Pancing.Net
November 01, 2014, 02:25:24 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: KOLAM PANCING JORAN TERJUN  (Read 16266 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« on: October 23, 2008, 06:23:00 PM »

Nama kolam   : KOLAM PANCING JORAN TERJUN

Lokasi              : KG. ORG ASLI ULU KEMENSAH, SELANGOR ( belakang zoo negara)

Harga              : RM 20/3 jam, RM25/5 jam + free sejam (sukati nak sambung ke tak)

Masa Operasi : 24 jam/365 hari ( tak penah tutup)

Komen             : 1. lokasi filem BAIK PUNYA CILOK.
                            2. guna air sg fresh (tak main la pam2)
                            3. ikan sedap dan tak berbau
                            4. klau dapat naik KELAH kena tkr dgn duit RM 500 (ikan lepas balik)
Logged


Pancing.Net
« on: October 23, 2008, 06:23:00 PM »

 Logged
En. Sham
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 752


http://img212.imageshack.us/img2
WWW
« Reply #1 on: October 23, 2008, 08:50:40 PM »

Nama kolam   : KOLAM PANCING JORAN TERJUN

Lokasi              : KG. ORG ASLI ULU KEMENSAH, SELANGOR ( belakang zoo negara)

Harga              : RM 20/3 jam, RM25/5 jam + free sejam (sukati nak sambung ke tak)

Masa Operasi : 24 jam/365 hari ( tak penah tutup)

Komen             : 1. lokasi filem BAIK PUNYA CILOK.
                            2. guna air sg fresh (tak main la pam2)
                            3. ikan sedap dan tak berbau
                            4. klau dapat naik KELAH kena tkr dgn duit RM 500 (ikan lepas balik)



Tempat jatuh lagi dikenang....mmg best tempat nie...utk berehat sekeluarga....
Logged


...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #2 on: October 23, 2008, 09:47:31 PM »

tepat sekali..mana yg berkeluarga...bole la bawak anak bini bersantai di chalet yg disediakan....

bebudak memang seronok mandi sungai kat situ....ianya ibarat SUNWAY LAGOON di dalam hutan..
Logged


santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #3 on: January 14, 2009, 09:44:54 AM »

tempat ni mmg best. klu penat mengai boleh mandi ayaq terjun plak.
Logged

mengai jangan x mengai
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #4 on: January 14, 2009, 05:04:35 PM »

best nih bawak org umah...ade pakej kelorge tak?hehe
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #5 on: January 15, 2009, 11:19:12 PM »

kat situ ada chelet.
Logged

mengai jangan x mengai
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #6 on: January 16, 2009, 08:02:59 AM »

wohh..best ohh...leh mancing smpai lebam..org umah duk lepak kat chalet..hehe Roll Eyes
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
Toman
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2


amar_afi
Email
« Reply #7 on: February 03, 2009, 03:07:02 AM »

Cuti sekolah Disember tahun lepas saya dengan member (enam keluarga) pegi menginap salah satu chelet dekat situ, memang best lah, siap ada kolam air suam lagi. Kawan kawan bangun berendam pukul 5.00 pagi... back to natural lah  kata org!!! Kolam pancing satu lagi dekat situ Kolam Jinbara... Kalau nak sewa ATV meredah hutan pun ada gak. Ini web dia:  http://www.outdoormalaysia.com.my/ATV.htm
Logged
side
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 32


Email
« Reply #8 on: February 09, 2009, 08:43:53 AM »



  best nya........brpa harga chalet di situ.......mancing guna gewang,fly boleh ke....
Logged
pemancing bangau
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


« Reply #9 on: June 26, 2009, 07:12:59 PM »

kolam ni mmg best....
if xsilap..ari ahad or sabtu pompuan mancing free jer..
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #10 on: June 26, 2009, 08:43:01 PM »

WAHH WAHHH.....

  ADO LADIES DAY LAK Huh Grin Kiss Kiss Kiss
Logged



pok dik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3272


jika ke rinduan call 0162826501

syukur5669
WWW Email
« Reply #11 on: June 26, 2009, 11:11:50 PM »

last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....
Logged

Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #12 on: October 23, 2009, 02:13:07 PM »


first time jejak kaki kat sini lepas raya ari tu tapi tak mancing...cuma tgk kawasan...tempat mmg best...

kalau nak mancing...umpan yg sesuai apa ek..Huh
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #13 on: October 23, 2009, 03:58:10 PM »

dedak je.....
Logged


ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #14 on: October 23, 2009, 04:05:55 PM »

dedak tu cmne rupa dia ye? er...tak bleh ke guna umpan friskis ke...pisang ke...buah jambu ke...lariiiiiiiii.......
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #15 on: October 23, 2009, 04:07:37 PM »

betul la tu.....friskis tu jenama dia...

nama mknan tu dedak la..
Logged


Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #16 on: October 23, 2009, 04:11:15 PM »


  Grin Grin Grin

kang pakai friskis betol2 kang tau la...
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #17 on: October 23, 2009, 04:15:08 PM »

oh...leh la ye buat umpan friskis tu....klu friskis tu kita wat cekodok leh tak? pastu jadikn umpan..leh tak?
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #18 on: October 23, 2009, 04:17:12 PM »

sedangkan besi dan plastik ikan mkn gak....hehehe
Logged


aruan_tasik
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 557



Email
« Reply #19 on: October 23, 2009, 04:19:06 PM »

last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....

ckp pokdik betul .....ambe bergelumang pertama kali ngan dunia hanyir secara besaran kat sini laa....tiap tiap minggu pergi tapi tak menghampakan....rohu memang ganaz....tapi sejak terkena anak lekor yang kacau umpan bak kata pok dik tu....amber dah tak layan....
tapi tempat best sejuk jerr....tapi yang best nyer kalau tak dpt ikan owner akan offer bawak balik sekor dua talapia ....hehehhe
kalau nak layan keli kolam bawah......

tapi sekarang tak tahu laa......ade yang baru try kat kolam ni kerr kalau ader bagi laa info mana tahu dh ok ikan ikan kat sana...

Logged

namia_05
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1393


bangun mancing,tido mancing.013-6677199


WWW Email
« Reply #20 on: October 23, 2009, 04:20:25 PM »

puntung rokok pon ikan makan la skang nie..
ikan kat zoo taiping..
Logged

ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #21 on: October 23, 2009, 04:49:33 PM »

wakaka..sian..lapo betul...naye kat ikan tu...
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #22 on: October 23, 2009, 05:32:10 PM »

last kawan gi pat lima bulan lepas..... anak leekoh besar 3 jari banyak sangat kacau umpan.... sampai sekarang x gi dah.... tapi kalau nak mancen baung pakai cacing je... malam2 dok kat tempat air masuk....

ckp pokdik betul .....ambe bergelumang pertama kali ngan dunia hanyir secara besaran kat sini laa....tiap tiap minggu pergi tapi tak menghampakan....rohu memang ganaz....tapi sejak terkena anak lekor yang kacau umpan bak kata pok dik tu....amber dah tak layan....
tapi tempat best sejuk jerr....tapi yang best nyer kalau tak dpt ikan owner akan offer bawak balik sekor dua talapia ....hehehhe
kalau nak layan keli kolam bawah......

tapi sekarang tak tahu laa......ade yang baru try kat kolam ni kerr kalau ader bagi laa info mana tahu dh ok ikan ikan kat sana...



kolam masih ok lg...

tp makin ramai layan kolam kat simpang tu.....tak la pulak kenapa....meriah je time mlm..
Logged


Budak kangaq(eDi)
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1188


Location: Taman Melati, Beseri, Perlis

seritongga@yahoo.com
Email
« Reply #23 on: October 27, 2009, 11:54:20 PM »

emmm.. antara 2-5 .11. kawan plan untuk kesini.. ngn kawan2..

sapa nak join jom laaa.. kita bermalam kat sini atau balik hari..

first time kawan nak turun  nih..
Logged

A Bad Trip Is Better Than No Trip At All..So..Lets Go For Fishing.
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #24 on: October 27, 2009, 11:56:01 PM »

tak ada gambar ke hasil tangkapan kat sini...
Logged
Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #25 on: October 28, 2009, 08:29:01 AM »


2-5/11...?? weekdays tu edi... Cheesy
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
Sea_Prawn
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3550


## Taman Keramat / Setiawangsa / Sg Petani ##

hjadzhar@yahoo.com
« Reply #26 on: October 28, 2009, 08:31:08 AM »


2-5/11...?? weekdays tu edi... Cheesy

Teja...eDi tu student....dia baru abis exam la kot...so byk ler masa nak pegi walaupon waktu keje  Grin Grin Grin Grin
Logged

Mengapakah Manusia Gemar Mencetuskan Pertelingkahan Sedangkan Manusia Itu Sendiri Dilahirkan Dari Sebuah Kemesraan ??
Teja
Ahli Wanita
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 2300


« Reply #27 on: October 28, 2009, 08:42:41 AM »


ye la..lupa pulak dia tu student...kena pulak dah abis exam...syok la dia nak gi mancing... Grin
Logged

Some Stories Are Better Left Unsaid..
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #28 on: October 28, 2009, 09:09:16 AM »

lepas tension lah tu...
Logged
Budak kangaq(eDi)
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1188


Location: Taman Melati, Beseri, Perlis

seritongga@yahoo.com
Email
« Reply #29 on: October 28, 2009, 09:29:37 PM »

hehehehehe...  exam tak habis lagi.. last paper 12.11. nantii..

2-5.11 ada hari lapang.. ni jadual final exam kawan..

31.10.09 sabtu.. 2 paper.. kepimpinan. hortikultur

7.11.09 sabtu..2 paper.. sosiologi & serangga perosak.

9.11.09 isnin.. 1 paper..  Sains Tanah.

12.11.09 khamis.. 1 paper..  reka cipta..

hahahahaha....
Logged

A Bad Trip Is Better Than No Trip At All..So..Lets Go For Fishing.
Pages: 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal