Author Topic: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan  (Read 10187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« on: February 02, 2010, 01:12:06 PM »
Saya ada member kat sana menyediakan bot utk disewa gan tekong sekali, sebab dia ni ekpert gail udang !

Dia ni orang baik, ramah, boleh dirunding, rajin tukar port kalu udang dah stop makan.

Harga bleh kawtim gan dia, dia janji pelangan happi dan dapat hasil yg memuaskan !

Satu lagi, masa mancing tu dia pun gail sekali, TAPI hasil tangkapan dia kasi kamu semua !!!

Try call dia n tanya : 017-5695351, nama : G-joy

Adik beliau pun sama bagus cam dia ! Mereka kira tag-team le tu !

Sebut nama saya [ Abduh ] kot dia boleh kasi diskaunt harga n komision udang sekor dua kat saya ! ;D ;D ;D

Sekarang musim udang so jangan terlepas peluang cantik ni !
takda peduli, hentam saja

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #1 on: February 02, 2010, 01:22:56 PM »
Berapa kos untuk sekali trip.. Sewa satu bot ke atau kira kepala??
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #2 on: February 02, 2010, 05:15:18 PM »
a'ah...berapa sewa?...sewa fiber jer ada tak ?

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #3 on: February 02, 2010, 05:34:53 PM »
Bot tu memang fiber, boleh muat 3 orang je termasuk tekong. Lebih nanti susah nak mancing kalu seorang 3~4 batang pancing.

8~10 jam RM100 kot ! Boleh runding gan dia.
takda peduli, hentam saja

Offline SG_one

  • Marlin
  • *
  • Posts: 7451
  • Gender: Male
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #4 on: February 02, 2010, 07:50:29 PM »
teman pernah beborak ngan satu apek kat kepong Tackle dulu...dia citer kat teluk intan ni memang banyak udang ..pastu udang dia sedap tak sama ngan tempat lain ... teringin nk menjengah kesana ....

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #5 on: February 03, 2010, 07:42:58 AM »
teman pernah beborak ngan satu apek kat kepong Tackle dulu...dia citer kat teluk intan ni memang banyak udang ..pastu udang dia sedap tak sama ngan tempat lain ... teringin nk menjengah kesana ....

Rasa udang tu saya tak tau sangat sebab walaupun asal dari Tk Intan, tapi masa kecil dulu tak mancing, sehinggalah dah kerja n kahwin baru start. Bila dah kahwin dan ada anak, jarang balik sana, kalu ada pun balik hari, tak dapat nak lepas gian !

Tuan punya bot tu kata udang sana sedang bertelur, kalu lepas raya cina nanti lagi 'galak' makan mata kail ! ;D
takda peduli, hentam saja

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #6 on: January 08, 2013, 10:29:24 AM »
abg man, tolong survey cuaca kat sana macamana ok ke tak skrang ni.
nak plan turun sana hujung minggu ni ;)


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline yop ingker

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2211
  • Gender: Male
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #7 on: January 08, 2013, 10:38:20 AM »
terbaikkk la tuan mamba_nkk,bertambah koleksi tekong buat teman.. ;D ;D ;D

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #8 on: January 08, 2013, 10:39:27 AM »
abg man, tolong survey cuaca kat sana macamana ok ke tak skrang ni.
nak plan turun sana hujung minggu ni ;)

gulp....... :o :o :o
nasib baik tgh bulan jat....


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline otc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 998
  • Gender: Male
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #9 on: January 08, 2013, 10:39:58 AM »
cuaca cam ok jer weekend ni... rujuk http://www.met.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=3424&Itemid=1930

abg man, tolong survey cuaca kat sana macamana ok ke tak skrang ni.
nak plan turun sana hujung minggu ni ;)
~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #10 on: January 08, 2013, 10:42:30 AM »
kalau cuaca ok boleh layan la ni.
tunggu abg man reply lambat kot tngah keje.

raymie,..tngah bulan laa ok..kalau hujung bulan tu lain la.
homestay dah ada ni. plan 2 dalam satu..satu hari mengudang satu hari meruan ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline nanotrako

  • Bilis
  • *
  • Posts: 39
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #11 on: January 08, 2013, 10:42:58 AM »
dah nak masuk musim udang ker kat teluk intan?mcm best jer..

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #12 on: January 08, 2013, 10:44:23 AM »
dengar citer kat sana udang memang ada je sepanjang masa cuma cuaca kna cun laa.


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #13 on: January 08, 2013, 10:54:35 AM »
kalau cuaca ok boleh layan la ni.
tunggu abg man reply lambat kot tngah keje.

raymie,..tngah bulan laa ok..kalau hujung bulan tu lain la.
homestay dah ada ni. plan 2 dalam satu..satu hari mengudang satu hari meruan ;D

semoga berjaya jat.... ;) ;D
komplot ngan geng mane ni jat... ::)


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #14 on: January 08, 2013, 10:57:13 AM »
kalau cuaca ok boleh layan la ni.
tunggu abg man reply lambat kot tngah keje.

raymie,..tngah bulan laa ok..kalau hujung bulan tu lain la.
homestay dah ada ni. plan 2 dalam satu..satu hari mengudang satu hari meruan ;D

semoga berjaya jat.... ;) ;D
komplot ngan geng mane ni jat... ::)

ikut member kat tempat keje,..berdua ngan dia je. tu pun kalau ada lagi sorg dua yg nak follow.stakat ni tak cukup korum lagi. kalau takde org kira tak jadi je lah.


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #15 on: January 08, 2013, 10:59:01 AM »
perghhhh terbaekkk info ni.. TQ bang manba ;D ;D ;D

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #16 on: January 08, 2013, 11:07:32 AM »
ikut member kat tempat keje,..berdua ngan dia je. tu pun kalau ada lagi sorg dua yg nak follow.stakat ni tak cukup korum lagi. kalau takde org kira tak jadi je lah.

lepaskan tekak llaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........xpelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #17 on: January 08, 2013, 11:08:29 AM »
semoga berjaya jat.... ;) ;D
komplot ngan geng mane ni jat... ::)

seblas tahun lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #18 on: January 08, 2013, 11:14:59 AM »
ikut member kat tempat keje,..berdua ngan dia je. tu pun kalau ada lagi sorg dua yg nak follow.stakat ni tak cukup korum lagi. kalau takde org kira tak jadi je lah.

lepaskan tekak llaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........xpelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

jom la zam.
ingat nak layan 2 hari baru puas tapi takde geng la pulak.
bp pun boleh join tapi dia nak balik hari je.


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline afiz

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 17552
  • Gender: Male
  • P.net DUN Klang ... 019-2453593
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #19 on: January 08, 2013, 11:15:24 AM »
semoga berjaya jat.... ;) ;D
komplot ngan geng mane ni jat... ::)

seblas tahun lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
sabau je la zammmmmm
nak marah, marah la.. saya apa hal??

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #20 on: January 08, 2013, 11:20:48 AM »
semoga berjaya jat.... ;) ;D
komplot ngan geng mane ni jat... ::)

seblas tahun lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
sabau je la zammmmmm

wakakakakakakakaka....... :D :D :D ;D ;D ;D
tak sangka ade yg memerhati..... ::) :P


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #21 on: January 08, 2013, 11:23:34 AM »
he he he..
speaker nak wat aktvt pulak jumaat malam ni,..tak jadilah nak manceng udang ??? ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #22 on: January 08, 2013, 11:45:09 AM »
halah.....kensel pulok dah.....kawe baru nak kate on......nak kene tunggu lg seblas tahun loh gini.....

Offline afiz

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 17552
  • Gender: Male
  • P.net DUN Klang ... 019-2453593
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #23 on: January 08, 2013, 11:48:52 AM »
halah.....kensel pulok dah.....kawe baru nak kate on......nak kene tunggu lg seblas tahun loh gini.....
zam... Camnilah.. Anggap je la angan2 ko tu cam ko di ajak g bulan naik beskal je... Aku simpati dgn ko zam
nak marah, marah la.. saya apa hal??

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #24 on: January 08, 2013, 11:54:16 AM »
hape nak buat......kene le plan sensorang je.....harap plan yg sorang tuh....mau nyer 100 tahun lagi pon aku x sampai2 telok anson nih.....

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #25 on: January 08, 2013, 12:14:29 PM »
tak lari teluk anson yg dikejar..... ::)
kekekekekekeke..... ;D ;D ;D


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline cardeenz

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2901
  • Gender: Male
  • Walaupun KDN melarang...Hak Memancing HAK kami!!!!
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #26 on: January 08, 2013, 12:18:13 PM »
Alhmdulillah..mekasih utk info bang manba ;D ;D ;D nk gak merase main jenggo teluk intan nih ;D ;D ;D
Jom g mancing..sms/wassap/wechat la no ni klo berani..
6012-2144509

Offline afiz

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 17552
  • Gender: Male
  • P.net DUN Klang ... 019-2453593
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #27 on: January 08, 2013, 12:21:59 PM »
hape nak buat......kene le plan sensorang je.....harap plan yg sorang tuh....mau nyer 100 tahun lagi pon aku x sampai2 telok anson nih.....
xpe la zam... Plan je le sendiri... Kalo ko ikut org tu pun kompom nye badi dia lekat pastu alasan mcm2.. Ho hanyut la, stiwul ttinggal kat umah laaa
nak marah, marah la.. saya apa hal??

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #28 on: January 08, 2013, 12:51:53 PM »
Aiyakkkk apsal tetiba je naik semula topik yg laaaaama ni ?

Tang cuaca/keadaan air/hasil terkini nanti saya tepon abang saya tanya, dia selalu mancing hanya target jenggo je, baru setahun dua dah jauh lebih otai dari adik dia yg dah lama mancing yg lebih bangau je


perghhhh terbaekkk info ni.. TQ bang manba ;D ;D ;D

Alhmdulillah..mekasih utk info bang manba ;D ;D ;D nk gak merase main jenggo teluk intan nih ;D ;D ;D

Saja kongsi apa yg saya tau, dengar cerita ada ramai lagi orang buat bot sewa cari jenggo kat sana !
takda peduli, hentam saja

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Bot sewa utk gail udang galah, Teluk Intan
« Reply #29 on: January 08, 2013, 01:22:52 PM »
ok takpe..abg man tolong survey dulu.
kalau takde aral..1 atau 2hb feb akan jadi. nak cari kaki dulu.
kalau takde geng jugak saya akan culik abg man. standby ye ;)


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'