamba pula ya.......tak sesia hamba menukangnya.....(Sejarah OFB) ;D

dah lama dah tuan tanah menghilang.. :P


Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #9 on: March 09, 2010, 01:02:29 PM »
salan tuan rumah...
kalo berminat meh join komplot kite 17-18hb 4 nie...
ni pandangan tempat tu...

Offline matkudut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 639
  • Gender: Male
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #10 on: March 09, 2010, 03:35:08 PM »
sey di maklumkan oleh sorang sahabat...
kek sano syiok men popper @ casting spoon...main talang...woooo
manyak syiokk ... ;D ;D
tgk talang bikin akrobatik......

Offline ciklee

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #11 on: March 15, 2010, 11:22:28 PM »
Saya baru saja ke sana bersama group Pancing dalam FB. Saya pergi sama wife. Sekarang ni susah sket nak naik ke OFB tu. Perlu ada permit. Tetapi walaupun ada permit..kalau ada Pegawai Perikanan dtg..alamat..kena mancing atas bot la. Pengalaman saya dikira gagal kerana ombak besar, cuma 4 jam saja boleh mancing di kapal karam, lepas tu ombak menggila. Saya juga sebenarnya tidak ada permit, tetapi oleh kerana ombak dah besar..dan saya pulak dan wife dah mabuk ... pegawai atas OFB suruh juga kami naik, nasib baik. Selepas kami naik, ombak bertambah teruk lagi..he..he.. Tekong je yg ada dlm bot yg melambung-lambung tu. Atas OFB..ikan pun tak banyak sebab arus kuat. Port nak baling pun terhad kerana takut sangkut kat tiang.

Tapi kalau nak cuba..apa salahnya...

Offline rappalla

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 221
  • Gender: Male
  • 0173000334 / 0193575098
    • Suka@Pancing
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #12 on: June 17, 2010, 05:06:01 AM »
menarik port nie...casting pon cun nie

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #13 on: June 17, 2010, 07:31:02 AM »
nak g ofb nie kena tgk air gak la,,
kalo air kuat sangat pon x best nak mancing..
kena air suam2 kuku jer... ;D ;D



Offline fadhil

  • Bilis
  • *
  • Posts: 2
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #14 on: July 05, 2010, 11:19:13 PM »
salam semua..aku ahli baru kat forum nie dan baru jea nak berjinak-jinak pancing kat laut...kalu x cukup korum leh ajak aku skali..019 336 9152...tq

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #15 on: July 05, 2010, 11:23:57 PM »
dah kurang dah ikan kat sana.. :D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline pucukpisanG

  • Siakap
  • *
  • Posts: 80
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #16 on: July 06, 2010, 12:11:02 AM »
men apollo layan beb..tamban n selar kuning...
nk ikan besar umpan cabuk @ ikan parang potong..rezeki murah dpt merah..
casting kelah..disambar toman,
kalo ader tersalah..harap dimaafkan..k..

Offline Tony Stark

  • Marlin
  • *
  • Posts: 782
  • Gender: Male
  • Air Anang Kuriang !!
    • Kelab Memancing Hidup dan Mati Kami
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #17 on: August 23, 2010, 01:06:10 PM »
men apollo layan beb..tamban n selar kuning...
nk ikan besar umpan cabuk @ ikan parang potong..rezeki murah dpt merah..

tamban salai dengan selar kuning goreng kunyit.....sedapnya....
<')))))><       <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><   <')))))><

Offline fendy103

  • Pelata
  • *
  • Posts: 99
  • Gender: Male
  • aku hanyalah 'beginner'
    • Email
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #18 on: August 23, 2010, 03:20:34 PM »
OFB ni port talang kan ??? ::)
mancing ni hobi je..tapi kdg2 dah jadi tabiat

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18237
Re: ONE PHANTOM BANK...
« Reply #19 on: August 23, 2010, 03:46:18 PM »
salam semua..aku ahli baru kat forum nie dan baru jea nak berjinak-jinak pancing kat laut...kalu x cukup korum leh ajak aku skali..019 336 9152...tq

orang baru/baru nak gail dah minat p sana, balik nanti terus jadi otai ! ;D
takda peduli, hentam saja