BOT MANCEN PERAIRAN JARAK - TEKONG ABE

Discussion in 'PERKHIDMATAN SEWA BOT DAN TEKONG.' started by ewak, Dec 8, 2014.

  1. Abe

    Abe Marlin

    Jenak ada jugak tapi tak semeriah masa dengan ewak...yu yg banyak....pindah port lain pun gasak dek yu jugak....last2 pindah tapak jauh....jenak dapat sekor...kerapu 2 yu takde tapi jenuh la membangau....ahahhahah
    ada mamat iban lam group tu kata tak payah pindah laa....jenak ada yu ada tarik je laa...tapi geng dua ajak pindah jugak....pat lima tapak masuk...tak makan jugak
    ..alhamdulillah tu je rezeki
     
  2. ewak

    ewak Arowana

    2 mlm kumpo alun besau rumah teres..mlm ketiga baru la syok layan kapal karam..ejas rapat ngan kapal dpt anak jenak..ejas jauh skit bantal plak gasak..5,6 kali ejas keliling kapal lbh 20 ekor dpt tarik naik..sume bagak2..mmg meriah..rasanya payah nk jumpa situasi camtu lg..

    abe..bila lg ada trip selit ;D :-*
     
  3. ewak

    ewak Arowana

    abe..dh bnyk trip berlalu..kasik up la gmbo2 terkini..tak kira la kumpo @ meletop
     
  4. Yeop Kundur

    Yeop Kundur Marlin

    rancak menyembang......best la trip udah nk dekat....huhu
     
  5. agjoe

    agjoe enjoy the ride

    Salam perkenalan Abe harap harap satu hari nanti dapat berjumpa Abe yang famous ni
     
  6. Abe

    Abe Marlin

    Salam perkenalan jugak gejoe.... tak pemes mana pun abe nii...pemes pasal takde ikan adalaa..
    tipu orang ada laa
     
  7. Abe

    Abe Marlin

    Ewak....bukan tanak up kan gamboo...sian kat orang umah ewak kena forward lak kat.ewak....bak mari no ewak yg boleh terima gambar dari wasup
     
  8. ewak

    ewak Arowana

    anta kat h/p aku je..wasap dh diaktifkan semula ;) ;)
     
  9. Abe

    Abe Marlin

    Dah anta maa
     
  10. agjoe

    agjoe enjoy the ride

    nama dah tahu gambo dah tengok cuma belum berkesempatan jumpa jer lagi.......ikhlas dan jujur aman hidup ni terima kasih abe sudi kawan dengan saya
     
  11. ewak

    ewak Arowana

    dh bekawan blehla set 1 trip..rapatkan silaturrahim ;) ;D
     
  12. Abe

    Abe Marlin

    Yg payahnya ikhlas fan jujur tu takde sukatan ;D
     
  13. agjoe

    agjoe enjoy the ride

    Ya betul tu terpulang kepada diri sendiri kalu jujur dan ikhlas pada diri sendiri maka tak perlu bimbang dan risau apa-apa
     
  14. Abe

    Abe Marlin

    Alhamdulillah wat masa ni masih boleh kekalkan...... tatau la masa masa hadapan
     
  15. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Abe...belanja gambor latest2....
     
  16. Abe

    Abe Marlin

    Baru ni ada buat trip selit..bulan posa.angin kuat..pegi jugak pasal dah janji.
    hasilmteramat kurang....jual.dapat rm 500 jaa

    Minyak pun yak lepas... dah nama rezeki
    Redha la
     
  17. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Sekarang nih belah pantai barat angin kuat..depa keluar pi pulau ketam pun sama gak angin kuat...
     
  18. mancasting75

    mancasting75 Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...

    Apa citer tekong Abe nih...letak gambor tangkapan latest racun sikit... ;D ;D
     
  19. - Nodri Selama -

    - Nodri Selama - 013-5872713

    Assalam dan Selamat pagi,
    perkhabaran diterima dari Lumut ,Perak
    04.08.2017 Jumaat 11 Zulkaedah 1438H
    Tekong Abe @ Ahmad Bakhi telah kembali ke Rahmatullah.
    Al-FATIHAH
    Semoga roh beliau dicucuri rahmat dari Yang Esa.
    Ditempatkan dalam kalangan roh-roh yang beriman.
     

Share This Page