Jamal Fly fishing

Discussion in 'Fly Fishing' started by jamal_GT, Aug 17, 2016.

  1. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    hi, Jamal dulu pakai fly rod. saya ada 3wt,2x 6wt,8wt dan 9wt. dan reel 2 x Abel,Ross reel, 2x Hardy reel. 3 x Ajiking. sekarang tangan tak boleh angkat. Jadi main spin fly aja. cara Jamal, campak 5 fly sekali. hairan? lucu?
    dah macam macam ikan dah tarik. kadang pakai baitcasting reel campak fly....... :)
     
  2. pancinglama

    pancinglama Administrator

    sayang fly set tu tuan. boleh offer kat kawan2 yg mencari.
    set sy pun dah lama tak guna. insya allah kalau ada rezeki akan diteruskan nanti
     
  3. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Tuan pancinglama, mungkin kawan kita ni tunggu tangan sihat/sembuh tu yg takmo jual set fly hihi

    Errrrr kat Sarawak ada port cun utk fly fishing ?
     
  4. pancinglama

    pancinglama Administrator

    mungkin sama penyakit mcm saya. pakai perkara kedua he..

    Bintulu ni banyak je port memancing. kalau kaki udang, sini the best. area tanjung batu tempat saya tinggal ni pun dah mencukupi. tak perlu cari port jauh2. cuma saya tak bawa set pancing lagi. takut tak nak balik malaya nanti ha..
     
  5. manba_nkk

    manba_nkk Arowana

    Bestnya Bintulu, lum pernah sampai Sabah Sarawak lagi, klu jadi ke sana suatu hari nti boleh minta tuan pancinglama tinjuk port
    Errrrr maaf tuan jamal, kacau rumah anda
     
  6. jamal_GT

    jamal_GT Pelata

    harga rod dan reel mahal, macam mana nak jual?
     
  7. Joe

    Joe Marlin

    Brader Man dah pindah ke Bintulu ke??
     

Share This Page