Author Topic: ENJIN BOT (SECONDHAND)  (Read 20154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
ENJIN BOT (SECONDHAND)
« on: January 11, 2010, 12:16:08 PM »
BANTUAN...BANTUAN... ;D ;D..

SALAM SUME.....KWN TGH MENCARI ENJIN BOT BERKAPASITI 5HP SAHAJA ....JIKALAU DE SESAPE NK JUAL TUE BLEH BAGITAHU KWN KT SINI K....TAROK LA REGE, MODEL, DLL....

TIME KASIH....


Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #1 on: January 11, 2010, 11:14:06 PM »
takdek yang sudi membantu ke ;D ;D....

Offline nelayankota

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #2 on: February 02, 2010, 05:09:24 AM »
Askm...bang g tengok kat mudah.my  ko taip boat/all category..aku selalu tgk ada bot,enjin dll org nak jual...!!semoga berjaya....!! ;D

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7450
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #3 on: March 24, 2010, 05:21:19 PM »
salam tuan bugie .... enjin kapasiti kecil yang macam tuan cari ni jarang dijual oleh pemilik kerana kebiasaannya pemilik lebih gemar menggunaknya untuk pancingan sungai kerana ianya lebih senyap dan bergerak sederhana laju.
Tapi sekiranya tuan masih berminat SG akan cuba carikan, SG juga masih mencari enjin bawah 10HP ....

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #4 on: March 24, 2010, 10:44:33 PM »
terima kasih bebanyak tuan SG.....bantuan tuan amat kwn hargai....

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #5 on: March 25, 2010, 03:08:38 AM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D



Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #6 on: March 25, 2010, 07:32:29 AM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D

berape kuda tue aji...2 stroke kan...;D

Offline abuangler

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #7 on: September 28, 2010, 04:53:27 AM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D

berape kuda tue aji...2 stroke kan...;D

en BuGie...saya ada nak letgo enjin yamaha 5hp 2 stroke. Sbb nk letgo utk upgrade enjin lg besar hpnyer.
Kondisi tiptop, dijaga rapi. Rege letak RM2200 nego nipis. Lain-lain detail blh kasi kalau berminat. S
ila sms/pm/call  saya di 0125620334.

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #8 on: September 28, 2010, 05:12:39 AM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D
berape kuda tue aji...2 stroke kan...;D
5 KUDA .... :D



Offline cottai

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3388
  • Gender: Male
  • ada ikan ada air,tapi ada air tak mesti ada ikan
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #9 on: September 28, 2010, 11:54:47 PM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D

berape kuda tue aji...2 stroke kan...;D
biasanya yg baru 5 hp tu 2 stroke suzuki. Alaaa...suzuki-suzukilahhh janji yamaha! ;D ;D ;D
" PERKHIDMATAN SEWA BOT 017-3281312

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #10 on: September 29, 2010, 09:28:16 AM »
YAMAHA BARU RM3,200......... ;D

berape kuda tue aji...2 stroke kan...;D

en BuGie...saya ada nak letgo enjin yamaha 5hp 2 stroke. Sbb nk letgo utk upgrade enjin lg besar hpnyer.
Kondisi tiptop, dijaga rapi. Rege letak RM2200 nego nipis. Lain-lain detail blh kasi kalau berminat. S
ila sms/pm/call  saya di 0125620334.

terima kasih tuan sbb offer kt kwn...buat masa skang kwn stop dulu usaha mencari enjin diatas sebab2 tertentu....

Offline si_diman

  • Marlin
  • *
  • Posts: 757
  • Gender: Male
  • dok makang tarang weh...sap okok lu ah..
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #11 on: September 30, 2010, 12:33:33 AM »
BANTUAN...BANTUAN... ;D ;D..

SALAM SUME.....KWN TGH MENCARI ENJIN BOT BERKAPASITI 5HP SAHAJA ....JIKALAU DE SESAPE NK JUAL TUE BLEH BAGITAHU KWN KT SINI K....TAROK LA REGE, MODEL, DLL....

TIME KASIH....


ish...x lawan x lawan..
              

Offline azlansya

  • Bilis
  • *
  • Posts: 39
  • air tawar and air masin pun belasah!!!
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #12 on: September 30, 2010, 02:47:54 AM »
wah bestnya ada enjin sendirai kan??sya nak beli yang second pun tak mampu..saya minat 10 hp..kalau la ada bayaran secara ansur-ansuran kan bagus??

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #13 on: September 30, 2010, 10:16:49 AM »
BANTUAN...BANTUAN... ;D ;D..

SALAM SUME.....KWN TGH MENCARI ENJIN BOT BERKAPASITI 5HP SAHAJA ....JIKALAU DE SESAPE NK JUAL TUE BLEH BAGITAHU KWN KT SINI K....TAROK LA REGE, MODEL, DLL....

TIME KASIH....


ish...x lawan x lawan..

hehehe..ambe yg dok leh lawan deme...

wah bestnya ada enjin sendirai kan??sya nak beli yang second pun tak mampu..saya minat 10 hp..kalau la ada bayaran secara ansur-ansuran kan bagus??

kalu bleh byr ansuran tanpa faedah memang bagus..hehehe...

Offline zamrinur

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #14 on: November 13, 2010, 09:58:15 AM »
ade satu tapi 16hp... cubatengok kat http://www.mudah.my/vi/7684864.htm


Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #15 on: November 15, 2010, 10:56:32 AM »
tuan punyer ker?...

nama owner tue cam sama ngan nama tuan jer..

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7450
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #16 on: November 15, 2010, 11:12:16 AM »
ada sesiapa yg mencari 9.9hp longshaft auto ke?

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #17 on: November 15, 2010, 11:18:18 AM »
teman pun tgh cari 5hp punya enjin...xkisah 2T ke 4T ker...janji 5 hp...kalau ada bagitau ler yer.....
rege yg mampu milik ;D
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7450
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #18 on: November 15, 2010, 11:19:50 AM »
teman pun tgh cari 5hp punya enjin...xkisah 2T ke 4T ker...janji 5 hp...kalau ada bagitau ler yer.....
rege yg mampu milik ;D
5hp easy to ride..ringan..

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #19 on: November 15, 2010, 11:31:41 AM »
teman pun tgh cari 5hp punya enjin...xkisah 2T ke 4T ker...janji 5 hp...kalau ada bagitau ler yer.....
rege yg mampu milik ;D
5hp easy to ride..ringan..

tau xper.......bole main muara2 sg........ ;D
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7450
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #20 on: November 15, 2010, 11:36:39 AM »
teman pun tgh cari 5hp punya enjin...xkisah 2T ke 4T ker...janji 5 hp...kalau ada bagitau ler yer.....
rege yg mampu milik ;D
5hp easy to ride..ringan..

tau xper.......bole main muara2 sg........ ;D
kalau 5hp berat dlm 20kg kot. Kalau 10hp 36kg, kalau 15hp 42kg ... Untuk 5hp dah ok untuk main sungai/muara/tasik.. Mudah nk carry.. Pengalaman sy guna outboard 30hp mmg mantap tapi nk bukak dan pasang memenatkan.

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #21 on: November 15, 2010, 11:45:23 AM »
tau xper.....tp tu la pasal....nak cari yg 5hp mmg susah dah sekarang
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #22 on: November 15, 2010, 03:18:01 PM »
tuan, kalu 5hp secondhand, selalunya orang jual dlm rege berape?...

Offline bdboy76

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2225
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #23 on: November 15, 2010, 03:26:28 PM »
kalau kat sabah sarawak murah2.....kat semenanjung jer yg mahal...hehehe
kalau terasa nak ajak mancing tel atau sms jer teman d talian 0182380648

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7450
  • Gender: Male
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #24 on: November 15, 2010, 03:28:48 PM »
kalau kat sabah sarawak murah2.....kat semenanjung jer yg mahal...hehehe

KALAU DAPAT YG SINGAPORE PUN OK ...

Offline ladung_lfc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 988
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #25 on: November 15, 2010, 03:29:45 PM »
kalau enjin BARU.... Mercury 5hp 2 stroke RM2850... baru je tanya ari tu kat explorer masa angling fair ari tu.....

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #26 on: November 15, 2010, 03:35:34 PM »
betul tu kat sabah sarawak murah engin bot nih...
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #27 on: November 15, 2010, 03:37:15 PM »
kalau enjin BARU.... Mercury 5hp 2 stroke RM2850... baru je tanya ari tu kat explorer masa angling fair ari tu.....

kalu 4 stroke 5hp berapa tuan. ???
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline ladung_lfc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 988
    • Email
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #28 on: November 15, 2010, 03:54:53 PM »
alamak... yg 4 stroke punya tak tanya pulak....
ni ada org jual dlm mudah... yamaha 5hp 2 stroke... http://www.mudah.my/Enjin+Boat+Yamaha+5hp-7680159.htm

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: ENJIN BOT (SECONDHAND)
« Reply #29 on: November 15, 2010, 04:00:25 PM »
alamak... yg 4 stroke punya tak tanya pulak....
ni ada org jual dlm mudah... yamaha 5hp 2 stroke... http://www.mudah.my/Enjin+Boat+Yamaha+5hp-7680159.htm
tq tuan
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.