Pancing.Net
July 29, 2014, 06:31:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Trip Mancing Tekong AD @ Awang - Pulau 9, Jarak, Pangkor  (Read 138612 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
TEKONG AD @ AWANG
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 648


stoz816401@gmail.com TEKONG+AD
Email
« on: February 16, 2010, 12:24:42 AM »

Salam buat warga Pancing.Net

Trip Memancing Bottom dan Jigging. dengan Bot Fiber 25 x 6

Kawasan Pulau Pangkor   - RM
Kawasan Pulau Sembilan  - RM

Pakej untuk satu bot (max. 4 orang sahaja), umpan (sotong) dan ais.
Makanan bawa sendiri.
Masa - 3.30 ptg hingga 11 tengahari (keesokkan harinya)

Bot Fiber 25 x 6 enjin Yamaha Enduro 60hp



Trip Memancing Bottom dan Jigging. dengan Bot A.D 1 (44 x 12)

Kawasan Pulau Sembilan  - RM
Kawasan Pulau Jarak       - RM

Pakej untuk satu bot (max. 8 orang sahaja), makanan & minuman, umpan (sotong dan ikan kembong) dan ais.
Masa - 4 petang hingga 11 tengahari keesokkan harinya kecuali untuk trip Pulau Jarak 9 pagi hingga 4 petang keesokkan harinya.

Bot A.D 1 (44 x 12 kaki)


Rest Room


Cabin


Tandas


Anjungan



Pada yang berminat bolehlah kita bincangkan dalam topic ini atau PM pada saya.
Logged

TEKONG AD @ AWANG - EX-NAVY ANGLERS
Tel. No.  019-5748722
Pancing.Net
« on: February 16, 2010, 12:24:42 AM »

 Logged
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #1 on: February 16, 2010, 06:44:57 PM »

Salam abg ad, so confirm utk trip 21 n 22 hb ni, saya and kwn saya join (zairi) dari KL. Boleh tak abg ad. beritahu anggaran perbelanjaan (minyak, umpan etc.  Wink ). So ada 2 lagi kekosongan, jom aaa geng pnet  Grin Grin.
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #2 on: February 16, 2010, 08:08:16 PM »

Salam abg ad, so confirm utk trip 21 n 22 hb ni, saya and kwn saya join (zairi) dari KL. Boleh tak abg ad. beritahu anggaran perbelanjaan (minyak, umpan etc.  Wink ). So ada 2 lagi kekosongan, jom aaa geng pnet  Grin Grin.

sian plak nengok chukly dtng darik jauh ngan kawannye...sy pon on gak le trip 21 & 22hb nih..kat ner nak jumpa/wang hantaran untuk menyunting trip lak brape???hehe
Logged

TEL : +6019 570 2762
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #3 on: February 16, 2010, 08:17:24 PM »

Salute kt koyan  Grin Grin , tgh tunggu reply tuan tekong ad, dah contact tadi, dia kasi detail mlm ni.
-chukly 012-3011340-
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #4 on: February 16, 2010, 08:34:18 PM »

Salute kt koyan  Grin Grin , tgh tunggu reply tuan tekong ad, dah contact tadi, dia kasi detail mlm ni.
-chukly 012-3011340-

jom kite same2 tunggu brape hantarannyer..mintak2 tak mahai...aminnn...
- koyan 0195702762 / 0194732465 / 0125675851 -
Logged

TEL : +6019 570 2762
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #5 on: February 16, 2010, 08:46:57 PM »

Wa...meriah betul mancing kat area teman tu...Tekong AD saya reserve dulu leh yg 21/2..
teman pun dari KL...kalau jadi teman polow chukly je..jumaat baru leh kompom
Kampung teman dekat je ngam lumut...Parit...Perak...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #6 on: February 16, 2010, 09:39:06 PM »

hehe..nk ne tuggu tekong ad kompem..agaknye tekong ad ade kat p9 lagi nih..cadang kt tekong ad beli laptop ngan broadband..bleh surfing mase mancin..
Logged

TEL : +6019 570 2762
TEKONG AD @ AWANG
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 648


stoz816401@gmail.com TEKONG+AD
Email
« Reply #7 on: February 16, 2010, 09:59:02 PM »

hehe..nk ne tuggu tekong ad kompem..agaknye tekong ad ade kat p9 lagi nih..cadang kt tekong ad beli laptop ngan broadband..bleh surfing mase mancin..

Salam buat saudara
Cadangan yang baik akan dipertimbangkan, tengok bajet dulu kalau menteri kewangan umumkan bonos buat orang pencen.
Logged

TEKONG AD @ AWANG - EX-NAVY ANGLERS
Tel. No.  019-5748722
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #8 on: February 16, 2010, 10:03:08 PM »

salam tuan tekong ad
 nak tanyer bagai maner kalo dalam kalangan rakan komlot tu ade yg bukan warga p.net camner dengn hargenyer ? lai satu kalo untuk trip satu harijer bagai maner ade tak
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
TEKONG AD @ AWANG
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 648


stoz816401@gmail.com TEKONG+AD
Email
« Reply #9 on: February 16, 2010, 10:10:00 PM »

Salam abg ad, so confirm utk trip 21 n 22 hb ni, saya and kwn saya join (zairi) dari KL. Boleh tak abg ad. beritahu anggaran perbelanjaan (minyak, umpan etc.  Wink ). So ada 2 lagi kekosongan, jom aaa geng pnet  Grin Grin.

Salam buat saudara
Untuk trip tu cuma isi minyak (+2T) anggaran - RM180,
                            umpan (sotong) dan ais - RM  50
                                                Total      - RM 230

Upah - Terpulang, kalau bagi saya terima, kalau tak, pun tak apa.
Makan - bawa sendiri.
Apamacam setuju.
Logged

TEKONG AD @ AWANG - EX-NAVY ANGLERS
Tel. No.  019-5748722
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #10 on: February 16, 2010, 10:23:12 PM »

Orait on  Grin. Kalau 3 org, so cost tu bahagi 3  Grin (4 org lagi baguih Grin). Bertemu di mana and kol baper abg ad. Nak timing masa bertolak dari KL  Wink. Deposit kat mana abg ad.? Lagi satu rasa2nya, utk bottom fishing, batu no. brp guna tuan ad.?.
Logged
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #11 on: February 16, 2010, 10:25:13 PM »

Chikut and koyan, on tak  Huh Huh Grin
Logged
jebatjohor
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2126



Email
« Reply #12 on: February 16, 2010, 10:27:45 PM »

harga dan jadual yg baik.... tuan, apa kata tuan letak gmbar bot sekali? just cadangan sy...

Logged

From Angler To Angler For angler.. hasnol 012-7353543
JFT angler
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #13 on: February 16, 2010, 10:39:05 PM »

Chikut and koyan, on tak  Huh Huh Grin

oonnn..!!!..hehe..tunggu schedule terkini dari tekong ad..
Logged

TEL : +6019 570 2762
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #14 on: February 16, 2010, 10:40:40 PM »

Dasyat kau chukly...assignment DSS dah had mana progressnya...Huh
buat assigment atas boat ke??
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #15 on: February 16, 2010, 10:45:12 PM »

Dasyat kau chukly...assignment DSS dah had mana progressnya...Huh
buat assigment atas boat ke??

Aduihh.... 3 hari ni kena struggle ler mad siapkan dulu  Grin .... mancing ttp mancing....  Cool
Logged
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #16 on: February 16, 2010, 10:50:37 PM »

Chikut and koyan, on tak  Huh Huh Grin

oonnn..!!!..hehe..tunggu schedule terkini dari tekong ad..

Wireless dari p9 kot.. kejap ada line.. kejap takder line hehe  Grin  Huh Grin
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #17 on: February 16, 2010, 10:55:54 PM »

Chikut and koyan, on tak  Huh Huh Grin

oonnn..!!!..hehe..tunggu schedule terkini dari tekong ad..

Wireless dari p9 kot.. kejap ada line.. kejap takder line hehe  Grin  Huh Grin

bleh jadik..mungkin mase lalu kat celah2 p9 line ade sangkot..kene pake arial panjang skit kot..huhu
Logged

TEL : +6019 570 2762
chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #18 on: February 16, 2010, 11:15:23 PM »

syer xdapat nak ikut cuti xdapat pada 22 aribulanni hibe sungguh rasenyer insyaalh ade trip2 lain aku jaoin Undecided
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #19 on: February 16, 2010, 11:27:08 PM »

syer xdapat nak ikut cuti xdapat pada 22 aribulanni hibe sungguh rasenyer insyaalh ade trip2 lain aku jaoin Undecided

insyaallah..usah sedih..xpe byk trip ade lai..klu ade sambutan bleh jadik tekong ad sambung schedule sampe bulan disember kot..idak gitu tekong ad??
Logged

TEL : +6019 570 2762
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #20 on: February 17, 2010, 07:30:00 PM »

Update : 21hb (Ahad ni) jumpa semua di Seafood simpang ke teluk batik kol 9 pagi. Lebih kurang kol 10 rasanya kita bertolak ke kaw. pancing. Jgn lupa makanan lak, kena memalam kopi panas ngan rokok... perghhh nikmat ekekeke....

p/s: masih ada satu lagi kekosongan utk trip 21/22hb ni...  Huh Grin Roll Eyes
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #21 on: February 17, 2010, 08:26:20 PM »

Update : 21hb (Ahad ni) jumpa semua di Seafood simpang ke teluk batik kol 9 pagi. Lebih kurang kol 10 rasanya kita bertolak ke kaw. pancing. Jgn lupa makanan lak, kena memalam kopi panas ngan rokok... perghhh nikmat ekekeke....

p/s: masih ada satu lagi kekosongan utk trip 21/22hb ni...  Huh Grin Roll Eyes

kite jumpa kat ikan bakar teluk muroh..tempat tu kat sbelah marina cove resort..pkene kopi ngan okok sambil tunggu jenahak..ishkk..ishkk..
Logged

TEL : +6019 570 2762
TEKONG AD @ AWANG
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 648


stoz816401@gmail.com TEKONG+AD
Email
« Reply #22 on: February 17, 2010, 08:27:09 PM »

syer xdapat nak ikut cuti xdapat pada 22 aribulanni hibe sungguh rasenyer insyaalh ade trip2 lain aku jaoin Undecided

insyaallah..usah sedih..xpe byk trip ade lai..klu ade sambutan bleh jadik tekong ad sambung schedule sampe bulan disember kot..idak gitu tekong ad??

Insyallah kalau ada sambutan saya akan susun atur tripx baru selagi khidmat saya diperlukan.
Logged

TEKONG AD @ AWANG - EX-NAVY ANGLERS
Tel. No.  019-5748722
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #23 on: February 17, 2010, 08:32:13 PM »

Tekong Ad boleh ke type tarikh trip tu ikut bahasa orang awam..... saya tak berapa faham lah..... contohnya

February
 21/02/2010

dan sebagainya

maaf ya Tekong Ad saya ni tak berapa gheti baca tarikh yang Tekong Ad list kan tu.... Grin Grin Grin
Logged
TEKONG AD @ AWANG
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 648


stoz816401@gmail.com TEKONG+AD
Email
« Reply #24 on: February 17, 2010, 08:40:35 PM »

Tekong Ad boleh ke type tarikh trip tu ikut bahasa orang awam..... saya tak berapa faham lah..... contohnya

February
 21/02/2010

dan sebagainya

maaf ya Tekong Ad saya ni tak berapa gheti baca tarikh yang Tekong Ad list kan tu.... Grin Grin Grin


Ok saya betulkan sekarang. Bukannya apa dah terbiasa cara tentera. VMT
Logged

TEKONG AD @ AWANG - EX-NAVY ANGLERS
Tel. No.  019-5748722
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #25 on: February 17, 2010, 08:43:23 PM »

syer xdapat nak ikut cuti xdapat pada 22 aribulanni hibe sungguh rasenyer insyaalh ade trip2 lain aku jaoin Undecided

insyaallah..usah sedih..xpe byk trip ade lai..klu ade sambutan bleh jadik tekong ad sambung schedule sampe bulan disember kot..idak gitu tekong ad??

Insyallah kalau ada sambutan saya akan susun atur tripx baru selagi khidmat saya diperlukan.

messttiiii...hehe
Logged

TEL : +6019 570 2762
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #26 on: February 17, 2010, 09:13:09 PM »

Update : 21hb (Ahad ni) jumpa semua di Seafood simpang ke teluk batik kol 9 pagi. Lebih kurang kol 10 rasanya kita bertolak ke kaw. pancing. Jgn lupa makanan lak, kena memalam kopi panas ngan rokok... perghhh nikmat ekekeke....

p/s: masih ada satu lagi kekosongan utk trip 21/22hb ni...  Huh Grin Roll Eyes

kite jumpa kat ikan bakar teluk muroh..tempat tu kat sbelah marina cove resort..pkene kopi ngan okok sambil tunggu jenahak..ishkk..ishkk..

Orait, kol 9 pagi kita jumpa di sana di sana di sana sana.... 2 set pancing (bottom / jigging) + 1 spare machine ok tak?
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #27 on: February 17, 2010, 09:21:58 PM »

Update : 21hb (Ahad ni) jumpa semua di Seafood simpang ke teluk batik kol 9 pagi. Lebih kurang kol 10 rasanya kita bertolak ke kaw. pancing. Jgn lupa makanan lak, kena memalam kopi panas ngan rokok... perghhh nikmat ekekeke....

p/s: masih ada satu lagi kekosongan utk trip 21/22hb ni...  Huh Grin Roll Eyes

kite jumpa kat ikan bakar teluk muroh..tempat tu kat sbelah marina cove resort..pkene kopi ngan okok sambil tunggu jenahak..ishkk..ishkk..

Orait, kol 9 pagi kita jumpa di sana di sana di sana sana.... 2 set pancing (bottom / jigging) + 1 spare machine ok tak?

okkk...spare machine??..cx4 ker??..wuiihhh??!!
Logged

TEL : +6019 570 2762
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #28 on: February 17, 2010, 09:23:46 PM »

hahaha... reel ler .... mesin rumput adolah ....
Logged
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #29 on: February 17, 2010, 09:27:49 PM »

hahaha... reel ler .... mesin rumput adolah ....

batu ladong pong tak pi soping lai..jigging PE brape mike pake??..
Logged

TEL : +6019 570 2762
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal