Pancing.Net
April 19, 2014, 03:24:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: PAKEJ JELAJAH BELUM DAN TASIK BANDING.  (Read 17513 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« on: January 29, 2010, 05:17:36 PM »

salam...
teringin utk mengail di tasik banding?marilah cuba pakej saya...saya pengusaha bot khas bagi mereka yg berminat menikmati keindahan alam semulajadi hutan belum Grik Perak.

pakej pemburuan kelah merah (traking). 4 hari 3 malam, guide dan permit disediakan, tak termasuk makan. traking mengambil masa 2 jam.

Logged
Pancing.Net
« on: January 29, 2010, 05:17:36 PM »

 Logged
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #1 on: February 01, 2010, 01:45:54 PM »

ni pakej complete ngan makan sekali ker?....mana no tepon?...lokasi@lubuk pemburuan?...cerita detail sket bang ...ramai nk tau ni...
Logged

ilhamasong
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2876


017-777-3677 Lanun Johor


« Reply #2 on: February 02, 2010, 02:37:30 PM »

betul tu bang .. mana tahu... nak pi
Logged

Aku Penoreh Di Putrajaya  "Jom Mancing"

ilhamasong@pancing.net
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #3 on: February 02, 2010, 03:35:55 PM »

betul tu bang .. mana tahu... nak pi

mai la komplot asong....bawak M16 satu....
Logged

ilhamasong
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2876


017-777-3677 Lanun Johor


« Reply #4 on: February 02, 2010, 04:10:16 PM »

hehehe... kolam semenyih pun susah nak naik ikan nak pi hutan belum....
Logged

Aku Penoreh Di Putrajaya  "Jom Mancing"

ilhamasong@pancing.net
certified
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 673



« Reply #5 on: February 02, 2010, 04:13:16 PM »

SG tu tok guru aku gak tu.hehehe..buntat dia tak guna kot masa ampa gi kolam semenyih ritu.. Smiley
Logged

    .:: 0172266522 Batu3 Shahalam ::.
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #6 on: February 02, 2010, 04:26:49 PM »

hehehe... kolam semenyih pun susah nak naik ikan nak pi hutan belum....

ikan dilaut asam didarat .... belum cuba belum tau la asong .....
Logged

ilhamasong
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2876


017-777-3677 Lanun Johor


« Reply #7 on: February 02, 2010, 04:51:02 PM »

lalalalla...
Logged

Aku Penoreh Di Putrajaya  "Jom Mancing"

ilhamasong@pancing.net
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #8 on: February 02, 2010, 05:06:03 PM »

lalalalla...

huh ..... back to tajuk .....
mn tuan tanah ni ....
Logged

ilhamasong
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2876


017-777-3677 Lanun Johor


« Reply #9 on: February 02, 2010, 05:09:38 PM »

tuan tanah masuk utan la lum kuar2 lagi jadi guide customer dia ...
Logged

Aku Penoreh Di Putrajaya  "Jom Mancing"

ilhamasong@pancing.net
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #10 on: February 02, 2010, 05:13:17 PM »

wokey kita tggu beliau balik..
Logged

wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #11 on: February 08, 2010, 02:27:45 AM »

salam..
sori lambat reply, coz baru sampai ampang ni,...buat korang ternanti2..
buat pengetahuan korang pakej ni tak termasuk makan,ia meliputi sewa bot, guide dan pemandu bot...

lokasi 1 : (mamancing saje) - Sg Ruoh, Sg Papan, Sg Tahan, Sg Kenarang..kat sini korang bole memancing tenggalan, kaloi sebarau, badong, toman, baung, temoleh dan jelawat putih...xde treking tau..

lokasi 2 : (termasuk treking) - Sg Tiang...treking lebih kurang 2jam utk ke lubuk kelah, tengas, sebarau dan badung bersaiz bsr..dkt kuala sg pula, spesies ikan spt lokasi 1 juga terdpt di sini..

lokasi 3 : (termasuk treking) - Sg Kejar...treking lebih kurg 2jam ke Lubuk Ketir, Lubuk Shanghor, Kg Kebeng, Kg Sain, Kg Mekar utk kelah dlm 2-3kg...nk besar lagi kena kerja keras skitlah ke Kg Sepor...amik masa lebih kurang 1 setengah hari dr Sg Kejar...

apa2pun korang takkan menyesal punye....kalu amik pakej kami...korang takkan pulang dgn tangan kosong...
Oh ye...korang kalau nk amik pakej ni...kena booking selewat2nya 2minggu sebelum tarikh yg korang kehendaki coz kami kena buat permit dulu...cuba dulu baru tau...keseronokannya..

wasalam...
Logged
jalabelanak
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1588


Kuantan Novice Angler - Call me : 012-9533815


Email
« Reply #12 on: February 08, 2010, 04:01:52 AM »

Salam, bagi la detail & kalau boleh gambar2 'racun'....botnya muat brapa kepala?
Logged
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #13 on: February 08, 2010, 09:40:17 AM »

Salam, bagi la detail & kalau boleh gambar2 'racun'....botnya muat brapa kepala?

betul tu ...kos yang tuan tanah bg adalah per BOAT ..... macam mana kalau pecahkan PERHEAD pulak? boat berapa besaq yop? .... Gambar Racun ada ka?
Logged

wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #14 on: February 08, 2010, 01:29:38 PM »

salam...
korang tengok la sendiri 'racun' 2 nie....

1. kelaba...sama saiz lebar guni
2. berebut......
3. tak larat adik aku angkat (tenggalan)
4. kelah...degil kelah ni...kail aku tak dimakannye...aku selam tembak ler...
Logged
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #15 on: February 08, 2010, 03:00:02 PM »

salam...
satu bot bole muat 4-7 org...
kami tak kira perhead...tp perboat
ok aper....lg ramai lg meriah...
Logged
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2848



WWW
« Reply #16 on: February 08, 2010, 05:10:11 PM »

waaaa..

Quote
4. kelah...degil kelah ni...kail aku tak dimakannye...aaku selam tembak ler...

ada pakej menembak ikan skali ke?

syokk


Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #17 on: February 08, 2010, 05:21:04 PM »

salam...
satu bot bole muat 4-7 org...
kami tak kira perhead...tp perboat
ok aper....lg ramai lg meriah...


maaf bertanya lagi, ... kalau 2hari1mlm tu boleh capai target kelah tak?...
Logged

wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #18 on: February 08, 2010, 11:19:34 PM »

salam, saudara selayanggroup....
kalau awak nk cari kelah saya syorkan amik lokasi 2 atau 3..., 4hari 3mlm...baru puas..
buat pengetahuan awak, kami ada pakej ekonomi yg mana bot kami hanya hantar dan ambil....RM750 perbot...
tp kalau awak perlukan guide(pemandu arah), awak hanya perlu tambah RM120 sehari...
camne ok tak?..p/s:tp sebiji bot maksimum 6 org je la coz termasuk pemandu arah (guide) seorang, jumlah 7org per bot..

Logged
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #19 on: February 08, 2010, 11:58:25 PM »

salam..
foto ni hasil tangkapan di kuala sg Tiang....kat tapak perkhemahan...
tak perlu treking..
Logged
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #20 on: February 09, 2010, 12:05:01 AM »

salam...
foto kelah yg no 2 tu tangkapan kelah yg dh dibahagi 9 org..bole la kan..
Dengar citer tak lama lagi pengurusan royal belum akan kenakan bayaran RM5 satu joran dan kelah tidak bole dibawa pulang hanya tangkap dan makan saje...sekarang belum dikuatkuasakan lagi...
Logged
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2371


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #21 on: February 18, 2010, 08:23:44 PM »

Jom ke Tasik Banding
Logged
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #22 on: February 19, 2010, 10:03:29 AM »

kami nak pg buru kelah pulak ni pada 23-26 feb ni ke sg tiang pulak
Logged
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #23 on: February 19, 2010, 10:11:11 AM »

salam, saudara selayanggroup....
kalau awak nk cari kelah saya syorkan amik lokasi 2 atau 3..., 4hari 3mlm...baru puas..
buat pengetahuan awak, kami ada pakej ekonomi yg mana bot kami hanya hantar dan ambil....RM750 perbot...
tp kalau awak perlukan guide(pemandu arah), awak hanya perlu tambah RM120 sehari...
camne ok tak?..p/s:tp sebiji bot maksimum 6 org je la coz termasuk pemandu arah (guide) seorang, jumlah 7org per bot..



untuk guide tu kita kena bayar RM120.00sehari ker? so, kalau 3 hari RM360.00?
Logged

maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2848



WWW
« Reply #24 on: February 19, 2010, 10:22:48 AM »

salam, saudara selayanggroup....
kalau awak nk cari kelah saya syorkan amik lokasi 2 atau 3..., 4hari 3mlm...baru puas..
buat pengetahuan awak, kami ada pakej ekonomi yg mana bot kami hanya hantar dan ambil....RM750 perbot...
tp kalau awak perlukan guide(pemandu arah), awak hanya perlu tambah RM120 sehari...
camne ok tak?..p/s:tp sebiji bot maksimum 6 org je la coz termasuk pemandu arah (guide) seorang, jumlah 7org per bot..



untuk guide tu kita kena bayar RM120.00sehari ker? so, kalau 3 hari RM360.00?

begitulah adanya kot,,,,


 Grin  Grin  Grin ,, bagi la timing yg best sikit aka Guide air cun utk  target kelah dan sebarau .  Kelah almaklomla , main bottom,,

tapi kalau 6 org per boat,, x ke sakit nak casting? Tongue

Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #25 on: February 19, 2010, 10:32:05 AM »

salam, saudara selayanggroup....
kalau awak nk cari kelah saya syorkan amik lokasi 2 atau 3..., 4hari 3mlm...baru puas..
buat pengetahuan awak, kami ada pakej ekonomi yg mana bot kami hanya hantar dan ambil....RM750 perbot...
tp kalau awak perlukan guide(pemandu arah), awak hanya perlu tambah RM120 sehari...
camne ok tak?..p/s:tp sebiji bot maksimum 6 org je la coz termasuk pemandu arah (guide) seorang, jumlah 7org per bot..



untuk guide tu kita kena bayar RM120.00sehari ker? so, kalau 3 hari RM360.00?

begitulah adanya kot,,,,


 Grin  Grin  Grin ,, bagi la timing yg best sikit aka Guide air cun utk  target kelah dan sebarau .  Kelah almaklomla , main bottom,,

tapi kalau 6 org per boat,, x ke sakit nak casting? Tongue



ikut kan kata tuan rumah ni casting tebing jer bang maggotz ....
Logged

wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #26 on: February 19, 2010, 02:58:52 PM »

salam ..... untuk pgetahuan semua pakej kat bawah ni dah termasuk dgn guide sekali. maknanya xperlu lg bayar guide rm 120

pakej pemburuan kelah merah (traking). 4 hari 3 malam, guide dan permit disediakan, tak termasuk makan. traking mengambil masa 2 jam.

sg kejar
sg tiang

pakej memancing dgn bot. tak termasuk makan.

1    sg kejar.
   
     a.   2 hari 1 malam  
     b.   3 hari 2 malam
     c.   4 hari 3 malam

2   sg tiang.

     a.   2 hari 1 malam  
     b.   3 hari 2 malam
     c.   4 hari 3 malam

3   sg papan dan sg kenarong.

     a.   2 hari 1 malam
     b.   3 hari 2 malam
     c.   4 hari 3 malam
Logged
Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2298


« Reply #27 on: February 19, 2010, 05:44:32 PM »

Jom ke Tasik Banding

jommmm....Cheesy
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #28 on: February 19, 2010, 05:49:24 PM »

jom2 tu bila nk pegi?
lagi ramai yg nk p,...kami bole bg discount...
Logged
SG_one
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7430



WWW Email
« Reply #29 on: February 19, 2010, 08:45:19 PM »

mana no tepon wa belum ?... kalau dr k.l berapa km nk sampai tempat ni wa?
Logged

Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal