TRIP JIGGING PULAU SEMBILAN, PERAK

Discussion in 'Perbincangan @ perancangan mengadakan pertandingan' started by Pak Syed, Jun 12, 2017.

Tags: Add Tags
  1. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Assalamu a'laikum.
    Salam Pnet.

    Saya nak cuba set trip light jigging 100% di pulau sembilan.
    Saya dah pergi 2 kali, hasil tu boleh dikatakan agak memuaskan.

    Kali ni kalau ada yg berminat, boleh kumpul ahli (max 5 org). Tarikh bincang kemudian.
    Penerangan trip ni:
    i. Kos = RM700/5org (makanan bawa sendiri)
    ii. Waktu = 7pg - 7ptg
    iii. Teknik = Slow jigging / Light Jigging / Cast Jigging
    iv. Tekong = Berkemungkinan Rapi Mohamad (sbb tekong best)
    v. Bot: Jenis Fiber
    vi. Spesis = Kerapu, Baby GT, Jenahak, Cencaru, Talang dll

    Setup utk jigging ni micro/light tackle sudah memadai (berdasarkan pengalaman saya)
    Joran: PE 0.8 hingga PE2
    Reel: Saiz 3000 - 4000 (Spinning), BC pun boleh.
    Mainline: Braided 20 - 30lbs
    Perambut: jenis flouro 20 - 30lbs
    Jig: Slow jig 40g - 100g pelbagai warna
    Fast jig 20g - 60g pelbagai warna

    Kalau ada yg nak sertai komplot saya, boleh roger saya.
     
    Last edited: Jun 12, 2017
  2. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Ni sorotan hasil seminggu sebelum puasa

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. Baldi Umpan

    Baldi Umpan Bilis

    Tarikh biler pak syed?
     
  4. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    Tarikh tu nnti kita bincang
    29 Julai ni dh booking, ahli dh ada 4 org. Tak tahu lagi sapa sorg lagi. Nk follow ke?
     
  5. Lt Saleh

    Lt Saleh Bilis

    nak pegi untuk test alatan light jig baru tapi x balik Malaysia lagi. huhu
     
  6. Pak Syed

    Pak Syed Boleh je call 012-2148135

    balik je, kuikuikui......
     

Share This Page