Pancing.Net
October 02, 2014, 08:19:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: perambut kolam air masin...dasar & pelampung...  (Read 9353 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kanai4474
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 692


Akan ku bakar semuanya hingga mnjadi abu garcia


« on: February 28, 2010, 01:32:26 PM »

a'kum bro2 sume... leh x bgi info brdasarkan pngalaman & pngetahuan mengenai tali & perambut yg bagus digunakan di kolam air masin..
brapa panjang dan bape kekuatannye skali ye....
Logged
Pancing.Net
« on: February 28, 2010, 01:32:26 PM »

 Logged
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2852



WWW
« Reply #1 on: March 11, 2010, 04:47:32 PM »

a'kum bro2 sume... leh x bgi info brdasarkan pngalaman & pngetahuan mengenai tali & perambut yg bagus digunakan di kolam air masin..
brapa panjang dan bape kekuatannye skali ye....

wsalam.
ini semua bergantung kepada kedalaman dan kebesaran ikan yang di lepaskan di koloam itu.
juga bergantung pada jenis ikan yang hendak di naikkan.

Smiley
Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #2 on: March 11, 2010, 04:55:17 PM »

a'kum bro2 sume... leh x bgi info brdasarkan pngalaman & pngetahuan mengenai tali & perambut yg bagus digunakan di kolam air masin..
brapa panjang dan bape kekuatannye skali ye....

wsalam.
ini semua bergantung kepada kedalaman dan kebesaran ikan yang di lepaskan di koloam itu.
juga bergantung pada jenis ikan yang hendak di naikkan.

Smiley





Bagi yang basic la bro maggots.. Basic nak mancen sekap ker ? Jenak ker ?? Ape2 lah
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
kanai4474
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 692


Akan ku bakar semuanya hingga mnjadi abu garcia


« Reply #3 on: March 11, 2010, 05:19:56 PM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....
Logged
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2852



WWW
« Reply #4 on: March 11, 2010, 05:37:53 PM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....

Bro,, kolam mana nak bro.. lain kolam lain kedalaman, lain ikannya lain air nya  ,kolam dalam satu malaysia ada berratus2 ,,silap2 beribu2,,,hahaha...
masin ke tawar ke,, Tongue
Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #5 on: March 11, 2010, 05:40:22 PM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....

Hahahahha.. Hang jangan la macam2 kanai..ahhahaha.. Bagi la spec sikit..

Contoh :-

Saya nak pi mengai ikan jenak di kolam 3 sea lion. Mintak tolong sapa2 ajaq buat perambut bottom dan pelampung. Sekian terima kasih,., Hehehhehe,.,, Buleh kar kanai...
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
kanai4474
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 692


Akan ku bakar semuanya hingga mnjadi abu garcia


« Reply #6 on: March 11, 2010, 05:43:31 PM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....

Hahahahha.. Hang jangan la macam2 kanai..ahhahaha.. Bagi la spec sikit..

Contoh :-

Saya nak pi mengai ikan jenak di kolam 3 sea lion. Mintak tolong sapa2 ajaq buat perambut bottom dan pelampung. Sekian terima kasih,., Hehehhehe,.,, Buleh kar kanai...

ala sk...bkan bnyak jenis sgt pun spesis yg ade dlm kolam tu.... kawan sndiri pun x tau ikan apa yg akan mkan pancing kawan tu.... kdg2 jenak, kdg2 siakap, kdg2 biawak, tapi x penah lak dpt kerapu.... pkai plampung x leh dpt kerapu ke???
Logged
maggotz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2852



WWW
« Reply #7 on: March 11, 2010, 05:46:35 PM »

sebab tuh kena spesifikasikan  kolam mana nak pegi,, kalau pelampong,,lain kolam lain plak dinya panjangnya,, adehh.. hahahaha

 Grin Grin Grin Grin
Logged



Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #8 on: March 11, 2010, 07:37:36 PM »

ni gambar perambut kolam air masin yg PT gunakan...

yg pakai pelampong..

mata kail dia...de batu kecil,panjang dalam 1kaki jer...

sedia utk dibaling,jgn lupe cgkuk umpan plak ye...

bahagian T join dia camni,mengelakan dr berpintal...

pekakas yg digunakan...
tali 100lbs,hook Daiichi..
selamat mencuba...
nt saya uplode yg teknik dasar palak ye..nak ke??
Logged

kanai4474
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 692


Akan ku bakar semuanya hingga mnjadi abu garcia


« Reply #9 on: March 11, 2010, 07:54:10 PM »

buleh la tu PT, upload suma skali...tapi nak tanye itu batu kecik tuk apa....umpan idup tu nanti x leh brenang plak klau berat....
Logged
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #10 on: March 11, 2010, 11:21:14 PM »

batu tu utk pemberat bg pkai umpan udang hidup,kalo x nt udang dapat lari time ikan menyambar...ini dipraktikan..
Logged

Ryzal Bawal hunter
SAPA
Marlin
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 4951


lelap time.....bye2


Email
« Reply #11 on: May 05, 2010, 09:25:33 AM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....

Hahahahha.. Hang jangan la macam2 kanai..ahhahaha.. Bagi la spec sikit..

Contoh :-

Saya nak pi mengai ikan jenak di kolam 3 sea lion. Mintak tolong sapa2 ajaq buat perambut bottom dan pelampung. Sekian terima kasih,., Hehehhehe,.,, Buleh kar kanai...

ala sk...bkan bnyak jenis sgt pun spesis yg ade dlm kolam tu.... kawan sndiri pun x tau ikan apa yg akan mkan pancing kawan tu.... kdg2 jenak, kdg2 siakap, kdg2 biawak, tapi x penah lak dpt kerapu.... pkai plampung x leh dpt kerapu ke???
kolam sealion 3..kwebannyakkan pakai pelampung
Logged

lelap time.....bye2
tawau
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2478


0176057781


« Reply #12 on: July 26, 2010, 12:24:06 AM »

betul3...... cube trangkan scara trperinci mngenai smua jenis ikan yg de kat dlm kolam tu....

Hahahahha.. Hang jangan la macam2 kanai..ahhahaha.. Bagi la spec sikit..

Contoh :-

Saya nak pi mengai ikan jenak di kolam 3 sea lion. Mintak tolong sapa2 ajaq buat perambut bottom dan pelampung. Sekian terima kasih,., Hehehhehe,.,, Buleh kar kanai...

ala sk...bkan bnyak jenis sgt pun spesis yg ade dlm kolam tu.... kawan sndiri pun x tau ikan apa yg akan mkan pancing kawan tu.... kdg2 jenak, kdg2 siakap, kdg2 biawak, tapi x penah lak dpt kerapu.... pkai plampung x leh dpt kerapu ke???
kolam sealion 3..kwebannyakkan pakai pelampung

Salam..saya baru belajar mancing kolam ni.....setakat ini boleh sabar lagi.......asyik kosong jerrrr Undecided Undecided
Kalu lukut pd kebanyakannya guna pelampung, ada juga yg main botton...mengena juga.... Grin
tali perambut yg biasa kat sana 1 1/2 depa, perambut 50lb.. main line 20lb - 30lb.... Roll Eyes Roll Eyes
kalau nak baling sampai menara klcc, modified sikit pelampung tu, letak gambar siakap atau jenahak.... Grin Grin
Logged

0176057781 (SMS ONLY)
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal