Lelaki ini jual tahi hidungnya dengan harga RM250K!

Discussion in 'Tak Kering Gusi' started by Pak Syed, Nov 26, 2017.

  1. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Sumber: dari google.

    [​IMG]

    Lelaki ini jual tahi hidungnya dengan harga RM250K! | Bunyi macam pelik tapi inilah yang berlaku. Siapa yang kata tahi hidung tiada nilai? Hehehe. Yang sebenarnya, bukanlah lelaki ini menjual tahi hidungnya dengan harga RM250k! Tetapi dia telah “mempermainkan” seorang lelaki yang ingin menipunya atau lebih tepatnya lagi, SCAM! Kalau lihat pada susunan ayat lelaki scam ni, memang nampak indah! Rasanya mungkin sebab inilah ramai yang tertipu! Masukkan duit ke dalam akaun mereka, kemudian mereka hilang! Jadi, sentiasalah berhati-hati ya!

    [​IMG]

    Ceritanya, pada awal perbualan mereka, si penjual dah dapat tahu yang orang yang bertanya ini adalah penipu! Jadi dia dengan sengaja merancakkan perbualan mereka untuk menipu si penjual ini semula. hehehe.

    [​IMG]

    Si penjual dengan sengaja menyebut "item" yang dijual olehnya adalah Tahi hidung. Dan nampaknya si penipu ni belum betul-betul fasih lagi dengan bahasa malaysia, jadi terus terpedaya! Dah terang-teranglah nampak dia ni si penipu kan!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Lebih mengujakan, si penipu ni tawarkan RM200k! hanya untuk membeli tahi hidung penjual! hahaha. Harga sebiji rumah hanya untuk 2g of tahi hidung! Senangnya buat duit zaman sekarang ni!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Si penipu dah kena tipu! Tah mana punya no akaun si penjual bagi, tahu-tahu dia dah bankin! hahahaha. Nama akaun tu memang best!

    [​IMG]

    Nak dapatkan RM250k? eh! Kena bayar dulu RM550. Ala, baru RM550, nanti bila duit dah clear, bakal dapat RM250k tu!

    [​IMG]

    Part last yang kami suka! Bab si penjual ni "basuh" si penipu. Dah tahun 2017 kan? Gunalah idea yang lebih moden! Bukan guna konsep yang sama macam tahun-tahun dulu. Tapi kan, kami bukan nak kata apa la, masih ramai sebenarnya yang tertipu dengan perkara-perkara macam ni. Tepuk dada, buka mata luas-luas dan jangan tertipu lagi ya!
     
  2. pancinglama

    pancinglama Administrator

    scam mcm ni mmg banyak kat mudah. sy nak jual kereta buruk pun dia contact. konon nak hantar ke manila. offer baik punya
    kalau nak try mudah je. masukkan perkataan "classic" atau "antique" kat dalam posting tu. mungkin dia search benda2 tu je
     

Share This Page