Author Topic: KOLAM PANCING JORAN TERJUN  (Read 19920 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« on: October 23, 2008, 06:23:00 PM »
Nama kolam   : KOLAM PANCING JORAN TERJUN

Lokasi              : KG. ORG ASLI ULU KEMENSAH, SELANGOR ( belakang zoo negara)

Harga              : RM 20/3 jam, RM25/5 jam + free sejam (sukati nak sambung ke tak)

Masa Operasi : 24 jam/365 hari ( tak penah tutup)

Komen             : 1. lokasi filem BAIK PUNYA CILOK.
                            2. guna air sg fresh (tak main la pam2)
                            3. ikan sedap dan tak berbau
                            4. klau dapat naik KELAH kena tkr dgn duit RM 500 (ikan lepas balik)


Offline En. Sham

  • Marlin
  • *
  • Posts: 752
  • Gender: Male
    • http://www.jutawanfreedom.com
Re: Kolam pancing ikan air tawar pilihan anda
« Reply #1 on: October 23, 2008, 08:50:40 PM »
Nama kolam   : KOLAM PANCING JORAN TERJUN

Lokasi              : KG. ORG ASLI ULU KEMENSAH, SELANGOR ( belakang zoo negara)

Harga              : RM 20/3 jam, RM25/5 jam + free sejam (sukati nak sambung ke tak)

Masa Operasi : 24 jam/365 hari ( tak penah tutup)

Komen             : 1. lokasi filem BAIK PUNYA CILOK.
                            2. guna air sg fresh (tak main la pam2)
                            3. ikan sedap dan tak berbau
                            4. klau dapat naik KELAH kena tkr dgn duit RM 500 (ikan lepas balik)



Tempat jatuh lagi dikenang....mmg best tempat nie...utk berehat sekeluarga....

...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kolam pancing ikan air tawar pilihan anda
« Reply #2 on: October 23, 2008, 09:47:31 PM »
tepat sekali..mana yg berkeluarga...bole la bawak anak bini bersantai di chalet yg disediakan....

bebudak memang seronok mandi sungai kat situ....ianya ibarat SUNWAY LAGOON di dalam hutan..


Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #3 on: January 14, 2009, 09:44:54 AM »
tempat ni mmg best. klu penat mengai boleh mandi ayaq terjun plak.
mengai jangan x mengai

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #4 on: January 14, 2009, 05:04:35 PM »
best nih bawak org umah...ade pakej kelorge tak?hehe
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline santap

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2724
  • Gender: Male
  • Hidup Ibarat Roda
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #5 on: January 15, 2009, 11:19:12 PM »
kat situ ada chelet.
mengai jangan x mengai

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #6 on: January 16, 2009, 08:02:59 AM »
wohh..best ohh...leh mancing smpai lebam..org umah duk lepak kat chalet..hehe ::)
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline Toman

  • Bilis
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Male
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #7 on: February 03, 2009, 03:07:02 AM »
Cuti sekolah Disember tahun lepas saya dengan member (enam keluarga) pegi menginap salah satu chelet dekat situ, memang best lah, siap ada kolam air suam lagi. Kawan kawan bangun berendam pukul 5.00 pagi... back to natural lah  kata org!!! Kolam pancing satu lagi dekat situ Kolam Jinbara... Kalau nak sewa ATV meredah hutan pun ada gak. Ini web dia:  http://www.outdoormalaysia.com.my/ATV.htm

Offline side

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #8 on: February 09, 2009, 08:43:53 AM »


  best nya........brpa harga chalet di situ.......mancing guna gewang,fly boleh ke....

Offline pemancing bangau

  • Siakap
  • *
  • Posts: 63
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #9 on: June 26, 2009, 07:12:59 PM »
kolam ni mmg best....
if xsilap..ari ahad or sabtu pompuan mancing free jer..

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #10 on: June 26, 2009, 08:43:01 PM »
WAHH WAHHH.....

  ADO LADIES DAY LAK ??? ;D :-* :-* :-*



Offline pok dik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3271
  • Gender: Male
  • jika ke rinduan call 0162826501
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #11 on: June 26, 2009, 11:11:50 PM »
last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....

Offline Teja

  • Ahli Wanita
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2306
  • Gender: Female
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #12 on: October 23, 2009, 02:13:07 PM »

first time jejak kaki kat sini lepas raya ari tu tapi tak mancing...cuma tgk kawasan...tempat mmg best...

kalau nak mancing...umpan yg sesuai apa ek..???
Some Stories Are Better Left Unsaid..

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #13 on: October 23, 2009, 03:58:10 PM »
dedak je.....


Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #14 on: October 23, 2009, 04:05:55 PM »
dedak tu cmne rupa dia ye? er...tak bleh ke guna umpan friskis ke...pisang ke...buah jambu ke...lariiiiiiiii.......
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #15 on: October 23, 2009, 04:07:37 PM »
betul la tu.....friskis tu jenama dia...

nama mknan tu dedak la..


Offline Teja

  • Ahli Wanita
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2306
  • Gender: Female
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #16 on: October 23, 2009, 04:11:15 PM »

  ;D ;D ;D

kang pakai friskis betol2 kang tau la...
Some Stories Are Better Left Unsaid..

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #17 on: October 23, 2009, 04:15:08 PM »
oh...leh la ye buat umpan friskis tu....klu friskis tu kita wat cekodok leh tak? pastu jadikn umpan..leh tak?
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #18 on: October 23, 2009, 04:17:12 PM »
sedangkan besi dan plastik ikan mkn gak....hehehe


Offline aruan_tasik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 557
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #19 on: October 23, 2009, 04:19:06 PM »
last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....

ckp pokdik betul .....ambe bergelumang pertama kali ngan dunia hanyir secara besaran kat sini laa....tiap tiap minggu pergi tapi tak menghampakan....rohu memang ganaz....tapi sejak terkena anak lekor yang kacau umpan bak kata pok dik tu....amber dah tak layan....
tapi tempat best sejuk jerr....tapi yang best nyer kalau tak dpt ikan owner akan offer bawak balik sekor dua talapia ....hehehhe
kalau nak layan keli kolam bawah......

tapi sekarang tak tahu laa......ade yang baru try kat kolam ni kerr kalau ader bagi laa info mana tahu dh ok ikan ikan kat sana...


Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #20 on: October 23, 2009, 04:20:25 PM »
puntung rokok pon ikan makan la skang nie..
ikan kat zoo taiping..

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #21 on: October 23, 2009, 04:49:33 PM »
wakaka..sian..lapo betul...naye kat ikan tu...
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #22 on: October 23, 2009, 05:32:10 PM »
last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....

ckp pokdik betul .....ambe bergelumang pertama kali ngan dunia hanyir secara besaran kat sini laa....tiap tiap minggu pergi tapi tak menghampakan....rohu memang ganaz....tapi sejak terkena anak lekor yang kacau umpan bak kata pok dik tu....amber dah tak layan....
tapi tempat best sejuk jerr....tapi yang best nyer kalau tak dpt ikan owner akan offer bawak balik sekor dua talapia ....hehehhe
kalau nak layan keli kolam bawah......

tapi sekarang tak tahu laa......ade yang baru try kat kolam ni kerr kalau ader bagi laa info mana tahu dh ok ikan ikan kat sana...



kolam masih ok lg...

tp makin ramai layan kolam kat simpang tu.....tak la pulak kenapa....meriah je time mlm..


Offline Budak kangaq(eDi)

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1188
  • Gender: Male
  • Location: Taman Melati, Beseri, Perlis
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #23 on: October 27, 2009, 11:54:20 PM »
emmm.. antara 2-5 .11. kawan plan untuk kesini.. ngn kawan2..

sapa nak join jom laaa.. kita bermalam kat sini atau balik hari..

first time kawan nak turun  nih..
A Bad Trip Is Better Than No Trip At All..So..Lets Go For Fishing.

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #24 on: October 27, 2009, 11:56:01 PM »
tak ada gambar ke hasil tangkapan kat sini...

Offline Teja

  • Ahli Wanita
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2306
  • Gender: Female
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #25 on: October 28, 2009, 08:29:01 AM »

2-5/11...?? weekdays tu edi... :D
Some Stories Are Better Left Unsaid..

Offline Sea_Prawn

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3550
  • Gender: Male
  • ## Taman Keramat / Setiawangsa / Sg Petani ##
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #26 on: October 28, 2009, 08:31:08 AM »

2-5/11...?? weekdays tu edi... :D

Teja...eDi tu student....dia baru abis exam la kot...so byk ler masa nak pegi walaupon waktu keje  ;D ;D ;D ;D
Mengapakah Manusia Gemar Mencetuskan Pertelingkahan Sedangkan Manusia Itu Sendiri Dilahirkan Dari Sebuah Kemesraan ??

Offline Teja

  • Ahli Wanita
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2306
  • Gender: Female
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #27 on: October 28, 2009, 08:42:41 AM »

ye la..lupa pulak dia tu student...kena pulak dah abis exam...syok la dia nak gi mancing... ;D
Some Stories Are Better Left Unsaid..

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #28 on: October 28, 2009, 09:09:16 AM »
lepas tension lah tu...

Offline Budak kangaq(eDi)

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1188
  • Gender: Male
  • Location: Taman Melati, Beseri, Perlis
    • Email
Re: KOLAM PANCING JORAN TERJUN
« Reply #29 on: October 28, 2009, 09:29:37 PM »
hehehehehe...  exam tak habis lagi.. last paper 12.11. nantii..

2-5.11 ada hari lapang.. ni jadual final exam kawan..

31.10.09 sabtu.. 2 paper.. kepimpinan. hortikultur

7.11.09 sabtu..2 paper.. sosiologi & serangga perosak.

9.11.09 isnin.. 1 paper..  Sains Tanah.

12.11.09 khamis.. 1 paper..  reka cipta..

hahahahaha....
A Bad Trip Is Better Than No Trip At All..So..Lets Go For Fishing.